Neden böyle arkadaşlar?
Anksiyete ve panik bozukluk teşhisi konmustu ic sıkıntısı kalp çarpintisi vs 1 yıl ilac kullandim sonra bıraktım 2 yıldır icmiyorum arada çarpintim oluyor ve dideral iciyordum. Kötü bir gün gecirdigimde gece yine uyutmuyor bu çarpinti beni acile gittim nabiz normal neden böyle oluyorum bilmiyorum her insanın hayatinda olabilecek problemlerin dışındada büyük bir sorunum yok bu anksiyeteden mi böyle oluyorum hiç gecmeyecekmi bu illet. c
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
bende dideral kullandım yalnız 1 yıl değil 2 ay falan sonra yavas yavas kestim bende de carpıntı klostrfobi vs vardı
tek bi soru sorcam sigara iciyomusun
Diderali kalp doktorum verdi fakat anksiyetem icin vermisti carpintin oldugunda al diye bende sadece ozmn aliyorum iyide geliyor ama bu sefer gecirmedi o beni panikletti galiba. Evet sigara iciyorum hemde baya maalesef onunda etkisi vardir illaki ama sadeece uyicam zaman olmasi garip
dideral hem kalp carpıntısını azaltıyor hem sakinleştiriyor ama ben ilaca uzun süre baglı kalıp kullanmak istemedim kestim ve sigarayı bırakma kararı aldım bende 2 paketten fazla iciyodum bıraktım ve carpıntıılar yüzde 99 bitti bence bırakmayı dene bende gece oluyodu gündüz anıden oluyodu diderali yanımdan ayırmıyodum
Bende oyleyim hep çantamda sigaraylada alakalidir ama pskolojik oldugunu dusunuyorum skntili zamanlarimda geliyor ya da sonradan. Sigarayi birakmayi isteyip birakamayanlardanim sizi tebrik ederim
uyku düzenin düzsensizse onu düzene sok çay kahve fazla icme sigarayı bırak düzelirsin
Evet bunlarin hepsini yapabilirsem duzelirim 😆
uyku düzensizz belli saat kac olmus :D
sigarayı bırkamazsan bile az icmeyi dene
Aslinda okadar duzensiz degil Şu an iyi hissetmedigim icin uyuyamadim 😅 bu sigara olayi beni daha cok geriyor biliyorum carpinti yapacak vs ama carpintim olurken bile icim sıkınti basti diyorum bu elimde degil😅
carpntı olunca bile yakıyosun dimi sinirden anlıyorum seni :D
ama icme uzak dur baska seyler yap sende daha güzel seyler var :D
Evet carpinti olurken iciyorum 😅 umarim icmem birgun. Anksiyete garip birsey
evet aşko gecmiş olsun dikkat et kendine
Tesekkur ederim senin etmene gerek yok hepsini birakmissin 😅
saan yardımcı olurdum yakında olsaydm destek icin yanında destek olan birileri şart cünkü
sigarayı bırakmada da nikotin sakızı cigne faydası cok
Saol tesekkur ederim insanlarda bir yere kadar anlayabiliyor oyuzden bazen kendi kendimize asmamiz gerek sigara icin bisey diyemiyorum yanlis ama sanki sadik bir dost 😅
sen sigarayı bırakmıcan belli
Öylede demeyelim de😅
İlaçla duygu baskılama yerine bir hipnoterapiste git sorunundan kalıcı olarak kurtul...
Bunu duymamistim nerelerde yapiliyor
Darıca'da Psikoterapi Enstitüsü var iletişime geçerseniz yardımcı olacaklardır. Size uzak dahi olsa oradan eğitim almış uzmanlardan size yakın olan birisine yönlendireceklerdir...
Bazılarında daha sakin ilerliyor bazılarında şiddeti daha derin hissediliyor zaman zaman ataklar gelir o zaman ilaçlarıni al
Neden geliyor bilmiyorum kötü bir gun gecirip uyumak istedigimde oluyor gibi
Bu tür rshatsizliklarda gördüğün ortak yön içe kapalı ve herşeyi kontrol etme dürtüsü ağır basan kişilerde şık görünmesi biraz akışına bırakıp birazda gayretli olursan daha kolay etkisini atlatıp rutinine donebilirsin
Stresli bir işim var ama işimden oncede anksiyetem vardi yani birseye baglayamiyorum. Şöyle düşünüyorum ben akıştayken olmasi beni cok etkiliyor birseyi takmayip herseyi oluruna birakiyorum boyleyken neden oluyor buda kafama takilan bir soru hep
Gerçekten takmayip akışa bırakabiliyor musun acaba yoksa kendimi kandırıyorsun eğer kendini kandırıyorsun bilinç altın bunu sana karşı kullanır işin nedir bunu tetikleyecek bı alanmi
6 aydir bu iste calisiyorum cok fazla bir iş yaptirma cabasi uygulaniyor. araştirma şırketinde calisiyorum ve maalesef cok yorucu beyin olarak
Evet belkide kendimi kandiriyorumdur bilmiyorum bunu
O iş kötü etkiler
Duyguların konusunda kendine net olmaya çalış bu ömür boyu etkileri olan bı rahatsızlık diye bikiyorum ama etkisini sen belirliyorsun dediğim gibi bı sure sonra gayet rahat baş edebilenler var sen bunun peşinden gitmelisin
Haberler kötü olaylarda kötü etkileyebilir hayatındaki negatif duygulara kaçış noktalarını bilerek isteyerek çıkarmaya bak ya da en aza indirge biraz polyanaciliga meyilli olmaya çalış
Şöyle soylesem anlarsin beni. Herseyin farkinda bilincinde olup dogruyu yapamayanlardanim oyuzden boyleyim hrralde
Rahatsızlığının kaynağını şu andan sonra biliyorsun artık neyin üzerine gitmen ve neyi cozmen gerektiğini biliyorsun pisikolojik rahatsızlıklar aslında bazı içsel duyguların yansımasıdır onu cozersen digerinide çözmüş olursun bunu çözmek istiyorsan bu noktaya odsklan
Pskolojiden anliyorsun cok dogru dediklerin ama uygulamak konusunda yetersiz kaliyoruz yani degisemiyorum
Doğru anlarım aslında düşündüğün aksine çok kolaydır zor kısmı önyargı duvarlarıdir o baş etmesi en kolay ve en zor engeldir burdaki düşmanın yine kendin olduğu için aklın oynar seninle eğer kararlılıkla bunların üzerine gidip aşmaya cesaret edebilirsen kurtulursun ee bu senin hayatın olduğuna göre de o cesareti emeği harcamak en mantıklı yoldur
Cok halisin bazen tek dusmanimjz kendimiz mantik mi duygumu? Mslesef duygu ve bu insani bazen boyle pskolojik sorunlara itiyor
İnsan bu hayatı duygulariyla yaşar mantık sadece bı kontrol mekanizmasıdır bunu anlayan kişi hayattan keyif alır çoğu zaman bu denklemi yanlsinanlayip hatalar içinde kalabiliyoruz bu rahatsızlıklarda bunlardan besleniyor çözümsüz çaresiz hissetme bak çıkış yolunda bı isikda var bu konuların üzerine gitmeye çalış bakarsın bı faydası olur
Evet deneyecegim
Basaracagini düşünüyorum kısa sürede etkisini gostermesedr ilerleyen zamanda olumlu yansmalari olacaktır kendine given
Aynısını bende var psikolojik olarak kendini toparla biseyleri değiştir
Sende nasil bazen kendimi cok yanliz hissediyorum nedensizce ve bu carpintim oldugu zaman oluyor
Ya işte stres panik sıkıntı basıyor bende genelde nefes darlığı çarpıntı bi dönem oldu bence çok geç uyuma hayatın düzenli olsun ve sosyal medya yerine kitap oku yalnızlığın bazen iyi olduğunu bil
Çalıştigim icin cok gec yatmiyorum normalde ama boyle oldugunda uyuyamiyorum uykum olsada. 3 senedir boyleyim ve denemedigim birsey kalmafi diyebilirim. Burayada yazip rahatlamak benim gibi insanlarla konusmak fikir almak bu satte yapabilecegim baska birsry yok
YouTube de terapisi var sesli şekilde aç gözlerini kapatıp onları dinle uykuya dalmaya çalış üstesinden gelirsin umarım
Evet biliyorum umarim yasayan herkes birgun atlatir
Anksiyete sebepli bende de yapiyor
Ilac kullaniyormusun
evet
Çözümü varsa bana da söyle
Senin nasil
Çarpıntı panik atak şeklinde
Ilac kullandin mi daha önce
Bı ara kullandım ama sonra bıraktım şimdi kullansamda ilaç ağır geliyor
Carpintin geldiginde napiyorsun
Fazla sürmüyor ki
Seninki farkli ozmn bende ara ara geliyor gidiyor ama sürekli oluyor olup gecse neyse
Hangi zamanlarda geliyor bana özelden yazsana bi
mesaj atamiyorum ki puan istiyor burayi boyle kendimi kotu hissettigimde yaziyordum😆
Takip edin beni ben yazarım size
Geçer kendini kontrol etmesini ogrenmelisin
Aslinda cok rahatim ama gecmeyince sinirim bozuluyor
Rahatsan devam ettirde. Bu işin terapileride var tavsiye ederim
Genelde hic konusmadigim icin bu hastalik bana geldi galiba :)
O zaman açıl rahatla
maalesef en zor seylerde bile hep kendimleydim yapı meselesi galiba :(
Aşarsın be bende eskiden oyleydim açıldım
Bende de var. Taşikardi. Stres kaynaklı
Peki sen nasil geciriyorsun
Geçmiyor genelde. Kronik
Gecmeden durabiliyormusun cok zor
Hızlı hareket etmiyorum. Kalbime doğru uyumuyorum öyle iste
Hmmm umarim iyi olurus
Benim x per yeterli değil mesaj atmaya anket için