Ben nasipse önümüzde ki sene ekmekçilik ve pastacılık okuyacağım (göynük myo da) ama ben ekmekçiliği daha çok seviyorum ekşi mayalı ürünler daha çok hoşuma gidiyor. Aşçı yamaklığıda yaptım ama aşçılık çok çok stresli hele alakartsa...
Fırıncı ile pastacı ap ayrı dünyaların insanlarıdır ekmekçi ekmeğini poacasını ekmeğinii simitini yapar pastacı kekini pastasını ama emin ol biz fırıncılar ve pastacılar aşçılar kadar stresli ortamlarda çalışmayız.
Yoğururm hamurum içerim çayımı yaparım pişiririm çeker giderim sevisinide garson arkadaşlar yapar amma amma siparişe dayalı fast food olsun alakart olsun orada çalışan arkadşlara Allah yardımları olsun çok stresli işdir. Bırakın fransız aşçıları alman pastacılar bir adanolumuzun kültürünü yaşatalım. Vatanım vatanım güzel vatanım.11 Yorumla
pastacılık oku varsa çikoltada yapmayı ögren ikisindede para çok bo ver aşçılıgı
22 Yorumla
Soran+1 yılmsa diye unlu bı okul var oraya gidicem pastacılık ve ekmekçilik karma
+1 yılBende Dama Mutfak Akademi'ye gitmeyi düşünüyorum. Msa'nin fiyatlari ne kadar? Bide is garantisi veriyorlar mı?
00 Yorumla
Hangi bolumü sectin acaba ve memnunmusun? Bende secicemde bu yil
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılPastacıyım, ama pastacılıktan önce çok yoğun bir şekilde 5 yıldızlı otellerde aşçılıkta yaptım. Şu anda 5 yıldızlı bir otelde pasta şefiyim. Aşçılığa ya da pastacılığa yetenekli olmak bu işe başlamak için malesef yeterli olmayabiliyor. İnsanların heveslerini anlıyorum, ancak bu işin eğitimini alan insanların çok azı profesyonel kariyerine devam ediyorlar. Çünkü bu iş yemek yapmak ve hamur yoğurmak kadar kolay değil. Kısmen ağır işçilik ve mental olarakta çok zor. 8 saatlik yasal çalışma saatinin dışında çokça mesaiye kalabilirsiniz. Özellikle düğün, özel davet ya da toplantılar çok yoğun geçer. Bir dakikanız bile boş geçmez. Çay bile içemezsiniz. Tabi otel, fine dining ya da lüks restaurant, fast food mutfakları birbirinden farklıdır.
Aşçılar her gün boyundan büyük kazanları çoğunlukla da yardım almadan kaldırıp o kazanlarda yemek yaparlar. Sonra orda pişen yemekleri küvetlere doldurmak, ardından o yemekleri taze tutmak zor iştir. Eğer alakart mutfakta değilseniz yaptığınız iş kuvvet gerektirir. Kondisyonunuz çok önemli. Alakart mutfakta iseniz belki koca kazanları kaldırmazsınız ama orada da müşterinin anlık istediğini hemen yapmak zorundasınız. Zamanla yarışırsınız ve mental olarak sizi çok zorlar.
Gelelim pastacılığa. Pastacılıkta da büyük hamur yoğurma makinaları vardır. Onları kaldırıp indirmek, temizlemesi için sık sık stewardlara götürmek yorucu iştir. Ayrıca biraz kafa gerektirir. Pastacılıkta sistemli çalışmak daha önemlidir. Aşçılıkta yemeğin salçasını, tuzunu, baharatlarını ayarlarken biraz tadarak ayarlama yapabilirsiniz ama pastacılıkta ölçüler nettir. Biraz kimya işidir. Ancak alakart mutfağın tersine aman aman da bir baskı yoktur. Ben sabah kahvemi alıp, telefonumdan müziğimi açıp hamur yoğuruyorum mesela. Ancak dediğim gibi, alakart mutfaktaki gibi bir yoğunluk olmasada, çokça hesaplamalar, kimya ve sistem gerektirir.
Kıssadan hisse. Ne olursa olsun kondisyonunuz hem aşçılık hem de pastacılık için yeterli olmalı. Ben boş vakitlerimde spor yapıyorum. Koşuyorum, yüzüyorum, bisiklete biniyorum, fitnesa gidiyorum. Saatlerce ayakta durmak bile bu işin en hafif yanı inanın bana. Onun dışında aşçılıkta alakart mutfak çok yoğundur ve zamanla yarışırsınız. Streslidir. Pastacılık, aşçılığa göre daha az streslidir ama matematik ve hesaplama bilmeniz ve sistemli çalışmanız gerekir. Kimya bilmek lazım. Mesela pandispanyanız kabarmadı. Cevabı kimya bilginiz verecek. Ya da ekşi maya yaptınız, dolaba attınız, simsiyah oldu. Neden olduğunu hemen anlamanız gerekir.30 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılikisi de sağlam para kazandıran mesleklerdir. otel aşçısı olman zor genelde erkektir. bir sürü yemeği aynı anda yapman gerekir ama 5 6 bin tl maaş alırsın.
pastacı olman daha mantıklı00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılelbette aşçılık iş imkanı bol maaş iyi ayrıca manevi olarak ayrı bir zevk :)) evinde de yapmak yemekleri falan ailene ya da
00 Yorumla pastacılıkta çok para var tavsiye ederim ve çok keyiflidir onu yapmak ama en zor meslektir çünkü tutturmak için tariflere uymak zorundasın..
00 Yorumla
+1 yılBen aşcılık okuyorum. Ve pisman degilim. Ascilik secmenj oneririm
01 Yorumla- +1 yıl
Hm peki aşçılık okuyan pastacılık ta yapabilir mi, hangi üniversitede okuyon
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 387 cevap paylaştı. bence pastacilik cunku daha iyi is yaparsin. hem herkes normal yemek yapabilir ama bir pastayi yapmak icin usta olmak gerek..
00 Yorumlaaşçılıgı öneririm bodrum marmaris gibi yerlerde çok dolgun ücretlere çalışan tanıdıklarım vardı.
00 YorumlaPastacılık derim ben ama sen bilirsin aşçılıkta o işyerinde gördüğün manzaralardan yemek yiyesin gelmez :D
00 Yorumlapastacılık oku ilerde pastacı dükkanı açarsın çok para kazanıyorlar :)
02 Yorumla
Soran+1 yılole mı dersin :)
Ben pastacıyım çok keyifli maaşı da çok iyi iyi yani :D
03 Yorumla
Soran+1 yılbenım ıcınde onemlı kısmı bu :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba msa'ya gitmek için yetenek mülakatı falan yapıyorlar mı :(
01 YorumlaPastacılık daha zevkli
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 840 cevap paylaştı. pastacılık bence canım
00 YorumlaPastacılık :)
00 Yorumla
+1 yılPastacılk :D
00 Yorumla
+1 yılAşçılık
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 63,9b cevap paylaştı. Pastacılık
00 YorumlaAşçılık
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Pastacilik :)
00 YorumlaPastacılık
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Pastacilik
00 YorumlaAşçılık tabii.
00 YorumlaBence pastacılık :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPastacilik bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası