benden daha çok ilgilisin valla soruya
Ahmet Haşim:"Erkekler kadınlardan daha güzeldir. Bu yüzden kadınlar makyaj yapmaya ihtiyaç duyar." demiş. Siz bu söze katılıyor musunuz?
benden daha çok ilgilisin valla soruya
hyr katılmıyorum bence aslı şu olmalı kadınlar hemcinslerini ıskandırmak için makyaz yapar süslenir gerisi yok yani
Ahmet Haşim'in öyle bir şeyler diyeceğini sanmıyorum :)
git araştır derim. ama biraz eski türkçe anlamayabilirsin. mealini oku.
https://tr.wikisource.org/wiki/Erkek
dediğim gibi eski türkçe ona göre
Şimdi anlıyorum :)
Marquis de Sade'de bir eserinde yaklaşık olarak şunlardan bahsediyordu,
Erkeğin bedenen daha üstün olduğu, kaslı adeleli bir vücuda sahip olduğu, gençliğini ve sağlığını uzun bir süre muhafaza edebildiği ve daha üretken olduğu için daha değerli olduğunu vs.
Burada hak verebileceğim bazı şeyler var, lakin, kadının bu denli süslenmeye ihtiyaç duymasının sebebi bence daha farklıdır. Erkek her zaman avlanmak ve ailenin karnını doyurmak zorundayken kadın hep doğurganlığı ve devamlılığı temsil etmiştir. Bu noktadan bakıldığında erkeğin ön plana çıkan yönleri cinsel organı, güçlü yapısı ve zekasıyken; kadının ön plana çıkan yönleri gene cinsel organı, idare yeteneği (yuvayı dişi kuş yapar) ve estetiğidir.
Eh günümüzde mağara şartlarıyla yaşamadığımız doğru, lakin kadın erkek için her zaman güzel olmak, erkek de kadın için güçlü olmak zorundadır :)
Son olarak da,
Kadın erkektek güçlüdür, çünkü erkek sürekli vücut geliştirmeye giderken ve erkekler arasında vücut geliştirme daha yaygınken kadın buna daha az ihtiyaç duyar. Demek ki kadın erkekten kat ve kat güçlüdür.
Ne kadar yanlış bir önermeyse bu da o kadar yanlıştır.
Bunun sebebi, erkeğin gücüyle, kadının gücüyle ön plana çıkmasıdır.
Bu yüzden erkek diğerlerinden güçlü, kadın diğerlerinden güzel olmak zorundadır.
Gibi şeyler söyleyeceğim.
Bu söylediklerim çok kesin bir dil ile yazılmış olmakla birlikte aslında kesinlik taşımamaktadır.
Savunduğum şey kesinlikle bu değildir, ancak ilk günümüzden bu güne kadar algımıza yerleşmiş olan şeyin bu olduğunu düşünmekteyim.
muhtemelen peşine ehi ehi diye de gülmüştür ama tarih bunu yazmaz. bu yüzden adamın anlık mizahı özlü söz olur
Erkekler kadınlardan daha yalın ama bu sözde hafif bişşiyler var gibime geldi :D
Cevap
6Cevap
Ahmet Haşim kendini çirkin olarak gören bir şair. Yanağında bir yara çıkmış ve bunu kendine kompleks edinmiş derler bu yüzden ona ait bir söz gibi durmuyor. Söze gelince de birine 'çok güzel biriyle tanıştım' desen asla erkek olarak düşünmez çünkü güzellik kavramı bayana atfedilmiştir.
eskiden makyaj mi vardi? ozaman sevgi saygi vardi. karsindakini oldugu gibi kabul ediyordu insan. ama simdi erkeklere kendimizi begendirmek icin sekilden sekile giriyoruz. makyaj yapmassan kezban olursun, cok yapsanda kaşar...
makyajı çok yapana kaşar, az yapana kezban denildiğini ilk defa senden duyuyorum. güzel bir kız her haliyle güzeldir.
Kadınlar çirkin oldukları için değil erkeklerin dikkatını çekmek için makyaj yapar
kadınlar herşeyi erkekler için yapıyorda neden se brii baktığı zaman laf attığı zaman lafı yiyen erkekler oluyor :D sen mini etek giy iki adımda bir çekiştir dur, silikon yaptır sonra bakınca suçlu ol eee nerde bunun bizim için olan kısmı hem bizim için yapın gözümüze sokun dikkat çekin sonrada suçlu olalım :D
Bak orda haklısın
Ya zaten ahmet haşim tipiyle sorunu olan bir adam. Kendini beğenmiyor yani o yüzden diğer erkeklere böyle demiş olabilir.
Ahmet abi büyük konuşmuş ayrıca çok radikal bir çıkış ::))
Katılmıyorum bayanlar narin bakımlı ve bize göre çok daha medeni insanlar kabul etmek lazım
kardeş sen nerde oturuyosun :D
Aramızda makyaj yapmaya ihtiyaç duyanları da var haha :D
Erkekleremi yavsamis la anlamadim ben :/
manyak mısın olum
Güzelliğine güzellik katmak için yaparlar
Kiz gormusmu adam gibi sanki
Katıldım şu an :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar