Eşimle boşanmak istiyorum ama o istemiyor ne yapabilirim?

Eşim benden 22 yaş büyük. Baba sevgisi görmeden büyüdüm şiddet de gördüm her ne kadar normalleştirmeye çalışsam da olmamış demek ki. Mühendisim 1 sene oldu daha mezun olalı. Eşimin aile şirketinde çalışıyordum orada tanıştık. O kadar kibar centilmen bir adamdı ki etkilendim. Evlendik başlarda her şey çok güzeldi. Herhangi bir yere birlikte katıldığımızda herkes çok şanslı olduğumu söylüyor müstakil evde yaşıyorsun bu yaşta yardımcın bile var diyorlar ben de eşimi seviyordum zaten. Ama sonra her şey bozuldu işte. Eşim beni birlikte olmaya zorluyor. Birkaç aydır aramızda sorunlar vardı. İki gün önce akşam yine tartıştık ve benimle zorla birlikte oldu istemediğim halde. Sonra özür diledi affet dedi ama bu öyle basit bir şey değil. Kendimi çok kötü hissettim evden ayrıldım zaten. Boşanmak istiyorum ama ailesi de o da diretiyor. Eşim nüfuzu olan bir adam adliyede orada burada her yerde devlet adamlarından tanıdıkları var bir şekilde o istemedikçe bu boşanma olmaz. Bugün babasının doğum günü ve kutlama yapılacak aile dostları falan da gelecek. Gitmem gerekiyor ama gitmek istemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bu evliliğe bu şekilde bir şey olmamış gibi devam edemiyorum.
Eşimle boşanmak istiyorum ama o istemiyor ne yapabilirim?