AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
bahsedilen şey dövmek değil misvak gibi ince bir sopayla dokunmaktır. Bu ayete baktığımızda aslında kadınlara değil erkeklere sınırlama getirildiğini görürüz. Sen ayette belirtilenden fazlasını yapamazsın yani şiddet uygulayamazsın.
yani sana misvakla vurulmasında sorun yok mu :D
misvak fantezisi :D kutsal ne de olsa :P
DOĞRUSU BUDUR ;
NİSA 34 : Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu?
Ayette erkeklerin fiziksel olarak güçlülüğünden bahsetmiş islamda erkek kadın arasında bir ayrım yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Ve hak din farklı yorumlanamaz demişsin ama yorumlanır. O insanların aklını kullanma imtihanıdır. Birisi gelir bu ayeti okuduktan sonra karısını döver diğeri gelir belirttiğimden fazlasını yapamıyacağını anlar. Dediğim gibi insanların aklını kullanma imtihanı.
Eğer bir kadın uyardıktan sonra bu hataları tekrarlıyorsa bu insan napsın kadın kötü yola veya onun zarar görmemesi için dövmek yanlış olmaz. Dövmek dediysem öyle öldüresiye değil 1-2 tokattan canları kimsenin patlamaz. Eskiden En yakın osmanlı dönemimde kadına şiddet vardı ama hallerinden memnundu takı kadınlar bu kocalarına karşı baş kaldırmaya başlayana kadar. Kadına şiddete hayır dediniz kadınlar haklı dediniz suanda türkiyede evlenemeden cok boşanma var bide bunu düşünün?
medeni bir insan ol
Medeni bir insanım farkında çözümler bitince dedim. Bazılarınız sadece bir tarafı düşünüyor dimi mesela boşanan aileler var bir tokat yüzünden ordaki çoçuklar perişan oluyor siz bide onları düşünün sonra gelipte yorum yapın yazdığıma.
Amip beyinli birinden daha fazlası beklenemezdi zaten. Ateistliğinle kal ! sanane insanların inançlarından zaten inanmadığın bir dinin kitabı üzerine yorum yapmak sana mı kalmış embesil!
Bu ayeti buraya yazarak insanların dinlerine olan inançlarını sarsmaya çalışacağına bir köşede sessizce geberip gidersen inan insanlığa daha çok faydan olur.
Savunmasız birine zarar vermek günah değil miydi bu neyin kafası şimdi
ayetleri carpitiyor
Eğer gerçekten varsa böyle bir ayet, bunun bir açıklaması yok
tabiiki var ve aynen boyle. bunun haricinde yapilmis tefsirler islama zarar gelmesin diye
birak bu ileri islam kötulugu men sder zatveda hutbesini oku anlarsin
@türkçü209 veda hutbesi nere kuran nere? sen kaç kez açıp kuran okudun ki ayet çarpıtıyor diyorsun. eğer ki daha farklısı varsa bu ayetin , kuran değiştirilmiş demektir. yani insanın yazdığı şeyden ne bekliyosun ki sonuçta :D
DOĞRUSU BUDUR ;
NİSA 34 : Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu?
Sorulan soru hosuma gitti ama EİC olaral secileni gorunce soranin bos kuru kalabaliktan baska birsey yapmadigini gordum
Nur suresi 30-31 atetjde okuyun ve daha fazlasi ixin www.sunnetullah.com sutesine bakiniz
biz bunu nekadar inkar etsekte.. islam da erkek kadından kesinlikle ustun.. bunu diyenlere yobaz cahil geri kafali diyoruz ama aslında kuran soyluyor bunu. 1 erkeğin şahitligi 2 kadinin sahitligine esit
Sebebi var onun islami toplumda kadinlar daha unutkan olur (calisma gorevi erkeklere verildigi icin kadinlar evde cocuk buyutur ve biraz bu tur erkeksi meselelerde cahil kaliyorlardi zamanin mekkesinde) bu yuzden ayettede dedigi gibi biri unuttugunda digeri hatirlatsin diye denir bu.
DOĞRUSU BUDUR ;
Hiç bir Kitap (Tevrat , İncil , Zebur , Kur'an)
şiddeti ve ölümü desteklemez gönderdiği peygamberlerle beraber Uyarır. Tam tersine
karşı çıkar..
Sad sur. 29: (Resulüm!) Sana bu mübarek Kitab`ı, ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik.
Sad sur. 87: Bu Kuran, ancak âlemler için bir öğüttür.
Bu kuran denen kitabın her bir sayfası kendisiyle çelişirken, mantık hataları kol gezerken, nasıl olur da hâlâ inanıyorlar aklım almıyor
cehalet dostum
Muslumanligi cokerten kız sen simdi bunu dedin diye ateist olcagimi falanmi sandin zavalli hadi yanlis olsun diyelim ki kuranda birbiriyle celisen hicbir ayet yoktur (yiyosa atarsin celisen ayetleri) onmilyarlarca kisi msluman digup oldu ve bunlarin icinde bilim adamlari padisahlar sultanlar vardir simdi bunlar o kdr aptalmiki anlamadilar ayetlerin sacmaligini. Aksine kurani national geograpigh bile belgeselinde essiz kitap diyor (kuran simetridir ve altin oranla ve ayet tekrarlariyla yahudi belgeselcileri bile sasirtmis) o ayetler en dibine kadar arastirildi sorun yok herkes dinine devam mslumaniz elhamdillah...
Kur'an'da celiski vardir demek artistlik olmus. Nerede var bir ara yazin da biz de aydinlanalim.
Niye uğraşayım, git kendin araştır hazıra konma
Bu ayeti yazmandaki amaç neydi? Okuyan biz müslümanlar, müslümanlıktan mı çıkacagız? Tövbe yarabbim ya.
Erkek kadından ustun derken kadını kucumseyip erkeği pofpoflamiyor. Erkek hic bakımından kadından daha ustun ruhen ve bedenen. Kadın ruhen ve bedenen hassastır. Kadına değer verdiğinden bu ayet söylenmiştir. Ama hakiki üstünlük takva ile olandır.
Msela kadının 9 nefsi erkeğin bir nefsi vardır. Kadin 9 nefsine sahip cikar erkek 1 nefsine sahip cikamaz. Bu da erkegin zayifligi...
Kadina verilen degeri arastirmanizi tavsiye ederim ;)
Kula kulluk edin diye bir hadis veya ayet yoktur, burdaki itaatlik ve kadinlarin gucsuzlugu bence kölelikten farksiz.. İtaat anca eşinin isteklerini yapmak olur ve Musluman olan kadin zaten sofrada yemegini yarim birakarak eşine , cocuklarina hizmet bile ederler cekinmezler bundan ama asiriya kacilmaz cunku kadinlarin omuzlarindaki yük bitek hamileyken alinmaz onlarin zaten gucleri yok yapamadiklarini biz yapariz ve hicbir kadin Musluman kadinindan daha vefali daha vicdanli degildir
Ulan hâlâ erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu savunan kadınlar var. Sizin kocalarınız size ne yapsa müstehak..
Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ateistler bakın bunu ayrıntılı olarak anlatan hoca'yı dinleyin
https://www.youtube.com/watch?v=SQXvtOROl1YCahilligin boyunu aştığını goruyorum. Sen bikaç ilmihalden arastir istersen. Ordaki yazanlar ne demek diye. Turkceye cevrildigi gibi olmadigini anlarsin azcik beynin varsa. Ayrica evet erkek kad8n esit haklara sahip olmalidir ama erkekler kadinlardan ustundur. Gerek kas yapisi gerek görüş olarak daha saayabiliriz istersen?
Islamda kadınlar tek bir sebep için dövülür, ki o dövme bile yüzüne degik bacaklarini vurulmasi gerekir. kalici iz kalmayack şekilde dövülur. Ha o tek sebede kadin yatakda kocasinin seks istegini yerine getirmezse dövülur. Ki bunun icin bile önce uyar sonra yatağıni ayir en sonunda hala ayni davranışı yapıyorsa döv deniliyor. Carpitmayin.
dovmek ilkelliktir. medeni ol biraz mk
Dövmek mi? Yemedik te hadi olduda boyle birsey yazıyor diyelim sen diger tum kitapların gunumuze kadar degistirilip geldigine inaniyorsun da Kuranın degismediginin bir kanıtı varmı?
allah kuranin degistirilmeyecegine ve kendisinin korumasi altinda oldugunu soylemisti hani
abla sen vur dedik öldürmüşsün :D
Söylemiymişmiydi kesin bir kanıtı varmı? Kuranda en onemli şey yorumlamak düsünmek diye gecer sorgusuz sualsiz herseyi kabul edersek akıl niye var?
Kuraan da yazan her şey gerçektir. Anlamak istediğin taraflarınla anlamışsın biz ne desekte inandıramayız polemik yaratmak için sormuşsun bu soruyu.
Canım benim soruyu ben sormadim onu sorana soyliceksin ben kendi dusuncemi soyledim bunuda sorgulamak kimseye dusmez veb buna inaniyorum kime ne?
sana demedim sorana dedim zaten
bu ayetin çarpıtıldığını ve yanlış yorumlandığını düşünüyorum ben de. kadına şidddet olduğunu sanmamakla beraber bu kadar değersiz ve aşağıda olamaz dinimizde kadın. ben de bütün insanlar eşit diye bir şey okudum o ne olacak?
iste bu defa da celiski oluyo. hak dinse celiski olmaz. neresinden tutsan elinde kaliyo.
sen şimdi bunu paylaşarak egonu tatmin etmiş oldun yoksa dinimizi ne kadar önemsediğini mi göstermiş oldun denyo?
Ayetin detayli mealini oku.
Hak din , ornek yasanmis : Kabe muslumanlarin kiblesi, onu yikmaya gelen Ebrehe ve fil ordusunu Allah ebabil kuslariyla ve agizlarindaki ufacik taslari askerlere atiyor ve dustugu insanin bedenini delip geciyor !!! hak din olmasa bu olurmuydu? 4 hak kitap geldi peygamberleriyle...
Neden ilk kitapta son bulmadi? Neden 4. kitaptan sonrasida gelmedi? Ve kuran-i kerimde diger hak kitaplar gibi gecmis ve gelecek yaziyor ve hepside denildigi gibi cikiyor...
Buna ragmen hak din degil diyorsan olunce ya hakli ya ebedi cehennemlik olur sicak bir ortamda sonsuz tatil yaparsin seytanla :)) iste bu kadar basit.
Senin o kopyala yapıştır yapan parmaklarını teker teker kırmak vardı şimdi bunlar doğru değil bizi bu şekilde etkilemeye çalışmayın boşuna ancak ve ancak kafirler ve diğer dine mensup olanların işine gelir naş...
+1... :) çok hoş!.
eh bizden uyaması
Dogru yazmis kuranda geciyor bu ayet hatta okudugumuda cok iyi hatirliyorum.
Erkeklerin kadinlardan daha ustun olduklari dogrudur. Kadin yaradilisi geregi daha narindir daha hassas daha duygusaldir erkekse daha mantiksal daha ceviktir. Ne anlatiyo ona bakmamiz lazim dovmek kelimesi turkcemizde kaba bjr tabire denk gelebilir ama belkide orda soylenenmek istenen ya da anlam farkli olabilir
DOĞRUSU BUDUR ;
böyle bir ayetin olduğuna inanmıyorum erkekler ve kadınlar eşittir Atatürk bize bu eşitliği sağladı kadınları düşürmekten vazgeçsinler artık bizler Türk kadınıyız ve asla yıkılmayız...
var canım malesef ve de sana şunu söyliim atatürk ateistti ve türkleri islamdan kurtarmaya çalıştı. o olmasaydı arabistan gibi, afganistan gibi gerici bir ulkeydik.
AYYAŞ DEDİNİZ , DİNSİZ DEDİNİZ BİR KERE DE BU ÜLKEYİ KİM KURDU DEMEDİNİZ!!! ...
bak arkadaş hz Muhammet s. a. v den once kızları dırı diri göüyorlarmış cahılıye dewrınde islamıyetten sonra bu kalmamış okuyun biraz dininizin güzelliklerini görün Allahtan korkun cahıller
Allahın dediğine karşı gelin Atatürke sırt çıkn iyiymiş :)
asıl cahil olan sensin bence beni anlamadan yargıladığın için ben müslümanım ama ATATÜRK ' ün bizim için yaptıklarını da göz ardı edemem
bak sen beni yanlis anladin ben ataturku cok seviyorum. ve de sevmemin en buyuk sebeplerinden biri ateist olmasi. bir de sana ataturkun bir sözünü paylaşıyorum. demek istedigimi daha iyi anlarsin.
Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
pardon yanlış anlamışım ama Atatürk DİNİ SEVEN BİRİ
Dininide al git mk insanları islamdan soutma Atamıda ağzına alma cibiliyetsiz.
sizin gibi cahiller yüzünden bu ülke bu halde Att İstanbul
l*n varya sizin gibi cahil cureha takimiyla ugrasiyoruz ya surada bu sozlerinizden dolayi hepinizi mahkemeye verip surundurmek lazim o* cocuklari ataturk ateistti ayet böyleydi inancsiz kahpeler
O zamana gore anlamlari suana gore farklilik gosterebiliyor. Kafaniza gore ayet yorumlamayin.
hak dinin kitabının bütün çağlara hitap etmesi, evrensel olması gerekmezmi.
Ben agnostigim islami secmeme nedenim farkli. Bazi noktalar benim de kafami karistiriyor. Hem kuran mealini hem incili hem tevrati okudum. İslam yoruma acik bir din. Nerenden anlamak istiyorsan orandan yorumlayabilirsin. Sen bu sekilde anlamak istemissin ama oyle olduguna inanmayanlara cahil muamelesi yapamazsin. İnsanlarin dini goruslerine saygin olsun.
DOĞRUSU BUDUR ;
Bunları söyleyen bir tanrıya inanmyorum
tebrikler :) aydınlanmanın yolu kadını eğitmekten geçer. bu bağlamda kadını eve kapatmaya çalışanları daha iyi anlayabiliyoruzdur herhalde.
Tepki alacağımı düşünmüştüm , almadım sevindim :)
Erkekler kendilerini tanrılaştrdıkları sürece, kadınlar da mücadelesini artıracak. Aydınlanmanın yolu yalnızca kadını değil erkeği de eğitmekten geçiyor. Kadını hizmetçi, cinsel obje olarak görmemeleri icin.
erkeğin ilk eğitimini anne olarak kadın verir. bu yüzden ilk olarak kadın eğitimi!
burada da cinsiyetçi bir yaklaşım. İlk eğitimi anne ve baba vermesi gerekir. O yüzden erkek ve kadının eğitimi aynı anda olmalı. Kadın çocuğu tek başına eğitmek zorunda değil.
bir insan bebeklik çocukluk döneminde en çok annesiyle mi yoksa babasıyla mı daha çok vakit geçiriyor, daha yakın ilişkiler kuruyor. kaldı ki bir erkek çocuğu genel olarak annesine daha yakındır. bunu cinsiyetçi bir yaklaşım olarak değerlendirmenize şaşırdım doğrusu.
aayeti saptiran ateistlerin yuzundn imanini tehlikeeye atiyorsun
İnançlı mısın diye bir sorsaydın :)
@Romeooooo Bu adam bile bu kadar artı aldığına göre gerizekalı mahlukat @soran emeline ulaşamadın Gençler hala dinine bağlı :)
@Romeooooo Sana şuana kadar atılan tüm eksilerin tam ortasına dikey bir çizgi çizebilirsin hakettin :)
Hı tamam hadi dövün küfür edin bıçaklayın aşşağılayın kapının önüne koyun ayagınızada hizmetçi yapın bizi? Sen nasılsın bilmem ama bazıları bu yazdıgından bu sonucu cıkarıyo.
akıllı olrsanz kmse karsmaz sze ;)
Aklı sızın gıbı dar goruslu ınsanlardan alıcak degılız, sen rahat ol
aklini kendine sakla @huzur_islamda
zatn szn gücünz yetmez bndeki akla ;)
aklı genş insanların karılarını da göryrz merak etme..
Yav he he hadı sus @huzur_islamda
buna göre musluman olmayan namussuz. pis herif seni :/
bizim insanlarımız kuranda ne yazdıgını bilmedigi icin anlamadıgı icin sadece bilmedigi bir dilde okuyup gectigi icin din din diye ölüyor oysa ki baştan sonra anlayarak okusalar herkes yön değiştirir benim gibi
su kibire bir bak Kuranin her seyi anlamista aonra yon degistirmis. Zekaya bak zekaya. Ah ah yazik cok yazik.
kardes inanıyorsun su anda ama aslında herseyin sana mantıksız geldigini biliyorsun fakat inanmak zorunda oldugun icin inanıyorsun ayrıca bir muslumana ateizm muhabbeti edildigi zaman direk hakarete kufre baslıyor bir ateistle muhabbet ettigin zaman guzel guzel durumu konusuyor anlatıyor soyle ortaya koyup tartıp bictigin zaman ateist olanın daha ahlaklı daha duzgun bir insan oldugunu goruyorsun ve islam dinide anlayış dini hoşgörü dini olduguna gore o lafları konusan musluman musluman degil nerede hoşgörü anlayış? önce bir kuranı iyice okuyun mealini açıp okuyun öyle gelip tartışalım 2 rekat namaz kılınıp 1 ay oruç tutma ile müslüman olunmuyor kardeş herkes dinini işine geldigi gibi yaşıyor kimse kimseyi kandırmasın.
sahtekarlıkla dine inanacagıma hiç inanmam daha iyi
Kur'an daki ayetlerin doğruluğunu kendi hayatındada bulabilirsin. Kadın itaatkar olmazsa hangi ilişki yürüyo söylermisiniz.
Eğer sen bu ayeti anlayacak kapasitede değilsen erkek arkadaşını kocanı aldatırsın ve buda normal senin icin. Benim ateist arkadaşım var cok geniş maşallah.
Sende iffet duyguları da yok olmuşturki bu sana ters gelmekte.
Yuh dıyorum artık ya arastırmadan herkez yorum atmıs emınım bunu yazan ateist Herşeye kanmayın sazan gıbı :D
Bu ayetin çevirisinin doğrusu bu değildir. En azından olmamalıdır. Dinimize yakışmıyor böylesi. Hatta AYH BEN ŞOK!
malesef tefsir dogru canım
tefsir doğru demişsiniz ancak tefsir kur'an'ın yorumudur."meal doğru" mu demek istediniz?
tefsir meal aynı anlamda kullanılabilir yerine göre.
Kendine göre yorumlamissin ve degistirmissin. Sen inanmiyorsanda inanma kendine niye es ariyorsun ki? sorum kadinlaraymis... Bosluktasin ve seninde korkularin, suphelerin oluyor sizin gibi olsunlar istiyorsunuz ozentilikden başka bir sey değilsiniz net.
Ooo ne güzel uydurmuşsun kardeşim ya :Dd bazı mallar da inanmış
Tercumede yanlış olması ihtimalini araştırdınızmı AKP oyunu olmasın bunlar yoksa degiştirmeyemi başladılar kuranıda herşey beklenir bunlardan..
Hadi ordan vitaminsiz, inanmıyosan inanma ama inandığımız şeyleride çarpıtıp karalama. Özellikle bayan arkadaşlar videoyu izlerseniz sevinirim
https://www.youtube.com/watch?v=-iz5_h7uyo0Çok güzeldi. Teşekkürler deriz..
rica ederim herşeyin mantıklı bir açıklaması var siz böyle ayet çarpıtan insanlara itibar etmeyin yeter ki @iştekuzukuzugeldim
Hakikat isimli kanal takip edilmeye layık, çok makul ve çok yönlü açıklamalara sahip yayınlar.
alakasız bir video. biz kadının dövülmesinden bahsediyoruz @iştekuzukuzugeldim
Gerçekten de varmis O. o
burada ayet yanlis anlatiliyor yani kotulemeye calosiyorlar
he canım he :D
soran senin mk yavsak ateisti islami kotule ancak
bir kac siteye baktım oyle yazıyordu fakat yanlışda olabilir bilmiyorum cunki bazi ayetlerde de esitlikten bahsediyor diye biliyorum duydum
iste bunlar hep celiski. hak dinde celiski olmamasi gerekir.
Dinime güvenim sonsuzdur ama bazilari muslumanligi kötüye çıkartmak icin yapmış olabilir mi diye düşünüyorum yanlis anlama da
hak din değiştirilebilirmi, farkli yorumlanabilirmi, bunlari sorgula.
Dini kotulemek amaçlı yerli yersiz değiştirenler. cok
@Elifoz35 sana helal olsun düşüncelerinden ötürü aslan gibisin maşallah @soran oğlum sende defol git annenle babanı sorgula beni neden var ettiniz diye hakdini sorgulamak senin gibi eşşeklere düşmedi
Biliyoruz ki kuranı yazan kişilerde insanlardır ben bazı yerlerin insanlar tarafından değiştirildiğine inanıyorum.
İncilden bahsediyorsun...
Yer yüzünde tek değişmeyen ilahi Kitap Kuran dır...
İncil içinde değişmemiş diyenler var. Benim düşüncem olduğunu söyledim. Bence kuranda değişmiştir.
kuran değiştirilemez kuranı baştan sona okumanı tavsıye ediyorum ve hadıslerı araştır bıraz cahılsın zannımca
Şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki, O'nu her türlü bozulmadan da biz koruyup muhafaza edeceğiz.
15/HİCR-9
Pardon neden değiştirilemiyo? Kuranı yazanlar kağıda geçirenlerde insanlardır. 50 yıl sonra belki biri çıkıp dicek müslümanlık dini değiştirilmiştir bu son dininiz diye nerden biliceksiniz arkadaşlar? Lütfen bu kadar dar görüşlü olmayın
Bildiğim kadarıyla birbirinden farklı 4 tane incil var ve 4ü de birbirine yakın olduğu için onlara göre kabul ediliyor. AMA Kuran 1 tane.
Allah kuranımızın son kitap ve son din olduğu için kuran benim korumam altında ve kendi sözleriyle Hz. muhammed S. a. V 'e yazdırılmıştır.. Hiçbir kuvvet o kuranı değiştiremez neden incilden binlerce varken kurandan sadece 1 tane var istediğin tüm kuranları karşılaştır hepsi aynı...
@cici-bici @esraaaa19921987 @cevaplayan arkadaşımız geniş görüşlü biz dar görüşlüyüz çenenizi yorduğunuza değmez :)
Ne demek istiyosun @themarmarasea
@cici-bici Değişmeyen tek ilahi kitap kurandır sözüne dar görüşlüsünüz diye cevap vermiş ya @cevaplayan arkadaşımız boşver o geniş görüşlü olsn biz dar görüşlü olalım cevap verdiine değmez :)
@Preetywomen96 hakkında bilmediğin şeyleri savunupta kimseye dar görüşlü deme...
biraz daha araştır bu ayetlerin acıklaması var ayrıntı var öyle direk okudugumuz gibi degil
bu mu din? din doğru olmayi gosterir siddete ve zulme yoneltmez
Dinden soğudum acik ve net
Mantıklı :)
@babyfaceXO
Ölünce ısınırsın :)
güzel espri fakat hakkını veriim ama öyle bir mekan yok @themarmarasea
@Soran gidince görürsün :)
bir de 72 hurinin seni beklediği bir mekan vardı dimi @themarmarasea :) hayal dünyasında yaşıyonuz abii :)
Kaybol gerizekalı seni 72 huri istemez evlendiğim eşimle ahirette de birlikteyim allahın izniyle
Kadınlar hem buna inanıyor hemde kocam beni dövüyor diyor inananlar hak ediyorlar uydurma şeylerle milleti çok güzel kılıfına uyduruyorlar.
Aynı ayetin farklı versiyonlarini yazıp duruyorlar. Ne ya ki her Kuranda farklı mi? Kaç tane Kuran var?
hanimefendi detayli bir arastirma yaparsaniz benim yazdigim sekilde oldugunu gorursunuz. gerisi islamın zarar gormemesi adina hafifletilmis ya da carpitilmis tefsirlerdir.
Burada dikkat etmen gereken şey üstünlük derken takva değil bedensel bir üstünlükten bahsediliyor. İkisi arasında çok fark var.
ayette çarpıtma yokta bazı alimler farklı anlatmışlar.. iyice araştır anlamını iyi anla.. DÖVÜN kelimesiyle bir yere varamazsın..
Bu ne saçmalık böyle bir ayet yok diye umuyorum kaıdnları dövün olur mu öyle şey?
Nisa, 4/34- ERKEKLER kadınların koruyup gözeticisidirler;1 çünkü Allah erkeklerle kadınlar farklı alanlarda üstün yeteneklerle donatmıştır;2 bir de erkekler servetlerinden harcama yapmaktadırlar. Dürüst ve erdemli kadınlar hem (Allah’a) itaat eden, hem de Allah’ın koruduğu (iffeti eşlerinin) yokluğunda da koruyan kadınlardır.3 Sadakatsizlik etmelerinden çekindiğiniz4 kadınlara gelince: onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, (ille de dövecekseniz) bunlardan sonra dövün.5 Bundan böyle yola gelirlerse onları incitmekten sakının. Allah, gerçekten yücedir, büyüktür.
ayet tam olarak bu canım. soranla aramızdaki 7 farkı bul. :)
bluegirll sana imamla beraber koşarak gelirim ben :D
kesinlikle var @staystronggg arastirabilirsin
@bluegirll paylaşımında sadakatsiz olan kadınlara öğüt almadığı taktirde dövün demiş. sonuçta dövün demiş? ayrıca bir ayetin 2 ya da daha çok meali varsa o kuran güvenilirliğini yitirmiş ve değiştirilmiş demektir. aksini yoktur.
DOĞRUSU BUDUR ;
@Druid öncelikle cevabınızı yeni gördüm. "paylaşımında sadakatsiz olan kadınlara öğüt almadığı taktirde dövün demiş. sonuçta dövün demiş? ayrıca bir ayetin 2 ya da daha çok meali varsa o kuran güvenilirliğini yitirmiş ve değiştirilmiş demektir. aksini yoktur. " demişsiniz. benim hangi cümlemde "ayette dövmek yok" dediğimi gördünüz? "dövmek" kelimesi var ama ayette birkaç husustan sonra zikredilmiştir. "onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, (ille de dövecekseniz) bunlardan sonra dövün. Bundan böyle yola gelirlerse onları incitmekten sakının." yani o hususlar olmazsa dövebilirsiniz anlamında ki buradaki "dövmek" kelimesi de Arap dilinde farklı mahiyetleri de içerir dövün derken tekme tokat hani bizim türk erkekleri yani sizin anladığınız cinsten dövmek değil o, tabii siz maço olunca oradaki "hafifçe vurun" anlamındaki "dövmek" kelimesini kafasını kesin anlamında anlamanız da normal. ama anladığınız gibi değil bunu bilmeniz de kafi. bu kadar yeterli sanırım.
ne kadar uğraşsan da bir insanı, hele hele de bir kadını dövmenin haklı bir gerekçesi olamaz @bluegirll paralama kendini.
ya nikola_tesla, gören de senin lügatında "dövmek" kelimesi yokmuş sanacak. ayeti haklıyacağım diye kendini kibar göstermeye çalışma, komik oluyor. erkeklerin doğasında bu güç kullanımı var zaten, kadına şiddete yıllardır "hayır" diyoruz ama ülkemizdeki maço zihniyetin ne halt olduğunu biliyoruz. bunun dinle vs. alakası yok.
@nikola_tesla
evet canım sen sopa yemeye alışmışsın anlaşılan ki bu konuda beni anlayamaman çok normal. ayriyeten kafana kafana vurmuşlar senin özellikle @bluegirll
@nikola_tesla benim kafam gayet yerinde ve sen de bunun farkındasın bu yüzden yerme hareketlerine başladın. hadi canım hadi...
Böyle ayetler beni bu dinden sogutup nefret ettiriyor
kuranı oku daha neler görüceksin
Zaten biraz daha sabredip tamamen degisecem: )
ayetleri yanlis anliyorsun
@Secretgardenblood İslam dinini ateistlerden öğrenemezsin canım.
@bluegirll
Tam tersi, Ateistler sana Islami ögretirler :)
@bluegirll benim imanım seni enterese edermi?
@türkçü209 ayet açık!
ben de diyordum @Kaplan24 bey nerelerdeler. bak soranla tanış, o da ateistmiş aynı kafadan iyi anlaşırsınız. inkarı bırakın da oturun İslam'ı güzelce öğrenin, sonra bir ara gelin ben size İslam'ı yaşatayım.
@Kaplan24 la islami anca kotuleyin iblisin yoldaslarisiniz ancak islami sizin gibi kepcuklerden ogrenecek degiliz
@bluegirll bak sana dininin sahih bir hadisini yaziim. dünya bir balığın üzerindedir. balık çırpındıkça depremler olur :D daha yazarım istiyosan :D
@Secretgardenblood hanımefendi, senin imanın beni inan hiç enterese etmez. beni enterese eden İslam dini. nedense senin "Böyle ayetler beni bu dinden sogutup nefret ettiriyor " dediğin ayetler asıl ayetler değil. adam ateist bulmuş kimin mealiyse (artık oryantalistlerin islam düşmanlarının meali midir nedir) milleti burada galeyana getirmeye çalışıyor. siz de bu tür adamların ekmeğine yaş sürüyorsunuz. benim yukarıda verdiğim meale de bir göz gezdirin derim sadece. neyse uzatmaya gerek yok.
@bluegirll kimse galeyena gelmiyor. Gerçek bu!
bak ayetleeri carpitiyorlar sizde sazan gibi dusmeyin bu tuzaga sen baya bir degismissin
@bluegirll elmalılı muhammed hamdi yazır ayfa yayınevi aynı
bu dini ayakta tutan cehennem korkusundan başka bişey değil @bluegirll
@türkçü209 musluman olup ırkçı olacagıma bu islam dinini terk ederim
nasil biliyorsan oyle yap ve ben irkci degilim ama yanlis yoldasin uyariyorum
@türkçü209 kurtlere küfreden ben miydim
Bosver zaten sıkıntılarım var bırak burada tatlısı olsun
ederim bu irkcilik degildir haunller kufuru hak eder öölumu hak eder
@türkçü209 bende kurdum yani hainim kurt oldugum için
islamın kendinden olmayana saygısı yok. bu bile inanmamak için yeterli bir sebep.
göruslerin sapikca ayrica kürtlerin %90 nindan gazlasi haindir tabikide sövecem övecek halim yok ya bunun islam ilede alakasi yoktur iaslam dini hak dinidir
Soran arkadaş islamda veda hutbesini unutanlar burada dini anlatıyorlar: )
@bluegirll gerek yok bu ıvır zıvırlara ben sana diyanet kitap evinden aldıgım kaynagı gosterdim
veda hutbesinde hain soysizlar ile kucaklasin demiyor
@Secretgardenblood senin ıvır zıvır dediğin şeyler bence bu ateistlerin sana sundukları şeyler olmalı.
Milleti dinden çıkarmaya uğraşma. Niye indiğini bilmediğin ayeti çarpıtmak haddine değil senin. Biz işittik ve itaat ettik. Müslümanlıktan başka din arayanların hepsi helak olacak.
Meal çarpıtılmış islam dininde kadına şiddet yoktur hangi hakiki kaynağa bakarsan bak böyle bir şeyi caiz kılmaz
Ben gökkuşağını s*çsam sen gibiler, sadece b*ku görürsünüz.
biliyorum evet... ve bunun mutlaka anlamı olduğunu da biliyorum. öyle olmasa Allah emretmezdi bunu da biliyorum..
inandırıcı gelmiyor Rabim eminimki hic bir kulunun kuluna zülüm etmesini istemez.
varsa eger istemez evet
kurandan ayeti koparıp böyle yazarsan daha neler çıkar neler? o ayetin o surenin altyapısı ile beraber incelemen lazım.
Kadınları dövün mü? Peygamber efendimizin kadınlara nasıl davrandığını araştır bir burada yanlis şeyler paylaşıp insanlarin kafasini karıştırma
ayeti kendine göre değiştirip yazmışsın dostum bu şekilde anlatılmıyor. kusura bakma da milleti dinden sogutmaya calışıyorsun
İşte çıkar böyle dengesiz biri 600 sayfadan tutar burayı koyar sonrada diğer inanmayan sahislara güya gün doğar. o kutsal kitabı okumadan anlamadan sadece bir ayeti anlayamazsiniz
Kendince yorumlayıp yazmışsın onlarıda Allah yarattı sonuçta ayrıca sen ne yobaz bir insansın ya kadınlar olmasa erkekler , erkekler olmasa kadınlar olmazdı yoksa seni baban bir erkektenmi yaptı?
Bu soruyu sormak için hesap açmışsın. Neyin çabasını veriyorsun? Allahım doğru yoldan ayırmasın. Akıl fikir versin
amin canım
Yavşağa bak hemen gömmüş cevapları Allah bilir bu evde 5 vakit namaz kılıyodur çakma ateist :D
Keske azıcık zekan olsaydı ona gore bu soruyu cevaplardım onuda anlamazsınki..
Kuranin Turkcesini okudum ama simdi hatirlayamadim. En kisa zamanda bakicam.
Tefsir okumadan 2500yil onceki arapcayi anlayıp yorumlayabilen dahiye ateist denir!!!
Anlamadim?
@muhsinozdogan01
hangi tefsirin ne kadar dogu oldugunu nerden biliyon. benim icin ben kurani okudugumda ne anliyosam odur @muhsinozdogan01
Doğru çevirileri okuyun. Erkek kadından üstündür islamda ama erkeğin kadına sorumluluğunuda araştırın. Bide şurda yavsak yavsak değerlerimize laf söylemeyin sinirlerim oynuyor.
Duydum da saçma biraz laftan anlamayanı dön derler heralde ama şiddet iyi değil
Biliyorum ama galiba sn kendinden birseyler katmis gibisin!!!
hayır katmadım. neyse o.
Allah herseyin ennn dogrusunu bilir! Nokta
:) o da iyi
Evet biliyorum babam ben cok kucukken gösterip anlatmisti
ne sekilde anlatti merak ettim
Cehennem korkusuyla birden gelen sorumluluk bilincini sahte inanc bicimlerini bunlarin günümüz kosullariyla iliskisini ve kendisinin mantiksiz buldugu yerleri anlatmisti
takdir ettim babayı
Sagolasin