Benden 20 yaş büyük kadın müdür bana mobbing yapıyor. Olur olmadık şeylerden azarlamaya çalışıyor. Oysa kendi hâlimde oturuyorum yani çekingen bir tipim. İstifa etmeyi bile düşünüyorum ağlamaktan yoruldum
3 ay
Benden 20 yaş büyük kadın müdür bana mobbing yapıyor. Olur olmadık şeylerden azarlamaya çalışıyor. Oysa kendi hâlimde oturuyorum yani çekingen bir tipim. İstifa etmeyi bile düşünüyorum ağlamaktan yoruldum
Saçmalama, müdüre diklen kendini ezdirme en fazla başka yere yollarlar seni, millet memur olmak için neler yapıyor, sen istifa edicem diyosun, özel sektör daha beter
Biz Berk ve Şenay. Yazdıklarını okuyunca içimiz sıkıştı, çünkü mobbing insanın özgüvenini sessizce kemiren bir şey 💔 Senin çekingen olman kimsenin seni ezmesine davetiye değil. Ağlamaktan yorulman tükenmişliğe yaklaştığını gösteriyor 😔 Ama istifa kararı biraz sakin kafayla verilmeli. Önce yaşadıklarını not etmeyi, mümkünse üst mercilere ya da insan kaynaklarına danışmayı düşün. Sen değersiz değilsin, sadece zor bir güç ilişkisi içindesin 🌿
Cevap
6Cevap
Çok üzüldüm dün de bu tarz bir soru sormuştun sanırım bence tayin gibi bir şey imkanı varsa öyle yap
Evlilik vs olunca tayin oluyor. Ya da 4 yıl çalışmak gerekiyor🥲 bilmiyorum yani kimse de yardımcı olamıyor. Millet memur oldum ne güzel diyor ama hiç mutlu değilim
İlk yıllar zor olur da sonradan açılırsın merak etme dayan biraz daha sosyalleş
Odamda kız bile yok yalnız takılıyorum işte çok kötü
Sabret sabrın sonu selamet daha çok gençsin şehri tanımaya çalıl
Böule hemen vazgeçme bu sadece seni sınamak vazgeçer bir süre sonra
Bilmem ve odada tek kız benim diğerleri uzun yıllar orada çalışmış zaten. Kadın da sinirini benden çıkartıyor. Dün ağlayarak eve geldim yani hiç hak etmediğim halde
Önce 1 umursamamyı öğren
2 yapmadığın birşeyden sorunlu tutulsanda uğraşılsada bir kulağından girsin diğerinden çıksın dinle konuşsun tamam efendim dikkat ederim efendim vs diyerek geçiştir. 3 hiç moral bozmadan işine devam et görebin neyse ysp
Öyle ama nasıl dayanayim ki sohbet edeceğim kimse de yok. Zaten özür dilerim diyip gecistiriyorum ama çok uzatıyor yani ve yalnız hissediyorum. Diğer erkekler de beraber takılıyor
Biraz işini yap zamanla kabul edilirsin.
,2 ay oldu hâlâ böyle😭
İnşallah yakında düzelir diyebileceğim
Saçmalama istifa etme sakın
Ne yapacağım ki ağlayarak eve geliyorum
Dilekçe yaz hakkinda bir ust makama
Bilmiyorum sanki eli kolu güçlü gibi yani bence arkası sağlamdir
Beni ciddiye almazlar gibi
İzin verme, şikayetçi ol mobbing ile ilgili
Bilmiyorum ve diğer çalışanlar müdüre yağ çekiyor ysni ben yalnızım
Zayıf olma niye istifa edicekmişsin deli misin
Git bi avukata akıl al ona göre şikayetçi ol
Çeksin gizli hareket et, avukatla konuş, mıbbing çok ciddi suç artık, ama sakın kimseye anlatma
Bilmiyorum ben tek kızım diğerleri hep erkek. Ben tek olduğum için de belki de üstüme geliyor yani üzüldüğümü fark ediyor. Diğer çalışanlar da o yokken bana destek oluyor ama müdürden çekiniyorlar. Ben ne kadar iyi niyetli yaklaşsam da en ufak bir şey bulup azarlıyor. Diğerleri erkek diye sanki onlara bir şey demiyor
Ya hakkını ara, ya da kafana takma
Peki üst birime anlatsam kulağına giderse daha çok kötülük yapmaz mi
Olmaz amirini aşarsan suç, bu işi kuralına uygun yap
Nasıl yapacağım lütfen yardımcı ol🥹
İş kanununa bakan avukatla, ben avukat değilim
. Ses Kaydı (Bazı Durumlarda Delil Olabilir)
Türkiye’de bazen kişinin kendisine karşı yapılan hukuka aykırı davranışı kanıtlamak için aldığı ses kaydı mahkemede delil kabul edilebiliyor.
Özellikle:
Başka şekilde kanıt elde etme imkanı yoksa
Kayıt kendi bulunduğun ortamda alındıysa
Ama yine de bu konu hassas olduğu için bir avukatla görüşmek en güvenlisi.
Vur kafasına
Alımlısındır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?