+1 yılSelamlar.
Polis olmak çocukluğumda benim hayallerimden biriydi. Büyüyünce hayallerim değişti ancak hala polislik mesleğine olan saygım ve hayranlığım çok büyük. Burada da polis olmak isteyen ancak neler yapması gerektiğini bilmeyen birçok insan olduğunu fark ettim. Sürekli polis olmakla ilgili sorular soruluyor.
En popüler soru da polis olmak için sayısal mı sözel mi okunması gerektiği hakkında oluyor. Polislik eşit ağırlık mı diyenleri de gördüm. Merak etmeyin sorularına cevap vereceğim. En son da nasıl polis olmanız gerektiğinizi öğrenmek için daha önce yazılmış bir içeriği sizin için bırakacağım.Polis Olmak için Sayısal mı, Sözel mi, Eşit Ağırlık mı?

polislik mesleği Polis olmak için lisede ya da üniversitede okunması zorunlu bölümler yok. Lisede ister sayısal okuyun ister sözel ister eşit ağırlık fark etmez. Bu üç bölümden mezun olanların da polis olmaya hakkı var. Üniversite bölümleri için de aynı şey geçerli. İster ön lisans mezunu olun ister lisans fark etmez. Bölümler de fark etmiyor. Öğretmenlik, mühendislik veya herhangi bir bölümden mezun olabilirsiniz. Polis olmak için mezun olduğunuz bölümün önemi yok. Özellikle polislik sayısal mı sözel mi sorusu çok gündemde olduğu için net olarak söylemek istedim bunları.
Lise mezunuysanız polis olmak için PMYO sınavına başvurmalısınız. Başvuru şartları sizin için uygunsa başvurabilir ve en sonunda da polis memuru olabilirsiniz. Ön lisans veya lisans mezunuysanız ve polis memuru olmak istiyorsanız POMEM sınavına başvurmalısınız. Lisans mezunuysanız ve polis komiser yardımcısı olmak istiyorsanız ise PAEM sınavına başvurmanız gerekiyor. Eğer şartları ağlıyorsanız sınava girip kazandıktan ve gerekli diğer tüm aşamaları geçtikten sonra polis olabilirsiniz.
Nasıl polis olunabildiğiyle ve kadın polis olmanın zorlukları ile alakalı bir içeriği buraya bırakıyorum. Çok bilgilendirici bir içerik olduğu için okumanı tavsiye ederim:
Kadın polis olmanın zorlukları nelerdir? Çatışmaya girerler mi?401 Yorumla- +1 yıl
TMmmm
En İyi Cevaplar
+1 yılwww.osym.gov.tr/.../...inav-soru-ve-cevaplari.html
Burada geçmiş senelerde çıkan sorulara bakabilirsin.
Belli bir net soru veya puan tabanı yok. Alabileceğin en yüksek puanı alacaksın ki, o sene alınacak bayan polis kontenjanı içine girebilmelisin. Tabi önceden mülakat ve fiziki yeterlilik testini geçmen gerek.
Bayan polis kontenjanının az olduğunu düşünürsek, çok iyi çalışman gerek, bu da yetmiyor, mülakat için torpil kesinlikle şart.30 Yorumla
Ben polis memuruyum yeni mezunum fiziksel sinavda pek bisey yok ama sözlü mulakatta yuzde altmış yetmiş eleme yapiyolar e tabi bide kendi sınavında da bir eleme oluyo korkutmak istemem ama baya baya zor heleki bayanlar icin cok daha zor çünkü cok az kişi aliyolar
53 Yorumla- 1 yıl
Abla mülakatlara tyt sınavından sonra mı hazırlanacağız? Kendimiz mi hazırlanacağız kitaplarını alıp?
+1 yılPolislik Sayısal mı Sözel mi?
Polislik iki bölüm de değil arkadaşlar. Polis olmanız için illa sayısal, sözel veya eşit ağırlıkta olmak gibi bir zorunluluk yok. Aynı şey üniversite için de geçerli. Şart olan bir bölüm veya lisan/ön lisans ayrımı yok. Lise mezunuysanız PMYO sınavına gireceksiniz. Üniversite mezunuysanız POMEM sınavına girmenize gerekiyor.
210 Yorumla
+1 yılsayısal fiziktende geç
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Valla ben sayisal cikisliyim pmyo yu bu 3. cü deneyişim ve bu sene kazandim 2 defa mülakatta elendim bu sene mülakatta çogu kisyi geçirdiler ben 54 D 14 Y yaptim 1018 ASIL rüştü ünsalda okuyorum sayisalcilar daha avantajli mat yapamazsan bu sinavi gecemezsin
20 Yorumla
+1 yıl3 tane rampa geçip, cumhurbaşkanının adını söyleyemeyen polislik hayali kurmasın zaten... :D Gerçi hepsi ilk 5 yıl sonrasında göbek bırakıyorlar, hırsızları kovalayamıyorlar ya neyse... :D
30 Yorumla
+1 yılBen 10. sinif öğrencisiyim ve 11-12. sinif için eşit ağırlık seçtim. Araştırmalarima göre sayısal ya da eşit ağırlık fark etmiyormus polis olmak icin. bana yardımcı olur musunuz. Hangi derslere ağırlık vermem gerekiyor. Üniversite okumak şart mı ya da liseyi bitirdikten sonra direk polis olabilirmiyim. Bana rehberlik yapabilecek abim veya ablam var mı?
111 YorumlaPolis okulu öğrencisiym merak ettiklerini sorabilirsin :)
59 Yorumla- +1 yıl
abi sayısalmı okuyum yoksa sözelmi
- +1 yıl
Polis olmak icin hangi bolumu okumaliyiz
- +1 yıl
Ortamı güzelmi okumaya değermi
+1 yılİibf okumanız yeterli. 😂😂😂
itina ile polis, infaz koruma memuru veya astsubay olabilirsiniz. Ön koşul iibf mezunu olmak. (!) 😂😂😂😂😂10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılonu bunu boşverde genel kültür de calıs ebesinin mndaki devletin tarihini soryuorlar cok sacma yani biraz zor
20 Yorumla fiziksel sınavı baban bile yapar maksat iş olsun hesabı.
00 Yorumla
+1 yılpmyo sınavına girceksin çıkmış soruları bir bak bakalım nasılmış
02 Yorumla- +1 yıl
bilemem ama atıyom 30 soru varsa bir rahat 20 falan yap çünkü mat çok etkiliyo
+1 yılekin t yerine ekin ç olman lazım ozaman olursun
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpolis olmak zor başka meslek seç biz olduk ne oldu sanki anamız ağlıyor
00 Yorumla
+1 yılSimit Sat Onurlu Yaşa
30 YorumlaSözel ve eşit ağırlıktan gidilebilir
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılEşit
00 Yorumla
+1 yılMatematik yüzsek olması lazımdı sanırım
00 Yorumla
+1 yılPolis mesleği sözelcimi sayısalcımı?
01 Yorumla- +1 yıl
eşit ağırlık
+1 yılsözlü sınv nasıl oluyor
00 YorumlaDegıl alım olacak
00 Yorumlaolma neapacaksn :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 sindende
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem