Nisa suresi 34. ayet: Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.
Cevabın nedir?
bu sizin burada yazdığınız nisa34 tefsiri sanıyorum abdulbaki gölpınarlının tefsiri... şahsi fikrim biraz sıkıntılı bir tefsir buda ahmet tekin hocanın nisa34 tefsiri :
Allah’ın, lütufta bulunarak, birbirlerine üstün olmasına vesile kıldığı özellikleri, ailenin nafakasını ve ihtiyaçlarını kendi mallarından karşılamaları, mallarından karşılık beklemeden, gönüllü harcamaları sebebiyle erkekler, hanımları üzerinde, ailede, aileyi ayakta tutmakla, eğitimlerini, gelişmelerini, aile fertlerinin İslam’da sebatını temin ile mükellef; denetleyerek sorumluluklarının gereğini yapmalarını sağlayan, hizmet eden, ailede işleyen, kalıcı bir düzen kuran, sorumlu meşrû bir otorite sahibi, aile reisidirler.
Dindar, ahlâklı, hayır-hasenât sahibi müslüman sâliha kadınlar, itaatkâr, uzun uzun kıyamda durarak sorumluluk şuuruyla namaz kılan, saygılı, kocalarına karşılık vermeyen, aile içindeki dinî, insanî ve vicdanî sorumluluklarını yerine getiren kadınlardır. Allah’ın koruduğu, korunmasını emrettiği hususları, kendilerini, çocuklarını, kocalarının haklarını ve mallarını, kendi haklarını, namuslarını kocalarının bulunmadığı zamanlarda koruyanlardır.
Kafa tutup, başına buyruk hareket ederek, kurulu aile düzenini bozmalarından, şiddete başvurmalarından korktuğunuz kadınların önce gönüllerini alın, öğüt verin, davranışlarının doğuracağı istenmeyen sonuçları anlatın, itaatsizliğe devam ederlerse yataklarında yalnız bırakın. Buna rağmen yola gelmeyenlerin kaba yerine (bir demet ot-çöple) vurun, evinizden ayırmayarak, ilişkilerinizi devam ettirin. Eğer size itaat ederlerse, olanları olmamış sayıp, sözle veya fiilen onları incitecek vesileler aramayın. Allah yücedir ve büyüktür.
son yorum tabiki sizin30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMealden meale değişir Bence dövün dememiştir.. Kadınlar hakkında bazı hadisi şerifler...
Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız.”
“Kadınlar hakkında size hayrı vasiyet ediyorum.”
“İki zayıf hakkında sizi uyarıyorum: Yetim ve Kadın.”
“Sizin hayırlı olanınız ailesine hayırlı olandır. Ben ailesine en hayırlı olanınızım.”
“Kamil İmana sahip Müslüman ahlâken güzel olandır. En hayırlı mü’min de eşine karşı ahlâkı en iyi olandır.”
“Cennet anaların ayakları altındadır.”
“Hediyede çocuklara eşit davranın. Eğer ben birisini hediyede üstün tutacak olsaydım kızları tutardım.”
Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, ALLAHü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin! [Müslim]
En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir. [Tirmizi]
En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim. [Nesai]
Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, ALLAHü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur. [Taberani]
İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz.[Tirmizi]
Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır. [Ebu Davud]10 Yorumla
Bu sorum kadınlara falan demıssın. Ulan denyo. şu an VARYA ÜYELİGİM SİLİNİR FALAN UMRUMDA DEGIL YANI. NE CAHİL NE KABA NE UTANMAZ ADİ PİSLİKSİN SEN BÖYLE.. SENIN BÖYLE BIR SORUYU KADINLARA SORUYORUM DEMEN NE DEMEK LAN? EVLİLİĞİ REDDETMEYIN YOKSA DÖVERIZ MI DİYOSUN? EVLILIGI REDDEDEN BIR KADIN NE DIR? SENI ISTEMEYEN KADINDIR.. SENI ISTEMEYEN KADINI DÖVEREK MI YOLA GETİRİCEKSIN. SONRADA ZORLA MI IRZINA GEÇICEKSIN.. BİR AYET VAR VE ÇARPITMAKTA USTUNE YOK.. O KADAR CAHİL O KADAR APTALSIN Kİ.. KADIN DEMEK ANA DEMEK.. CENNET AYAKLARI ALTINDA DEMEK.. SEN VE SENIN GİBİ CAHİL İĞRENÇ YARATIKLAR YUZUNDEN MUSLUMANIZ DIYE GEÇINEN OĞLANLAR KENDILERINE AYRI Bİ DİN YARATTI RESMEN. EVET OĞLANSIN.. ERKEKTE DEILSIN ADAMDA DEILSIN. SEN ADAM OLAMAZSIN.. HELEKI BÖYLE BİR ŞEKILDE SORU VE DUZGUN ACIKLANMAMIS BİR AYETI PAYLAŞARAK SENDEN bir HALT OLAMAZ.. O BEYNINIZI KULLANIN YAHU. ALLAH BEYIN VERMIS DÜŞÜN DİYE..
O DÖNEMIN ŞARTLARI FARKLIYDI.. SOKAKTA BABASI BELIRSIZ COCUKLAR VARDI. KADINLAR KÖTÜ YOLDAYDI.. BEDENLER PİSTİ.. NAMUS DENEN KAVRAM YOKTU.. KIZ COCUGU DİRİ DİRİ GÖMÜLÜYODU.. KADINLAR ARAÇTI..
SENIN O DUSUNEMEYEN BEYNINE S*CAYM.. CAHİL ŞEREFSİZ. SANA BAKACAK SENINLE EVLENCEK KIZINDA GELMISINE-GECMISINE... SENI BUYUTEN ANAYA DA YAZIKLAR OLSUN. NASIL COCUK BUYUTUOLAR.. HICMI BISE ÖGRETMIOLAR. SENI YAPAN BABAYADA YAZIKLAR OLSUN.. YAPIP YAPIP SOKAĞA SALMISLAR BELLIKI NE EĞİTMİŞLER NE ÖĞRETMISLER.. ADİ PİSLİK. ! ! !
ACTIM BAYRAMLIK AGZIMI SAYENDE... YEDİN KÜFÜRLERİMİ AFİYET OLSUN.. CAHİL YARATIK169 Yorumla- +1 yıl
içime bir serinlik geldi küfür yiyince. ağzına sağlık balım :)
- +1 yıl
DOĞRUSU BUDUR ;
NİSA 34 : Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu? - +1 yıl
@bocugum10 @ftheworld ile @ftheworld ün söyledikleri ne kadar dogru olsa da benim için üslubunuz bakımından aynısınız. Adam gibi tartışmayı, fikir alışverişinde bulunmayı öğrenin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ve bunun gibi pek çok şiddeti ve ölümü destekleyen ayet sayesinde artık herhangi bir dine inanmıyorum. Keşke herkes bilinçlense
3615 Yorumla- +1 yıl
tebrikler. cehennem korkusu da bu dinin vermis oldugu bisey sonucta.
- +1 yıl
Arkadasim cehennem korkusundan bahsediyonda o zmn CEZA HUKUKU denen sistem neden var
İnsanlari uyarip onlara dogru yola yonlendirmek varken neden cin, amerika gibi ulkelerde idam hala uygulaniyor. Olaya felsefi olarak yaklas insanoglu korkutulmasaydi cehennem olmasaydi ne olurdu bensana soylim. Darwinizmin dogmalari olan fasizm, komunizm, sosyalizm gibi seyler dahada guclenirdi. Hitlerin darwinizmden esinlenerek yaptiklari bile yeterde artar eger cehennem ya da suc hukuku olmasaydi arkadasim kabul etki bir genc kiza tecavuz bile edebilirdin. Hukuk islamdada var ama islam hukukuna seriat denir der lafı koyar geçerim!!! - +1 yıl
allah kelami olduguna nasil emin olabiliyosun.
- +1 yıl
Sayin "tatli" arkadas bunun yanlis oldugunu soylesen bile seriat denen bir hukuk sistemi var bu hukukun diger hukuklardan en buyuk farki (kisas, hadler, tazir"ceza sekli ve turu dini alimlere birakilan suc turu, muhalefet"misluman din adamina itaat etmeyen mslumana verilen cezalar) islam cezalari genelde siddet olmustur. Bunun en buyuk sebebi ya arkadasim kuran 2500 yil once indi hapishanemi vardi mubarek az mantikli dusunun bu birincisi. ikincisi idam ya da seriattaki ismiyle kisas bu gun dahi amerika ya da cinde var recmin ise uygulanmasi imkansizdir cunku RECMİN UYGULANMASİ İCİN 4ERKEK SAHİDİN İLİSKİ SİRASİNDA ZİNA YAPANLARİ GORMELİDİR afedersin toplu seks yapmadigin surece hicbir sekilde yakalanamazsin (dortten az kisi yakalarsa yakalayan kisiler iftira etti denerek 80 sopa yer yani bundaki temel amac ozellikle ahir zamanda olcak olan toplumun asiri derecede ahlaksizlasmasini onlemek) herneyse islam hukukunun okumayanlar islam hakkinda yorum yapmasinlar
- +1 yıl
mal yapmiyo ama cariye yapiyo @ralway :)
- +1 yıl
Ne saçmalıyosun o yazdığın yorum kişiden kişiye değişir.
DOĞRUSU BUDUR ;
NİSA 34 : Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu? - +1 yıl
Salakmısın sen ya da cahil kuranda bir insana zarar ya da ölüm getirmenin cezasını allah asla affetmiyor 1 insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir.. diyor... Nasıl şiDDETi DESTEKLEYEN BİR DİN VE EiC YAPan bir mantık boyle bir cavaba Nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz.. daha kendi DİNİNİZİ BiLMezKEN...
- +1 yıl
Erkek kadından fiziksel olarak üstün yaratlmstır hayvanda bile bu böyledir. ve erkek daha güçlü olduğu için hem koruyan hem de ona bakan Dr genel olarak. Ve ayni zamand a orası erkek egemen zihniyetlerin yanlis VIR çevirisinin hatasini da içeriyor dövün mecaz bir kelimedir orda dövün demiyor yalniz bitakarak cezalandirin diyor.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
69Cevap
+1 yılKocalar eşleri üzerinde yönetici ve koruyucudurlar. Bunun sebebi, Allah’ın bazı insanlara bazılarından daha fazla nimet vermesi ve bir de kocalarının mehir verme, evin masraflarını yüklenmeleri gibi malî yükümlülükleridir. O halde iyi kadınlar: itaatli olan ve Allah kendi haklarını nasıl korudu ise, kocalarının yokluğunda, onların hukuklarını koruyan kadınlardır. Dikbaşlılığından yıldığınız kadınlara gelince: Onlara evvela öğüt verin, vazgeçmezlerse yatakta yalnız bırakın ve bunlarla da yola gelmezlerse onları hafifçe cezalayın anlamında. Şayet size itaat ederlerse, onlara yüklenmek için bir sebep aramayın. Unutmayın ki üstünüzde çok yüce ve büyük olan Allah vardır.
Ayrıca KURAN KADINI DÖVMEYİ KESİNLİKLE YASAKLAR! Bu kısa açıklamalardan sonra simdi de ayette geçen “darebe”(dövme) fiilinin anlamlarına bakmamız yerinde olacaktır, “darebe” fiiline bakıp buradan, sadece anlamlarından biri olan “dövmek”i almak ve Hz. Peygamberin hiç yapmadığı ve tavsiye de etmediği bir sonuca ulaşmak, bize yeterince doğru ve ikna edici görünmemektedir. Kanaatimizce bu zamana kadar yapılan uygulamalar ve hâlâ bu dövme anlamının tercih ediliyor olması Kuran’a ve Sahih Sünnet’e bütüncül olarak bakılmamasından ve bir takım disiplinler konusundaki bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Doğal olarak bu durum Kur’an’ın gerektiği gibi anlaşılmasını zorlaştırdığı gibi İslam imajının zedelenmesine de neden olmaktadır.83 Yorumla- +1 yıl
cezalayın :D
- +1 yıl
orayamı takıldın..
+1 yılAllahin oyle bir adaleti varki sizin o kucuk kafanizbuna akil sir erdiremez. birde sorsak egitimli insanlarsinizdir. Arastirin islamiyeti tanimadan ne bu kin. Allahin oyle bir sefkati varkisisin gibi hainlere bile rizik veriyor. Sen kimsinki Kurani Kerime insan kelami diyorsun. Kendini zeki mi zannediyorsun ey cahil. Basta peygamberimiz olmak uzere sahaberler alimler gelmis. Hayatlarini islamiyete adamislar. ve sen hicbirinin zeka akil dusunce anlaminda tirnaginin kiri olamazken nasil boyle yorumlar yapiyorsun? Kuranin indigi zamanda edebiyatta ileri giden Araplar Kuranin insan kelami olamayacagini soylerken sen hangi bilginle konusma curetinde bulunuyorsun? Allaha inanmiyorsan ispatla yoklugunu? Bir seyin varligi ispat edilir ama yoklugu asla edilemez. Neyse... Bu ayete gelince siz hangi ilminizle bu ayet hakkinda yorum yapabiliyorsunuz? Kadin erkegin yarisidir. Bu dogrudur. Ama bir arastirin niye? Allah hikmetsiz is yapmaz. Bu dunyada onun adaletinden buyuk adalet olamaz. Siz once dar goruslerinizi yikin on yarginizi kaldirin sonra bir bakin islamiyete. Ben halinize aciyorum. Eger bir insan Allaha inansa her sey o kadar kolaylasiyorki gercegi anlamaz cok mu zor. Gozlerini acin bir bakin su kainata bu kainat sahipsiz olabilir mi? Yoksa sizde bu kainat kendiliginden olustu diyorsunuz. Ve bunu mantikli buluyorsun. Islamiyeti iyi arastirin adaleti gorun. Allahin varligini somut olarak ispatlayan Kuranin bu zamana ban tefsiri Risale i Nur okuyun akliniz belki basiniza gelir
31 Yorumla- +1 yıl
Soylediklerinde çok haklisin Allah'a ve Kuran'a sonsuz inanıyorum ancak surenin devami bu yazilanlarin nesini değiştirebilir? Sadece bu sure degil zaten kadin icin mantikli mantiksiz bir cok sey gunah kadinlarin yuksek sesle gulmesi bile gunah. Bu sure dogru olsa ne olur olmasa ne olur.
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım kuranı iyi mi gösteriyorsun kötümü bölük pörçük meali alıp gelmişsin. doğrusunu araştır. "Allah’ın, lütufta bulunarak, birbirlerine üstün olmasına vesile kıldığı özellikleri, ailenin nafakasını ve ihtiyaçlarını kendi mallarından karşılamaları, mallarından karşılık beklemeden, gönüllü harcamaları sebebiyle erkekler, hanımları üzerinde, ailede, aileyi ayakta tutmakla, eğitimlerini, gelişmelerini, aile fertlerinin İslam’da sebatını temin ile mükellef; denetleyerek sorumluluklarının gereğini yapmalarını sağlayan, hizmet eden, ailede işleyen, kalıcı bir düzen kuran, sorumlu meşrû bir otorite sahibi, aile reisidirler.
Dindar, ahlâklı, hayır-hasenât sahibi müslüman sâliha kadınlar, itaatkâr, uzun uzun kıyamda durarak sorumluluk şuuruyla namaz kılan, saygılı, kocalarına karşılık vermeyen, aile içindeki dinî, insanî ve vicdanî sorumluluklarını yerine getiren kadınlardır. Allah’ın koruduğu, korunmasını emrettiği hususları, kendilerini, çocuklarını, kocalarının haklarını ve mallarını, kendi haklarını, namuslarını kocalarının bulunmadığı zamanlarda koruyanlardır.
Kafa tutup, başına buyruk hareket ederek, kurulu aile düzenini bozmalarından, şiddete başvurmalarından korktuğunuz kadınların önce gönüllerini alın, öğüt verin, davranışlarının doğuracağı istenmeyen sonuçları anlatın, itaatsizliğe devam ederlerse yataklarında yalnız bırakın. Buna rağmen yola gelmeyenlerin kaba yerine (bir demet ot-çöple) vurun, evinizden ayırmayarak, ilişkilerinizi devam ettirin. Eğer size itaat ederlerse, olanları olmamış sayıp, sözle veya fiilen onları incitecek vesileler aramayın. Allah yücedir ve büyüktür. nisa 34.10 Yorumla
+1 yıl“Çünkü kadın erkekten yaratıldığı gibi erkekte kadından doğar.” İncil 1. Korintliler 11:12
“İsa Zeytin Dağına gitti. Ertesi sabah erkenden yine tapınağa döndü. Bütün halk O’nun yanına geliyordu. O da oturup onlara öğretmeye başladı. Din bilginleri ve Ferisiler zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak İsa’ya “Öğretmen bu kadın tam zina ederken yakalandı” dediler. “Musa Yasa’da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?” Bunların İsa’yı denemek amacıyla söylüyorlardı. O’nu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı.
İsa eğilmiş parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve “İçinizde kim günahsızsa ilk taşı o atsın” dedi.
Sonra yine eğildi toprağa yazmaya başladı. Bunu işittikleri zaman başta yaşlılar olmak üzere birer birer dışarı çıkıp İsa’yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu. İsa doğrulup ona “Kadın nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı? Diye sordu. Kadın “Hiçbiri efendim.” Dedi. İsa “Ben de seni yargılamıyorum” dedi. “Git artık bir daha günah işleme” Yuhanna 8:1-1122 Yorumla- +1 yıl
binlerce yıl önce dna testi olsaydı hristiyanlık diye bir din olmazdı biliyorsun değil mi? ben dinlere karşı bir insanım. hele sen ateist olduğunu iddia edip daha sonra hristiyan olmuşsun daha çok bir ironik geldi.
Evet mantıklı şeyler yazıyor olabilir ama hiç bir din bana emir veremez , hiç bir tanrı ortaya çıkıp kanıtlamadıktan sonra beni kendisine inandıramaz. - +1 yıl
Senin görüşün de böyle , inançlar tartışılmaz. Önemli olan bir arada anlayışla yaşayabilmek.
+1 yılErkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).
Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).00 YorumlaKocaman sure içinde tutupta dövmek kelimesini tartışmak cahilliğinde cahilliğinden başka birşey değil.
Bunlar Kuran-ı kerim mealidir mealde arapça kelimenin türkçe çevrisi direkt olarak yazar. Bunu okuyup geçiştirmek yerine herkes araştırsa keşke.
Meal haricinde tefsir diye de birşey vardır kimse yanılgıya düşmemeli.
Ben okuyup geçiştirmek yerine hafız arkadasımla 20 dk boyunca bunu konuştuk açıkladık birbirimize onun yorumu ' dövmek asla olamaz ' oldu.
Tefsir olarak ibni Kesr nisa 34 araştırın.
Hatta https://i.hizliresim.com/1nbqRB.jpg
Allah erkeği üstün kılmıştır çünkü hakimiyeti sağlayamadığı yerlerde kadının hak isteme talebi olacaktır en basit tabirle. Ve o kavimde veya millette sorun vardır.
Tefsirde incitmeden dövmek örneğin yastığı tutup ona doğru fırlatmak gibi , dövmek bu anlamlarda kullanılmıştır.
Bununla ilgili Peygamberimiz döneminden örneklerde vardır.
Benim anlatmam uzun sürer tefsirle aydınlanmanızı tavsiye ederim31 YorumlaYaşar Nuri Öztürk o ayeti tarafsız yorumsuz böyle tercüme etmiş: "Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/ bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür."
Farka bak, ne kadar değişti anlamı değil mi? Dövmek falan yok, kadın haklarını savunan kuranda böyle bir çelişki olur mu hiç? Arapçada her kelimenin bir sürü anlamı olabiliyor, cümleye manaya göre doğru tercüme etmek doğru yorumlamak gerekiyor.
İnternetten fakan kopyalamadım, Yaşar Nuri Öztürkün tercüme ettiği kurandan açıp yazdım buraya.134 Yorumla- +1 yıl
Aynısını ben yapacaktım, gerek kalmamış...
- +1 yıl
Yorum yazmama gerek kalmamış @Fleur_ noktayı koymuş. Sihirli değneğim olsa EİC seçerdim. İyi akşamlar.
- +1 yıl
İyi akşamlar @Fleur_
Eveeet sorgulamaya geçen sene başlamıştım. Erkekler neden kadınlardan üstündür diye, Nisa suresi 34. ayet vermişti cevabı. tatmin oldum mu bilmiyorum? Hala agnostiğim sanırım. Her ayet farklı kişiler tarafından, farklı sözcüklerle aynı anlama çekilmiştir.
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
İşlam dininde cahiliye dönemin kız çocuklarının diri diri toprağa gömülürken cennet kadınların ayağına seriliyor. Ama bir yandanda iki kadının şahitliği bir erkeğinkine denk düşüyor ben hiç bişi anlamıyorum. Neyse kafayı kırana kadar devam14 Yorumla- +1 yıl
mesele, kadın ve erkek eşitliğini iddia edenlerin dediği gibi, kadının insan yerine konulup konulmamasıyla, ona değer verilip-verilmemesiyle ve kadın-erkek eşitliği veya eşitsizliğiyle hiçbir ilgisi yoktur.
“Eğer iki erkek bulunmazsa, şahitlerden kendilerine güvendiğiniz bir erkek ve biri unuttuğunda diğerinin ona hatırlatması için iki kadın yeter.”
burayı okur musun? :) belki kafandaki soru işaretlerini bir nebzede olsa giderebilirsin: www.sorularlaislamiyet.com/.../...-edilmez-mi.html - +1 yıl
Bende araştırmıştım 17 yaşımda dinden çıkmıştım... Sonra nedense kiliselerin mimarisini sevdiğim için İzmirde ki kiliseleri gezmeye başladım. Baya kilise varmış. Oturdum konuşmaları dinlemeye başladım belli bir süre sonra , hiç aklıma gelmezdi ama incil'i okuyup ayinlere katıldıkça sanki içim dolmaya başladı. Sürekli kardeşliği öğretiyordu bize , sanırım gerçek tanrı ile o zaman tanıştım ve o günden bu güne kadar daha huzurluyum. kuran'ın aksine nefret barındırmıyordu.
27-28“Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: Düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. 29Bir yanağınıza vurana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. 31İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. - - +1 yıl
Teşekkürler, okudum. Tabiiki kendi çevremde kadına şiddete ve ezilmesine karşı başkaldırmış biri olarak başladım sorgulamaya. Müslüman bir ailenin kızıyım bişi sorduğum hep Kuranda yazıyo aç oku cevabını aldım. Kuran Allahın kelamı bunu hepimiz biliyoruz ama hangi sure diye sorduğum da bilmiyorum dendi hep. Kendi atheist, deist, ve agnostik arkadaşlarımla konustuğumda Kuranı bizden daha iyi ezbere biliyorlar. Çok şaşırdım ve dona kaldım. bir boşlukta gibiyim. Umarım anlatabilmişimdir
- +1 yıl
DOĞRUSU BUDUR ;
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu?
+1 yılerkek üstündür şunu şöyle söylıyeyım islamıyet 2 kadının şahıtlığını bı erkeğe eş tutmuştur dövmek meselesine gelınce tekme tokat değil kızılcık sopasıyla kaba etıne vurmak suretıyledır hakaret yoktur dınde ve vurmanın sebebı bana neden yemek hazırlamadın neden temızlık yapmadın dıye değildir eşine karsı sorumlulukları veya dını vecibeleri yerıne getırmedğnden dolayıdır ve dırek dayak değldr defalarca uyarılmalı ızh edılmelıdır tabı sunuda unutmamalı dine göre kadın temızlık yapmak zrunda değil çocuğa bakmak zorunda değil erkek eşine yardımcı tutmak zrunda bunu yapan hanımlar el ustunde tutulmalı sevılmelıdır...
56 Yorumla- +1 yıl
bir insanı, hele hele de bir kadını dövmenin hicbir haklı gerekcesi yoktur :/
- +1 yıl
senin amacın belli din düşmanısın sen yanlış ata oynuyorsun benım hadis tefsir fıkıh her turlu alt yapım var sen dini eleştıremezsın daha o mertebeye gelmedinnn
- +1 yıl
Eli öpülcek insansın :)
- +1 yıl
Kanmayın arkadaşlar yarım yamalak diniyle burada kışkırtmaya çalışıyor beyınsız kuran bir bütün olarak okunmalıdır çünki bir sonraki ayet kendınden oncekı ayetı fesh edebilir kuranın tefsirini yapana dıkat edilmeliherkesın çevirdiği kuran sahih değildir Elmalılı hamdi yazrmi yaşar nurimi ikisinin kurana yüklediği anlam çok farklı kuran değişmez Arapçası aynı kalır ama tefsiri yanlış yapılabılır kanmayın araştırın
- +1 yıl
erkek üstünmüş. bunu söyleyen bir de kadın. yuh diyorum :/
- +1 yıl
sen şimdi o kadar şey yazdım bunu anladın oylemi yazıkkkkk yaa bunu vurgulamanın nedeni ne allaha mı meydan okuyorsun banamı kuranı tefsr edenemı
Erkekler mallarindan (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).
AYETI DOGRU YAZ DOGRU ANLAT SONRA BURAYA YORUM YAP. EDEP VE SEREFINI SATACAK KADINLAR ICIN YAPILMASI SOYLENIYOR VE DOGRU bir DUSUNCE. KADIN SANA EVET DEMEDIGINDE VUR DÖV DEMIYO..66 Yorumla- +1 yıl
pardon canım yaa dövün demiyo vurun diyo :D
- +1 yıl
kuran oyle demiyo, dovun diyo. celiski var o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen hiç tefsir diye bır kelime duydun mu? O küçücük aklınızla kurani kerimi çevirmeye çalışırsanız insanlari boyle yanlış yola sürüklersiniz yazık size bu ayete gelince evet doğrudur ancak sen bır kadıni namusuna laf getirecek birsey yaptığında önce uyarır sonra yatağından men edereder ondan sonra zarar vermeyecek bır şekilde temas ederek uyarabilirsin zira Hz. Muhammed ne eslerinden birini dövmüştür ne de kadına şiddet uygulamak islamda yer alır peygamberimizin erkeklere nasihat ettiği şeyleri bır okuyunuz ondan sonra karşımıza gelin çünkü islamda yanlış yoktur !!
81 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana verecek cevabın olmaması ne acı ! Gerçekten bilincli olarak inanan birini gördüğünüzde nasıl da kaçıyorsunuz!! size de bu yakışır !
Diğer konusunda 399 cevap paylaştı. İmam İskender Ali Mihr : Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).
20 Yorumla
+1 yılEger kur'an-ın içinden böyle sadece bir ayeti alip insanlara bu şekilde sunarsan onlari yanliş yonlendirirsin cünkü anlatilmak istenen konunun tamamini ortaya koymadigin icin insanlar aaa kur'an da kotuluk geciyor zanneder evet kur'an da boyle bir ayet var ama eger yargisiz infaz yapmadan NİSA SURESİ 29. ayetten baslayarak 35. Ayete kadar okursaniz aslinda ne kadar dogru ve anlamli oldugunu gorursunuz Kur'an ALLAH'ın kelamıdır onda eksik yanliş ve hata yoktur o değiştirilmemiştir bunu anlamak icin ise disaridan bilincsizce yorum yapmak yerine biraz okumak yeterlidir ALLAH'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
21 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibiler eskiden kafirleri öldürün yazan ayeti paylasirdi ne oldu ise yaramayinca taktik mi degistirdiniz lutfen kardes yapmayin inanmiyorsaniz inanmayin ama kur'an-a dil uzatmayin kendinizi rezil edersiniz sadece az biraz kur-an okumus bir insan onun ne kadar mukemmel odugunu bilir zaten ALLAH kur'an-da eget bu kitabı hz muhammet kendi aklindan yazmis olsaydi onda mutlaka hata bulurdunuz diye yazmistir (bilmeyenler icin yaziyorum kur'an da kafirleri oldurun yaziyor ama o zamanin sartlarinda ezilen muslumanlar kendilerini korumak icin savasmayi istiyorlar ve ALLAH savasmalarina ve kafirleri savasta oldurmelerine izin veriyor fakat bunun icin bile sartlar one suruyor pisman olan ve islami kabul adenleri affetmeleri gibi vs bir cok sarti one suruyor ve melesef islam dusmanlari yillarca bu ayet yuzunden islami kotulemeye calistilar ve her seferinde basarisiz oldular sukurler olsun )
Ne dövmesi ya saçmalık. Müslümanların akılları bunlarla karıştırılmasın. Evet erkekler her zaman öndedir bence. Ama üstünlük anlamında değil. Reis erkektir koruyucu olan erkektir. Ama ezmek dövmek filan bunların islamiyette olması mümkün değil. Bizim dinimiz gerçek bir din. Kötülük barındırmıycak bir din. Böyle düşünmeyenler olabilir. Bu benim hissim inancım sevgim. Başkalarını bilemem.
76 Yorumla- +1 yıl
hic mi kadinlik, insanlik gururun yok senin erkek ustundur derken :/
- +1 yıl
reis mi :D kabile hayatimi yasiyoz reis ne l*n :)
- +1 yıl
Soruyu sorun cevaplayana saygısız deyin. Tevsirlere bakın mufessirleri dinleyin ama asl kimsenin inancı ile dalga geçmeyin. Dinde zorlama yoktur. Bu hadis size yeterli cevaptır. İnanan inanır inanmayan inanmaz. Bu ayete laf edenler inne dinle indallahil islam bunu da açıklayın da tartışın bakalım belki doğruyu bulursunuz
Arkadaslar kuranda boyle bir ayet var fakat soyledirki orda dovunden kasit yatakta yalniz birakarak yani birnevi bunu yaptigin icin bu gece seni galniz birakiyorum gibi gunumuzdeki gibi agiz burun dagitin degil. Bu soruyu soran arkDSim dini gorusun neydir bilemem ama kuranin meali ni okumak genelde tavsiye edilmez bilenler ve kuranin ne demek istedigini anlayacaklar icin degil tabiki ama soyleki arapcadaki bir cok kelime turkceye cevrilirken farkli sekillere kaymistir. Nasil ingilizce bir kelime farkli anlamlara gelebiliyorsa buda ayni sen burada bilgisizce davranmissin burada ve bu konuda biraz arastirma yaparsan anlayacaksindir arkadasim. Kurani kerimin mealinden once tefsirini okuman daha iyi olacaktir en azindan dogru bir yorum gormus olursun bilgi edinirsin. p
15 Yorumla- +1 yıl
cevir kazı yanmasın :)
- +1 yıl
Cevir kazi yanmasin nedir ya senin gibiler yuzunden dinimiz kotuye yoruluyor ve senin gibiler yuzunden ortalik karistiriliyor bilmeyenlerin beynine iriyorsunuz. Arkadaslar lutfen inanmayiniz evinizde tefsir varsa bakiniz yoksa bile internetten bakiniz kuranin nisa suresinin tefsirine. Bizim dinimiz diger dinlerden daha fazla kadinlari onemsemis ve deger vermis bir dindir.
- +1 yıl
senin gibiler yuzunden de hakikatler ortaya cikmiyor. cehalet artiyor.
- +1 yıl
DOĞRUSU BUDUR ;
Burada ne diyor mallarından mehir ve her türlü harcalamada bulunması sebebiyle üstündür başka bir üstünlük söylüyor mu?
Diğer konusunda 677 cevap paylaştı. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.
doğrusu budur.
sen bu paylaştığın saçma sapan çarpıtılmış ayetlerle insanları dinden soğutma kardeşim git az ötede oyna.115 Yorumla- +1 yıl
asil bunun haricindeki ceviriler carpitmadir din zarar gormesin diye.
- +1 yıl
+ 11111 :))
İsteyen istedigine inanır. Sanane? O dönemin şartlarını bilmediğin belli bu cahilce sorundan. Her ayet bir olay doğrultusunda iner cahil kardeşim. Senin inanıp inanmaman bizi zerre kadar ilgilendirmiyor ister müslüman ol ister ata eşşeğe tap kimsenin umru değil, bizimde neye inandığımız da seni ilgilendirmesin bir zahmet. İnsanların görüslerine dil uzatma, kimin neye taptığı seni alakadar etmez. Ayrıca belli bir bilgi birikimin yoksa o konu hakkında konusmamak daha iyidir degil mi? Ama doğru ya boş teneke çok ses çıkarır. Modernleşmekten ahkam kesiyorsanız liberal olun biraz.
56 Yorumla- +1 yıl
Hak dinde o donemin sartlari diye bisey soz konusu olamaz. Hak dinin tum zamanlara hitap etmesi, evrensel olmasi gerekir. Hak dinse tabi
- +1 yıl
Kuran'ı iyice araştırıp okumadan burada boş laf yapma. Kuranda olay ve tarihlere göre istanbulun fethinden tut fransız ihtilaline kadar bir çok olay şifrelenmiş şekilde. Ayrıca orada o dövmek anlamında değil hafifce vurup sarsmak anlamında. Kuran'ın tüm ayetlerinin tefsirini bilsen bu ahmakca soruyu sormazdın. Bu kadar muntazam yazılmış gelecekten bir çok olayı içinde şifreleyen bir kitabı o çağda çölde gezen bir adam yazamaz. Senin gibi dar kafalı insanlar bunu anlamaktan aciz ama.
- +1 yıl
Sizi boyle kandırıyolar
- +1 yıl
Beni kandıran kimse yok canım ben kuranı defalarca okuyup araştırmış biriyim kimseyede senin gibi sen neden buna inanıyosun sen neden şuna inanıyosun diye boş tantana yapmam ister hristiyan ister müslüman ister yahudi istersemde ateist olurum bu seni ve senin gibi insanlarin görüşlerine saygı göstermeyen lafta modern insanları hic mi hic ilgilendirmez.
- +1 yıl
bilmediniz konular hakkinda fetva vermeyin yanlis anlasilacak ceviriler yapmayin kadinlar zaten yaradilis olarak daha hassas kirilgan duygusal varliklardir kuran kadina siddeti kufru dayagi insani ve ahlaki olmayan herseyi zerresine kadar berteraf etmistir ve kadinlar allhin birer emanetidr bnce kapatilmali bu konu
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılVarmiymis? Ben hic duymadim? Ne sacma dovunmus! KADINLAR CICEKTIR! Sen nerden boyle biseyle geldin anlamis degilim? Dinimize saygi goster. Cehennemden kork, cennetin icin ugras. VE ALLAHIN (c. c) varligina inan, kitabina inan, peygamberine, melekerine inan.
Ben sana soyliyim mi DOGRU OLANI? ;
Bir kadını ağlatırken çok dikkat edin.
Çünkü Allah gözyaşlarını görür ve sayar..
Kadın, erkeğin kaburgasından yaratıldı;
Ayaklarından yaratılmadı, ezilir diye.
... Başından da yaratılmadı, üstün olmasın diye.
Ama göğüsünden yaratıldı, eşit olsun diye.
Kolun biraz altından yaratıldı, korunsun diye.
Kalp hizasında yaratıldı, sevilsin diye!!!51 Yorumla- +1 yıl
Zehirli cicek
Çarpıtmışsın! "Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür."(Nisa 34). Aslı bu ayrıca tamamını okumak gerekir surenin.
23 Yorumla- +1 yıl
kadinlari koruyup kollamak sana mi kaldi
- +1 yıl
Sen karini gavatlik yapip satabilirsin ama bizim kadinlarimiz kutsaldir...
Birincisi kuran turkceye cevrilirken yani tesfir edilirken buyuk alimler kendi anlamlariyla cevirmislerdir tipki bu ayeti senin benim ve ucuncu kisinin fatkli algilamasi gibi
ikincisi o ayetin devmi ve tam anlami su kadin eger yoldan cikarsa yani zina eder ve diger kotu seylere bas vurursa esin birinci gorevi uyarmak ikinci gorevi bir tokat ( buraya dikkat et bence sadece ve sadece bir tokat) ve buna ragmen yolundan donmez ise o zaman baba evine yollamak ya da bosmak gerekir seklindedir bir iki ayetle ahkam kesmek cok anlamsiz madem bişeyler dikkatini cekti iyice bir arastir bir zahmet mahallede camide mi yom insanlara islami kotuluyosun resmen03 Yorumla- +1 yıl
sadece ve sadece bir tokat olunca masumlaştı herşey ahahhhaha. siz hala kendinizi eşek gibi görmeye devam edin. eminim sadece ve sadece bir tokatı önemseyecek erkek de vardır.
Enam (125)
Allah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir.
Hac (9)
İnsanlardan öylesi de vardır ki, ne bir ilmi, ne bir yol göstericisi, ne de aydınlatıcı bir kitabı olduğu halde kibirlenerek insanları Allah'ın yolundan saptırmak için, Allah hakkında tartışmaya kalkar. Ona dünyada bir rezillik vardır. Ona kıyamet gününde de yangın azabını tattıracağız.
Lokman (6)
İnsanlardan öylesi vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve o yolu eğlenceye almak için, eğlencelik asılsız ve faydasız sözleri satın alır. İşte onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.00 Yorumla
+1 yılSiz hala varoluşu ve amacını anlamamışsınız. Herneyse ayette kastedilen erkekler guc olarak ve fitratta kadindan daha gucludur. Kadin ise coklu dusunme iki seyi birarada yapma, ayrintilari arastirma gibi fitratta yaratilmistir. Simdi bu ayeti gorupte sacmalayanlarin olacagini bakmadan biliyorum. Demek istedigim islami bir toplumda kadin evde olur ve cocuklari buyutur.(CENNET BU ANNELERİN AYAKLARININ ALTINDADIR, ALLAH KURANDA BİR KADININ HZ MERYEM GİBİ İFFETLİ OLMASINI İSTER) erkek ise kadini ve evine rizik getirmede sorumludur. Ayrica kuranda kadini oven bir cok ayet vardir. Sizler islamı pozitivizm, realitizm gibi zamansal değiskenlik belirten yargilarla yargiliyorsunuz. Ama unutmayinki kuranin ilk indigi devirlerde bu ayetleri goren mekkeliler muhammedi sacmalamakla itham etmislerdi ama siz 2500 yil sonradan 2500 yil oncesinde inmis kurani donemin sartlarina bile bakmadan yargiliyorsunuz ve SACMALİYOSUNUZ
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer tarihi degerlere bakmadan degerlendireceksek tarihi hade m. kemalin cumhuriyet yolunda yaptiklarini bugunun "insanlik haklari" cercevesinden degerlendirelim. İnanin zararli cikarsiniz. Herneyse son kez demek isterimki kuranda iki tip hitap vardir biri MEKKELİLERE digeri İNSANLİGA ama hukumler birdir (belli bir sure uygulanip tekrar kuran tarafindan kaldirilan ayetler vardir) ayrica insanliktan ve hukuktan bahsedileceksek darwinizmin "DOĞMALARI" olan fasizm, komunizm, emperyalizm, sosyalizm gibi temeli darwinizm olan fikir akımlarını savunan ateistlerin insanligini yargilayalim. Az felsefe yapmayida bilseniz!!!
+1 yılErkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür).
20 Yorumlabılıyorum ve bunu okudugumda benım uydurdugumu dusunuyorlar mealı getırdıgımde kuranı zaten sonradan yazdılar degısıtırılmıs olabılır dıyolar bende ya hehehe dıyorum ateist degılım deıstlık belkı hos ne oldugumu bende bılmıyorum ama bır yaratıcı olduguna ınancım var
10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. İmam İskender Ali Mihr :Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok kâimdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatkârdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah Âli'dir (yücedir), Kebîr'dir (büyüktür)
01 Yorumla- +1 yıl
vurmak=dövmek
+1 yılBak diyor ki erkek onlara mal ve gecim saglar. Vallahi de billahi de ben kocamdan gecinmiyorum allahim. Kadinin ekonomik ozgurlugune gore yeniden bir upgrade yapar misin cok tsk
23 Yorumla- +1 yıl
Ahahah :) çok iyiydi @begonvilxx
- +1 yıl
Bayan calisabilir dinen uygun ortam. Olursa.
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. şunun için hesap açmışsın üşenmeyip. arkadaş bir ayetle kitabı anladığınızı söyleyemezsiniz. boşuna o ayetler sure onlarda birleşip kitap olmadı ya. hepsini okuyun lütfen. hep aynı şeyler öff be
104 Yorumla- +1 yıl
Yavrum sen okuduysan su bre gafilleri bilinclendirir kisin? burada ne denmke istenmis
- +1 yıl
Ayetin kendisini değilde kendine göre yorumlayıp tefsir ettiği halini anlatıyor bu özürlüoğlu özürlü
- +1 yıl
@Begonvilxx ayeti ben sana doğrusuyla tefsir edeyim yani açıklayayım orada belirtilmek istenen kadınlarınız yatağınızı çiğnettiği takdirde iffetinizi zedelediği takdirde onları çok abartmayacak canlarını yakmayacak şekilde ikaz edin !!!
- +1 yıl
@Begonvilxx kaldı ki Nisa suresi hanımlarla ilgili bir çok ayet içerir Allah sizleri bu kadar değersiz görse hak dinin kitabında yer verirmiydi cenneti ayaklarınızın altına serermiydi inanmayın böylelerine !! tartışmayın bile böyle içi boş dengesiz cahillerle
Diğer konusunda 653 cevap paylaştı. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması ve mallarından mehir ve her türlü harcamada bulunması sebebiyle erkekler, kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar. Dürüst ve erdemli kadınlar gerçekten itaatlı olanlardır. Allah kendi haklarını Kur'ân'da nasıl koruduysa, onlarda öylece kocalarının yokluğunda onların malını, ev sırlarını, namus ve iffetlerini koruyanlardır. Kötü niyetlerinden korktuğunuz kadınlara gelince, önce nasihat edin, vazgeçmezlerse, yataklarında yalnız bırakın ve bununla da yola gelmezlerse, son çare olarak şer'î ölçüyü kaçırmadan dövün. Eğer size itaat ederlerse, onları incitmekten kaçının. Allah gerçekten yücedir, büyüktür.
01 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞu bir kesin ki kadın erkeğin vucudundan yaratıldı. Zaten erkeğin üstün olması buradan belli. Kaldı ki bu ayetler her ne kadar gerçekse dinimizin kadına verdiği önem de o kadar gerçektir. Din bir bütünleyicidir. Her konuya her duruma değinir. Orada dayaktan bahsediyor. Bazen erkek de dayağı hakeder. Kadının hakettiği yerlerden bahsediyor. Ama asla haksız yere kadına el kaldır demiyor. itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın. Çok net bir söz. Şüphe etme. Gerçek neyse onu gör ona göre hareket et diyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen böyle sacmalik görmedim !
Burdaki amac nedir? Müslümanlari islam dininden sogutmak mi?
Kadinlari dövün yok artik daha neler !
Hz muhammed (sav) bile iceriye kizi girse dahi saygidan ayaga kalkarmis sen gelip dövmekten bahsediyorssun yazik sana !89 Yorumla- +1 yıl
asıl olanla anlatılan aynı değil biraz daha araştırın.
Cevap sahibi+1 yılSen niye arastiriyorsunki? Öylede böylede zaten anlamiycaksin ve kötü yorumluycaksin yani isine geldigi gibi onun icin sen kafani yorma bunlarlan insanlarida böyle sacma düsüncelerinle dinlerinden saptirmaya kalkisma.
Oldnes07 ne demek istedigini anlamadim
Bu kadar sert tepki vermemin nedeni ise inanmadiginiz bir dini bukadar assaglayip kötü görmeniz herkesin inanci kendinedir ve saygi duymalisin inanmiyor ve dogru bulmuyorsan dahi bile.- +1 yıl
turkiyenin ve islam ulkelerinin hali ortada da o yuzden @oldness07
Cevap sahibi+1 yılTürkcü09 seytan bile bunlara saskinlikla bakiyordur + ayakta alkisliyordur baksana söylediklerine
Cevap sahibi+1 yılBluegiel Tesekkür ederim ama keske bazilari anlamada bile saygi duysa diyorum
Soran bu arada rahatsizsan yasadigin ülkeden dolayi baska bir yerede defola bilirsin
Bilseler ne olacak? Kabul mu edecekler? Tabiki hayir gercekleri inkar edip isine yarayana inanacaklar.
Islam inkar dinidir. Peygamberini inkar ederler, Kurani inkar ederler , ancak böyle Müslüman kalirlar.
Hangi Meal dogru, 1400 senelik Islam Tarihinde kadinlarin durumunundan görebiliriz. Islam Tarihi sizin hakli oldugunuzu gösteriyor.
Ve evet Muhammede karilarini dövmüstür.22 Yorumlaİnanmiyorummm yeni gordummmmm yaaa of nasıl olur. s hemen dnden cikiym. ss :dddd bir git isine ya defalarca sorguladım ben senin gibi ateitlerin cikip 600 sayfalik bir kitaptan iki uc cumle cikarip kendince yorumlamasıyla mı sorgulucam dinimi?
113 Yorumla- +1 yıl
bayankurukafa diyorki helal olsunnn
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte bu yüzden Ateistim. Dinde her şey ironi *kastım tüm dinlerde*. Kadınları bir küçük görme söz konusu var. Hz. Muhammedin kendinden fazlaca küçük çocuklarla evlenmesi buna bir örnek. Evlatlık edinmek varken neden evlilik?
35 Yorumla- +1 yıl
psikolojik @subay34
Cevap sahibi+1 yılaynen psikolojik bir şey. Çünkü artık bu zihniyete alışmışsınız. Bu dini kabul edip onun şeylerini bilinç altınıza yerleştirmişsiniz. Ona bakılırsa bende küçükken Müslüman idim ailemden dolayı. Besmele çekmeden işim rast gitmiyor sanıyordum. Ama büyüdükçe insan her şeyi daha iyi anlıyor. şu an Besmele çekmiyorum ve işlerim gene rast gidiyor o. o
- +1 yıl
dua etmek kendi kendine konuşmak gibi bişey. sorarım size hangi duanız kabul oldu şimdiye dek. dua diye bişey varsa neden kader diye bisey var. bunları bir insan nasıl düşünemez.
böyle bir şey yok, parçacı mantıklar Kuran okunmaz, öncesi ve sonrasındaki ayetleri okumak lazım, ayrıca çeviri hatalı, kısaca saçma bir konu ama tehlikeli bilmeyenler için.. Peygamberimiz namaz kılmak için bile hanımından izin alırmış gece yanından kalkmak için. Bu kadar kibar bir adam dinin temsilcisi, yine kadınlar için billur bardak terimini kullanırmış, yani çok kırılgandır dikkatli olun demiştir sahabeye, Kuranı böyle şeylere alet etmeyin ne olur..
50 YorumlaDiğer konusunda 361 cevap paylaştı. Bu ayet bana göre kadına olan şiddeti arttirmaktan çok azaltmak amacıyla inmiş. Çünkü kadın itaatsizlik ederse direk tekme tokat dovun demiyor bazı aşamalardan sonra hafifçe sarsacaksin diyor. Orada dövmek fiili olarak çevrilmiş ama o darp sözcüğünün sarsma anlamı da vardır. Yaradan kadın itaatsizlik edince tekme tokat dalın ağzını burnunu kırın demiyor yani :) Çünkü o ki merhametlilerin en merhametlisi. ..
34 Yorumla- +1 yıl
DOĞRUSU BUDUR ;
@sinemsi hanfendi olayi yazilani ne guzel anlamis ve anlatmis hafif sarsin diyor bakin ne guzel anlatmis
- +1 yıl
Aynen katılıyorum. Bu ayette aslında kadına şiddet yasaklanıyo binevi.
böyle embesillere prim vermeyin arkadaşlar. ilgi gördükçe üzerine gidiyorlar. kendilerini aldatan eşlerini pompalı tüfekle kovalarlar, ama kuranda eşinizin sadakatsizliğini farkederseniz eşinize önce anlatın, sonra uyarın, daha da olmadı dövün, eğer düzelirse, tüm bunlar yaşanmamış gibi davranın der. bunlar ilahi bir kitabı geçmiş, sureleri geçmiş, ayetleri geçmiş, sadece bir kelime üzerinden bikbik yapıyorlar. nedir? dövmek kelimesi. sizin de dikkatinizi oraya çekmeye çalışıyorlar. eşini aldatmaktan, sadakatsizlikten bahsetmiyorlar. bu ayeti, başından sonuna kadar tırnak içine alıp düşündüğümde benim anladığım, eşlerimize sahip çıkmamızın emredildiğidir. onları başka erkeklere gitmekten de alıkoymamız gerektiğidir. tüm ihtiyaçlarını gidermemiz gerektiğidir. ben böyle anlıyorum. insan baktığı gibi görür güzel kardeşim. artık ne kadar şiddet yanlısı bir adamsan, koca ayetten tek anladığın, kadın dövmek.
00 YorumlaTek bir ayetle kuranı sorguluyosun diyenler siz sadece bu ayetin mi saçma olduğunu sanıyosunuz? Neler var neler boş beyinliler sizi açın da kuranın türkçesini açıp okuyun.
41 Yorumla- +1 yıl
yapılan araştırmaya göre türklerin %92 si kuranı okumamış. okuyanlar da şu an müslüman degil artik :)
bu kimin meali ve bu mealde cok carpici ve yaniltici ceviriler var
tebyin-ül kuran
nisa 34 Allah’ın, bazı şeyleri bazısına fazla kılması ve erkeklerin mallarından nafaka sağlamaları nedeniyle erkekler, kadınlar üzerine iyi koruyup iyi gözeticidirler. Hâl böyle olunca, sâlih kadınlar, Allah’a itaat edicidirler; Allah’ın koyduğu kurala uyanlardır, Allah’ın koruduğu şey nedeniyle henüz gelmediği hâlde başlarına gelebilecek felaketler için koruyucudurlar. Dik kafalılık yaparak kendisini taciz ve tecavüz riskine atmasından korktuğunuz kadınlara da, öğüt verin ve yan gelip yattıkları yerlerde; kendi ülkeniz sınırları içerisinde göç ettirin ve de baskı yapın. Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa, artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah, çok yücedir, çok büyüktür.00 YorumlaKaç kişi çevirmiştir bak bakalım bi?
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Araştırmak güzel bir şeydir. Madem Kur'an-ı Kerim'i den alıntı yapıyorsun! Hz Muhammed'e gelen ilk cümleyi dinle ve oku!
Çeviri yüzünden ne bağnazlıklar doğuyor...30 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl''Hafifçe sarsın/incitin'' gelecek o ''dövün onları'' cümlesinin yerine..
Sevdiğin kadına tokat atarsın hani, ''düzelsin'' diye..
Fakat, zaten yoldan çıkmış kadına laf söylemeye bile tenezzül etmezsin hani.
Onun gibi bir şey anla..61 Yorumla
+1 yılHerkes doğrusu diye farklı şeyler gösterir. Neden farklılaşıyor bu kitabın anlamı? Arap mı olak la anlamak için :) fransız birisi için kitabın çevirisi farklı, çinli için farklı olur. Niye evrensel değil?
22 Yorumla- +1 yıl
İste bu :) türklerden umut var
- +1 yıl
Tek isteğim, inanan da okusun ve neye inandığını bilsin. Resmen müslümanlara dini biz gösteriyoruz len...
Gizli Üye(36-45)+1 yılbana bak imansiz insan senin gibi pislikler insanlarin beynini yikayip dinden sogutmak icin ugrasir mileti... sen allahada kuranada dinede islamada kurban ol tamammi ayrica yüce rabbim hicte kadinlarinizi ezin demiyo kadin kadinlik fazifesini bilcek erkekde erkeklik.
70 YorumlaHz. Muhammed. (s. a. v.) veda hutbesini okuyun arkadaşlar
Hutbede
"Kadınları siz erkeklere emanet ediyorum, onları dövmeyin, iyi davranın" cümlesine muhakkak göreceksiniz.376 Yorumla- +1 yıl
hutbeyle ayet celisiyo. hak dinse eger celiski olmaz. calistirin su kafalari artik.
evet böyle bir ayet var... Erkekler (ailenin genel sorumlusu olarak) kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar. Bu da Allah'ın kimini kimine (cihat emanet ve aile reisliği gib şeylerde) üstün kılması ve birde erkeklerin (onlara) mallarından sarf etme (görevinin üzerinde olması) sebebi iledir. iyi kadınlar itaatli saygılıdırlar. Allahın korumasını emrettiği şeyleri gizlide de (kocalarının yoklugunda) koruyanlardır. Geçimsiz iffetsiz ve edepsizliklerinden dolayı huzursuz olduğunuz kadınlara gelince (önce) onlara nasihat edin (günahı hatırlatın) sonrada kendilerini yataklarında yalnız bırakın sonrada onlara disiplin uygulayın uslandırın. artık size eş olmadaki saygıyı gösterirlerse artık aleyhlerine başka yol aramayın. çünkü allah yücedir büyüktür... ayet bu. yanlış anlaşılmasın eşlerinizin ağzını burnunu kırın demiyor ve şunu unutmayın Peygamberimiz eşlerinden hiçbirine vurmamıştır.
322 Yorumla- +1 yıl
islamı sevimlileştirme çabasının ürünü olarak yorum farklılığı
- +1 yıl
bakın şu devirde artık islami kuralların, öğütlerin çağ dışı olduğu yavaş yavaş müslümanlar ve din adamları tarafından farkedilmeye başlandı. din üzerinden ekmek parasını kazananlar ve halkın dini duygularını sömürerekten işlerini yürütenler, iktidar olanlar bu çağ dışı olan islamı reformize etmeye çalışıyolar. sonuçta da böyle farklı yorumlara başvuruyolar @osilamus @bluegirll
- +1 yıl
ve de @triangle
- +1 yıl
kuran üzerinden konuşuyoz canım biz sen çok yanlış anlamışın :)
- +1 yıl
ne içiyosan az iç @triangle :) kitap falan oku biraz algılama sorunların var. en azından kuranı oku. bir ateist olarak sana kuran oku diyorum bak. buraya dikkat.
- +1 yıl
pozitifateizm.wordpress.com/.../
Muhammed karilarini tabiki dövmüstür, bunun üzeri Ayetlerde vardir. Ve siz Ayeti tamamen carptirmisiniz.
Siz Kafaniza göre Ayetleri yorumlayamasiniz, icinde olmayan seyleride böyle uyduramazsiniz.
Bu Ayet, tabiki bircogunun isine yarar, cünkü gerceklerden uzak bir hayalperest Islami yansitiyor. - +1 yıl
bak kardeşim islamda kaynağın doğruluk önceliği vardır. 1. kurandır ve ardından hadiler vs vs... hadislerin doğrulu din adamları tarafından tartışılırken senin verdiğin sitede hadisleri çarpıtmışlar ve kesin doğru gözüyle bakmışlar. dikkatini çekerim hadisler her zaman biri şöyle şöyle dedi diye başlar.
- +1 yıl
@bluegirll
Kaynak Sahih Müslimdir , verdigim sayfa sadece Hadisleri toplamistir :)
Ama gercekleri inkar etmekte sinir tanimazsiniz :D
@osilamus
Hadislerin gercekligi kaynagina göre ölcülür. Buhari, Sahih Muslim ve bircok diger Hadis kaynagi Sahih olarak gecer ve hepsinin dogrlugu kabul edilir.
Hadisler Kaynaginda oldugu gibi verilmistir, bir Müslümanin o Hadisleri kabul etmeme gibi bir Lüksü yok cünkü Hadislerin kaynaklari Sahih olarak biliniyor.
Müslümansan Tövbe etmelisin yoksa Günaha girersin hatdaha Dinden bilem düsmüs olabilirsin.
Sonunda Peygamberinin yaptiklarini inkar ediyorsun.
Ama gercek... Ayetleri kiviran ve inkar edenler bunuda inkar eder :D - +1 yıl
hadisler yalan demedim. doğru olanlar var. doğruluğu (bazılarının) tartışılıyor dedim. hadisleri yazan bir insandır. kuran değil ki kabul etmeyen biri günaha girsin.(Ben inanmıyorum da demedim). verdiğin sitede yok sübyancı yok bilmem ne diye çarpıtmışlar. siz her şeyi günümüz yaşantısına göre düşünüp karar veriyorsunuz. sen islam öncesi arap kültürünü okudun mu ve islam sonrası arap kültürünü. hadiler o zamanı anlatıyor ve anlatılanlar o zamanda yaşanılmış. bu güne göre düşünme. eskiden ulaşım aracı olarak atlar vardı şimdi arabalar var. anladın?
- +1 yıl
@Kaplan24 kaynağın Müslim olması demek benim ona Peygambermiş gözüyle bakmamı mı gerektirir? hayır. her kitapta elbet yanlış eksik uydurma yer vardır. kimse mükemmel değildir. gelip de burada "bunu de mı inkar edeceksin hadisene" ayakları yapma, çünkü ben senin o bildiğin Müslime Buhari'ye Peygamber gözüyle bakanlardan değilim. Onların nihayetinde bir beşer olduğunun farkındayım, kimse kutsal değil.
@osilamus "Buhari, Sahih Muslim ve bircok diger Hadis kaynagi Sahih olarak gecer ve hepsinin dogrlugu kabul edilir." cevabını üstteki arkadaşa verdim.
beyler beyler beyler, hadi mevzu bitti mevzu hadislerinizi de alın ve dağılın. - +1 yıl
@bluegirll sen aradan çekil bacım. lalskjdksal:DDD ilk kez biriyle bu konuda tartışıyorum. her kesimden insaın düşüncelerini dinlemek lazım. sonuçta burada yumruk yumruğa kavga etmiyoruz sadece fikir paylaşımında bulunuyoruz. onlara cevap verirken bir iki bir şey de araştırıp öğrenmiş oluyorum. bence onlar içinde aynısı geçerlidir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoruma ve yönetme bakımından erkekler ön plandadır. Ayrıca erkeklerde akıl ve mantık ön plandayken kadınlarda duygu ön plandadır. Dövmenin şekli ve miktarı da önemli kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması gerekli. Zaten dövme de belli bir haddi aşınca yani benim hakkım var döverim diyemez kimse.
Ayrıca cilt cilt tefsir kitapları, hadis kitapları yayınlanırken siz kendiniz okuduğunuz meallerden bir şey çıkartacağınızı düşünmeyin insanlar bunun derslerini görüyorlar cilt cilt kitaplar yazıyorlar. İnanırsın inanmazsan kimseyi ilgilendirmez ama bari burada milleti rahatsız etme soracaksan da gerçekten öğrenmek ve ne mana çıkarılabileceğini sorararsan daha iyi olur. Çünkü sen zaten kendi düşüncene odaklanmışsın ne denirse densin sonuç değişmiyor.00 YorumlaÜzülme der Mevlana ve devam eder; "Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Böyle bir söz var Şiddetten bahsedilmiyor orda sadece kilimi çırpmaktan bahsediliyor...
10 Yorumladövün diye bir şey yok geri zekalı o kısımda öğüt verin nasihat verin var kıçından başından okuma !! www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
al oku20 Yorumlaayeti uzunca yazmana gerek yoktu, içindeki "dövün onları." ibaresini vermen senin için kafiydi. niçin uzattın ki? uzatınca daha bir objektif ateist mi oluyorsun?
828 Yorumla- +1 yıl
meraklılarına ayet tam olarak soranın sunduğu değil bu:
Nisa, 4/34- ERKEKLER kadınların koruyup gözeticisidirler;1 çünkü Allah erkeklerle kadınlar farklı alanlarda üstün yeteneklerle donatmıştır;2 bir de erkekler servetlerinden harcama yapmaktadırlar. Dürüst ve erdemli kadınlar hem (Allah’a) itaat eden, hem de Allah’ın koruduğu (iffeti eşlerinin) yokluğunda da koruyan kadınlardır.3 Sadakatsizlik etmelerinden çekindiğiniz4 kadınlara gelince: onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, (ille de dövecekseniz) bunlardan sonra dövün.5 Bundan böyle yola gelirlerse onları incitmekten sakının. Allah, gerçekten yücedir, büyüktür. - +1 yıl
bu da soranın oynadığı yerden yani "dövün onları" nispetle gelsin:
darabe’nin alternatif anlamıyla: “ayırın”; yahut “ısrarcı olun”. Darabe Kur’an’da “getirmek, gezmek, mühürlemek, itmek, mahkûm etmek” anlamlarında kullanılır. Darabe fiili, darabe’d-dehru beynena örneğinde olduğu gibi Arapça’da “iki şeyi birbirinden ayırmak” anlamında da kullanılır (Tâc). Kur’an’da vurmanın tüm türleri yer alır, fakat bunların hiç birinde darabe fiili ve türevleri kullanılmaz: “yanağa tokat”, sakket (51:29); “yumruk” vekezehu (28:15); “kamçılamak, çırpmak” ehuşşu (20:18); “boynunu vurmak” kata’a (69:46). Rasulullah hiç kadın dövmemiş ve dövülmesine de izin vermemiştir: “Siz eşlerinizi köle döver gibi dövmekten hiç utanmıyor musunuz? Gündüz dövüp gece birlikte oluyorsunuz öyle mi?” (Buhârî, (67) Nikah, 93) “Allah’ın hizmetkarlarını hiçbir zaman dövmeyiniz.” (Ebu Davud, Nesâi, İbn Mace, Ahmed b. Hanbel) - +1 yıl
Rasulullah’ın eşlerinden bazlar maddî sıkıntılar gerekçe göstererek şiddetli geçimsizliğe sebep olunca, Hz. Peygamber onlar dövmeyi hiç düşünmemiş, Kur’an da bu durumda “dövmeyi” değil fakat “boşamayı”, bir başka ifadeyle “ayrılmayı” önermesini tavsiye etmiştir (Bkz: 33:28-32). Ayetin nüzul sebebi konusunda birçok farklı rivayet vardır. Taberî’ye göre bu âyetin iniş nedeni, kocası tarafından tokat yiyen bir kadının (Habibe bt. Zeyd) Rasulullah’a başvurması üzerine Rasulullah’ın aynı şiddette bir tokadın da kadın tarafından kocasına atılması hükmünü verince inmiştir. Bu âyet inince Rasulullah “ben bir şey diledim, Allah ise başka bir şey; şüphesiz Allah’ın dilediği daha hayırlıdır” demiştir. Kur’an Rasulullah’ın hükmünü onaylamamıştır; fakat burada dikkat çekici olan, Rasulullah’ın, kocasından yediği bir tokada karşılık, bir kadına aynı şiddette tokat atma hükmünü vermiş olmasıdır.
- +1 yıl
yazık size :/ erkeklerin kadinlara karsi uyguladigi siddet, kaynagini dinden aliyo. bunu kanıksayan, hatta savunan kadınlar olarak hakkaten yazık.
- +1 yıl
@nikola_tesla ciddi soruyorum, şu yazdıklarımı okudunuz mu? okuyun ama yüzeysel bir okuma olmasın rica ediyorum sonra gelip burada lang lang diye boş ses çıkarıyorsunuz anca.
"erkeklerin kadinlara karsi uyguladigi siddet, kaynagini dinden aliyo. bunu kanıksayan, hatta savunan kadınlar olarak hakkaten yazık."
erkeklerin kadınlara karşı uyguladığı şiddetin Allah belasını versin, oldu mu? sen kimsin ki kalkmış burada şiddeti, hiddeti dinden sayarsın, hele de söz konusu İslam diniyse? tavsiye ediyorum, haddini bil. milletin yanlış dini telakkileriyle kalkıp da "din insanları şiddete meylediyor" diyemezsin. çünkü böyle bir şey yok. Peygamber efendimiz, kimi hangi eşini dövmüş? ben Peygamberime değil de senin karısını döven bilmem ne amcaya bakarak mı İslam'ı öğreneceğim. yazık, esas sizin gibi dini oyuncak edenlere yazık. hesap günü alacağımız var ama, o yüzden rahat olmayın.! - +1 yıl
allah napcaanı bile bile sınav yapıyo bir de napcaanı kaderine yazıyo ve yazdigi kotu sey icin cehenneme atiyo :D bir gözden geçirin bence inancınızı.
- +1 yıl
işte insan cahil olunca kandıranı çok olur (felsefeyi dine kurban etmek) bundan da bisey anlıycanı tahmin etmiyom ama neyse...
- +1 yıl
@nikola_tesla
ne felsefe dine kurban edilir, ne de din felsefeye. ikisi de hakikat peşindedir.
ya var ya soran, nereden nutuk vuracağını şaşırdın, bir kere de adam gibi düşünün, yani nereye kadar inkar inkar inkar.. din oyuncak değil. şu ayeti sunarım sana, bak senin verdiğin ayetten daha açık bunu anlayabilirsin :
" Böylece kıyamet gününde kendi günahlarını tam olarak, bilgisizce saptırdıkları kimselerin günahlarının da bir kısmını yüklenirler. Dikkat et, yüklendikleri ne kötüdür. " Nahl-25 - +1 yıl
şimdi düşün bak. biseyin bir kitapta yaziyo olmasi o seyin gercek oldugunu mu gosterir.
- +1 yıl
@nikola_tesla her kitapda yazan doğruları göstermez çünkü beşer şaşar kitapları da şaşabilir.
fakat Kur'an Allah'ın vahyi. bu yüzden doğruları gösterir. bunu nereden biliyorsun ayaklarına yatma, evet Kur'an Allah'ın vahyi. çünkü bunun pek çok delili var ve bana göre bunlar paha biçilemez şeyler.. ve bunları kimse çürütemez, senin ateist babaların bile çürütemez. siz anca kendinizi çürütürsünüz. - +1 yıl
nerden biliyon, nası emin oluyon allah kelami olduguna
- +1 yıl
@nikola_tesla
Allah Kelamı, çünkü içinde hiçbir çelişki yok, bu neyin kanıtı? cümlelerin Allah'a ait olduğunun, bana 1 tane çelişki göster ben de inanayım size. ama yok. şuana kadar çok ateist gördüm, getirdikleri çelişkili ayetler bana göre çok mantıklıydı. çünkü ben anlamak için ayete bakıyorum, onlar ise inkar için.
Çünkü, indiği yıldan nasıl oluyor da bugüne seslenebiliyor? ha buna niçin yanıtınız yok?
Kur'an'ın o muhteşem edebiyatına değinmem gerekmiyor heralde. yeri geldi mi Hz. Muhammed okuma yazma bilmiyor cahil diyorsunuz, yeri geldi mi Kur'an'ı Hz. Muhammed yazdı diyorsunuz. bu dediğinize kim inanır? hatta siz nasıl inanıyorsunuz? bu ne perhiz bu ne lahana?
Kur'an'daki hiçbir ayet, bir insana ait olamaz ben bunu hangi ayeti okusam görüyor, hissediyorum, ama siz bunu nasıl görmezsiniz? bu gerçekten şok edici, acayip şok etmişler sizi. fena sarsmışlar. - +1 yıl
Çok ince görmüşsün..
- +1 yıl
@Secretgardenblood bunu da izlersen sevinirim. https://www.youtube.com/watch?v=afpME54P5og#t=101
- +1 yıl
Zeki kadının hali başka tabi, onu kastediyorum...
- +1 yıl
Gerek yok izlemeye
- +1 yıl
@oLdness07 izle bakalım, belki bir şey olur. https://www.youtube.com/watch?v=afpME54P5og#t=101
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocam öldüğünde ona 10 tane 20 tane huri verecek olan kerhane babasinin agzina ederim.
49 Yorumla- +1 yıl
arap abaza kafası
Cevap sahibi+1 yılKarikateist diye bir sayfa var. Çok severim. Takip etmiyorsanız edin facebooktan
- +1 yıl
takip ediyorum :)
Cevap sahibi+1 yıl(y)
Cevap sahibi+1 yılMk müslümanı
Cevap sahibi+1 yılMk yobaz ib nesi
orda anlatılmak istenen ne ve sen ne anladın cınım? senin gibiler hehh işte bu yüzden ateistiz yeaahhh diye havalara gırıyorlar ergenler bak cınım Allah demiştir ki kadınlar benim emanetimdir emanetime ihanet eden erkeğide affetmem demiştir ve sen burada değişik bişey anlamışsın İslam şiddeti destekliyor demeye getiriyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
gerizekalı bana cahil diyorsun kendine bak ! ne yani Allah kadına olan şiddete onay mı veriyor bu yüzden mi erkekleri üstün tutuyor sanıyorsun akıl yoksunu ! Kuranı adam akıllı oku seni yaradanı tanı ve sonra karşıma çıkta konuş böyle fakir düşüncelerinle cahil cüheyla gibi oluyorsun
+1 yılEvet buna benzer birkaç ayet daha var ve anlam veremiyorum. belkide günümüze gelene kadar kuran-ı kerimde değiştirilmiştir. yeryüzüne iniş şeklini hiçbirimiz tam net bilemeyiz ve emin olamayız.
50 YorumlaEvet biliyordum. Kadın erkek eşitliğini savunmuyorum erkek her zaman bir tık üsttedir. Kadınlarının kötü yola verya kötü davranışlara yeltenmesindense onlara öğüt verilmesi kadar doğal ne vardır? Şüphe yok ki Allah çok yüce ve çok büyüktür.
82 Yorumla- +1 yıl
@N_Sena İlk defa bu sitede bir çok kişinin yorumlarını alkışlıyo ve bir çok insanla gurur duyuyorum :)
Soruyu @soran andaval bir işe yaradın sevin sende
Sadece cehalet içinde boğulanlar,
Nefes almak için başını dışarı çıkardığında,
6666 ayet in içinde bir ayeti,
Paragraf içindeki manasından kopararak,
Kendi kindar kelimeleriyle,
Biz dindar insanlara,
Sözde çamur atmaya çalışır.
Nicola tesla kadar olsaydın.
Önce okuyup sonra anlamaya çalışırdın.
Senin adın bundan sonra "cehalet" olsun.
Kız adı gibi oldu ama olsun.
Sana yakıştı baya...20 Yorumlaburadaki üstünlük sorumlu, yönetici olma manasında. gerçek hayatta da böyle değil mi? evli çiftler arasında sorumluluk sahibi kim? erkek mi, kadın mı? ayrıca bu ayetle ilgili o kadar meal varken neden kafa karıştırıcı tek melali burada paylaştın, amacın ne?
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx00 Yorumla
+1 yılYa boyle boluk porcuk ayetlerı getırıyosunuz mıllet neye ugradıgını sasırıyo zaten bı kelımenın kac tane anlamı var o ne derece bı ustunluk bedenen mı acaba vs kım bılır nerden aldın getırdın bu mealı zaten bazen sadece mealde yetmez tefsırlere bakılmalı
10 YorumlaKutan farklı dillere çevrilirken istemeden de olsa anlamlarda hata olabiliyor siye biliyorum sonuç olarak çok eski ve köklü bir dilden çeviri yapmaktan söz ediyoruz burda. Yani orada ki dövün kelimesi tekme tokat dalın değil inciltin, kalplerini kırın anlamın da da olabilir.
00 YorumlaKuranda k bir ayeti bir yazan arkadaş tüm ayetleri okumuş mudur? Okuduğunda asıl verilen mesaja odaklanmış mıdır yoksa anlamak istediği şeyi düşünmek mi istemiştir? Bunu yaparken asıl amaç nedir? Aklınıza gelebilecek tüm soruların cevabı kuranda mevcuttur. Önemli olan girmesini bilmektir. Yargılamak sorgulamak kimsenin haddine de değildir.
00 YorumlaTek bir ayetle Kuran yorumluyor embesil :) Allah yüce ve büyüktür ! AYNEN ÖYLE
111 Yorumla- +1 yıl
hı hı evet
+1 yılBu devirde kadın sizi doyuruyor kadın size bakıyor kadın ailenin direği oluyor. Ama siz benim kafam eski çağa anca uyum sağlıyor az zaman verin bana ben gelicem yavaş yavaş derseniz birşey demeyiz.
25 Yorumla- +1 yıl
işte bunlar hep ortaçağ kafası @pembemagnet
- +1 yıl
Erkek benden güçlü olabilir ama erkeğin yumruğunun konuştuğu yerde benim zekam konuşur yine eşit oluruz. Boşuna üstünlük taslamasın kimse kimseye.
- +1 yıl
Üstünlük cinsiyete göre olmaz sende bunu öğren. Ben cinsiyetime güvenerek söylemedim o lafı ben kendime güvenerek söyledim. Ve zeki olduğumu da düşünüyorum ki senin gibi üstünlüğün cinsiyetle alakası olduğunu savunan bir adamın aynı zamanda zekanın cinsiyetle alakası olmadığını kanıtlamaya çalışıcak duruma düşürebildiğim için. Şimdi kendi tezini çürütürken sana hoş vakitler
- +1 yıl
@BerkTALAY
+1 yılEvet biliyorum.. Kuranı okumaya başladığımda bu ayete kadar geldim okudum ve kapattım.. Sonrasında kurana ve kuranın doğruluğuna olan tüm inancımı kaybettim..
47 Yorumla- +1 yıl
DOĞRUSU BUDUR ;
Tontisim sen roman okuyan okuya bu hale gelmişsin sanirm.. Kimse kimsenin düşüncelerine inanclarına karışamaz onaylamaya bilirsin ama saygı duymak zorundasın.. Kuranı okuduysan bunu da bilmen gerek ki kapağını açtığını bile düşünmüyorum. @emrelerce
- +1 yıl
Bence senin beyninin güzelce bir yıkanmaya ihtiyacı var normal çalıştığını düşünmüyorum.. @emrelerce
- Devamını Gör (102)
Devamını Gör(147)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem