Sizce Ebu Cehil mi daha rezil Abdullah Öcalan mı?

Ben Ebu Cehil'e saygı duyuyorum. Adam İslam'la son ana kadar mücadele etti, delikanlı gibi bu uğurda öldü. İslam güçlendikten sonra bile son ana kadar Allah'ın dinine karşı kafa tuttu. İsteseydi Peygamberimizi kandırmaya çalışabilirdi, başaramazdı ama çalışabilirdi ölmemek için fakat o bunu yapmadı, sırf canını kurtarmak için inanıyormuş numarası yapmadan karşı durdu. Böyle bir yiğide saygı duyulur, kafir de olsa Ebu Cehil'e saygı duyuyorum. Yiğit adamdı, Cehenneme gideceksem Ebu Cehil'le beraber yanmak isterim.

Bir de Öcalan'a bakıyorum. Adam yıllarca askeri, polisi, sivil halkı öldürdü. PKK bir iç savaş öznesidir, yapacak bir şey yok, savaşta böyle şeyler olur. Karşı çıktığı devletin güvenlik güçlerini vurmasına bir şey diyemem zira savaşlar böyle oluyor ama Öcalan bir şerefsizdir. Neden derseniz hem devlete karşı savaştı hem de yakalanınca ''Benim annem de Türk.'' diyerek devletten bağışlanma diledi. Böyle rezilleri lider kabul etmek biz Kürtlere hakarettir. Yakalanmadan kafasına sıkıp intihar etseydi ya da mahkemede bütün yaptıklarını kabul edip meydan okusaydı saygı duyardım ama şimdi duymuyorum.

Sizce Ebu Cehil mi daha rezil Abdullah Öcalan mı?