Yurtta kalıyorum. Konakladığım yurda geçenlerde Malatya'dan bir grup depremzede geldi. O grupta annesi, babası ve kardeşiyle birllikte gelen 23-24 yaşlarında olduğunu öğrendiğim bir kız var. O kızı ilk gördüğüm anda gözlerine vuruldum, uzun süredir hissetmediğim kalbimi hissetmeye başladım; yani galiba aşık oldum. Sonrasında birkaç gün boyunca kızı her gördüğümde istemsiz bir şekilde ona baktım ve galiba beni yanlış anladığı için odasından çok çıkmamaya başladı. Bugün o grup aşağıda oturup çay içerken içimden geldiği için bakkaldan 3-4 paket bisküvi aldım. Daha sonra o gruptan bir kadın ve kızın annesi yanıma gelip teşekkür etti. Sonrasında nereli olduğumu sordu, ben de aslen Adıyaman'lı olduğumu ve kuzenimin de enkaz altında kalıp vefat ettiğini söyledim. Sizce bu davranışlarımla kızın annesinin güvenini kazanmış mıyımdır?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çıkarla olmaz sevgi. Göze girmek için değil içinden geldiği için yap
Zaten öncesinde de böyle bir şey yapmayı düşünüyordum ve bugün de içimden geldiği için yaptım.
Soruş şeklin çıkar ilişkisi tamam belki niyetin iyi ama yine de çıkar ilişkisi
Ben çıkar karşılığında iyilik yapmam, ama galiba kız, geçenlerde her görüşümde ona baktığım için beni s. pık zannetmiş.
Peki sence kızın annesinin güvenini kazanmış mıyımdır?
Kızın kazanmadıktan sonra annesinin bir önemi yok. Çünkü kız isterse annesini bile ikna eder 😉
Hangi konuda ikna eder?
İstediği her konuda
Peki kızın güvenini kazanmak için ne yapabilirim?
Kendin ol, dürüst ol. Zaten o güvenmek isterse güvenir. Güven zamanla oluşan bir durumdur
Peki, teşekkür ederim.
Rica ederim
Peki sence bu yaptığım şey ile az da olsa güvenlerini kazanmış mıyımdır?
Ayrıca hemşehri olmamızın falan bu konuda olumlu bir etkisi olur mu?
Ne yapmıştın ki
Kardeşim karakter önemli olan. Memleketcilik işleri boş işler
Sorumda da bahsetmiştim ya, dün akşam kızın annesinin de aralarında olduğu birkaç kişi için çayın yanına bisküvi falan aldım.
Bu düşünceli bir hareket. Güvenin bunla alakası olmaz. Dediğim gibi bu yaptığını içinden geldiği için yapmalıydın. Çıkar için değil.
Sonrasında oradaki herkes bana teşekkür etti, hatta kızın annesi ve birkaç kadın özellikle yanıma gelip teşekkür etti ve benimle biraz komuştular. Ben de onlara " Geçmiş olsun " diyerek kuzenimin de Adıyaman'da enkaz altında kalıp vefat ettiğini falan söyledim.
Tekrar diyorum. İçinden geleni yap, çıkar için yapma. Güvenip, güvenmeme durumu onları ilgilendirir.
Allah şahidim olsun ki; çıkar için yapmadım. Bisküviler için toplamda 60 TL harcadım, eğer çıkar için yapacak olsam o kadar para harcamazdım. Ayrıca dediğim gibi, ben kötü niyetli, sap. k değilim ve çevremdekilerin de benim öyle olmadığımı bilmesini isterim. Hiç kimsenin beni yanlış anlamasını istrmem.
Ama soruma yorum yapan diğer arkadaşa da dediğim gibi, bu davranışımla kızın ve ailesinin güvenini kazanmış olmayı da çok isterim. Öyle olursa bir taşla iki kuş vurmuş olurum.
Sen olduğun gibi davran, kimsenin ne anladığını boş ver. Sen doğru bir insansan, olduğun gibi devam et. Sen kendine güveniyorsan, çevren de sana güvenir. Şu kurduğun cümleler seni çok kötü gösteriyor haberin olsun
Gerçekten mi?
Hangi cümleler?
Diğeri ne yazdı bilmiyorum. Okumuyorum başkalarının yazdıklarını.
Beni çok kötü gösterdiğini düşündüğün cümleler hangileri?
Genel olarak. 60 TL harcadım bana güvenir mi falan? Sapik sanmasın. Sapik misin ki jdjsjs
Sapık değilim, ama sanırım kız benim hakkımda öyle düşünmüş; çünkü onu gördüğüm ilk andan beri gözlerimi gözlerinden alamıyorum ve geçenlerde bu yüzden birkaç kez, onu her gördüğümde elimde olmadan ona baktım ve galiba bu yaptığım şeyi yanlış anlamış, çünkü o günlerden beri odasından çok çıkmamaya başladı.
