Konudan farkı yok bütün her konuya yönlendirilebilir bu sorduğum soru acaba gerçekten hayatımız da ne istediğimiz olursa olsun isteklerimiz doğrultusu gerçekleşse bile haz alamayan olduğu gibi yaşayamadığımız için mutsuzluk hissine kapılan üzülen var mıdır aramızda ben bunları her gördüğümde bazen gözlerim doluyor yalnızken sizce bir şeyin oluru var ve biz bunu kendi ellerimiz ile geri mi tepiyoruz yoksa hayat bize bunu sunarken biz mi fark etmiyoruz?

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Mutsuzlugumuz tamamen yaratilisimiza aykiri davrandigimizdan oturudur. Kimisi imanli kimisi imansiz, muslumanlar iman ettigi sekilde yasamis olsa bu halde olmazdik. Kimse kimseye muhtac olmasin diye bir kafa yapisina sahip lakin isterseniz trilyoner olalim biz birbirmize muhtaciz egonuzu tatmin etmenin yolunu surekli bulamdgnz muddetce mutlu olmaayacagiz tabi bu tatminligi herhangi bir insani rencide ederek yapiyorsak kul hakkina girdigimizi dusunursek yine mutlu olamayiz. Kendi nefsimizi, menfaat ve cikarlarimizi ( inadi, hasedi, gururu) terketmedigimiz surece mutlu olamayacagiz. Oldugumuzu sanacagiz ama yine de doyamayacagiz. 💎“İnsanoğlunun bir ova / vadi dolusu altını olsa, bir ovayı / vadiyi daha ister. İnsanoğlunun karnını topraktan başka bir şey doyurmaz. Ve Allah tövbe edenlerin tövbesini kabul eder.” (Müslim, Zekât, 117💎
bir şey açıklamak gerekirse ben hiç bir zaman egonun babası olmadım ego denen şeyi taşımadım hiç bir zaman kendimi ya da başkalarını övmedim hayatımda insanların ederi neyse o olarak gördüm onları imandan bahsediyordun ona gelecek olursak her gün dua ederek kalktığım bir sabahım var namaz kılmayı evet bazı durumlardan ötürü kılamadım allah öteki tarafta bunu soracaktır fakat menfaat ve çıkarcılıkdan yana değilim mutlu olmak istiyorum bunu çıkar olarak görmeyelim yani mutlu olmaktan kastım artık her sabah kalkarken mutsuz değilde yüzüm asık kalmasın bundan dolayı moralim bozuluyor suratım asılıyor doğru bir hayatı yaşadığımı görüyorum fakat önümde sanki çok uzun bi yol var gibi görüyorum acaba bunun nedeni nedir diye hep sordum durdum hiç düzgün bir yola varamadığımı düşündüm sadece şu an halimi soracak olursan kafam karışmış halde ne yapacağımı bilmemiş bir insan olarak görüyorum kendimi.
Yorumum size kisisel degildi. Ayni hislerdeyiz demekki Dunya Şu an gercekten karmakarisik. Özellikle islam alemi benim aklimi ve mantigimi cidden yordu hatta imanimi sorgulamama bile sebep oldu maalesef. InsAllah cektigiimiz skntılar gunahlarimiza keffaret olur diye umuyorum ama kafayi yememek hakikaten mumkun degil🤦🏽♀️
kafayı içimde yedim kafamda kalan tek şey bu yaşadıklarımın acısı nasıl çıkacak benden