Eşim benden boşanmak istiyor ben istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Üç ay önce evlendim eşim bir an önce evlenmek istedi benimle. Şehir değiştirip ailesinin karşısında oturdum. başta verdiği sözler yalan çıktı. Birsuru maddi sıkıntı yaşadık. nerdeyse hergun ailesiyleydim. kimsem yoktu eşim bütün gün evde bırakırdı dışarı cikarmazdi. Para yok diye katlanirdim. Önümü goremiyordum onun ve ailesinin dedikelri biribirini tutmuyordu. ustelik hiç birşeye karşı cevap veremiyordum eşim kirilmasin diye. En sonun da ağlama krizi geçirdim. esidme ayrılmak istediğini söyledi. ben yapma dedim. asariz dedim. gecenin ikisinde ailemin yanına döndüm eşyalarını toplarken elbiselerimin bı kısmına bakaeak sunlarida al gotur dedi. aramadi. Sonra babamı aradılar gelin çeyizini alın diye. eşyalarımi almaya gittim. tabagimi çaldın vs dedi
Boşanma kağıdı imzaladık davayı bana açtırdı. psikolojim çok kotuydi mecbur kaldım sanki. istemiyorim ama karşı gelmeye bile korkuyorum. Eşimi çok seviyorum çok saçma ama ben en ufak şeylerde ayrılmak istemiyorum dedim de anlamadı bana çok sözler veren adam 3 ayda bitirmiş. hakkımı savunacak gücüm yok hiç bukadar ağır birşey yasamaidm hergun agliyorim Allah kimseye bunu yasatmasin ama o bosnama konusunda bile abimi kuzenimi arıyor beni adam yerine koyup aramıyor. sizce onunla konuşmalimiyim beni istemiyor diye konuşmuyorum da. kendimden emin değilim. Beni çok etkiledi bı olay. kendimi nasıl toplamalıyım. ozellikle bu süreci yaşayan kişiler yorum yapar mi? sadece susuyorum dava gununu bekliyorum. bir insan üç ayda bukadar dusermi o kibar vicdanlı dediğim insan. iyiki karimsin diyen sarılan adam. sizce zamanla düzelir mi?
Eşim benden boşanmak istiyor ben istemiyorum. Ne yapmalıyım?