Uzun bir zaman belki bir senedir bu haldeyim hiç bir şey yapmamak dışarı çıkmak o kadar zor geliyorki ve çok fazla takıntılı biriyim öyle bir tavsiye verinki bana bir an önce akıp giden boş hayatımı ucundan yakalayabileyim. Depresyondan çıkma yolları neler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Depresyondan çıkma yolları neler?
Zaten cevabı kendin vermişin, hayatın akıp gidiyor ve sen depresyonda olduğun her an bunu kaçırıyorsun. Yaklaşık 1.5 senem geçti, çok iyi anlıyorum seni. Bu bi dipsiz kuyu gibi ve işin sıkıntılı tarafı bi süre sonra bundan zevk almaya başlıyorsun.
Hiçbir şey olmasa bile bi süre sonra sıkılacaksın ama en güzel, en iyi önerimi sunacağım.
- Yeni dostlar ve arkadaşlar edinmeye çalış.
- Kendini tanı
- Bir hobi edin
- Spora başla
- Psikolojik destek al
- Günde 7 saatten fazla uyuma.
- Telefon ve bilgisayarla günde max 2 saat uğraş.
- Depresif müzikler dinleme.
- Eğlenceli filmler izle.
- Konserlere, sergilere katıl.
310 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen yine de iyisin bence. Daha kötüleri var. Mesela ben çok uzun yıllar depresyondayım ve anksiyete de oldu ben de. Kotuydum yani. Tek yolu kendini zorlayarak yapman gerekeni yapmak. Psikiyatr in köklü bir çözüm bulabileceğini düşünmüyorum. İlac verse kesin düzelebilir mi bilmiyorum. O ilaçlar da sanki biraz tuhaf yapıyor gibi. Benim depresyonun sebebi cevremdi. Kendim dinctim yoksa. Kisi çevresinin ortalamasiymis deniyor. Bence doğruluk payı var.
Sen asosyalik vs diyorsun bunda çevrenin etkisi var mı doğrudan ya da dolaylı olarak. Dogustan mi boyleydin Neden asosyalsin mesela. Dozunda sosyallik de depresyonla mücadelede önemli faktörlerden biridir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAğır depresyon geçirmiş biri olarak tavsiyem önce evden çık dışarıya at kendini market neresi olursa olsun evde durma banada her şey o kadar saçma geliyorduki bende depresyona inat saçma olan herşeyi yaptım depresyonun düşmanı harekettir unutma ne kadar çok uğraşın olursa o kadar duygu durumun değişir denemesi bedava
41 Yorumla
Enerjiler üzerine çalışan ve bu alanda çok farklı, etkili yöntemler gören ve kullanan biri olarak bu alanı denemenizi önerebilirim. Hayatınıza olumlu gelişmeler ve yankılarla devam ettiğiniz bir yöntem bu. Hepsini geride bırakırsınız ama her yöntemde olduğu gibi inanmak ve önyargısız yaklaşımla başlıyor. Bana ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Her gününüzün bir öncekinden güzel, bir öncekinden iyi olması dileğiyle...
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
32Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 91,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence yeni hobiler bulun
05 Yorumla- +1 yıl
Hobi oner ozmn
- +1 yıl
Neleri seviyorsunuz?
- +1 yıl
Voleybolu severim resim yaomayi amatör sanatla ilgili seyler severim
- +1 yıl
O zaman onları yapabilirsiniz kurslara gitmek ya da arkadaşlarınızla oynamak gibi
- +1 yıl
Arkadasim yok😩
+1 yılBen uzun bir depresyon dönemi geçirdim. Öncelikle psikologlardan ve ilaçlardan uzak durmalısın. İnsanlarla görüşmeyi ertelemelisin. Hiç içinden gelmiyor biliyorum ama her gün en az 2-3 saat hareketli eğlenceli şarklılar açıp yürümelisin. Ben Sıla, Serdar Ortaç, Sezen Aksu vs çok eğlenceli buluyorum. Durgun yerleri var orada dinlenip hareketli yerlerde coşuyorum. Kendini geliştirmeyi ık zık ertele. İnsanı daha da bunalıma sokuyor. Ama kendine özen ve değerli gözlsteren her şeyi yap. Eğlenceli şekilde özgüven arttıcı bir sey yap kendinr. Protez jel tırnak, saç boyası, zayıflamak veya kilo almak, makyaj vs. O gibi konularda mükemmel ol mesrla hangisi eğlenceli geliyorsa. Toksik insanları hayatından çıkar. Ailense olabildiğince az konuş. Yatma, uzanma, uyuma, abur cubur yeme sakın. Günde en fazla 8 saat uyu. Uzanma. Hareketli müzik dinleyerek vakit geçir bir şeyler yap. Çikolata yeme. Geçici kaçış yolu bunlar. Uzak dur. Anlık iyi gelen şeyler fazlasıyla dert olarak geri gelir. Depresyon dan çıkınca aa ne güzel olmuş falan desinler. Depresyon dan genellikle canım canım tavsiyeleri yüzünden çirkinleşerek çıkıyorlar. Sonra çirkin olduğunu fark edince depresyona giriyorlar. Sen bu algıyı kır. Aktif ol.
20 Yorumla
+1 yılDepresyona Ne iyi Gelir? Depresyondan Kurtulmanın Yöntemleri nelerdir?
- Aileniz, arkadaşlarınız ve çevrenizle ilişkilerinizi sıklaştırın ve daha çok birlikte vakit geçirin.
- Düşüncelerinize ve duygularınızın farkına varın, çevrenizdeki insanların düşünceleri ve duyguları kadar kendi düşüncelerinizi ve duygularınızı sorgulayın ve farkına varmaya çalışın.
- İstekli olmaya çalışın. Depresyonun en temel özelliklerinden birisi isteksizlik ve hayattan zevk alamamadır. İsteğiniz olduğu konularda olumsuz düşünerek adım atmıyor olabilirsiniz. Adım atarak kendinize bir şans verin. Emin olun bir adım atmak dahi size daha iyi gelecektir.
- Geçmişteki hatalarınızı büyütmeyin. Her insanın hata yapabileceğini ve sizin de hata payınız olabileceğini kabullenin.
- Olumlu yönlerinizi ve başarılarınızı gözden geçirin. Depresyonda iken genelde olumsuz veya hatalarımızı daha çok büyüterek bilişsel çarpıtmalar yapılır ve olumsuz yönler göz ardı edilir. Kendinizin olumlu yönlerini ve başarılarınızı hatırlayın ve gözden geçirin.
- Düzenli olarak yürüyüş yapmaya ve temiz hava almaya çıkın. Yürüyüş yapmak ve temiz hava almak hem fiziksel hem de bilişsel olarak size iyi gelecektir.
- Uyku saatlerinizi düzenleyin. Geceleri geç saatlere kadar oturmak depresyonu artıran en temel sebeplerden biridir. Daha erken yatıp daha erken saatte uyanmaya çalışın.
- İştah durumunuzu dengelemeyi unutmayın. Uyku düzeninizi düzelttikten sonra beslenme düzeninizi de düzeltin. Sağlıklı beslenmeye ve öğün olarak düzenli bir şekilde beslenmeye çalışın.
- Bu süreçte çok fazla alkol tüketiyorsanız azaltmaya çalışın. Alkol depresif düşüncelerinizi daha da artırıp düşüncelerinizde çarpıtmalar yapmanızı sağlayabilir.
buradan alıntı -->
10 Yorumlaher şey irade ile başlıyor aslında, yarın kalkıp bütün hayatını değiştirebilirsin. kendine inanman ve irade sahibi olman gerekiyor sadece. bunu uygulamak da bir o kadar zor ama tamamen değişiyor hayatın, beceremiyorsan profesyonel destek al, tavsiyelerini dinle kesinlikle düzelirsin. dipsiz bir kuyuda olduğunu düşünebilirsin ama inan değilsin. millet hangi psikolojilerden, intiharlardan sonra düzelip normal hayatlarına devam ediyorlar bir bilsen..
44 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bir zamanlar boyleydim bir zamanlar dediğim 4-5 ay önce şu an çok mutluyum hayat enerjim aşırı arttı.
4 kez mezuna kaldım , yalnizdim yapacak hiç biseyim yoktu , köyde hep iş güç vardı , babam vefat etti , bunalimin dibine gelmsitim
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkula başlayarak
Arkadaş ortamı vs aktivite
Düzenli spor
Birde iabdetleri yapmaya çalışıyorum
Ruh halim enerjim 100/95-98
Cevap sahibi+1 yılO sıkıntı işte.
Yanlız kalmak muhabbet sohbet edememek depresyonun en büyük nedeni
Cevap sahibi+1 yılNerelisin
Keşke beraber muhabbet edebilsek
Cevap sahibi+1 yılSpor yapmanı tavsiye ederim ama
Cevap sahibi+1 yılNe güzel yer hep oraya gitmek istemisimdjr
Cevap sahibi+1 yılİkimiz
Cevap sahibi+1 yılBuradan olur
Yani keşke aynı şehirde olsak muhabbet ederdik dedim de bu imkansız 😀
Depresyon ilerleyen zamanlarda obsesyon (takıntı) ile güçlenip kişiyi ele geçirmeye çalışır kendimden biliyorum benimde din ve eğitim hakkında obsesyonları var ve sürekli depresif his mevcut bende sana tavsiyem:fitness'a git ve meditasyon yap sabahları akşamlarıda olumlamalar dinlersen zihnin buna programlanr o kayttaki sözler senin bilinçaltında baştan aşağı olumsuz his ve düşünceler olumlu his ve sözler ile değişir
10 Yorumla
+1 yılUzun zamandır ülkenin her kesimden bireyi bu halde, kimse bu düğümü çözemiyor. . Ne yapmalıyız bilmiyorum? Artık hobilerde oyalamiyor.. Ama Umut etmeden ve umut aşılamadan da olmazz.
10 YorumlaTavsiye şu. Ne kadar uzun süre depresyonda kalırsan o kadar uzun süre çıkamazsın. Seni daha önce mutlu eden hayata bağlayan şeyleri yapmayı denemelisin
10 Yorumla
+1 yılMesela az uyumak hiç denedin mi? Aksam 23.00- sabah 6.00-7.00 en fazla , çünkü bu hormon dengesini sağlıyor mutluluk hormonu , ayrıca her gün en az 1 saat güneş ışığı altında yürüyüş yapmak tempolu
00 Yorumlabenim hissiyatıma göre depresyonda olmanın en büyük sebeplerinden biri arkadaşının olmaması çünkü ben de aynı durumdan muzdaribim
hayatında vakit geçirebileceğin, takılabileceğin arkadaşların olsa daha mutlu olurdun yalnız olunca hayat çekilmez hale gelebiliyo seni anlayabiliyorum00 Yorumla
+1 yılHiç girmemek daha iyisi hayatta hiç birseyin önemi yok zaman öylede böylede geçiyor karekterli ol yeter
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 760 cevap paylaştı.
+1 yılMadi manevi sorunlar stres mi yaşıyorsunuz acaba
06 Yorumla- +1 yıl
Çözmek lazım en azında maddi kısmını
- +1 yıl
Acilmi
- +1 yıl
Yaz tkp
+1 yılGelecek kaygısı ne olacak ne yapacam problemleri hayatın seni yormasın gündelik problemler filan yuzlesip icabına bakmalisin
00 Yorumla
+1 yılSeni depresyona sokan nedenleri ortadan kaldır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan duygu ve düşüncelerini kolayca değiştiremez. İnsan önce davranışlarını ve alışkanlıklarını değiştirir ve bu durumlar ruh halini etkiler ve iyileşir
00 YorumlaÖyle bir tavsiye henüz keşfedilmedi. Seni senden başkası kurtaramaz
10 YorumlaBenimle takıl daha da fazla depresyona gir ama sonra çıkarsın. Çivi çiviyi söker
00 Yorumla
+1 yılTam olarak aynı haldeyiz 2 senedir böyle ve çok yoruldum. Öğrenci olmayıp bi psikologa gidecek param olsa keşke
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYardımcı olan olursa bana da yönlendir aynı durumdayım bir kaç aydır
00 YorumlaDepresyonu tek başınıza veya arkadaç tavsiyeleri ile yenemezsiniz , doğrusu doktora gitmektir.
00 YorumlaMerhaba
Öncelikle hangi konularda takıntılıyım
Mükemmel olmadan baslayayamama gibi mi
00 YorumlaKan tahlili vermelisin tsh oranın yüksek olabilir
01 YorumlaSosyalleşmen lazım. Gidip tenis kursuna yazıl
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılBulursan haberim olsun 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlama ama hayat birgün o da bugün sözü çok doğru bir söz
+1 yılYüreğindeki yorgunluğu kendinle yüzleşerek uzaklaştır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKimsenin tavsiyelerini dinlemiyorsun ki abla ne diyelim sana
01 YorumlaKafaya takdigin bir şey mi var
08 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. O zaman 2023 için plan yapmaya başla
08 Yorumla
+1 yılDepresyon eşittir vesvese
10 Yorumlageçmiş olsun zor bir durum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılSeni tanımadan tavsiye vermek yanlış olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSon durumun ne? Daha iyi misin?
@tunker01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. Uzman yardımı aliyormusun
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden depresyona girdin o önemli
01 Yorumla 2 yıl..
07 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılbende öyleyim :/
015 Yorumla- +1 yıl
:/
- +1 yıl
valla bu gidişle öyle olacak
- +1 yıl
hiç sorma :/
- +1 yıl
dışa dönük olsam bu halde olmazdım :/
- +1 yıl
öyle tabi ama dışa dönük olsam atılgan olsam en azından bu kadar olmazdım
- +1 yıl
bu durum daha da zorlaştırıyor maalesef :/
- +1 yıl
ben hem inançlıyım hem de annem var yani onu üzmek istemem ona böyle bir şey yaşatamam bu iki şey olmasa herhalde daha fazla bu hayata katlanamazdım
+1 yılYuruyus yapabilirsiniz Sakinlesirsiniz
00 Yorumla
+1 yılTravma terapisi ve journal yapmak cok iyi.
00 YorumlaGirişi var çıkışı yok
00 YorumlaAmaç edin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdıyamanlımısın
11 Yorumla
+1 yılistanbulmu konum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen artik
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGuvenilecek parayı sevmeyecek birini bulsam evlenecem
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında