İslam dişinde Allah katında din yoktur. Hangimize gelip sordunki İslam ı sana yanlış anlattı. Muhtemelen Türk veya Müslüman değildin veya kendini öyle hissetmiyordun ve iki Hristiyan iyi davrandığı için etkilendin ya da çevrenden etkilendin bumudur yani? İnsanın kendini yerle bir etmesi bu kadar kolaymı?
Karşındaki insanlar keyiflerinden o kadar iyi değiller. Herbiri yeryüzünde bir artisti canlandırdığı için rahat ve anlamsızlar. Madem sana güzel anlatmışlar bizde kötü olanlarını anlatalım!
1. Kudüs e girdiklerinde yüzbin müslüman kesildi, Selahattin Eyyubi girdiğinde bir gişinin canına kasıtı geç avrupaya gidemeyenler için hazineden para verildi.
2. Kendi peygamberlerini satıp onun verdiğini dinin dışında buna havarileride dahil 1000 lerce kitap yazdılar incil adı altında. Evet yanlış duymadın 1 2 değil binler. Şimdi söyle hangi kitaba inanacaksın 4000 adet olanamı yoksa onun devamı olan birtek Kur an a mı? ( İznik konsülüyle 4 e indi ve geri kalan İncilleri Vatikan topladı ).
3. Meryem diye didinirler çırılçıplak hertürlü edepsizliği yaparlar? Sence o Meryem böyle şeyler yaparmıydı yoksa bunlardan milyonlarca kat namuslumuydu? ( Müslümanlarında bir farkı yok ama en azından öyle birşey savunuyorlar bu insanlar şahidimki kadınlarını kendileri satıyor istediğin buysa eyvallah ).
4. Kendi içined sorgula bana ya da bir başkasına gidip dedinmi İslam nedir? Gel sor eğer kararın değişmezse kusura bakma ki sende kaybedenlerden olursun.93 Yorumla
Soran+1 yılanladım tşkler uzun cevap için
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyetten çıkacaksan eğer dikkatli olman gerekiyor çünkü gidipte dönmek istersen çok ağır bir vebali var. Bu kesin kararınsa İslam inanmak kadar inanmamayı da serbest bırakmış ve neticesine katlanmak kaidesiyle şartını bağlamıştır. Tabi ki vaaz vermiyorum yanlış anlama İslami yönden açıklamasını yaptım. Öncelikle toplumumuz ve İslam etkileşimi konusunu irdelemek gerekiyor. Dinden çıkan insanlar iyi gözle görülmezler. Bu gerek dini gerekse toplumsal bilinç altımıza yerleştirilen söylemlerden ileri gelir. Hristiyan bir toplumda başka bir dine geçmek İslamiyete nazaran daha kolay olabiliyor. Hoş görülebiliyor. Ama dinden dönenler İslami kültür ve toplumlarda kesinlikle cehennemlik sayıldıkları için müslüman kimseler cehennem ehli oldukları iddia edilen bu kimselerle pek hoşbeş oldukları söylenemez. Ancak bunlar tabi ki kabul görmek istediğin toplumun görüşleri. Ancak Çevren ve ailenin yapısı tabi ki bu duruma müsaitse daha yumuşak geçiş yapabilirsin.
135 Yorumla- +1 yıl
gidipte döndüğünde büyük bir veballe gelmiş olursun ve af beklersin Allahtan. Nihayetinde büyük bir günahtan fazlasını yapmış oluyorsun. Dini terkediyorsun. Tövbe kapısı açık ancak kabul görmen Allahın bilgisi ve taktiri dahilinde. Mantığı böyle işte. Bir günah işlediğimizde ve pişman olduğumuzda vebal almış oluyoruz. Affedilene kadar vebal üstümüzde kalıyor.
- +1 yıl
Kardeşim ben sana nasıl hristiyanlığa geçeceğini burda anlatım dinle iyice öncelikle hristiyanlığa geçmenin 1. Kuralı teslisi yani baba oğul kutsal ruh 3 lemesini kabul etmen gerekiyor yaratıcının tanrı kurtarıcının Mesih isa olduğuna inanman gerekiyor daha sonra bir kiliseye gidip 6-7 haftalık hristiyanlığa geçme eğitiminden gecmen gerekiyor daha sonra vaftiz olman gerek tabi istersen vaftiz zorunlu değil ama hristiyanlığa geçenler vaftiz olurlar iyi anlayabiliyorum ne mutlu bana ha bide mezhep seçmen lazım 3 mezhep var hristiyanlikta Protestan Katolik ve Ortodoks bana sorarsan Protestan ol derim ben sana Hristiyanlık aleminin %50 si Protestan geri kalan %50 si ise Katolik ve Ortodoks sen burda sana gerçek doğru din islamdir geçme diyenleri dinleme herkes din konusunda ozgurdur ben de bir ara baya düşündüm hristiyanlığa geçmeyi ama gecmedim 😉
Soran+1 yıl@İNGİLİZ1905 teşekkürler...
+1 yılÖnceden, yani bu düşünceye kapılmadan önce hangi dine mensuptun bilmiyorum. Amacım sana tepki göstermek değil sadece bir kaç soru sorup İslamiyet'in güzelliklerini dilim döndüğünce anlatmak. Öncelikle sormak istediğim neden hristiyan olmaya karar verdin? Bu çok önemli bir konu mezhep değil dinini, akide inancını, peygamberini (eğer önceden ilahi bir dine mensupsan tabiki), yaşam tarzını, ibadetlerini.. vb değiştiriceksin. Aslında mantıklı düşünülürse bunu burada soru olarak yazmanda pek doğru değil ama madem yazmışsın dilimiz döndüğünce, bildiğimiz kadarıyla sana yardımcı olmak bir müslüman olarak bizim borcumuzdur
20 Yorumla
+1 yılailene bağlı. ailen sorun etmicekse kötü karsılanmazsın da arastırıp okuyup mu buna karar verdin. eğer araştırırsan hak dinin islam oldugunu göreceksin. tamam hristiyanlıkta hak din ama cok değişime ugramış. en az değişime ugrayanı degiştirilmekten sakınılanı islam. dünyada bir çok insan hristiyan yahudi hindu ateist budist vs. olarak doguyor. kimisi sonradan müslüman olma sereine nail oluyor ama bir cogu bundan habersiz yasıyor. sen müslüman dogmussun bu herkese kısmet olan bişey değil. neden din değiştirmek istiyorsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılşu anki inancım İslam vazgeçme nedenim birini seviyorum o da beni evlenebilmemiz için benim din değiştirmem gerekiyor malesefff :((
- +1 yıl
onu islama davet etsen.
Soran+1 yılailesi çok karşııı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
208Cevap
+1 yılÖncelikle şunu belirteyim de sen gene neyi seçersen sen kendi tercihin cehennemde de sen yanarsın o ayrı.. Allah peygamberler aracılığıyla insanlara hak dini yani İslam'ı tebliğ etmiştir. Sonra insanlar yoldan çıktı bozuldular ve yine peygamberler gönderdi. Bunlardan en çok bilinenlerinden Hz Musa İsrailoğullarını doğru yola çağırdı Tevrat adı verilen Allah'ın şeriatını onlara öğretti fakat onlar daha onun sağlığında bile sapıtmaya başladılar. Sonra da dini tamamen değiştirip kendi ırkçı anlayışlarına uydurdular. Sonra Hz İsa da onları doğru yola çağırdı onu öldürmek istediler. Hz İsa'ya hayatı boyunca havarilerinden başka inanan olmadı malesef. Onu İsrailoğulları Romalılara şikayet ettiler. Romalılar paganistlerdi ve onu öldürmeye çalışırlarken Kuran'ın bildirdiğine göre romalılar tam Hz İsa'ı öldürecekken Allah onu göğe çekti ve onlar bir benzetme yaparak başka birini Hz İsa sanıp çarmıha gerip öldürdüler. Halbuki onlar gerçekte başkasına zulmetti ve öldürdüler. Şimdi bu peygamberin takipçileri zamanla onun yolundan uzaklaştı ve Aziz Pavlos adında bir adam eski roma ve Mısır dinleriyle Allah'ın dinini karıştırıp uydurma bir anlayış oluşturdu. İzisler Apollon'lan gitti Tanrının oğlu Mesih geldi. vs Allah insanlığı bu halden kurtarmak için tek bir kavime değil tüm insanlığa Hz Muhammed (sav) efendimizi gönderdi. O Temelde kendinden önceki Peygamberleri doğruladı uydurmaları putları reddetti ve gerçek anlamda İslam'ı yeniden diriltti. Sağlığında yüzbinlerce insan müslüman oldu 1400 seneye yakın İslam dünyada yayıldı zaman zaman dünyaya nizam verdi. Son yüzyıllarda dinden uzaklaştık bozulduk başımıza batını haçlıları bela kesildi.. Yani sen burada çıkmış bozulmuş bir dini Gerçek bir dine tercih ediyorsun öyle mi? Karar senin yarın 2 metrelik bir çukura gömüldüğünde o yabancı gayrimüslim seni kurtaramaz imanın seni kurtarır İslam seni kurtarır.. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım..
10 YorumlaSünnetsiz cenabet hristiyan bir gavuru sevdin diye dini değiştirmeni tavsiye etmem kardeşim. Kısacık bir dünya hayatı için ahiretini mahfedersin. Şeytan senin gözlerini büyüledi ve onu sana süslü gösterdi. Şeytan senin dinden çıkmanı ve ahirette perişan olmanı ister.
52 Yorumla- +1 yıl
Inanmiyor iste mumin kardesim
Soran+1 yılanladım çok tşkler
Mutlaka seni buna iten sebepler vardır ama bunları bilmeden yorum yapmak zor cevrenden kimseyi tanımıyoruz ne soylesek yanlış olur dusuncelerin sabitse eğer mevcut dinin ne olursa olsun yap çekinme ama bir musluman olarak konuşmak gerekirse ben degiştirmezdim.. sebep zaten çok farklı deiliz digerleriyle zorlama yok elhamdulilah diyoruz ama baskı yapan yok oruç tut namaz kıl diye içki haram ama içiyoruz diğer dinlerde haram değil belki ama olsada biz zaten yerine getirmiyoruzki iman ediyoruz af diliyoruz canımız istedikçe yapıyoruz ama senden ricam iyi duşunmen zordur dengeleri değiştirmek çevrendeki olaylara bakarak yani pireye kızıp yorgan yakıcaksan eğer yapmamanı tavsiye ederim her koşulda Allah yardımcın olsun..
10 Yorumlagüzel arkadaşım.
1. yaklaşımım şu:kimlikte müslüman olsanda hristiyan gibi yaşasanda iman olduğu müddetçe cennete gitme ihtimalin var.
2. yaklaşım. Bu çocuk oyuncağı değil Tuğçe kazaz örneği, din değiştirdinmi ebedi cehennemliksin cennete girme şansın diğer dinlerde hiç yoktur. Çünkü son din kutsal kitablarda islam olduğu ve diğer dinlerin hükmünün kalktığı yazmaktadır.
Biz insanlar herşeyi yaşarız ama dini kitapları okumadan böyle düşünceye girebilirsin. Ama kitabı oku ve amacın olsun. Eğer olmazsa 2 hafta önce intihar eden 37 yaşındaki adam gibi olursun. Senin adına üzüldüm inşallah müslümanlığa sıkı sıkı bağlanırsın saygılarımla dostum :D23 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür dostum
Soran+1 yıltamam
Gizli Üye(36-45)+1 yılHangi mezhebi benimseyeceğinize de karar vermeniz gerekiyor.
Bildiğiniz üzere Ortodoks Protestan ve Katolik mezhepleri bulunmaktadır.
Genelde Mussolini'den Hitler'e pek çok diktatör, Katoliktir. Ve daha bağnaz yapıdadırlar. Ancak sanat tarihindeki pek çok sanatçının ortaya çıkmasına da vesile olmuşlardır.
Ortodoks ve Protestanlar ise daha mülayim tipler gibi geliyor bana.
Baba Oğul ve Kutsal ruh ile size bol şans :)
Kimin ne dediğinin ne önemi var. Yasal olarak kimse sizi yargılayamaz. Dünyanın en çok nüfusa sahip dini olduğundan yalnızda kalmazsınız sanıyorum.
Her neyse, bence dünyanın en süpersonik dini de Scientology dir. 75 milyon önce bizi uzaylıların yolladığını iddia eden şahane bir dindir.24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHiç bir dine mensup değilim.
Ancak kişisel olarak dinler tarihine merakım var okumalar yapıyorum saygı değer @StopBoYy- +1 yıl
Benim abimde araştırdı ya... bir ara deist oldu, facebook taki karikateist sayfasından falan etkilenmişti o zamanlar. Şimdi Müslüman namazında niyazında, üstelik bu araştırıp öğrendiklerini çevresindekilere anlatarakta başta ben olmak üzere birçok insanın namaza başlamasına sebep oldu. Kuran ı Kerim... Her ayeti bir mucizeden bahsediyor diyebilirim. Yani bu mucizelere en basitinden zariyat suresi 47. Ayeti örnek verebiliriz. BigBang<3
Cevap sahibi+1 yılBenim ailem inançlı insanlardır. Değerli abinizin kendisini şahsi fikrinin bu sonuca ulaşması, kendi tercih ettiği bir yoldur muhakkak. Bahsettiğiniz bir ara çok tartışılan biz göğü kudretimizle bina ettik. hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz, Ayetidir.
Şahsen ben inançlı bireylerle tartışmayı pek sevmiyorum. Çünkü istemeden kişileri rahatsız etmek istemem bununla birlikte, bahsettiğiniz ayet, islamiyet dini inmeden çok daha önceden çeşitli yaratılış mitlerinde geçmektedir.
Hatırladığım, Babil mitlerinde, sümer mitlerinde ve diğer eski inançlarda ayette geçen konunun farklı versiyonlarını dile getirmişlerdir. Bu nedenle çok tartışma olmuştur.
Ve burada şu soru akıllara geliyor, köklü bir kitapta bu ayeti kim bilir kaç kişi okumuştur. Neden hiç biri Bing Bang teorisi atılmadan önce ayet aracılığı bu tespiti yaparak, bir ilke imza atmamıştır.
Bu senin hayatın ve iyi biri olduğun sürece masum kimsenin canını yakmadığın sürece seçtiğin yolda ve dinde özgürsündür. Diğer tüm meseleler senin le yaratıcın arasındadır. Ona ister Buda de ister Allah istersen de Zeus. Ne dediğinin ya da ne söylediğinin önemi yok kalbin temiz olduğu sürece. Yıllardır dünyadayız ve afrika da açlara yardım etmeye giden gönüllü Hristiyanlar, Müslümanlar ve Putperestler gördük. Ama aynı şekilde çocuklara tecavüz eden, kadınları öldüren hirstiyanları ve müslümanları da gördük. Önemli olan inandığın değil bence önemli olan kim olduğundur.
10 YorumlaBu iş bir kapıdan çıkıp, diğer kapıdan girmeye benzemez arkadaşım.
Şimdi sana burada oturup vaaz verecek halim yok. Ancak elindeki nimetin kıymetini bilmende fayda var. Her çocuk müslüman doğar, ancak bulunduğu coğrafya, örf ve adetlerini yaşadıkça dini de kendi benliğine yerleşir. Bak ne güzel diyorsun, "Müslüman"ım...
Bence sana bahşedilmiş bir lütfu, bir heves uğruna yok etme. Neye bakarak böyle bir düşünce içine girdin bilmiyorum ama, inşallah bu durumdan kazasız ve belasız bir şekilde kurtulursun...10 Yorumla
+1 yılmüslüman olan bir papazın hikayesi iyi dinle. bir karar vericeksin dönülmez bir karar alıcaksın onu en iyi şekilde ve adam akıllı almanı dilerim kardeşim. Herkes müslüman olurken ve medyada buna dayanamayıp müslümanları terorist göstermeye çalısıyor böyle önüne geçmeye çalısıyor...
https://www.youtube.com/watch?v=P912yw0Wc5M
Ben seni islama davet etmek isterim bunuda müslüman olmuş genç bir papazdan dinlemeni tavsiye ederim.12 Yorumla
Soran+1 yıltşkler
- +1 yıl
rica ederim dostum. Allah yardımcın olsun her daim
Rabbim'iz bize müslümanlık gibi büyük bir nimeti bahşetmişken ve müslümanları cenneti ile müjdelemişken hristiyan olmak neden? Unutma ki, Allah'ın katında bile makbul olan din müslümanlıktır. Sakın yapma değerli kardeşim. Yazık etme kendine..
31 Yorumla
Soran+1 yıl1 yıl önce böyle güzel yaklaştığın için teşekkür ederim :) enebel adem
Selam aleyküm
Şayet müslüman doğduysanız cennetül ala dadır bir ayağınız ve bu bir nimettir
Hintli bir kadını düşün fareler ile aynı kaptan yemek yiyor ve bu olayı kutsal görüyorlar bu kadının kızı olmayı istermiydiniz
Bence istemezdiniz lakin müslüman doğduysanız şükredin bu allahu tealanın size vermiş olduğu büyük bir lütuf tur ha ısrarla hristiyan olmak istiyorsanız da olun cehenneme de odun lazım sıkıntı yok hristiyanların lideri denilen papazlar müslüman olurken bizim aklı yetim insanlarımız hristiyanlığa merak salıyor çok garip20 YorumlaYorumlardan da gördüğün gibi anlayış bekleme, tepki zihniyet ortada. Fakat şu konu hoşuma gitmedi, evlenmem için eşim için din değiştireceğim demişsin, bu sebeple insan dinini değiştirmez. Gerçekten dinine bağlı olsan yapmazdın düşünmezdin bunu. Ha istediğin için, yakın hissettiğin için hristiyanlığa değiştirebilirsin buna tek bir kelimem yok bak, ama yarın öbür gün ilişkin bitse sen tekrar inancını değiştirecek bir insansın demek ki.. oyuncak değil bu mesele, farkında mısın?
65 Yorumla- +1 yıl
Manken Tuğçe Kazaz geldi aklıma. Yunanlı bir hristiyanla evlenmek için dinden çıktı Hristiyan oldu.
Sonra adam bunu boşadı ve mal gibi ortada kaldı :)
Geçen zamanın birinde tekrar müslüman olup umreye gitti. Şimdi başörtülü ve namaz da kılıyor.
Peki Hristiyan olduğu dönemde hayatını kaybetseydi ne olurdu? İmanını allah bilir ama toplumun zannı imansiz olarak öldüğü şeklinde olacaktı. Çok şanslıymış. Allah yine de acımış ve imanı ikram etmiş. Fakat bazılarına da gazab edip kalbini mühürleyebilir ve o kişi asla iman edemez !! - +1 yıl
@Drejevic Evet, Kazaz bu konuda bir örnek akıllı bir insan değil zaten. Ben din işleriyle içli dışlı değilim inandığım bir dinde yok zaten. Fakat soranın düşündüğü şey mantıklı değil zaten, mantık dışı bir durum.. Bir başkasına bağımlı olmak, ona göre kendi değer yargılarını düzenlemek.. bana çok saçma ve yapmacık geliyor. Bu herhangi bir başka konuda olabilir, samimiyetsizlik seziyorum.
: "Allah katında geçerli olan din İslâm'dır." (Al-i İmran Suresi, 19) "Kim İslam'dan başka bir din ararsa, o din ondan kabul edilmez." (Al-i İmran Suresi, 85) "Ey müminler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyiniz. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse o, onlardan olur."
21 Yorumla- +1 yıl
Bravo, Kuran'dan ayetler tam yerine gore oldu. Zaten Allahin kelami oyle essiz bir guzellokteki, 14 asir gecmesine ragmen ahir zamandaki insan ehlini anlatmaya kâfi!
+1 yılinsan olarak karşılanırsın, bizim ülkemize yaşayan hristiyan'lara biz cellatlık etmiyoruz ya da kötü davranıp yadırgamıyoruz önemli olan insani duygular onları kaybedecek birşey yapma yeter gerisi senin özgür iradene bağlı hangisi sana mantıklı geliyorsa onu yap kimsenin sana karışma hakkı yok
20 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yıl1.bp.blogspot.com/.../karikat%C3%BCr+(42).jpg Bir daha düşün...
564 Yorumla her ne kadar değiştirilip insanların kafasına göre yazıp çizliği bir din olsa da sonuçta bir zamanlar Allah ' ın var kıldığı dinlerden biridir. müslümansan müslüman olarak kal en iyisi ama sözde müslüman değil hakiki namazlı niyazlı müslüman ol ibadet eden müslüman ol bak o zaman görüceksin hristiyanlığa geçmenin bir gereği olmadığını ha yok hristiyan olmak istiyorum diyosan da buyur geç Allah ' şükür kimseyi zorla müslümanlıkta tutmuyoruz dinimizde zorlama da yoktur. ama doğru yoldan gitmek varken yanlış yola sapma !!
10 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılfarklı çatışmalar yaşayabilirsin fakat bunu her dilde zikretmesen daha iyi olur çünkü din tartışmaları çok hasasdır karar senin kimse seni zorlayamaz neye inanmak istiyorsan ona inan ama düşnmeni tavsiye edereim farklı bakarsan mantık dinin islamiyet olduğunu anlayabilirsin ve ya önünde bir kağıt al iki dinin sana mantıksız yönlerini yaz bulabiceğin doğru yanıt seni gerçeğe götürecektir
10 Yorumla Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Burada bunu söylersen nasıl ki ortaçağda kilise bir takım insanları aforoz etti aynen öyle seni de burada aforoz ederler :) Demem o ki kimsenin düşüncesi önemli değil önemli olan senin düşünce kendi hür iraden neye hükmediyorsa ona karar verirsin. Gelipte hiç kimse karışamaz. Bir insanıda hrıstiyan, musevi ya da müslüman diye her neyse bu yüzden aşağılamak kimsenin haddi değil...
10 Yorumla
+1 yılCanım benim tabi ki iyi karsilanmaz aynı şey bir Protestan müslüman olmaya karar verdiğinde de oluyor mesela malesef bu dünyanın kuralı. Buraya yazma nedenim karar vermeden önce yeni antlaşmayi okudun mu, aklina yattı mı gerçekten? Sevgilin Hristiyan mi varsa tabi.
10 YorumlaAllahin yarattığı icin dinini değiştirmek mi :) bu nasıl bir çelişki? bunu düşünmek hatta islamdan baska din varmış gibi konuşmak bile cok yanlis. hak din bir tanedir diğerleri insan eliyle bozulmustur. cok buyuk bir hata yaparsin vazgec bundan
83 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler bu güzel yorum için @cokhasta
- +1 yıl
Olur olur :) @cokhasta
+1 yılHayat sizin istediginize inanmakta ozgursunuz fakat ben daha once hangi inanisa mensup oldugunuzu ve ozel degilse degistirme sebebinizi ogrenebilirmiyim yanlis anlamayin sizi yargilamiyorum sadece sebebini merak ettim.
19 Yorumla
Soran+1 yılşu anki inancım İslam vazgeçme nedenim birini seviyorum o da beni evlenebilmemiz için benim din değiştirmem gerekiyor malesefff :((
- +1 yıl
Sen değil de o değiştirse? :)
Soran+1 yılonun ailesi istemiyor
- +1 yıl
Anliyorum umarim pişman olmazsiniz peki hiristiyanlik hakkinda yeterince bilgi sahibimisiniz mesela incili falan okudunuz mu?
- +1 yıl
Salaklik yapma kizim !
O ailesini senin icin karsina almiyor.
ama sen Yuce Allahi bir erkek icin karsina aliyosun !
Soran+1 yılevt sahibim
- +1 yıl
Verdigin cevaplar icin tesekkur ederim ozel olmayacaksa son bir soru daha sormak istiyorum evlenecegin kisi karsina cikmasaydi yani yani boyle bir zaruretin olmasaydi yinede hiristiyanligi secermiydin (cevap vermek zorunda hissetme lutfen kendini)
Soran+1 yılseçmezdim tabiki de
- +1 yıl
İslamiyette zorlama yoktur inanmak ya da inanmamak senin elinde senin hesabin ALLAH ile bize laf dusmez sadece nacizane tavsiye verebilirim olurda esinle herhangibir sebepten dolayi ayrilmak zorunda kalirsan ne olacak tekrar islamiyete mi doneceksin ya da hiristiyanliga gecme sebebini kaybettigin halde hiristiyablikta mi kalacaksin umarim bunlari iyi dusunmussundur cunku ben olumun kiyisindan donmus ve o ani yasamis bir insan olarak sunu soylemek istiyorum bir an oluyor ki hayatta deger verdigin her sey onemini yitiriyor para , ask , seks, anne, baba cocuklar vs. Her seyin aslinda bos oldugunu ve dunya hayatindaki her seyin gelip gececi oldugunu anliyorsun ve her seyi sana verenin herseyini bir anda elinden alabileceginin farkina variyorsun. bundan sonraki hayatinda mutlu olmani dilerim.
obur dunya ıcın soruyorsun sanırım, yerın rezerve. korkma ayakta kalmazsın...
120 YorumlaDoğduklarinda tertemiz değilde günahkar sayıldıkları hz. İsa'nın hem Allahın oğlu olarak sayıldığı sayıldığı bir din ne kadar mantıklı olabilir ya Allah doğurmamıştır ve doğrulmamıstır bütün bebekler günahsız ve müslüman olarak doğar ve aklı bali olana kadar günahsızdırlar. O çarmıh olayıda doğru değildir Kuran-ı kerimde açıklaması vardır. Değiştirilmiş incili oku eminim çok güleceksin orjinali yok orjinaline inanan zaten müslüman olurdu orada Hz. Muhammedin son peygamber olduğu yazar.
20 Yorumla
+1 yılkesinlikle islamiyet beni bağlayan bir bağ. ben değiştirdm bile bir kadın yüzünden bir kadın yüzünden hemde. bir kız müslümanım dedi benimle yatmadı. ben hristiyanım git nüfusa yazdım kimlğine övün hemde bende yazıyor. inan Değerli İnsan. İsa seni bağışlasın.
05 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım müslüman mı oldun?
- +1 yıl
şu an hristiyanım ve pazarları kiliseye gidiyorum. ciddiyim isalmdn da nefret ediyorum bazen ezan sesi duymak istemiyorum o derece kötüyüm
Soran+1 yılönceden neydin anlaamadım müslümanken hiristiyan mı oldun
- +1 yıl
evetttt
Soran+1 yılben vazgeçtim dinimi değiştirmiyorum ezan bana huzur veriyor bir adam için dinimi değiştiremeyecimmm
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanlar davul zurnayla karşılar seni. Sizinkiler dötüne tekme vururlar büyük ihtimal. :) Acı ama gerçek.
23 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
- +1 yıl
:):
- +1 yıl
Aynen sınırlı biber hele bir de Protestan bir Hristiyan olursan havada kaparlar katılım ve Ortodokslar biraz secicidirler
birini sevdıgın ıcın dınını degıstırcekmısın sen zaten şu an musluman degılsın ıslam dınıne mensup degılsın. yanı sormana bıle gerek yok ıster ateıs ol ıster kapıtelıs ıstersen kaktüs ol yanı fark etmez. dınını degıstırmedı dıye sehit olan ezıyetle oldurulenler var sen 1 ınsan ıcın dın degıstırmeyı agzına bıle alıyosan zaten o dıne baglı degılsın bukadar basıt hayırlı olsun
10 Yorumladüşüncelerini bilmiyorum elbette ama ailen akrabaların pek olumlu karşılamaz
Tuğçe Kazaz nasıl eleştirilmişti biliyorsundur sanırım
Şöyle de bir durum var; din değiştirdin ve pişman oldun. İslam'a dönmek istersen, dönemezsin.
elbette Rabbim'in bileceği bir durum tabi
neden böyle bir karar aldın peki07 Yorumla
Soran+1 yılboş verr
- +1 yıl
"boşver" dersen. bizim yorum yapmamız anlamsız oluyor.
Müslüman olmayan birini mi seviyorsun ya da İslam'da yanlış gördüğün bişey mi var
lütfen söyle
gizlisin zaten.
uyarmak bizim görevimiz, uyarılara rağmen hayır dersen sen bilirsin tabi
fakat tavsiyede bulunabilmemiz için sebebini bilmemiz gerek
kimliğimizde İslam yazıyor ama hakkını veremiyoruz. dini eğitim almış olmama rağmen, kendimi gerçek bir Müslüman olarak görmüyorum :(((
Soran+1 yılMüslüman olmayan birini seviyorum
Soran+1 yılhaklısın ama neyse
Hak geldi batıl zail oldu. Kişi dilediğine inanmakta özgür. Şunları bir düşün Hristiyanlık doğruluğunu yitirmemiş bir din olsaydı Allah İslam'ı göndermezdi. Hristiyan olursan senin kendi inancın ama kendi kendini ateşe atma. Başta da dedim "Hak geldi batıl zail oldu şüphesiz batıl zail olmaya mahkumdur."
10 YorumlaInsan inaniyorsa zaten yargilari ne dusunur ne de kulak asar. Demek ki inanmiyorsn, icin bir suphen var da boyle bir soru sordun. Ya da en kotusu herseyi elalem ne der diye yapiyorsn ve dusunuyorsn, yani dikkat cekmek icin. Kusura bakma, cok detayciyim bn :D
00 Yorumla
+1 yılVala ne olursan ol ama tek tanriya inan adam öldürme zina yapma hırsızlık yapma kul hakki yeme ailene saygin olsun insanları sev o zaman benim icin en iyi insanlardan olursun yoksa istediğini tut
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))))))))
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. İstediğin dine inanabilirsin inanlar saygı duymaz kendi dinleri bile sorgulamazlar ama ahkam kesicilik çoktur ben çevreden etkilenmem diyorsan çevreye aç ama etkilenme durumları senden uzaklaşma durumları oluyorsa söyleme kendi için de yaşa ve iyi karar ver dinden çıkmak önemli bir karar
00 YorumlaArkadaşım geçmeden önce bir daha düşün araştır derim hristiyanlarda aynı şeye inanip ibadet ediyor ama çok değişti insanlar kendilerine göre değiştirdiler ondan sonra zaten müslümanlık geldi bence bu yolda kal derim. tabiki tepki alirsin ama hic değmez artik diğer dinlerdeki insanlar bile müslüman oluyor. kuranı kendi dillerinde arastirip öğrenmeye baslamislar onlar bile bazii şeylerin farkina varmaya başladı. Yapma derim.
00 YorumlaYobazlarca hoş karşılanmazsın ama niye hristiyan olmak istiyorsun? Ben müslümanlıktan kopupu hristiyan olanları filan anlamıyorum. Ateist, deist, agnostik filan olsan tamam da niye hristiyanlık? Bu soruyu bir agnostik ateist olarak soruyorum sana merakımdan :)
00 YorumlaDiğer konusunda 908 cevap paylaştı. Diğer yorumları hiç okumadan, sana yardıranları tahmin edebiliyorum. İnsan bu dünyaya gelir ve anne babasının dinine devam eder. Hiç kimse bize şu dini seçmek ister misin demez. İnancını en iyi sen bilirsin ve karar senindir.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet öylee teşekkür ederim
+1 yılherkesin kendi, hayatı ve tercihi. kimse karışamaz diye düşünüyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılevt
+1 yılBence normal :) ortodoks mu katolik mi ona karar vermen lazim. En yakin kiliseye gidip soru-cevaplara katil ve ibadet gunlerinde insanlari kilisede izle. Kilisedeki papazlar sana yardim eder gerekli aciklamalari yapar zaten
İncili ve tevrati lutfen tamamen oku. :) sevindim adına ne diyim03 Yorumla- +1 yıl
Noluyor kızım sana @esraaaa19921987
- +1 yıl
Entry - nick uyumsuzluğu :D
Soran+1 yılaynen
+1 yılBen ateistim direk soyleyemiyorum malesef soyleyince yanicaksin kedi mi kesiyon vb. Sorular geliyo. O yuzden bizim memleket neye inaniyosan kendinde kalicak devaminda sa de masallah subannal git ateistte olsan krallsin :)
33 Yorumla- +1 yıl
Bu konulari burada konursak sabaha kadar gider. Cok merak ediyorsan internetten bol bol konu bulabilirsin. Sadece biraz sorgula. Ulkemizdeki mesale muslumanlik sadece cehennem korkusundan. Eger sayet ki tanri var neden bu katliamlara cocuk tecavuzlerine engel olmuyor? Dunyada yuzlerce din var sen hangi sebeple tek dogru dinin o olduguna inaniyorsun. Benim herkesin inandigi birseyi inkar etmem bir sebepse neden tek bir dine inaniyorsun. En son ne zaman ettigin bir duanin kabul olduguna sait oldun? Tanri ve dinler sadece tanri yoksa kim yaratti sorusuna yanit aramak yerine kolaya kacmak ve bir dayanak noktasidir
din değiştirmek kolay yalnız mis gibi islam dini dururken niye din değiştiryorsunuz yol gösteren bir yakın akraba arkadas hoca vb. yonlendırebılecek kımse yok mu?
ayrıca din değiştirdin diyelim her dinin zorlugu vardır. kutsal kıtabımızda bıle yazıyor en kolay dının ve en dogru dının ıslam oldugu yazıyor ve ıslamın ve kıtabımızın dıger dınlerin artık rayından cıktıgı az cok belırtılır...20 Yorumla
+1 yılİyi karşılanmazsın. İslam dini hoşgörü dinidir fakat (genelleme için üzgünüm) neredeyse tamamı kendi dini dışındakileri aşağılayıp küfür ediyorlar. Başka dinden birisi ona hakaret edince de saygılı ol diyor. Kendisi başka dinlere saygılı olmuyor oysa ki. Her neyse iyi düşünmelisin çünkü bu kararı bir kere verip o dine uygun davranmalısın. İyi araştır Kararını ver, eğer halen aynı düşüncedeysen geç
00 YorumlaO Müslüman olsun. Gerizekalı herif kendi günahkar seni de günaha sokacak. bir fani için Allahtan mı vazgeçiceksin. Hiç mi korkun yok.
25 Yorumla
Soran+1 yılkorkum var çok seviyorumm
Soran+1 yılanladım tşkler haklısın
Soran+1 yılinsanın gözü kör oluyor sevinceee malesef
İnsanların nasıl karşılayacağını dikkate alma. Doğruysa yaparsın insanlar kızsa bile ama bu isteğin doğru değil. İslam'dan neden ayrılmak istiyorsun? Düşüncelerini bana anlatırsan çok mutlu olurum.
14 Yorumla
Soran+1 yılislamdan olduğu mu da nerden çıkardın?
Soran+1 yılşu anki inancım İslam vazgeçme nedenim birini seviyorum o da beni evlenebilmemiz için benim din değiştirmem gerekiyor malesefff :(( herkesin düşüncesi kendinee
- +1 yıl
Kendine evet haklısın. Özgürsün istediğin gibi düşün ama mesela sen biri hata yaptı mı ona iyi doğru anlatırsın iyiliğini istediğin için. Ben de onu için seninle konuşuyorum ayrıca seni de dinliyorum. Belki senden bir şeyler öğrenirim. Sen sevdiğin için din değiştirmek istiyorsun. İnsan sevdiği için birini öldürür mü mesela? İnsan sevdiği için güzel şeyler yapar. Sen sevdiğin için kötü bir dini kabul etmeyi düşünüyorsun. Hristiyanlık kötü bir din. İnsan yaptı onu. İncili de insanlar yazdı. Kendilerine gönderilen peygamberleri de inkar ettiler. Peygamberlere düşman oldular. Sen onlardan mı olacaksın? Sen Allah'tan başka ilah mı kabul edeceksin sevdiğin için. Sevdiğine de kötülük yaparsın lütfen müslüman kal. Kırıcı olmak değil amacım. Kırıcı olduysam kusura bakma lütfen.
dinimizdeki en büyük günah bu müslümanlıktan çıkmak din değiştirmek Nihat Hatipoğlunu izlerken öğrenmiştim aman diyim bu çok çok önemli bir karar sonradan müslümanlığa dönsen bile iz bırakan bir günah
10 Yorumla
+1 yılCanim bende rum kokenliyim hristiyanim butun ailem hristiyan sen kimsenin dusuncesine fikrine onem verme sonucta bu senin gorusun senin inancin kimseyi ilgilendirmez
10 YorumlaMevlana hazretleri karşılaştığı bir papaza sorar:
“Sen mi büyüksün, sakalın mı?” Papaz cevap verir:
“Ben sakalımdan yirmi yaş daha büyüğüm.”
Bunun üzerine Mevlana, “yirmi yaş senden küçük olan sakalın ağarmış da sen hala karanlıklar içindesin. Yazık değil mi? diyerek muhatabına şefkatiyle derinden tesir eder ve bu kısa sohbet papazın Müslüman olmasıyla neticelenir.10 Yorumla
+1 yılhangi dinden olduğunu bilmiyorum ama önce kuranı türkçe olarak oku sonrada incili oku. kalbini dinle ve sonra kara vereceksin. tabi sağlam çeviri yapılmış olanları araştırıp bulmalısın.
10 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=-Mf46mnEgQI&spfreload=10
önce bunu izle hıristiyanlık yerle bir olmuştur
30 Yorumla Bu senin kendi secimin. Eger o kitabi okuduysan ve sana mantikli geldiyse secimini yap. Baskalarinin nasil karsilayacagini da umursama. Cunku kimseye benim dinim budur demek zorunda degilsin. Soranlara sana ne der gecersin.
10 Yorumla
+1 yılKuran Bakara Suresi 256. Ayette açık bir şekilde dinde zorlama yoktur diyor. Bu senin bileceğin bişey. eskiden istersen ateist ol farketmez. benim inancıma göre özgürsün dinini seçmekte. buda seni insan yapan değerdir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk toplumu anlayışlı bir toplum değil maalesef ki. Yani Hristiyanım dediğinde veya din değiştireceğim dediğinde tepki, tehdit ve mutlaka seni dışlayan kişiler ve arkadaşların olacaktır. Ama senin düşüncen ve senin inancın istediğin şeye inanıp inanmamakta özgürsün. Kiliseye gidersin orada sorarsın rahip sana yardım edecektir. :) Ayrıca, ahiretini yakarsın diyenlere takılma. ;)
10 Yorumla
+1 yılTürkiye gibi bir ülkede düşünceye saygı din ve siyaset konusunda yoktur bu yüzden istediğin gibi yaşa çünkü zamanında senin yerine sana ne yapman gerektiğini söyleyenler ölmez sen ölürsün. ama saygı duyacağından şüphelendiğin insanlara dinin hakkında açıklama yapma. bende deistim mesela bunu insanlara kabullendirmek için neler çektim tahmin bile edemezsin.
00 YorumlaNeden kötü karşılanasın ki? Hani özgür bir ülke ya herkes istediği dini yaşar. Kimsenin karışma, dışlama gibi bir hakkı yok bence. Müslümanlıkta da günah bir şey bu ayırt etme.
10 Yorumla
+1 yılSoruna soru ile yanıt vermek istiyorum.
Eski dinin ile yeni dinin arasında ne fark var da seni bunu yapmaya zorladı?
Allah göstermesin ben mevcut dinimden çıksam direkt ATEİST olurdum.
Bütün semavi dinlerin ortak teması neredeyse aynı.
Hırıstiyanlıktaki matnığa aykırılık islamdan çok çok daha fazla. Seni ne cezbetti bu hırıstiyanlıkta?00 Yorumla
+1 yılAmerikan filmleri özentisi ve batı devletlerinin islamiyeti terörist olarak göstermesinin sonucudur bu. Ve en acısı müslüman olarak bizlerin islamiyeti doğru dürüst yaşamayıp bu arkadaşımıza iyi örnek olamamamız. Dininizi bilmiyorumda eğer müslümansanız zaten olayım mı düşüncesi aklınıza geldiği anda islamiyetle bağınız kalmadı. Zaten takım tutar gibi hatta daha az bağımız var dinle. Zaten aklına bu soru geldi ise hiç müslüman olmamışsındır. Yazık diyorum üzülüyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılCehenneme biletin hayırlı olsun ebedi yanacaksın çünkü kim İslam dini dışında bir din seçerse gideceği yer cehennemdir..
40 Yorumla Neden boyke bir karar verdin. Amacin ne seni hristiyanlığa yönlendiren şey ne iyi düşün tasin. Müslüman bir ülkede yasiyosun bunun hoş karsilancagini sanmiyorum.
10 YorumlaÖzgür iradenle neye inanmak istiyorsan ona inan ve kimsenin ne dediğini umursama, yaradan onları değil seni dinleyecektir...
10 Yorumlaönce bir müslüman ol sevgili dostum sonra hristiyan olursun... hımm bir de nasıl karşılanırım demişsin , burada bilmem de öte de pek hoş karşılanacağını söyleyebilirim :)))
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirincisi bu site bu sorular için uygunsuz çünkü ne kadar cahil cuhela varsa buraya doldurmuşlar ikincisi ben ateistim bunu bilerek konuşuyorum kimse için dininden vazgeçme sen niye hıristiyan oluyorsun o musluman olsun?
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa ayrıca saygı ve sevgiyi bilmeyen muslumanlari dikkate alma asil müslümanlar sana adam gibi cevap verenler diğerleri anca sana yanacaksin derler. Ben müslüman olsam bir başka peygamberindinini kotulemem mk kafaya bak
Seni yaratan müslüman bir ülkede doğmanı emreden cennete hristiyanlardan daha yakın tutan Rabbi'nin sana bahşettiği islamı terk mi edeceksin? O sevdiğin kişi seni cehennemden kurtaramaz :(
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an dinin ne neden istiyorsun bunu? Ben hristiyan dogdum hala hristiyanım yardımcı olabilirim
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnladım bilmiyorum cok düsünülmesi gereken birsey bu ben baska dinden biriyle evlensem hristiyanlıktan vaxgecmezdim ama sen geciyosun. İnancın tamsa bilemem hepimiz tanrının varlıgına inanıyoruz önemli olan bu. Yakınındaki bir kiliseden bilgi alabilirsn.
Dinde zorlama yoktur. Bu müslümanlığın bir kuralıdır. Ben bunu bilirim buna karşı gelene de müslüman demem. İstediğin gibi dinini değiştirebilirsin. Ama müslüman isen biraz daha dayanmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla- Devamını Gör (224)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat