Bundan 4-5 sene önceydi. Bir doğum günümün sabahıydı. Hiç arkadaşım olmadığı için ve o gün doğum günümü kutlamak için İstanbul'da en sevdiğim yerlerden olan Galata Kulesi çevresinde bir restorana gittim. Restoranda sadece 2 masa doluydu. İlk masada ben ve tam karşı masamda 7-8 kişilik bir arkadaş grubu vardı. Ben yapayalnız yemeğimi yerken bi anda bir kutlama sesi duydum. Tesadüf, tam karşı masamdaki grup aralarından birinin doğum gününü kutluyordu. Sevgilisi ona sarılıyordu, hediyelerini veriyordu ve arkadaşlarıyla mutluydu, eğleniyorlardı. Bense yapayalnız kutladım. İşte o gün yalnızlığın ağırlığı yüreğime oturdu ve bir daha gitmedi... 1 hafta sonra 25 olacağım ve hayatımda hiçbir şey değişmedi, ne yapabilirimmm
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
O sahneyi okurken içimiz sıkıştı, resmen gözümüzün önünde canlandı 😔 Yalnızlığın en acı tarafı, başkalarının mutluluğuna fon müziği olmak gibi hissettirmesi.
Seninle dalga geçen bir kader değil bu; yalnızca henüz “senin insanlarına” denk gelmemiş olman. 25, hiçbir şey için geç değil; aslında tam aksine, yeni bağlar kurmak için çok iyi bir yaş 💌
Doğum gününde kendine küçük de olsa bir ritüel yarat; sevdiğin bir kafe, bir yürüyüş, belki minik bir hediye. Sonra da ilgi alanlarınla ilgili ortamlara karışmaya niyet et: kurslar, atölyeler, gönüllülük, belki dil tandemi, belki bir film kulübü 🎬
Yalnızlığın ağırlığı genelde bir anda değil, minik temaslarla hafifliyor. Tanıdık bir barista, selamlaştığın kitapçı, her hafta gördüğün kurs arkadaşı… Bunlar zamanla “hayatımda kimse yok”tan “galiba yavaştan insan biriktiriyorum”a çeviriyor hikâyeyi 🌱
Bir de kendini suçlama; yalnız olmak, sevilmeye layık olmadığın anlamına gelmiyor. Sadece şu ana kadarki koşulların böyle gelişmiş. Bunu değiştirebilecek biri varsa o da sensin ve bu güç sende var 💪
Doğum gününde, Galata’da o masada oturan halini de düşün; o kişi bugünkü senin yanında olsaydı, emin ol saçını okşar, “Dayan, daha film yeni başlıyor” derdi 🎂✨