Sizce kızın yaptıklarını ailesine duyurmakla iyi yapmış mıyım?

Benim babam çok şiddete meyilli birisi. Küçüklüğümden beri haklı ya da haksız arada fiziksel şiddet, neredeyse her zaman da psikolojik şiddet gördüm. Çok çekingen birisiyim, belki de bu yüzden. Büyüdükçe babamın davranışları daha çok batmaya başladı. Çünkü kardeşim bile babamdan güç alıp bana zorbalık yapıyordu. O dönemlerde biriyle nişanlanmıştım fakat bana şiddet uyguladı ve t"cavüz etti. O kadar sevgisiz bir ailede büyüdüm ki o adamın bana iyi davrandığı zamanlarına kanıp tek iyi davranışında tüm yaptıklarını affettim. Fakat ayrı ülkelerde yaşadığımız için bir süreliğine annemin evine dönmüştüm. Ertesi gün nişanlımın yanına geri döndcektim. O zaman babam da evdeydi. Bir gün yine tartışma yaşandı ve komşular eve geldi. Kapıyı açtığı karşı komşunun kızı (benden 2 yaş büyük) bana hakaretler ve tehditler etti. "Sen çok oldun, elimde kalırsın" gibi şeyler ve üstüme yürüdü. O an zaten dünya yine başıma yıkılmış gibiydi ve hiçbir şey diyemedim. Kızla da normalde hiçbir sorunumuz yoktu hatta ara sıra bahçede otururduk eski sevgililerini yattığı kişileri falan anlatırdı. Geceleri barlara gider alkol alırdı ama onun babası benim babam gibi değildi, muhtemelen ona el bile kaldırmamıştı. Ben de onun hakkında bir ton hakaret ve yaptığı şeylere dair bir ton şey yazdım kağıda. "Boyalı şehir magandası, gösteri istiyorsan sirke git, kenar mahalle varoşu, senin ailen senin yediğin haltları bilse sizin eviniz bizimkinden beter olur" gibi şeyler yazdım. Onun da tıpkı benim gibi babası tarafından şiddet görmesini istedim. Benim başıma gelenlerden daha kötü şeyler yaşamasını istedim. Bizim evde ne zaman kavga çıksa, babam bana ne zaman saldırsa o kızın adını verip erkeklerle yattığını, yattığı kişiyi binaya bile getirdiğini söylüyordum. Sanırım artık babası ona da iyi davranmıyor. Yalnız kalmış. Geçen gün kapının önünde kendi kendine küfürler ediyordu. Komşularla da arası eskisi kadar iyi değil. Sizce iyi yapmış mıyım? Artık o varoşun da hayatı benimki gibi midir?

Sizce kızın yaptıklarını ailesine duyurmakla iyi yapmış mıyım?