Ayrıca içimden gelmeyen kişiler için değil 60 TL, 6 TL bile harcamam ve orada sadece kızın annesi yoktu. Onun haricinde 6-7 kişi daha vardı.
Kız depremzede değil mi? Belki derdi var. Belki başka sorunları var. İlla senden kaynaklı olacak diye bir şey yok. Senin ki tamamen kendine güvensizlik. Bir kıza öyle davar gibi bakmazsın fazla. Niyetin varsa gider konuşursun
Yok moruk düşünce yapını sevmedim senin
Ben öyle konuşabilecek biri değilim, çünkü birinci nedeni kızın depremzede olması, ikinci nedeni ise geçmişte çok fazla kez reddetmiş olmamdan kaynaklı bir özgüven eksikliği sorunu.
Yerimde olsaydın beni anlardın diye düşünüyorum.
Ayrıca kıza istediğim için vurulmadım, bu elimde olmadan oldu ve böyle bir durumda onunla konuşmam veya konuşmak istemem tam anlamıyla bencillik, vurdumduymazlık olur. Sence de öyle değil mi?
Değilim o yüzden anlamıyorum. Çünkü senin gibi düşüncelerim hiç olmadı. Gittim konuştum her zaman. Çıkar içinde kimseye yaklaşmadim. Bizim de ilişkilerimiz oldu, reddedildigimiz oldu. Böyle düşüncelerle işimiz olmadı. Senin ki biraz içten pazarlıklı durumu. Sevmem böyle adamları haydi eyvallah
Hımm love point diyorsun... 😄
Ama kız yanlış anlayabilir, yani birden onun da seni sevmesini bekleme
Ben birden onun da beni sevmesini beklemiyorum ve zaten bu bahsettiğim şeyi yaparken kız odasındaydı.
Sadece beni yanlış anladığını ve o yüzden birkaç gündür odasından çok çıkmadığını düşünüyorum ve bu yaptığım hareketle annesinin güvenini kazanmış olup olmadığımı merak ediyorum.
Yani benim niyetim sadece iyilik yapmaktı, ama bunun yanında o kızın güvenini ve sevgisini kazansam da fena olmaz. 😂
Hımm yani hemen de gözüne girmiş olmazsın aslında yani sürekli kendini oralarda göstermezsen ne bilim oralarda bulunmazsan unutur yani pek kaale almayabilir annesi 🤭
Zarar gelmeyeceğini anlamıştır belki doğru kxkxkxkmx
Ama Adıyaman'lılarmış, ben de aslen Adıyaman'lı olduğumu, hatta kuzenimin de Adıyaman'da enkaz altında kalıp vefat ettiğini falan söyledim.
Umarım bunu kızına da söyler. 😂
Öyle olursa bir taşla iki kuş vurmuş olurum. 😂
Kxkxkxk o zaman hedef 12den hayırkı olsun diyeyim 😂
Hayırlı*
Ciddi misin? 😂
Evet yaa ciddi dedim gerisi kıza kalmış gerçi 😄
Yani eğer annesi kıza anlatırsa mı dediğin gibi olur?
Aynenn öyle olur diye düşünüyorum
Peki sence anlatır mı? 😂
Veya bugün anlatmasa bile, beni gördüğü zaman aklına gelip anlatabilir mi?
Ya şimdi insanların yaşadıkları ağır şeyler bilmiyorum günlük yaşananları konuşuyorlarsa evde, anlatır o zaman
Ayrıca bisküvileri tekel bayiinden aldım ve ben bisküvileri alırken kızın babası da bira alıyordu. Yani şahsen o kadar ağır bir durumda olan birinin bira içebileceğini hiç sanmıyorum. 😂
Yanlışım varsa Allah affetsin. Sorumda da belirttiğim gibi ben de depremde kuzenimi kaybettim.
Hımm evett anladımm o zaman net anlatır annesi buranın insanı da iyiymişten girer 😄😂😂😂
Ama ben buranın insanı değilim ki, öyle bahsederse bana herhangi bir yararı olmaz. 😂
Yaw yurttan bahseder işte buradan kastım orada yaşadığı yer 😂
Dediğim gibi aslen Adıyaman'lıyım, onlar da Adıyaman'lıymış. Hemşehri olduğumuzu falan söylerse daha çok işime yarar.
Bir de bana karşıdan bakan biri Adıyaman'lı olduğumu asla anlamaz. Kulağı delik, 5 tane dövmesi olan biriyim. 😂
Ama inşallah bahseder.