Kuranın türkçeisni okudum arkdşlar. kadınlarınızı dövün yataklarınza almayın flan dio. çok moralim bozuldu. gerçekten allah böylemi dşünüyor. erkek daha üstündür dio bide. s ne düşünüosunuz sizler?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranda kadın, miras ve köle durumları çelişkilidir.. ama ben bunların doğru olduklarını düşünmüyorum.. kuranı kerim indirildikten çok sonra dağıtılmış, yazılmış vs. aralarına kendi istediklerini eklediklerini tahmin ediyorum.. kuranda çelişkili hadisler de vardır.. ve bunlar da aynen söylediğim gibi daha sonradan değiştirilmiştir.. bunları görüp de dinden soğuyan, ateist olan çok kişi var.. sen de öyle olmamalısın.. değiştirilen şeyleri görüp de dinden çıkmamalısın bence.. dine çok bağlı olmayan biri olarak söylüyorum, dikkat et
17 Yorumla
Soran+1 yılewet çok üzüldüm ya deiştirilmiş olabilirmi gerçekten
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle değiştirildiğini düşünüyorum.. ne kadar çok örnek var şaşırırsın
https://istekuran.net/2013/06/uydurulmus-hadisler/
www.diniyazilar.com/2011/05/uydurma-hadisler/
www.kunfeyekun.org/forum/kf/uydurma-hadisler.2277/
Cevap sahibi+1 yılsana şöyle diyim Kuranı kerimin %95'i yoruma açıktır.. yani herkes farklı şekilde yorumlayabilir.. her din alimi de farklı yorumluyor görürsen.. yorumlama hatasını da dikkate almak gerekir..
Soran+1 yıltavsiyen var mı bana canım şunu oku flan die
Cevap sahibi+1 yılkuranı kerim hz. muhammed öldükten sonra çoğaltılmadı mı? gerçek kurandan bahsetmiyorum ben..
- +1 yıl
Sadece çoğaltıldı insanlar okusun anlasın ve yapsı. Diye
En İyi Cevaplar
Zina yaptigi zaman diyor onu sadece. Tam okumamissin Islam dini kadina cok deger verir aksine, bugunku sozde islam ulkeleri dinimze layigina gore yasamadigi icin gercekte de oyle saniyoruz. Peygamber efendimizden once cahiliye doneminde kadin mal gibi alinip satilip, hatta dogdugunda diri diri gomulurmus, ama peygamber efendimiz zamaninda tum bunlara son verilmis Kadin toplumda deger gormeye baslamis. Kuranin sadece Turkce anlamini okumak yetmez anlamak icin;konuyla ilgili din alimlerinin tefsirlerine hadislere bakmak gerek
22 Yorumla
Soran+1 yılişte bende tefsiri yazan adamn kendine göre ayeti çevirmesinden korkuorm. en saf haliyle kurandan okumak istedim
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Kadının dindeki yeri nedir?
1- Erkeğe iki, kadına bir miras hakkı.
NİSÂ - 11 Meal;
Elmalılı : Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor.
Diyanet Vakfi : Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder.
Kaynak : kuranmeali. org19 Yorumla- +1 yıl
2- Erkek 4 eş alabilir.
NİSÂ - 3 Meal
Elmalılı : Eğer yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız, size helal edilen kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın ve eğer bu takdirde adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir kadın ile veya sahibi bulunduğunuz cariye ile yetinin. Bu, azmamanız, haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir.
Kaynak : kuranmeali. org - +1 yıl
3- ''Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınları dövün.''
NİSÂ - 34 Meal
Elmalılı (sadeleştirilmiş) : Erkekler, kadınlar üzerinde hakim dururlar, çünkü bir kere Allah birini diğerinden üstün yaratmış ve bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. Bunun için iyi kadınlar, itaatkardırlar. Allah'ın korumasını emrettiği şeyleri, kocalarının yokluğunda da korurlar. Serkeşlik etmelerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince; önce kendilerine nasihat edin, sonra yataklarında yalnız bırakın, yine dinlemezlerse dövün. İtaat ettikleri halde onları incitmek için bahane aramayın. Çünkü Allah, çok yüksek çok büyüktür. - +1 yıl
4- Erkeğe hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz.
3273 - Hz. Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz."
Ebu Davud, Nikah 43, (2147).
Kaynak : https://www.enfal.de/kutub/erkegin-haklari.htm - +1 yıl
5- İki kadının şahitliği, bir erkeğinkine denktir.
Şöyle demiştir: Bir Kurban, ya Ramazan bayramında Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem Efendimiz, yanımıza namezgâha çıktı. Kadınların yanından geçti. Ve (onlara): "Kadınlar, sadaka veriniz. Zîrâ bana Cehennem halkı gösterildi, çoğu sizler idiniz." buyurdu. (Kadınlar): "Yâ Resûlâ`llâh, neden?" diye sordular. "Çünkü siz (ötekine, berikine) çokca lâ`net eder, zevclerinize karşı küfrân-ı ni`met gösterirsiniz. (Ne acîbdir ki kendini zapteden tam akıllı ve dîninde) hazimli kimsenin aklını sizin kadar eksik akıllı ve dîninde) hazimli kimsenin aklını sizin kadar eksik akıllı, eksik dinli hiç bir kimsenini çelebildiğini görmedim." buyurdu. "Aklımızın, dînimizin eksikliği nedir? Yâ Resûâ`llâh." dediler. "Kadının şahâdeti, erkeğin şahâdetinin yarısı değil midir?" diye sordu. - +1 yıl
"Evet." dediler. "İşte bu aklın eksikliğinden. Hayız gördüğü zaman da namaz kılmaz, oruç tutmaz değil mi?" buyurdular. "Evet." dediler. "İşte bu da dîninin eksikliğinden." cevâbını verdi.
Kaynak : https://hadis.ihya.org/buhari/fasil/6.html - +1 yıl
6- Ebu Said radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'la birlikte Beni'I-Mustalik gazvesine ciktik. Arap esirlerinden cokca esir ele gecirdik. Kadinlara karsi arzu duyduk. Cunku uzerimizde bekarlik siddet kesbetmisti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: "Aramizda Resullullah aleyhissalatu vesselam varken, ona sormadan azil yapmak olur mu?" dedik ve sorduk.
"Hayir! buyurdular. Bunu yapmamaniz gerekir. Kiyamete kadar gelecegi takdir edilen her canli mutIaka yaratilacaktir (siz tedbirinizle onune gecemezsiniz)."
Buhari, Nikah 96, Buyu' 109, Itk 13, Megazi 32, Kader 4, Tevhid 18; Muslim, Nikah 125, (1438); Muvatta, Talak 95; Ebu Davud, Nikah 49, (2171); Tirmizi, Nikah 40, (1138); Nesai, Nikah 55, (6,107). - +1 yıl
Azil yapmak nedir?
Terim olarak ise; kadın hamile olmasın diye erkeğin menisini dışarıya atmasıdır. Azil; İslâm'dan önce ve İslâmî devirde iki sebeple yapılıyordu: Ya cariye gebe kalmasın diye buna başvurulur (çünkü gebe kalan cariye satılmaz); yahut hür olan kadın gebe kalmasın veya memedeki çocuğa bir zarar gelmesin diye yapılırdı.
Kaynak : www.sorularlaislamiyet.com/.../...-caiz-midir.html
Görüldüğü gibi kuranmeali. org, sorularlaislamiyet. com, www.enfal.de gibi siteler kaynak gösterilerek bir önceki paylaşımın doğruluğu kanıtlanmıştır.
Sorgulanmayan hayat, yaşanmaya değmez.
Sorgulamak varken inanmak aptallıktır.
İlgimi çeken popüler İlahiyatçılardan Yaşar Nuri Öztür ün mealinde nedense Nisa 34 Meali ndeki dövünü silmiş yani tahrif etmiş! ...
İşte diğerleri beraber okuyun şok olun :
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Kademe kademe en sonunda dövün diyor...
Neden ;) ...16 Yorumla
Soran+1 yılewt her yol dövmeye çıkıyor ya
Soran+1 yılaynen haklsn
Soran+1 yılewt biliorum tabiki. kimsenin umrunda değil
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23Cevap
Arkadaşım sen Allahtan daha mı iyi bileceksin haşa! Herşeyi okudun kuranda bir omu takildi aklina o azap ayetleri o cehennem ayetleri o cennet ayetleri takilmadi aklinada geldin burada ayeti sorguluyosun. eger hakikatten merak ediyorsan arastir tefsirlerini gunumuzde arastirma yapmak zor degil yani ;)
00 Yorumla
+1 yılKuran sadece mealiyle okunmaz. tefsirini biliyorsan okunulur.. genelde ateistler kuranı mealden okuyun diyerek insanların sapkınlığa doğru gitmesine sebep olurlar.. bir kelimeden kitap yazarlar. bir konudan ciltlerce kitap çıkar... peki bir ayeti sadece suretiyle nasıl anlamayı düşünüyorsunuz? Tefsir bilginiz yoksa mealden okumayın.. tefsirlerini okuyun.. Arapçada bir kelime bazen yirmi manaya gelir. yarım sayfa açıklaması vardır.. oyuna gelmeyin dostlar uyanık olun..
09 Yorumla
Soran+1 yıliyide kötü niyetli biri o tefsirde istedği gbi çevirip yazabilir onu ya. çoğu uydurulmştur o zaman
- +1 yıl
Güzel kardeşim bak...
Kur’an’ın ilgili ifadesi -meal olarak- şöyledir:
“Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onlardan ayrılın/onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.”
Görüldüğü gibi, ayette üç müeyyideden bahsedilmiştir:
a. “fe izuhünne”(onlara öğüt verin).
b. “vehcuruhünne”(onlardan ayrılın)
c. “vedribuhünne”(onları dövün)
Eğer biz (c) şıkkındaki ifadeyi “ayrılmak” olarak değerlendirirsek, (b) şıkkındakini -haşa- yersiz bir tekrar olarak kabul etmek gerekir. - +1 yıl
Kaldı ki, “sefere çıkma” manasına geldiği için ayrılmak olarak değerlendirilen “darabe” fiilinin bu anlamda kullanılması ancak “fî” harf-i cerle kullanılması durumunda söz konusudur. “(Yapacağınız hayırlar,) kendilerini Allah yoluna adamış, bu sebeple kazanç için yeryüzünde dolaşamayan fakirler için olsun.”(Bakara, 2/273) mealindeki ayette yer alan “yeryüzünde dolaşmayı/sefere çıkmayı/evlerinden ayrılmayı” ifade eden kelime “darben fi’l-ard” sözcüğüdür ki, burada “darabe” fiili “fi” harf-i cer ile kullanılmış ve sefere çıkmayı, evden ayrılmayı ifade eder.
- +1 yıl
Halbuki söz konusu ayette “darabe” fiili harf-i cersiz kullanılmıştır ki dövme anlamına gelir. Ancak, bu bir yuvayı dağıtacak şekilde başkaldırıda bulunan kadınlar hakkında verilen ve yuvayı dağılmaktan kurtarmayı hedefleyen çok uç bir misaldir. Efendimiz (asv) (c) şıkkındaki ayeti değil, (b) şıkkındaki ayetin ruhsatını kullanmış ve eşlerinden bir ay süresince ayrı kalmıştır. Dövme ruhsatını kullanmamakla da ümmetine bir nümune-i imtisal olmuştur.
- +1 yıl
Tekrar ediyorum. Kur’an, eşine melek gibi davranan erkeklere, öyle yapmayın, eşlerinizi dövün demiyor. Yani onlara eşlerini dövmelerini emretmiyor. Aksine, eşlerini köle gibi kullanan, işlerine gelmediğinde hayvan gibi döven vahşi insanlara “Durun dövmeyin eşlerinizi. Önce konuşun, nasihat verin. Sonra eşiniz, isyana devam ederse yatağını ayırın” diyor.
Soran+1 yılVe eğer yetimler konusunda adalete riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, o taktirde hoşunuza giden (size helâl olan diğer) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Fakat, eğer (onlara da) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız o zaman bir tane ile veya elinizin altındaki sahip olduklarınızla (cariyelerinizle) yetinin. İşte bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. nisa 3 ne dşünüosn bu ayet hakknda
- +1 yıl
lütfen iyice düşünelim ve ondan sonrada Nisa 3. ayette geçen ikişer, üçer, dörder sözlerinden Rabbin en fazla dört kadınla evlenebilirsiniz sonucunu çıkarabilir miyiz onu düşünelim. Daha doğrusu bu ayetten Allah bizlere dört kadına kadar evlenin önerisini mi yapıyor, yoksa çok özel durumlarda başvurulacak bir yolun kapısını aralık mı bırakıyor? Rabbim kuran için apaçık bir nur diyor. Her benzetmeden nice örnekleri değişik ifadelerle gözler önüne koyduk diyor. Her benzetmeden nice örnekler verdik dediği halde bizler, nasıl olurda net bir emir olmayan ikişer, üçer, dörder sözlerinden dört kadınla evlenebilirsiniz hükmünü, önerisinin olduğunu çıkarabiliriz? Hatırlayınız bu izin, arzu edilen istenen bir olayla birlikte anılmayıp, özellikle yetimler konusunda bahsedilmiştir ki özel bir durum hâsıl olduğunda kullanılabilsin.
Soran+1 yıldyanetin sitesinde tefsiri var onu okudum nisa 36 yı ama çok uzatmş. alakasız konulara çok girmiş.
- +1 yıl
Ben diyanetin delillerini çok da referans almam şahsen. diyanet içeriye torpille adam aldığını gördüm ya. diyanet yüksek kurulunda kimlerin olduğunu fetva kurulunda kimlerin olduğunu bilmiyoruz.. yaşar nuri saçmalamak için ulusal kanallara çıktığın da diyanetten bir tane adam tvye çıkıp reddiye yaptığını görmedim ya.. diyanet benim için bitmiştir..
Diğer konusunda 481 cevap paylaştı. sen istediğin manayı veremezsin dövme konusuna gelince yumruk atamazsın tabiki kaba etini hafifce tokatlarsın allahın emrettiği giyinmesse ibadetini yapmazsa erkek sorumludur ! yüzüne göğsüne felan vuramaz yani. kuranı kısımlara bölemezsin tam manası için tefsirlere bölmelisin
115 Yorumla
Soran+1 yıltefsirini de buldum aynı ayeti okudum ama alakasız konulara girmiş. uzattıkça uzatmş
- +1 yıl
şöyle bir aavantajın var resulullah s. a. v beş kimse var ki onlar için cennete kefil olurum bunların arasında 1. sırada kocasına itaat eden kadın var ayiyetten bir kadın kocanının burnunun bir tarafından kan bir tarafından irin aksa onu diliyle temizlese yinede hakkını ödüyemez.
Soran+1 yılartık bu gecerliliğini yitirdi o zmn. çnkü artık kadınlarda çalşıp eve para getirio
- +1 yıl
bir kadın beş vakit namazını kılarsa bir aylık ramazan orucunu tutarsa namusunu korur kocasına itaat ederse cennetin hangi kapısından isterse girebilir resullullah s. av minada hutbesinede söyle hitap etmişti ey insanlar sizin kadınlarınızda hakkınız oldugu gibi onların da sizde hakkı var...
sizin onlardaki hakkınız yatak hakkınızı korumalarıdır sevmediğiniz kimseyi evine koymamalıdır açıktan kötülük yapmamalarıdır şayet yaqparlarsa sakatlamayacak lşekilde onları dövmeyi allah size helal kılmıstı onların sizdeki hakkı ise giyimleri birde güzel geçimleri.
kadınların erkekler üzerinde hakkı
kadınlara iyiliği tavsiye ediniz onlar sizin yanınızda kendileri için bir şeyi mülk edinemezler siz onları allahın emaneti olarak aldınız allah'ın sözü ile ırzları size hlal kılındı. - +1 yıl
fakih (alim) anlatıyor
kadının kocası üzerinde beş hakkı vardır.
1. kadınını sadece kendi işlerinde hizmet ettirmeli. ona yabancı kimselere başıboş cıkmaya izin vermemeli çünkü o korunup gözetilmeye muhtaçtır dışarıda islami kıyfetler dışında dolaşması günahtır. ona örütnmeyi terkettirmek bir mürüvvetsizliktir
2. kadına lazım olanbilgileri öğretmeli bilhassa abdest namaz oruç v. b hükümleri
3. kadına helal yedirmeli zira haramdan olan et cehennemde yanacaktır eriyecektir
4. kadına haksızlık etmemeli çünkü o yanında allah'ınbir emanetidir
5. şayet kendisine karşı bir üstünlük taslamaya kalkarsa bir daha öyle hatalı bir işe düşmemesi için kendisine nasihat etmelidir.
resulullah s. a. v şöyle buyurdur
kıyamet günü dört yertde harcanan paradan kul hesaba çekilmez.
1. ana babasına harcadığı paradan.
2. iftarı için harcadığı paradan.
3. sahuru için harcadığı paradan.
4. çoluk çocuğuna harcadığı paradan. - +1 yıl
sen nasıl böyle bir hadsizlik yaparsın geçerliliğini yetirdi demek inkar etmektir şirktir resmen töve istiğraf et dinden cikacaksın kurani kerim kıyamete kadar tek kitapdır kıyamete kadar hüküm sürecektir allah bilmiyormu hadsiz gaybı bilmezmi allah seni yaratan senin ne zaman olacağını bilmezmi imanını kuvvetlendir kiştaplar oku bunedemek böyle istiğfar et allah hidayet versin sana git abdest al 2 rekat tövbe namazı kıl çabuk ! allah bilmiyormu bu yılları densizlik yapma kıyamete kadar tek hüküm kuran'ı kerimdir. çalışmaması gerekiyor mecburiyetten çalışıyorsa kuran'ı kerim hükmüne göre çalışaak !
- +1 yıl
Soran+1 yılhayret en son attığın linkte doğru konuşmuşşsun.
Soran+1 yılben dinden çıkmadımki nie tövbe ediyim
Soran+1 yılona bakarsan tefsirine baktığımda peygamberimiz dövün demez o şiddeti sevmez yazıodu. ama sen şiddeti destekliosun
- +1 yıl
ya senin nasıl bir kafan yapın var nasıl bir aile yetiştirdi chp limisin nesin bacım şiddeti desteklemiyorum git yavurla evlen o şiddet uygulamaz kabacak etlerine vurabilirim eşimin allahın yasak kıldığı şeyleri yaparsa kafana göre vuramazsın okumuyormusun okuyorsunda kafanmı basmıyor anlamadım ya sabir benim sabrım bu kadar allahın hidayete erdirmediğini başka kimse gerçekten erdiremiyor.
Soran+1 yılal işte chplimsn miş lafa bak.. sen insan değilsin be. sus kapa çeneni yazma.
+1 yılşimdi sen sadece okuyosun türkçesini o surenin neyi anlattıgını bilmiyosun... senin okudugun sure zina yapan bir kadını anlatıyosa... tabiki yatagınıza almayın diyebilir.. ama kuraun kerimde kadınları dövün aşşalayın diye bişey yok... süreleri açıklaması yani kelam... senin anlayacagın tabiriyle... surenin hikayesi ile birlikte degerlendir... kuraunı kerimi sen anlayamassın okuyarak anlayabilmen için ilahiyat mezunu olman lazım... bende anlayamam ancak araşturarak
19 Yorumla
Soran+1 yılVe eğer yetimler konusunda adalete riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, o taktirde hoşunuza giden (size helâl olan diğer) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Fakat, eğer (onlara da) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız o zaman bir tane ile veya elinizin altındaki sahip olduklarınızla (cariyelerinizle) yetinin. İşte bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. nisa 3
- +1 yıl
bak ne diyo yetimler sahip çıklıması gereken kişiler :) ben burdan şunu anlıyorum yetim bir kız kötü yola düşcegine onla evlenin... nikanızı alın... ama bakabileceginiz sahip çıkabileceginiz kadar eş alın sadece seks yapmak çeşit çeşit hanımınız olsun diye degil :)
Soran+1 yılama hoşunuza giden beğendiğiniz dio
- +1 yıl
ahlak olarak diyo... illa niye fizikiye çekiyosun... hem fiziki olarak ta eşni begenceksin tabi sen hem huy hemde fiziki olarak begenecegin biriyle evlenmeyecekmisin?
Soran+1 yılo zmn bnde 4 tane erkek alıyım ya
- +1 yıl
saptırıyosun :)) doganın bir kanunu var erkek cinsiyetli hiçbişey doguramaz... ama dişiler doguruyo allah bu özelligi dişilere vermiş... dogum erkeklerde olsa dedigin olabilrdi..:)) hayvanlarda bile 3 dişi bir erkek var :) kadınlar narin gücsüz korunmaya muhtaç... sadece cisellik yönünden bakma bu 3 evlilik işine :)
Soran+1 yılneyse kafam bir acaip oldu. diyanetn sitesinde nisa 36 nın tefsirini okudum. ama gerçeği kapatmak için uzatmış olduğunu düşünüorm yazıyı.
- +1 yıl
bence yanlı bakıyosun :) ilah, yat okuyan biriyle tanış sana çok güzel anlatır:) benim gibi bu sitedeki gibi bilgisiz insanlarla çözlümez senin aklındaki sorular :)
Soran+1 yılhaklısn nyse D:
Bildiğim kadariyla bazi ayetleri anlamak icin bazi ilimleri cok iyi bilmek lazim ayrica ayetin ne uzerine indigi gibi ne hikmeti oldugunu gibi seyleri bilmen lazim bence hikmetlerine bir bak saglam ehli sünnet kaynaklardan
01 YorumlaNe yazık ki Kuranda ataerkil bir sistem mevcut Kuran ataerkil bir toplumda ortaya çıktığı için ataerkil bir düzene sahip ve sonuçta Tanrı tarafından değil bir kaç erkek tarafından yazılmış.
20 Yorumla
+1 yıltamamen palavra kurana dil uzatıyorsun bunları yazarak DİNDE ASLA ŞİDDETE yer yoktur ve CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR sözüde PEYGAMBERİMİZİN sözüdür NEYİN AÇIKLAMASINI YAPIYORSUN SEN ! TÖVBENİ GETİR
09 Yorumla
Soran+1 yıle okudum şu an bugun bitrdim. ve size sormak istiorum. nie palavra atim gerizekalımıym ben
- +1 yıl
okudum demekle olmaz örnek ver hadi şu ayetin şu suresinde böyle demiş Allahu teala de ben bu siteye bir daha girmem eğer dediğin gibi birşey varsa ben dini liseyi bitirdim ve muhafazakar bir aileden geliyorum dinimi emin ol senden daha iyi tanıyorum İSLAM şiddet dini DEĞİL akıl ve MANTIK dinidir. Hadi ver örneği hangi sure veya ayet o bahsettiğin şey
Soran+1 yıltmam kitaba bakıp netten bakıcm şimdi bekle
- +1 yıl
bekliyorum hadi ver bakalım neymiş o. Tabi bulabilirsen , oldu olacak Allaha cani deseydin bari ne biçim bir millet olduk ayıp edep yahu
Soran+1 yılnisa 34. ayet bak mesela buna. Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir,
çok büyüktür.- +1 yıl
Açıkça görüldüğü üzere Kötü kadınlar için yazılmış bir ayet bu ŞERİAT kanunları gereği bir takım cezalar mevcuttur bunlarda bir kısmıda kırbaç cezasıdır hatta fuhuş eden kadınlara ölüm cezası bile vardır lakin bunun için 3 ten fazla şahit gerekir yani kafasına estimi verilen cezalar değildir bunlar islam dini şefkat dinidir hemen döv parçala değil ayeti iyi oku 3 defa uyarıyor ayet önce uyar sonra yatağını ayır oda çare etmezse döv diyor e sende ilk uyarıda ayağını denk alırsan sorun kalmaz
Soran+1 yılpeki kocam bni aldtrsa ne oluck. hiç okumadım öyle bişe. nerde yazıo erkek hükümleri
- +1 yıl
Kocan seni aldatırsa aynı kurallar senin içinde geçerli olacak yani senin boşama veya boşamama hakkın olmuş olacak kocan için
Soran+1 yıleminin o hükümlerde erkeğe herşey serbest kılınmıştır. allah bizi sevmior fazla
neden böyle diyor biliyomusun? dövün diyor eğer sizin sözünü dinlemezlerse itibarınıza leke atarlarsa mahremiyetinizi ortaya dökerlerse dövün diyor :8 aslın dövün değil kiitleyin oları yazıyor :)
04 Yorumla
Soran+1 yılerkekler 4 tane kadın nie alıyor o zmn. ikişer ücer tane alın diokuranda canınız isterse
+1 yılEvet abisi öyle düşünüyor. Seks aracı olarak kullanıldığını geç te olsa anlamışsın. Biraz daha oku fazlasını bulacaksın.
40 YorumlaBir şeyde yorum yapabilmek için hepsini okumak gerekiyor. Hepsini okudun mu?
14 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani canım hepsni okudum ama bu cümleler moralimi bozdu ya. başka nereyi okumam gerek
- +1 yıl
Ayetleri parça parça anlamaya çalışırsan aklın karışır yanlışa düşersin. Hepsini bir bütün olarak düşünmen lazım. Ki ben okuduğundan da şüpheliyim. Bu tür sorgulamaları görünce moralin bozulmuştur bence.
İnsanları da böyle yargılayıp soğutuyorsunuz hayattan. Sadece gördüğünle okuduğunla duyduğunla bir şeyi değerlendiremezsin. Kur'an-ı Kerim i anlayabilmen için arapça bilmende yetmez. Kaldı ki sen tefsirini okumuşsun. O dönemin koşullarını hayat şartlarını arapçanın özelliklerini her şeyi iyi bilmen gerekiyor.
Soran+1 yılkitabı aldım okumaya başladm işte zaten okudukça snirim bozuldu üzüldüm. ama önerin var mı şunu oku flan die
sence allah sizi dövmemizi istese kol kanat gerebilelim diye kalbimizin hemen yakınındaki bir kemikten yaratırmıydı sizi :)
09 Yorumla
Soran+1 yılallah bizi sevmior fazla.
Soran+1 yılöyle valla şahitliğimz geçersiz. namaz kılan birinn önünde biz gecersek abdesti bozuluomş mesela bnun gbi şeyler
Soran+1 yılewt öyle yazıo kedi köpek ve kadın geçerse abdest namaz kabul sayılmıomuş. bizi hayvanlarla bir görüor
Soran+1 yılpolyyanncılık yapmayı çok isterdim ama üzüldm
Ya herkes tam manasıyla müslüman değil zaten.. Bunun cezasını çekicez.. Eğer bir müslümansan Kur'an da yazılanlara kayıtsız şartsız inanacaksın.. Ama dediğim gibi artık o iş Allah ile senin aranda..
00 Yorumla
+1 yılerkek kadından üstün yaratılmıstır ama bu onu ez döv anlamında soyelememıstır Ilk once adem yaratılmıs sonra kaval kemıgınden kadın ilahı dınlerde bu bu sekılde anlatılır Yoktan bırsey yaratsana sana tabii olalım cok cıddıyım
00 Yorumla
+1 yılarapça, haliyle de kuran, yapı itibariyle görünen ya da çevrilen cümleden farklı anlamlar içerir, yani ilk defa da kuran okuyorsan yorumlamalarına, kuran tefsirlerine bakacaksın.
00 Yorumlao ayete şimdi baktım.. itaatsizlik eden kadınlara nasihat edin sonra yanlarınızdan uzaklaştırın, yataklarınızı ayırın, hala itaatsizlik ediyorlarsa hafifçe vurun diyor. Devamı da var, eğer itaat ettilerse de bahane aramayın diyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Durduk yere dövün demiyor herhalde. Niçin dediğini de okudun mu
02 Yorumla
Soran+1 yılama erkeklerde böle şeyler yapabilir. karısını aldatan erkeği dövün siz kadınlar demiyorya. ne blim mirasta eşit değilmişiz öyle yazıyor. şahitliğimiz geçersizmiş
O en son çare. Yanı kım olsa o dereceye gelene kadar cıldırır sen dahıl umarım tamamını okudun. Hem meal yetmez tefsirli oku daha ıyı acıklıyo
09 Yorumla
Soran+1 yıltefsiri insan yazmıomu
- +1 yıl
Kuran sadece kendinin yeterli oldugunu ve apaçık herşeyi açıkladığını bircok ayette belirtiyor. Allah herşeyi apaçık kitabında söylediğini söylerken hayır yetersizdir tefsirle oku demek Ne oluyor? Allah yalancı mı? Yetersiz mi? ya da unutkan mı eksik yazmış kuranı?
- +1 yıl
Git Kuranı oku sonra ahkam kes burda. İnsanları yanlış yönlendirme. Sana burada kuran'ın apaçık bir delil oldugunu baska hiçbir kitaba gerek olmadıgını bildiren onlarca ayet yazarım.. Ama Allah sana akıl vermiş git onu kullan.. Oku arastır biraz..
- +1 yıl
Yaşına veriyorum yazdıklarını..
- +1 yıl
@lllkardinalll kardeşim mesela kuran namaz kıl diyo ama nasıl kılınacak demiyo nasıl kılınacağını açıklayan kişi hz. muhammed (kuran ayrıntıya girmez) açıklamasını peygambere bırakır
+1 yılİslamda kadının davar kadar yeri yoktur mal yerine konulur ^^
10 Yorumlasence Tanrı nın sözlerine mi benziyor yoksa bir erkek tarafından yazılmışa mı benziyor?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçmalamayın ya? kadın dinin emirlerini uygulamkyorsa uyarılır yatak ayrılır? dövülme farklı bişi yani kadına ders verilir dövmeyi saptırmayın ya.
00 Yorumla
+1 yılbastan sağma okuma tefsirli oku tam acıklamalı oku neden dövün diyo
05 Yorumla
Soran+1 yılama şahitliğimzde geçersiz adam yerine knulmuomyuz. ne blim mirasta ta eşit hak alamıyourz bnun gbi bir sürü şey
- +1 yıl
neden cennet anaların ayakları altında kadınlar emanettir o emanete sahip cıkmayan erkeğinde ahirette ne üstünlüğü olur
gallnat bana sorma hoca değilim ben git oku - +1 yıl
Kuran apaçık bir kitaptır. Kuranın apaçıklığı bir çok ayette belirtilmiştir. Tefsirler sadece insanların kendilerini kandırması için uydurulmuş saçmalıklardır.
Sırf insanlar saçmalıkları görüp dinden çıkmasın diye uydurulur.
Apaçık olduğuna dair deliller :
2. Sure (Bakara Suresi), 99. Ayet
Andolsun, biz sana "apaçık" âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.
2. Sure (Bakara Suresi), 159. Ayet
İndirdiğimiz "apaçık" delilleri ve hidayeti Kitap'ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder, hem de bütün lanet etme konumunda olanlar lanet eder.
Şu’arâ Sûresinin 2 . Ayetinde Bunlar, apaçık Kitab’ın âyetleridir.
Bakara (*) Sûresinin 99 . Ayetinde Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.
gibi gibi gibi..
Yani tefsir oku deme bence..
Apaçık olduğu iddaa edilen bir kitabı anlamak için neden tefsirlere ihtiyaç duyuyorsun ki? - +1 yıl
eee kadın anladıgına baksana o zaman kadınları dövün ne manaya gelir canınız sıkıldıkca dövün manaasına ama acıkca okursan ya da tam sebepleri vardır tamam hadi ikili senin gibi insanlara kafa yoramam ben inanmıyorsan inanma
Doğru böyle ayetler var. (bkz: Nisa suresi 34. ayet)
00 Yorumla
+1 yılsaçmalığı burdan belli insan insana hiçbir şeyden dolayı zarar vermemeli aldatma dahil
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsürekli sorun çıkaran ortalık karıştıran laf taşıyan evin düzenini bozan aklı başında olmayan kadınlar için kastediyor
02 Yorumla
Soran+1 yılama erkeklerde böle şeyler yapabilir. karısını aldatan erkeği dövün siz kadınlar demiyorya. ne blim mirasta eşit değilmişiz öyle yazıyor. şahitliğimiz geçersizmiş
Cevap sahibi+1 yılkadın haz almak için doğmuş kadınların nefsi bizden fazla hata yapmaya meğilli beyinleri hiç durmuyor sürekli birşeyler düşünüyorlar etkilenmek için yaratılmışlar birde kadın insan kandırmakta daha ustalar ve inandırıcılar bundandır
+1 yılokuduklarını anlamamışsın ne diyim ki sana
016 Yorumla
Soran+1 yıle bunlar yazıyor daha ne anlayabilirmki. bide şey vardı kadınların şahitliği gecersizve mirastan pay alamazlar diodu
- +1 yıl
hayır öyle bir durum yok neden geçersiz olsun ya da mirastan kadın niye pay almasın, kadınlara durduk yere böyle bir şey yapın da demiyor, herhangi bir kötü durum için önce uyarıp uyarıyı da dinlemezse uygulanacak ceza o, eğer meal okuduysan zaten çeviri sıkıntıları da oluyor, kafan karıştıysa burada değil de daha aklı başında bir yerde aramanı tavsiye ederim, istersen tefsir oku, ayetin başını sonunu oku tamamen, insanlara durduk yerde şiddet uygulayın diye bir şey yok
Soran+1 yıltefsirin farkı nedir peki bu türkçesinden
- +1 yıl
ayetleri açıklayıcı biraz daha detaylı özellikle anlamı kapalı ayetleri açıklamak için
Soran+1 yıltm saol canım
- +1 yıl
ama onlar da yine tefsiri yapan kişinin yorumuna kalmış biraz, açıkçası takıldığın ayetlerin birkaç farklı yerden çevirisine bak, benim de cennetteki huriler kısmı çok kafama takılıyordu mesela
Soran+1 yılneresş kafanı karştıodu canım
- +1 yıl
huriler için göğsü yeni bitmiş şeklinde benzetmeler falan vardı, daha sonra Arapçadan kelime kelime olarak baktım, kendim çevirmeye çalıştım, çünkü rahatsız etmişti resmen dişi formatına sokulmuştu, istersen aratıp bak, düzgün bir şekilde genç ve yaşıt, ahlaklı eşler olarak çevrilebilir gibi misal, meal de sıkıntı olur aklına takılıyorsa araştır, ayetin başını sonunu iyi oku, hafifçe dövmek ahlaksızlık gibi durumlarda geçerli, öncelikle de uyarmak gerekli, ceza olarak yani
Soran+1 yılama erkeklere kısıtlama yok gibi geldi bana onunla ilgli bişelerde okumak istiorum
- +1 yıl
erkeklere de var kısıtlama, onlar da ahlaklı olup ahlaklı eşler seçecek ve eşlerine iyi davranacaklar, onların istemediği şeyleri zorla yapmayacaklar gibi
Soran+1 yılkurantefsiri. org sitesine girdim şimdi ama farklı bişe yazmıo canım
- +1 yıl
diyanetin sitesinden tefsir oku, iyice oku okuyup bitir bence, takılan yerleri araştır, sonrasında kararını verecek olan sensin
Soran+1 yılcanım bana link atsana ya bulamadm
- +1 yıl
üstten tefsir seç :)
Soran+1 yılokudum canım nisa 36 yı çok uzatmş ya alakasız konulara girmiş ya
+1 yılkuran insan tarafindan yazilmis bir kitaptir.
21 Yorumla- +1 yıl
Kanıtla
savaşlarda takas olanarak kullanılırsınız
40 YorumlaDiğer konusunda 300 cevap paylaştı. tam okumamıssın. nedenini mutlaka yazar.
12 Yorumla
Soran+1 yılkadının şahitliği nie geçmiyor. nie mirastan eşit yararlanmıorz. bunun cevabnı bulamadm.
- +1 yıl
Kadınlar daha duygusal varlıklardır, bu yüzden şahitlikte iki kadın denir. Miras konusunda ise erkek aldığı mirası ailesine kullanır ama kadının aldığı miras kendine aittir, kocası asla rızası olmadan bu mirasa el süremez. Kuran kadını her zaman korur. Mihirde böyledir, erkek elini süremez mihire. birde kadın kazandığını kocasına evine vermek harcamak zorunda değildir. ama erkek kadına bakmakla yükümlüdür.
+1 yılGözünle değil beyninle oku oldumu !!
01 Yorumla
Soran+1 yılben senin bağnaz olmadıüım için beynim var sorun yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılböyle. günaydn
10 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?