Eşim boşanmak istiyor ben istemiyorum?

Eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Çok zorlu süreçler geçirdik. İkimizinde ailesi yok dense doğru olur. Benim sadece annem var ikimize de anne olarak. Eşim daha öncesinde bir evlilik geçirmiş ben 24 eşim 31 yaşında. Kendisi bu zamana kadar pek çok doğru yanlış davranışlarda bulundu bu zamana kadar her şeyi el ele verip yaptık tolere ettik ve herkese her şeye rağmen yan yana olduk dik durduk. Son 6 ay içerisinde yeni evli olmamıza rağmen tartışmalar oluyordu sürekli. Hataları oldu aldattı mı bilmem ben görmedim lakin içime şüphe düşürdüğü anlar oldu. Karı koca ilişkimiz son 6 aydır yoktu, rahatsızlığı olmuştu doktora belli belirsiz gidiyordu. Bana da rahatsızlık vermemek için uzak kaldığını söylüyordu. İlgi alaka yok sürekli dile getirip evliliğimiz için ondan beklentilerimi söylediğimde tartışma çıkıyordu. Eve gelmiyordu gelse bile ilgi alaka yok. Bir anlık kapılma bir hayale kanıp ben bir hata yaptım. Biri ile mesajlaşmalarımı yakaladı içerik olarak mahkeme tarafından aldatma sayılacak mesajlar yani. Kendisi de söylüyor ki ne yaparsan yap affederdim bunu affedemem. Düşünmedim mi sanıyorsun işin içinden çıkamıyorum ağlamaya başlıyorum bende diyor. Benim pişmanlığım ortada ben ne yaptım nasıl yaptım diye kendime geldim ama iş işten geçti. Kendisi ya anlaşmalı boşanırsın kabul edersin ya da çekişmeli dava açarım ve hiç bir destek sağlamam diyor. Evliliğimiz boyunca resmi olarak tüm borçlar vb her şey benim üzerime kendisinin üzerine borç ya da başka bir şey yok. Anlaşmalı boşanmayı kabul etmezsen maddi manevi tazminat açarım iyi olmam diyor. Ben her şeyi geçtim boşanmak istemiyorum bir an bir hayale kapıldım pişmanım eşime zaman ver zamana bırakalım diyorum, bu zamana kadar ona hiç bir hatam olmadı kendisi de söylüyor ve biliyorum sevdiğini halen bende çok seviyorum. Zamana bırakırsak affetmekten korktuğunu düşünüyorum. Kendimi affettirmek için elimden geleni yapmaya hazırım ama ne yapacağım bilmiyorum. En kısa zamanda sadece boşanalım bir an önce bitsin istiyorum diyor. Uzamasını istemiyorum diyor herkes en az zararla çıksın bu işten hayatına baksın diyor. Ne yapmalıyım?

Eşim boşanmak istiyor ben istemiyorum?