İyi akşamlar.. Sormak istediğim bir şey var. Kaç tanenizin lise hayatı güzel geçti? Benim ki iğrençti.. 3-4 ay kaldı bitmesine ama giden günlere üzülüyorum. Uğraşılan bir tip oldum. Sevilmedim. Gerçek arkadaşlarım olmadı bu da beni herkesten daha önce olgunlaştırdı.. Yani işler daha da kötüleşti. Ergenlikleri çekemez oldum falan.. Bir de kavgalar (dövüş) gruplaşmalar falan.. İllallah geldi artık.. Cidden çok düşündüm bunun sebebi neydi diye? Bu hayatta benim istemediğim insanlarla muhattap olmak zorunda kalmam istemediğim bir okulda okumamın nedeni neydi? Üstelik 4 sene boyunca sınıfımda 1 tane bile kız olmadı. Dersane de falan ancak oluyor. 4 sene boyunca ezilmemek için çok şey yaptım kavga ettim dövüştüm başkaları ile iyi geçinmek bana hiç güzel gelmedi.. Sanki onlara yaranmak istiyormuşum gibi hissediyordum kendimi.. Gururluyum bayağı yani.. Ve ezilmedim uğraşılan bir tip oldum ama ezilmedim ve gurur duydum kendimle.. Karakterler ve insanlara bakış açım değişti. Net görebiliyorum artık. Peki sizce bütün bunların sebebi neydi? İlk başta gitmek istediğim bir okul sonrası iğrençleşen bir yer.. Fazla takmıyorum artık ama düşündükçe kaybettiğim yıllara üzülüyorum.. Sizce böyle düşünmem normal mi?
Cevabın nedir?
Seni gerçekten anlıyorum, benzer şeyleri ben de yaşadım. Dalga geçilen, dışlanan, sanki olmaması gereken biriymiş gibi davranılan. Ki gel gör ki asıl olmaması gereken bunları yapanlardı. Senden farklı olarak lisenin son iki yılında gerçek bir arkadaş edindim. Belki de şanslı olduğum tek konu bu. Peki merak ediyorum, tüm bunlar sende özgüven problemi oluşturdu mu? Ya da sadece lisede mi böyleydi?
32 Yorumla
Soran+1 yılValla bilemeyeceğim.. Lise böyle galiba :) neyse gururluyum :) ben Tek Başına Kral'ım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana gore lise yillari cok cok guzel. Senin icin farkli geciyor belki sana yarari olucak bilemezsin daha cok olgunlastim diyorsun bu senin icin iyi birsey olabilir. İlerde kotu bisey yasarsan veya hayatin icin onemli olan bir karar vermen gerekirse bu olgunlukla daha saglam kararlar verirsin. İnsanlari daha erken kesfetmissin. Bu kotu bir sey degil.
125 Yorumla
Soran+1 yılGiden yıllara üzülmem peki?
Cevap sahibi+1 yılBencede eger yakin bir arkadas guvendigin bir lise arkadasin yoksa gecen yıllarına üzülebilirsin. Ama tüm suçu insanlardada aramamak lazım. Senin lise yillarin guzel gecmiyor ama benimki guzel geciyor diyelim, burdaki tek faktör okul veya sinif arkadaslari midir? Bence kisiylede alakali seyler var.
Soran+1 yılİyi de ben başkaları ile yıllarım iyi geçsin diye neden onların kuyruğu olayım ki? İnsanlar önyargılı.. Bende çok fena laf koyuyorum acılarını sonradan çıkarmaya çalışıyorlar ama bunu yapmazsam ezerler beni
Cevap sahibi+1 yılTamam ama sende onyargili olmasaydin sevmedigin ve anlasamadigin insanlardan uzak durup baska insanlarla iletisime gecebilirdin.
Cevap sahibi+1 yılYani burada onemli olan senin arkadas secimindi. Seni kuyruk yapmak isteyenlerden sıyrılıp baska arkadaslar edinebilirdin. Bundan bahsediyorum.
Soran+1 yılHayır sadece ben önyargılı olsam.. İnsanların çoğu birbiri hakkında önyargılı düşünüyorlar ama devam ediyorlar.. Bu bana ters.. Yani bir insanın ucube olduğunu mu düşünüyorum? Veya ezik.. Çoğu kişi öyle düşünüyor
Soran+1 yılMaalesef bulamadım. Buldum ama kuyruk olanlar laf etmeye başladılar. Yanlış bir algı oluştu
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin o zaman yapicak bisey yok zaten otur ygs lys calis sende
Soran+1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum ama dertler dert getirir bilirsin
Cevap sahibi+1 yılBilirim. Derslerin nasil peki?
Soran+1 yılİyi gibi ya.. Hani zaten çalışamayacak duruma gelsem sert müdahale ederim ama çalışmıyor gibiyim.. Ygs ye yani. Lys de bastırmayı düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılO kadar emin olma bence simdiden basla. Sonra pisman olursun.
Cevap sahibi+1 yılBende boyle anne gibi konusmaya basladim. Hahsgajjkl
Soran+1 yılÖğretmen gibi :) ama ne yapayım ya.. 30 sene boyunca yapacağım meslek için öğrendiklerimin ve yapmaya mecbur olduğum o kadar şeyin aslında mesleğim ile hiç bir alakası olmamasını garipsiyorum biraz
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle haklisin. Yapicagimiz meslekle hicbir alakasi olmayan bilgileri beynimize sokmamizi istiyorlar. İskenceden farksiz.
Soran+1 yılİşte bu yüzden çalışmama kararı aldım :D
Cevap sahibi+1 yılAma meslek icin formaliteden de olsa bilmemiz gerekiyor. :(
Soran+1 yılMeslekte kullanmayacağız.. Ben avukat olsam hakim bana masasının alanını sormaz
Cevap sahibi+1 yılTabiki öyle ama meslegini eline alman icin gerekli o bilgiler meslege giden yol universite sinavindan geciyor cunku.
Soran+1 yılNeyse ya bana yetiyor puanım.. Özelden hukuk okurum artık
Cevap sahibi+1 yılTabi herkes kesesine göre 💁
Soran+1 yılParanın gözü kör olsun
Cevap sahibi+1 yılEgolarında.
Soran+1 yılTamam olmasın.. Hepiniz paranın altında ezilin pis fakirler
Cevap sahibi+1 yılHersey para degildir.
Eğitim & Kariyer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Nasip kardesim seninde yasayacagin oymus nasipden oteye gecilmez ki birseyler tecrrube etmissin olgunlasmissin sen olumlu seylere bak herzmaan kazandiklarina odaklan kaybettiklerin illaki olacaktr herkes birsekilde bedel oder ama onemli olan kotu gunde de ayakta durabilmektr tebrik ederim seni. Umarim bundan sonraki hayatinda daha guzel seyler olur iyi forumlar
118 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Kötü günlerde ayakta durdum.. Bunu herkes yapamaz.. İnsanların çoğu zayıf
Soran+1 yılAilemde o kadar iyi değil..
- +1 yıl
Him valla krdesim ben 13 yasimdan beri baba anne ayri babayla yasiyrm evlendi evlendigi kadinda cok cimri herseyi sakliyor esirgiyor elimde kalacaklar ama iste tatszlik olmasin diye bir kac kere odaainn kapisin kitliyip herseyi sakliyrlardi bnde kirdim kapiyi tekmeyle falan camada yumruk atmistm kolumda dikisde var yani simdi kendi evimde misafir gbiyim. kendim alip kendim yiyorum dusun yani sevgimde saygimda yok sabrediyrm kendi hayatim icin zaten evlenicegim zaman da annemle istemeye gidecegm annem destek oluyr bana bide deger verdigim dostlarim var cok sukur onlar bna yetyr yani daha neler var da dahasini anlatmk isyemiyrm
Soran+1 yılYaşın 22 .. Yerinde olsam evde 1 dk durmam
Soran+1 yılAynen o zaman o kadını evden at
Soran+1 yılAma nasıl yapacaksın?
Soran+1 yılBabanlara söyle evden gitsinler. Evde çıplak dolaş
Soran+1 yılİnş. olur istediğin
Gayet normal. İyi yönünden bak. Yaşayamadığın herşey ileride yaşayabileğin herşeyin içinde olan şeyler.
28 Yorumla
Soran+1 yılNerden bilebiliriz ki? Aklıma artık sadece bir delinin düşünebileceği düşünceler geliyor..
Soran+1 yılNasıl düşüneyim?
- +1 yıl
Hep olanların nedenini düşünüyorsun. Zaten olan şeyleri düşünüp karamsarlığa düşüyorsun. Pesimist bir tutum sergilemek yerine nötr ol. Durumları şartları göz önünde bulundur. Bunlarla beraber kendi yaptığın hataları da gözden geçir. Durumu yoluna koymak için hedeflerin olsun. Lise yıllarını kaybederek aslında fikirsel olgunluk kazandığının farkında ol. Bundan sonra olaylar karşısındaki tutumun daha kararlı olsun.
Soran+1 yılEvet insanları erken keşfettim.. Ama nötr olmak biraz zor geliyor bana. Uğraşan tiplerin önceden ezildiğini de biliyorum bunun farkındayım.. Üniveriste yıllarında hepsinin sudan çıkmış balık gibi kalacağının da farkındayım.. Ama ne bileyim hala tam rahat değilim..
Soran+1 yıl3-4 ay kaldı zaman bile yok artık.. Bir de bunların arasında sınava hazırlanmaya çalışıyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
+1 yılabi benimde çok kötü geçti ama son düzlükte bana çok kötü davranan bir kız bana selam vermeye kalkınca (o yıl okulda değildi) işte bunu yapmak istemessin dedim o yıl o rahatlıkla geçmişti ama arkaya bakınca hiç bişey iyi değil sannki sınanıyormuşum gibi ama hayat devam ediyor 1 ay sonra kapanıcak okul bakalım ama şu an üzülüyorum yani özlicem diyorum hatta çok kötü davrananların bile önünde onlardan daha olgun bir birey olarak durabildiğimi gördüğümde bir bu mutlu etti beni şimdi bana iğrenç davranan kız bana mesaj atıyor nasılsın diye abi içimi dökeyim dedim ama şunu unutmayın. Karanlığın en fazla olduğu zaman şafağa en az vakitin kaldığı zamandır.
10 Yorumla
+1 yılGayet normal kimseninki harikulade gecmedi emin ol :( az kaldi #direngizlikullanici
48 Yorumla
Soran+1 yılDirenecek durumda değilim.. Yani o kadar kötü değilim.. Kaçmıyorum. Okul bitiyor üzülsem mi sevinsem mi? Üzülme sebebim üniversite gibi bir bilinememezliğin içine atlayacağım sevineceğim şey ise artık saçma sapan bir yerde olmayacağım. Ünivesitede de olacak böyle tipler ama ne yapalım? Artık onları ayıracağız
- +1 yıl
Universitede daha cekilir diye tahmin ediyorum ama bakalim hayirlisi :) en azindan ergenlikten bir nebze olsun siyrilmis olucaklar bazilari
Soran+1 yılYa zaten belli başlı kişiler bulup takılmayı planlıyorum.. Cıvıtmadan yeri geldiğinde cıvıtarak.. Belki bir motosiklet klubü olabilir
- +1 yıl
Guzel tiyatro da iyidir :)
Soran+1 yılBana göre değil.. Ben özgürlükçü biriyim
- +1 yıl
Peki sececegin bolumde ozgurlukcu ruhuna uyan bir bolum mu? :)
Soran+1 yılHukuk.. Her ne kadar 'Adalet Benim!' desemde.. Çalışma şartları bana uyuyor yani. Yoksa Türkiye de adalet ve hukuk ne arar?
- +1 yıl
İstanbul universitesi falan mi peki
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni çok iyi anlıyorum ve benim daha bir bucuk senem var düiündükçe cıldırıyorum sevömediğim bir nefret ettigim arkadaslar günler geçmiyor gerçekten
127 Yorumla
Soran+1 yılKötü durumda değilim.. İlk başta da fazla takmazdım ama güçlü olmak.. Bana haz veriyor
Cevap sahibi+1 yılozamn iyi durumdasın 3 ay nedirki benim için ise tam bir işkence
Soran+1 yılDeğiştir. Son sene artık falan deme.. Derslerinide etkiler bu
Cevap sahibi+1 yılelimde olsa degiştirirsim ama şehirden tasınmamız lazım çünkü sağlık meslek okuom ve bulnugm yerde abska yoık
Soran+1 yılİyi geçindiğin 1-2 kişi bul onlar yeter
Cevap sahibi+1 yılişte onları buldum ve hepsi birbirinden şerefsiz çıktı asıl üzüldüğüm bu zaten
Soran+1 yılBen benimkilerin de o kadar iyi olmadığının farkındayım ama çıkar ilişkisi gibi düşün.. Mesela grup kavgası çıksa kaç tanesi yanımda durur (2 taneler zaten :D) bilemem.. Hepsi durur izler herhalde
Cevap sahibi+1 yıl:D kavgayı bırak hergün bu iki arkadass denilen varlık ile tartısıyorum sözde bide en iyi arkadaslarım olcaklar hep beni bir ezmeye calışmalar hep bir kusurumu armalar elimde olsa yanlrında bir dk durmam ozamn kıymetimi anlarlar iştede şansıma tüküreyimki baska okul yok
Soran+1 yılDurma yanlarında sen de :D benim her öğle aram tek başıma geçiyor gayette de mutluyum arada başka çocuklar geliyor konuşuyoruz.. Durumum o kadar kötü değil yani ama yumruklaştığım insanların 2-3 gün sonra bana kanka demesi.. İşte bu zayıflık yüzsüzlük..
Cevap sahibi+1 yılyapamam öyle bişey digerleriyle daha kötüyüm lanet olası lisedegeçmek bilmiyor
Soran+1 yılValla ben olsam fena eğlenirdim :)
Cevap sahibi+1 yılya çok eglenmişsin gerçekten oyüzden lise hayatım bokltan geçti diyosun ki keske benmki bitse inana lise hayatım yok kötü geçti tüh keske eglebilseydim deme hele bir bitsinde hele bir bitsin kutulayım baska hiç birsey istemiyorm
Soran+1 yılYa benimki sıkıntıdan artık boktan geçti.. Yoksa uğraşmak isteyenle uğraşmak iyi oluyordu
Cevap sahibi+1 yılben ne kavgayı severim ne biri ile ugrasmayı nede birinin benle ugrasmasını
Soran+1 yılÖyle de insanları kontrol edemiyorsun ki.. Biri gelse sana küfretse millet 'oooo nasıl küfretti bak be helal sana küfür yiyen sana tüh.. Küfür yiyorsun el alemden' der.. Ama bilemezlerki biz o küfürü herhangi bir şekilde engelleyemeyiz.
Cevap sahibi+1 yılevet öyle millet şerefsiz allahtan öyle küfür olayları olmuyor ama bir dk durmaya tahammülüm yok
Soran+1 yılKüfür olayını engelleyemezsin dediğim gibi ama millet şerefsiz değil.. Süzme salak
Cevap sahibi+1 yılbilemicem artık şerefsizmi süzme salkmı cekemyenmi kendini begenmişmi ama normal hayatta selam vermeyecegim insanın yakın arkım olması cidden acı bir durum ama mecburum
Soran+1 yılHer an satmaya hazır biçimde takılabilirsin
Cevap sahibi+1 yılyok öyle bende satma falan olmazda lise hayatı bitince kanka görüşelim felan dediğinde yüzüne bakmayacagım insanlar ay su kanka dmelerindende nefret ediyorum zaten
Soran+1 yılSatma derken lisenin sonunda sat diyorum zaten :)
Cevap sahibi+1 yılrehberden silip iletişimi kesecegim insanlar zaten hepsi çıkarcı cıkarları dısında halimi hatrımı sormak için aramzlar en ufak biseydede beni satan onlar oluyor zaten
Soran+1 yılBen sildim bile :) mezuniyete bile gitmeyeceğim
Cevap sahibi+1 yılaynen ilerdeki planım ozaten yıllıktada yer almıcam hayatımdan silmek istedigim yıları hatırlamaya gerek yok bu arada soru senin ama ben senden dertli çıktım bak görde ibret al..
Soran+1 yılBiraz öyle oldu :D bizde öyle andaç falan olmaz herhalde.. Asosyal okulu zaten
Cevap sahibi+1 yıl:D umarım bizdede olmaz bu arada sağol dinledigin için
Soran+1 yılRica ederim :)
Bende cok seviyorum diyemem ama sacma sapan sohbetlerin espirilerin geçtiği zamanlar cok berbattı evet ama iyi Tarafından bakarsan bıtmıs oluyor ve gecmisi takma derim Bardağın dolu tarafına bak ve hayatına Dilediğin gobi devam et :)
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet güldüğüm zamanlar çok oldu.. O kadarda kötü değildi.. Belki sürekli değişen insanlar olmasaydı..
Soran+1 yılEn iyisi tek takılmak
+1 yılsınıfta 3 kız vardı ortalama kalabalık kız hiç olmadı düz lise olduğu halde hepte şansıma arka sıramda yaramaz çocuklar oldu
02 Yorumla
Soran+1 yılLise yıllarını hala net bir biçimde hatırlıyor musun? Ve görüştüğün lise arkadaşı var mı?
- +1 yıl
hatırlıyorum tabi ki var
Gizli Üye(18-24)+1 yılbenimde çok kötü geçti herkes birbirini satardı para kız uğruna hergün b. ktan meselerle kavga çıkardı hocalar tam bir . ruspuydu ve zalimdi
00 Yorumla
+1 yılSebebi etrafındaki insanlar
21 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum..
Bana göre de berbat geçiyor. Ama benim için de az kaldı. İnsanlara tahammülüm sıfır oldu.
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsine 'Go fuck yourself!'
+1 yılkaldırırlar bu soruyu diyim
03 Yorumla
Soran+1 yılHakkı sebebi?
- +1 yıl
başlık soru olmayınca kaldırılıyo. benim 2 sorum öyle kalktı
Soran+1 yılBir şey olmaz.. Cevaplarımızı aldık
+1 yılsoru işareti :D :D
11 Yorumla
Soran+1 yılIsrar etti :)
+1 yılGüzel sayılır.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin oyle
01 Yorumla
Soran+1 yılRock or bust
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Lise hayatım çok boktan geçti :(( istediğin soru işareti olsun?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım