dogustan hristiyanim fakat gercekten cok dusundum ve musluman olmak istiyorum ne yapmaliyim simdiden tesekkurler
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKelime i sahadetten once boy abdesti alman lazim.
Oncelikle niyet etmelisin.
Niyet ettim Allah rizasi icin gusul abdestimi almaya, diyerek.
Uc kez avuc dolusu suyu agzina alip calkalayip tukur.
Uckez burnuna su alip sunkur.
Uc kez sag el ile basini mesh et, yani islak el ile basinin ustune sur.
Uc kez sag omzundan sol elinle su dok, avuc ici dolusu su ile.
Uc kez sag elinle sol omzundan su dok
Ve gobek deligini serce parmaginla mesh ettikten sonra komple yikan.
İgne ucu kadar kuru bir yerin kalmayana kadar yikan.51 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bir vatandaşa danışma. Yakınındaki bir cami hocasına git. Durumunu arz et. Onlar sana layık bir şekilde yardım edip İslam dininin şartlarını ve ayrıntılarını anlatacaktır. Tabii müslümanlığı kabul ettikten sonra dini kitaplar alıp ince detayları ve dini terimleri ve birçok dini yaşam kurallarını öğrenirsin. İbadet kurallarını ve islamiyet yaşantısını öğrenirsin zamanla.
20 Yorumla
+1 yılKelime-i şehadet getirmen lazım önce: "Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur. Ve yine şahitlik ederim ki, Muhammed onun kulu ve elçisidir."
Allah'a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, Ahiret gününe ve kadere inanıyorsan müslümansın :) hayırlı olsun :)
Soruların olursa çekinme, mesaj da atabilirsin belki yardımcı olabilirim bazı konularda.22 Yorumla
Soran+1 yılCok sagol
- +1 yıl
Sen de sağol :) bunu yaptıktan sonra zaten müslüman oluyorsun. İnanman yeterli.
Geriye kalan sadece iyi bir insan olmaya çalışmak, vicdanını pusulan yaparsan çok zorlanmazsın...
Hatasız mükemmel kul yoktur, niyetin önemli olan ve aklını kullanman..
+1 yıl"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü"
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
50Cevap
+1 yılöncelikle seni tebrik ederim en doğru kararı vermişsin..
Kelime i şehadet getirmeniz gerekir ama bence bir hocanın yanına gidin cami imamı olabilir o size anlatır
sonrasında gusul abdesti namaz vs vs öğrenirsin35 Yorumla
Soran+1 yılGusul abdesti tam olarak ne yani tum vucudun yikanmasi diye biliyorum dogru mu
- +1 yıl
müslüman olduktan sonra da iyi bir ilmihal kitabı temin et orada namaz nasıl kılınır abdest nasıl alınır gusul abdesti nedir nasıl alınır farzlar vacipler sünnetler haram mekruh müfsid edille i şeriyye vs vs vs bir çok şeyi bulursun zaten kolaydır hepsini öğrenirsin.
müslüman olduktan sonra en önemlisi başlangıc olarak gusul abdestidir bunu hiç aksatma bunu kesinlikle öğrenmelisin müslüman cünüp gezmez o halde birşey yapmaz yapamaz. - +1 yıl
gusul abdesti maddi ve manevi temizliktir. Yani cünüplükten kurtulmaktır. Cinsel münasebette bulunduğunda rüyalandığında vs vs. gusul abdesti alman gerekir. Tüm vucudunu yıkaman gerek ama önce niyet edeceksin sonra avret mahallini yıkayacaksın ağza ve burna 3 er kez su vereceksin daha sonra tüm vucudunun kuru kalmayacak şekilde yıkayacaksın kısaca böyle daha ayrıntılıda anlatılabilir
Soran+1 yılCok tesekkurler
- +1 yıl
rica ederim.
Şunuda unutma her kız veya erkek çocuğunu ALLAH müslüman fıtratı üzerine yaratır ama anneleri babaları onları hristiyan musevi veya başka bir dine mensup yapar. Aslında özünüzde müslümanlık vardır..
iyi geceler...
- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yıllütfen senle konuşmama izin ver , soruna cevap verenlerden altına yazcak olursan yaz , sona beni bırak , benle konuş , ne düşünüyosun nasıl karar verdin , emin misin
şehadet , kelime i şehadet getirmen gerek
şehadet22 Yorumla
Soran+1 yılBaska yapmam gereken bir sey var mi
- +1 yıl
sonrasında müslüman olmanın gerektirdiği şeyler , iman etmek , oruç namaz gibi ama namaz için acele etmene gerek yok var ama yok :D yani yavaş yavaş ilerlersin , birden yüklenme , tanı . kendine inanıyo musun
görmeden iman edebilir misin
Yaradanı benimserken egon dan vazgeçip kul olabilir misin
- Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl müslüman olacağını bile bilmeyecek kadar, müslümanlık hakkında bilgin yoksa nasıl karar verdin müslüman olmaya? bence islamiyeti iyice araştır öğren sonra zaten soru sormaya ihtiyacın kalmaz. Birilerinin lafı ile iki kelime edip dine girenlerin sonu hep hüsran oldu da ondan diyorum.
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel bunu düşünmek bile size artı getirir bir hocadan yardım alın kesin 😊
22 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
- +1 yıl
😊😊😊
Kur'an da ki ilk ayet oku. ilk iş Türkçe meali olan bir Kur'an alıp okumaya basla zaten istegin pekisecektir. Sonrasında bir cami hocasına durumunu anlatıp onunla konusarak islam inancına gir
24 Yorumla- +1 yıl
@Hamzashn Oha hayatımda gördügüm en cesur cahilsin.
(Kur’an-ı kerim ayetleri nazil oldukları (indikleri) yer bakımından ikiye ayrılır: Mekke’de inenlere ve daha ziyade iman esaslarını bildirenlere … Kur’an’ın ilk inen ayet, Alak Suresinin "Yaratan Rabbinin adıyla oku" mealindeki ilk ayettir.)
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten şaşırtıcı. Bir kadın neden köle olmak ister ki. Ne kölesi falan yazın küfür edin hadi. Müslümanım deyip Kuran'ın Türkçe mealini okumamış insanlarda kelime-i şahadet getir diyorlar. Saçmalık. Gidin Kuran'ı okuyun. Sonra yine müslümanım diyebiliyorsanız şeyin. Ve bu mesajdan sonra Kuran'ı okumuyorsanız yazık size.
02 Yorumla
Soran+1 yılKole mi?
- +1 yıl
sen okumuşmusunda köle olmaktan söz ediyorsun?
Öncelikle kelimei şahadet getirmen lazım. Böyle bir niyetin varsa elimden geldiğince yardımcı okurum kardeş. Bana ulaşabilirsin
30 Yorumlalütfen oluyosan bizim hali hazırda müslümanım diyip de müslümanlıkla alakası olmayan insanlar gibi davranma.
20 YorumlaSana bir tavsiye her gördüğün sakallıyi hoca sanma... Bugün Allah kitap insallah masallah... yarın haremime hosgeldin yavrum...
Ayrıca senin samimiyetine inanmiyorum... gercekten istiyor olsaydın bu soruyu burada sormaz... gidip arastirirdin..30 YorumlaBir islami bilginin yanına gitmen iyi olur ama şunu bil ki kalbiyle ve diliyle şehadet getiren herkes müslümandır
10 Yorumlaşehadet getir ve işin ehli bir insandan edep erken öğrenmelisin 32 farz bunlar arasında
20 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılbiri sana doğru yolu göstereceğini söylerse arkana bakmadan uzaklaş... tek yapman gereken kuranı okumak... ne yapman gerektiği orada yazıyor harfiyen...
20 Yorumla Allaha ve onun gönderdigi peygambere kalben inanıp, dille tasdik etmelisin yani kelime-i şehadet getirmelisin... Aslında cami imamına gidip söylesen daha iyi olur, hoşlarına gider ilgilenirler...
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKardeş kutlarım isabetli bir karar vermişsin
Googleden eksiksiz öğrenebilirsin14 Yorumla
Soran+1 yılAslinda arastirdim fakat hala pek bisey bilmiyorum temel seyleri biliyorum ama detay
- +1 yıl
Olsun zamanla öğrenirsin İslamiyet güzel dindir ve son dindir yobazlara bakma günümüzde netten hertürlü bilgiye ulaşabilirsiniz Hayırlı olsun kardeşim kolaylıklar dilerim
Soran+1 yılCok tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim
- Diğer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılKelime-i sehadet getir ve yakininda cami varsa oraya danis sana yardimci olacaklardir :)
10 Yorumla Yani Hıristiyanlık ta hak dinmiş ama aslını bozmuşlar doğru anlarsan Müslümanlık son hak din terör eylemleriyle Hıristiyan dünyası bize kötü bakıyorlar gerçek müslümanlığı bilmiyorlar
10 Yorumla
+1 yılözele gelirsen uzun uzun anlatırım burada sana karşı çıkan atesit din düşmanları olacak onlara kulak verme
20 YorumlaKızım kafayı mı yedin ne güzel oturduğunuz yerde ibadet ediyosunuz oda haftada 1 gün ya biz günde 5 kere vede yat kalk yat kalk anamız ağlıyor asker gibi
04 Yorumla
Soran+1 yıl😂 😂😂
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=rNB6RvQ2qUwdinle bunu...
10 Yorumla"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" demen gerekir
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKelimeyi şehadet getirmen gerekiyor. Ama önce islamı arastır bilinçlenerek müslüman ol Allah yardımcın olsun 😊
10 Yorumla
+1 yılYüce İsa aşkına sen çıldırmış olmalısın hemen kendine gel.
16 Yorumla
Soran+1 yılDaha yakin hissediyorum kendime muslumanligi
- +1 yıl
Hissetmelik şeyler değil bunlar aklına yatıyor mu yatmıyor mu ona bakacaksın. Sevgili bulmuyorsun hissetmek ne
Soran+1 yılSende mi hrsitiyansin
Soran+1 yılSence ne yapayim
- +1 yıl
Ben hiçbir şeyim
Soran+1 yılDeist?
Gusül abdesti almayi biliyomusun :)
42 Yorumla
Soran+1 yılHayir bilmiyorum
+1 yılHer hangi dini bütün gerçekten hocalık vazifesini yerine getiren biriyle Kelime-i Şahadet getirmen gerekiyor
06 Yorumla- +1 yıl
Diyorsun ki yalnız başına olmaz yani?
- +1 yıl
@UnhandledException Hristiyan olurken bile papaza gidiyorsun yardım ediyor ya o hesap ve bir din görevlisinden bilgi almasında sakınca görmüyorum o mana da dedim ve bilmediği esasları öğrenir hocam o mana dedim belki kız arkadaş erkek bir hocadan çekinebilir bir hanım efendi ile de kelime-i şahadet getirebilir
- +1 yıl
İşte ben de tam olarak senin dediğin duruma açıklık getirmek için sordum sana soruyu. İslamiyet ile Hristiyanlığın ve şahsen benim müslüman olmamın ve islamiyetin en güzel yanı kimseye el açtırmamasıdır. Ne müslüman olmak için nede ibadetler için kimseye ihtiyacın yok. İslamiyet işte bu özelliği ile hristiyanlıktan ayrılır. Özellikle soran ın öğrenmesi için seni yordum senin bildiğini tahmin ediyorum
- +1 yıl
@UnhandledException anladım ihtiyaç duyacak diye demedim zaten bir şeyi anlamak için daha iyi bilene danış demişler ne olursa olsun tamam Kelime-i şahadeti getirir ona lafım yoktur. teşekkür ederim En azından bilenle sohbet etmek güzel yardım almak güzel
- +1 yıl
Eyvallah kardeşim, kal sağlıcakla :)
- +1 yıl
@UnhandledException iyi geceler dilerim sende reis :)
her doğan çocuk müslüman olarak doğar zaten. akli yaşa geldiğinde kendı karar verir. kelime-i şahadet getir ve müslüman ol.("Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.")
10 Yorumla
+1 yılİnşallah olursun şimdi den hoş geldin rabbim seni cenneti ile müjdelesin sormak istedikleriniz olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
10 Yorumlaallahu akbar diye bagir 10 kez abdestini al namazini kil 5sayfa kuran oku al sana gecis yolu
10 YorumlaEşhedü en lâ ilahe illallah ve Eşhedü en la muhammedün abduhu verasuluhü
Artık bizdensin😊😇20 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılGel benimle evlen muslumanda olursun nikahta kiyariz
00 Yorumla Kelime-i şehadet getireceksin gizli..
Ardından bir gusul abdesti al iyice temizlen..00 Yorumla
+1 yılkelimei şahadet getir. terbrikler. müslüman oldunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil getirilir
- +1 yıl
Ben şehadet ederim ki, (Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed Onun kulu ve resulüdür.
bunu kalpten kabul edeceksin. ve ilk adımı atmış olacaksın
Cami imamına git ama cemaatlere bakıpta İslamı onlar sanma. En güvenli yer diyanettir.
00 Yorumla
+1 yılKelimeyi şehadet getir, Kuran oku. İslam'ın ve imanın şartlarını öğren, namaz kıl.
00 YorumlaDiğer konusunda 938 cevap paylaştı. Önce bir şahadet tam Allah ı düşünerek gönülden sonrası gelir inşallah. Hoşgeldin
00 Yorumla
+1 yılkelime i şehadet getirmen gerekir önce :) Hak Din İslam dır :)
10 Yorumlarıpit eftır mi Eşhedü.. üşendim git gogıldan bak işte yorma insanı
03 Yorumla- +1 yıl
İyimi sin sen
- +1 yıl
Ergenlik yani anladım
Diğer konusunda 665 cevap paylaştı. Kelimeyi sahadet getirmen lazin ciddi anlamda sana yardimci olmak isterim bu kinuda
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılMüslümana aşık olan hristiyan genç kızın dramı
41 Yorumla
Soran+1 yılAhahah😂
O kadar düşündün ama nasıl müslüman oluncağını mı öğrenmedin? Kimi yiyon gözünü seviyim :D
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece kurandan bilgi aldim ve mantiklisini dusundum detaya girmedim
+1 yılKelimei Şehadet getirmen gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılHarika bir seçim Allah c. c yardımcın olsun
10 YorumlaKelimeyi şehadet getirmelisin
10 YorumlaTebrikler. Allah yolunu açık etsin.
30 Yorumla- Diğer konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılİslam dininin gereklerinden biri doğru konuşmak
10 Yorumla
+1 yılMillet gider mersine ben giderim tersine dostum doğru dindesin çıkma dinden
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ne kadar da müslüman bir kız
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKelime-i sehadet getir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. kelimei şehadet getirmelisin
10 Yorumlatu tu tu tu turollllll şooooovvvvv
00 Yorumla
+1 yılEşhedü çemekle başla
13 Yorumla
Soran+1 yılNasil oluyor
- +1 yıl
Hirstiyansın türçeyi nerden biliyorsun
Soran+1 yılAnnem italyan babam turk ayrica turkler hristiyan olamaz mi
+1 yılKelime i sahadet getirmelisin
10 YorumlaMüslüman din görelisini bul 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn yakın müftülük binasına git.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilende mi bu inanışta?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCevap?
+1 yılEvraklar hazir mı?
10 Yorumla
+1 yılGel yapalım seni?
10 YorumlaBence incili başka kişilerle incele
00 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. En yakin muftuluge hit
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimle evlenir misin
00 Yorumla
+1 yıladamsın +1
10 Yorumla- Devamını Gör (7)