+1 yılKadınlar çalışma hayatının her yerindeler artık. Zor denilen, ağır denilen mesleklerde dahi kadınları görebiliyoruz. İyi ki de görüyoruz. Hep var olsun kadınlar tüm mesleklerde. Zor denilen mesleklerden biri de polislik. Gerek çalışma şartları, gerek görevleri dolayısıyla erkekler de bu mesleği yapabilir miyim diye düşünmekte. Bakalım kadın polisler ne yapar, kadın polis olmanın zorlukları nelermiş.
Kadın Polis Olmanın Zorlukları Nelerdir?

kadın Türk polisi Her mesleğin zorluğu var. Kolluk kuvveti olmanın zorluğu daha fazla taktir edersiniz. Özellikle sahada, eylemlerde görev yapmak biraz sertlik gerektiriyor. Ee her polis ofiste görev yapmıyor. Bunun yanında nöbetlerde de uykusuzluk var. Belki de en hafif zorluğu budur. Bir de yaz, kış demeden sahada saatlerce görev yapmak var. Yani erkeğe zor gelen nesi varsa kadına da zordur.
Kadın Polisler Çatışmaya Girerler mi?
Görevin gerektirdiği yerde elbette çatışmaya da girerler. Tabi polis çeşitlerine göre çatışma olasılığın farklılık gösterir. Çocuk polisi, turizm polisi gibi sınıflarda çatışma olasılığı düşükken terörle mücadele, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar gibi alanlarda çatışma olasılığı yüksektir. Kadın polisler çatışmaya girer mi sorunun cevabı da bu şekilde.
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı?
Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur. Polisler, atandıktan 2 yıl sonra zorunlu olarak yapıyorlar. Şark görevi sayılan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir. Bayan polis doğu görevi var mı sorunu da yanıtladım.
Bayan Polis Bölümleri, Nerede Göre Yaparlar?

bayan Türk polis Her ne kadar kadınlar her görevde bulunabilir desek de kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık olabiliyor. Bayan polis bölümleri daha çok iç mekanlarda oluyor. Yani karakol içlerinde, havalimanlarında, bazı sınavların üst arama durumlarında, kamu kurumlarında görevlendirilebiliyor. Ancak kadın isterse her alanda görev yapabiliyor.
Kadınların Polis Olma Şartları Nelerdir?
Polis Akademisi, PMYO, POMEM ve PAEM alımlarında bayan adaylar için şartlar;
- Bayanlar için 162 cm ve üstü olmalıdır,
- Beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekmektedir,
- PMYO için en lise mezunu adaylar başvurabilir. 18 yaşını dolduran ve 26 yaşından gün almamış olması şartıyla.
- POMEM için ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvurabilir. Alımda KPSS puanı istenilmektedir. 30 yaşından gün almamış adaylar başvurabilir.
- PAEM'e ise sadece 4 yıllık üniversite mezunları başvurabilir. Alımda KPSS puanı istenilmektedir. 30 yaşından gün almamış adaylar başvurabilir.
- T. C. vatandaşı olmak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
- Ve de adli olarak temiz bir geçmişe sahip olmak şartı bulunuyor.
PMYO ve POMEM mezunları polis memuru olarak mezun olurken, PAEM mezunları komiser yardımcısı olarak göreve başlamaktadır.
Kadın polislikle ilgili tüm bilgilerimi aktardım, umarım faydalı olmuştur. Buradaki içerikte de kadınların başarılı olacağı meslekler tanıtılmış, buraya da göz atmanı öneririm. :)30 Yorumla
+1 yılşark görevini pek bilmem de, bayan polisleri genelde bürolarda çalıştırıyorlar, olağan üstü durumlarda aktif görev yapıoyrlar eylem, seçim, yabancı ülkeden diplomat gelmesi gibi, polis olduktan sonra tayinde sorun olmuyor eğer evli olduğu kişi de devlet memuru ise onunla gidiyor
18 Yorumla- +1 yıl
şark hizmetine eşine de tayin çıkıyor bayan polise şark hizmeti olup olmadığını bilmiyorum, kendisi tayin isterse yüzde 90 eşine de izin verirler
- +1 yıl
Alakası yok büro filan -_- bayan kendi nereyi isterse orada çalışabilir bunu bayan bir polis olarak söylüyorum! Ben masa başında filan çalışmam o yüzden narkotikte görev yapıyorum çok kutsal ve bir o kadar da zor bir meslek ama unutmayın inanmak yapmanın yarısıdır.
- +1 yıl
@ayyıldız81 merhabalar sırf dizin icin actim hesabi :)) emniyet mudurluklerine falan gittim gorusmek amacli meslek hakkinda ama yeterli bilgi edinemedim. Allah rizasi icin yardimci olur musunuz bana lutfen :(( size ulasabilecegim herhangi bir face adresiniz falan varmidir acaba sorularimi yoksa burdan mi sorayim sizin icin nasil uygunsa. lise son siniftayim Şu an küçüktür hayalim benim polis olmak. ama polis akademileri kapandi. pmyo ya gitmekten kararsizim cunku puanim pmyobdan cok yuksek akademi ve pmyo arasinda kararsiz kaldim ve meslek hakkinda bir hayli soeum varda iletisime gecebilecegim bir face adresiniz falan var midir abla nolur ya Allah rizasi icin :((
- +1 yıl
Ben şu an 15 yaşındayım lise 2 ye başladım çocuk gelişimi İngilizce bölümünde okuyorum. Polis olmak istiyorum. Ne yapmalıyım ders notlarım yüksek
- +1 yıl
@ayyıldız81 size meesaj gonsermek istiyorum sorularım olucak sizin için hesap açtım mesaj yerinizi açarmısınız lütfen
- +1 yıl
@ayyıldız81 ben de özel harekat polisi olmak istiyorum. Lakin büro müro bana gelmez. Ben dağda doğuda terörist avlamak istiyorum. Ömrümü vatanıma adamak istiyorum. Bu konuda fikriniz nedir?
- 1 yıl
@ayyıldız81 abla bende polis olmak istiyorum instagram üzerinden iletişime geçebilir miyiz? Kızım bu arada
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 836 cevap paylaştı.
+1 yılzorluk falan yok bildiğin yolda devam et takdir ediyorum ben seni
65 Yorumla- +1 yıl
Bayan polisler masa basi is mi yapar sadece
- +1 yıl
@Tugbadoganay Hayır tabi ki
- +1 yıl
@Tugbadoganay hayır özel harekat bile olunabilir.
- +1 yıl
@Yaren_ozer özel harekatta ne gibi görev alırlar?
- +1 yıl
@malhunhatun çatışma, meskûn mahal, şafak operasyonu, sınırdışı operasyon, cumhurbaşkanı koruma, mitingler, eylemler vb şeyler de görev alabilirler yanlızca sınırdışı operasyonuna kadın gönderdiklerini daha duymadık ama bu olmadığı anlamına da gelmez bence
+1 yılKardeşim ben bayanım ve çevik kuvvetim zaten senin isteklerine saygi duymuyorsa sen sal gitsin seven insan her koşulda yanında olur seni düşündüğü falan YÖK sadece hedefini ve zaafını kendi yönüne çekerek bunu bahane olarak kullanıp ayrılma bahanesi üretiyor sen Polis ol Yeni devrelere hosgeldin diyip sarılmak isteriz
15 Yorumla- +1 yıl
Özelden konusabilirmiyiz
bnde polis olmak ıstıyorum herseyı araştırıyorum bnce asla vazgeçme ıstegınden ve bunu başarırsın umarım kendıne güven yeter ayrıca bnce pek zorluğu yok
06 Yorumla- +1 yıl
Pilotajlığı nerde okuyosun ve bayan sayısı çok mu?
- +1 yıl
Polislik çok zor bir meslek! ben gece çalışıyorum gündüz izinliyim öyle bilip bilmeden zor deyip durmayın ama şunu da unutmayın ki her meslekin bir zorluğu vardır ve polislik ve askerlik bütün diğer mesleklerden ayrı ve kutsal bir meslektir!.
- +1 yıl
Çok rahatlık la olabilirsiniz kızlar bazi erkekler bile kizlardan cok zorlaniyo kizlari uzak yerlere örneğin doğuya kesinlikle yollamazlad bende İzmir polislik akademisini bitirdim şimdi nisanlim da polis ve şöyle birşey de var eşinizin tayini nereye çıkarsa sizi de oraya yolluyorlar bu yönden sanlisiniz ama yüksek yerleri okuycam diyorsaniz özel tim özel harekat falan biraz zorlanirsiniz ama eminim kızlar herşeyin üstesinden gelebilir
- +1 yıl
@ayyıldız81 size mesaj göndermek istiyorum sorularım var yardımcı olur musunuz lütfen polis olmak istiyorum bende.
- +1 yıl
@FatmanurArslann ben de İzmir polislik akademisi düşünüyorum ama sosyal hayatım hakkında bir kaç endişem var sizin sosyal hayatınız nasıl veya dışardan bakılan gözler çok mu yargılayıcı
- +1 yıl
@ayyıldız81 Kutsallık bilek gücüyle nasırlaşan elleriyle para kazanmaya çalışan işçi sınıfınındır. Emeğe saygınız yok bir eliniz yağda bir eliniz balda iki ay maaş almasanız polislikten istifa edersiniz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar her işin üstesinden gelirler gadası
00 Yorumla Polis olmanın mutlaka bayan olarak zorluğu vardır ama alışırsın.. Sonradan takmazsın bile belkide bu sorunları.. Bu mesleği ekonomik şartlara göre değilde gerçekten istiyorsan yapmalısın...
Evli polislere kolaylık sağlıyorlar bu durumlarda.. Eşinin yanına tayin alabilirsin...10 YorumlaMerhaba arkadaşlar ben bu yıl pomem’e hazırlanıyorum eğer kazanırsam evli olduğum için eğitim döneminde hafta sonu izinlerinde kendi evime gidebilir miyim? Araştırmalarımda bir metinde ev izni yazısını okumuştum bu yüzden soruyorum. Polislerin tayinleri neye göre belirleniyor eşim memur değil. Görev yaptığımız şehirlerde kalma süremiz neye göre belirleniyor. Bir de kadın polisler şehir dışı ve yurt dışı görevlerine gönderilir mi? Büroda çalışan kadın polislerin diğer birimlerde görev yapan polislere göre çalışma koşulları nasıl oluyor örneğin çevik kuvvet , yunus polis vb. alanlarda görev yapan kadın polislerimizin çalışma koşulları nelerdir. Bölümlerimizi bizler mi belirliyoruz mezun olduğumuz okuldaki yetkililer mi? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
00 YorumlaTebrik ederim cesur bir davranış düşünce gösterdiğin için merkezi birimlere girer isen çok rahat edersin
120 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Özellikle zayıf ve çelimsiz olan kadın polislerin Amerikalı Gangster Doroty ile karşılaşmaması gerekir... bunun haricinde hiçbir zorluğu yok...
00 Yorumla
+1 yılAbartmış biraz. Yani şöyle eğer o memur değilse tayin meselesi var sonuöta sana tayin çıkacak birkaç kere onun dışında aşırı derecede kasılmazsın merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangisini cevaplasam ... zorlk dediğin gece nöbeti çok az nadir olur vermezler .. görevlendirildiğin yere gidersin miting statt vs... 2 sene doğu hizmetin var... evlenirsen tayin hakkın olur , eşinin yanına tayin alman zor olmaz 6 ay içinde gidersin
11 Yorumla- +1 yıl
Polismisiniz? :)
+1 yılbende cokkk istiyordum polis olmayı ama pilotaj okuyorum. nasip degilmis, sen keyfini cikar , güzel meslek.
benim halamın mesleği polislik hiç zorluğu yok valla. eşi ona ayak uyduruyorr ;)))23 Yorumla- +1 yıl
bende hava harp okulu ve pmyo arasında kaldım. çok kararsızım ikisinin avantajları ve dezavantajları neler sizce.
- +1 yıl
@sevvalkrer daha çok saygınlık daha yüksek maaş ve masabaşı istiyorum diyorsan subay daha az para ve olayların daha sık olmasını istiyorum diyorsan PMYO sana uygun olur.
Eğer eşinde memur ise(polis subay öğretmen vs) aynı şehire veriyorlar diye biliyorum..Ayrıca ben erkek olarak enson çare olarak polisliği düşünüyorum
07 YorumlaBöyle minik minik tabancaları oluyor ya bellerinde bayılıyorumm..
20 Yorumla
+1 yılMesleğe aşık olmanız lazım bence eğer gerçekten seviyorsanız güzellikleri maaşı vb. İçin istiyosanız olmayın zorluklarını göz önüne atıyosanız olmayın gerçekten isteyen biri engelleri zorlukları dinlemez hem her işin zorluğu vardır.
10 Yorumlazor bir meslek seçimi yapmışssın.eksisini artısını sen düşün.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 538 cevap paylaştı. bayan olmanın zorluklarını elbet o meslektede hissedersin.
00 YorumlaArkadaşlar boy şartı kesin 1.62 mi kısa boylu bayan polisleri görüyorum yani hiç mi tahammül yok boyum kısa ve gerçekten çok istediğim bir meslek keşke boyu dusurseler askeriye de boy düşük polisliğe de dusurseler ya
00 YorumlaMerhaba benimde bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim cnku hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum hayalim yunus polis olmak ama ben liseyi açıktan bitirdim şu an lise mezunuyum olabilir miyim olursam da hangi yolu izlemem gerekir
01 YorumlaBazen en büyük hasretin uyku oluyor 😃😂😂
Ama hiç bir zorluk seni yıldırmasın. Bir kadın polis olarak söylüyorum kesinlikle hayallerinin peşinden git!10 Yorumla5 yillk evlihim ikizlerim var 3 yasnda sezeyyan ameliyatim engel olurmu boy 1.72 kilo 63 en cok kafami karisdiran sezeryan ameliyati bilgisi olan var mı
00 Yorumla
+1 yılbayandan asker polis olmaz hiç bulaşma rezil olursun
15 Yorumla- +1 yıl
4 sene önce bana da bunu demişlerdi ah ne kadar da cahilsiniz bazen sizin gibi düşünen insanlara gerçekten acıyorum! Eğer bir kadın polis ise onun elini öpeceksiniz ''bayandan asker polis olmaz'' deyip te geri kafalılık yaparak insanları kandır mayacak sınız!
Görevime ilk olarak çevik kuvvet olarak başladım, çevik kuvvette maçlara, gösterilere herşeye yolluyorlar ilk ve gece nöbetleri oluyor tam 3 sene Trabzon da çevik kuvvette çalıştım sonra doğu görevi çıkıyor ama ben dilekçe yazıp narkotik'e geçtim ilk başlarda yol filan bekliyorsunuz sonradan ayırıyorlar şimdilerde baskına falan gidiyoruz çok eğlenceli ve bir o kadar da zor bir meslek gecenin 1,2 sinde geliyorum eve, gece çalışıp gündüz uyuyorum ama bu söylediklerim gözünü korkutmasın çok gurur verici bir meslek azimli, cesur ve sabırlıysan neden polis olmayasın ki? Eğer gerçekten istiyorsan böyle ''bayandan asker polis olmaz'' diyen cahil dangalakları takma kim bilir belki polis olur benimle aynı yere düşersin :D - +1 yıl
@ayyıldız81 Helal olsun, kolay gelsin bu arada.
- +1 yıl
@ayyıldız81 bende polis olmayı düşünüyorum merak ettiğim mezun olduktan sonra neye göre ne olacağımıza karar veriliyor (sivil, Yunus vb.) yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler sizin gibi polislerimiz olduğu için gurur duyuyorum teşekkür
- +1 yıl
@ayyıldız81 valla helal olsun ben de polis olmak istiyorum :)
+1 yılbence sana çok yakışır polislik eğer profildeki resim sana aitse...
00 YorumlaMerabalar ben 23 yasindym polis olmak istyrm fakat boyum 1.58 napmam lazm coook istyrmmm polis olmayii tek ve en buyuk hayalim
01 Yorumla- +1 yıl
youtube da boy uzatma videoları var. egzersizler falan aslında boy uzatmıyor sadece duruşunu dikleştiriyor böylece 3 4 cm uzuyor boyun. istersen bir bak videolara 1 62 sanırım boy şartı 3 4 cm uzarsa boyun olur gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence yüz foto modeli vb olabilirsin. şansını dene derim. sevimli bir yüzün var. ama karar senin tabi
00 Yorumla
+1 yılBen ünüversite okuyorum ama bölümünü sevmiyorum hayalimde hep polis olmak sizce ne yapmalıyım
00 Yorumla
+1 yılBende polisim şu an İstanbul kadiköyde görev yapıyorum merak ettiniz bişey varsa sorabilirsiniz
014 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle merhaba bende polis olmayı düşünüyorum merak ettiğim mezun olduktan sonra neye göre ne olacağımıza karar veriliyor ( sivil, Yunus vb.) cevaplarsanız sevinirm
- +1 yıl
@busssra99 öyle bir saçmalık yok kim soyledise sallamis bir kere herkesin özel hayati kendine aitttir
- +1 yıl
@1912Yaggmur1912 pomem de okurken seçim yapıyorsun zaten hangi birimde calisacağına göre eğer kriterlerin uyarsa istediğin birime sinavla girebilirsin boy kilo yüz kontrolü önemli
- +1 yıl
@Hasanylmazer Ben polis olmak istiyorum ama şunu merak ediyorum lisans mezunları polis olabiliyor o şekilde istiyorum. Ama şu sorun var eğitimi alan herkes atanıp işe başlayabiliyor mu eğitim sonunda mülakat yapiliyormuş onu geçersek atanabilirmişiz. Başarısız olma durumu neye göre oluyo onca eğitim boşa mı gidiyo
- +1 yıl
- +1 yıl
merhaba ben size mesaj atmak istedim ama atamadim ben polis olmayi çok istiyorum bir polise sordum ne yapmam gerekiyo diye bilgi almak icin torpil olduğunu söyledi sizce doğru mu yardimci olun lutfen. simdiden tsk ederim O:-)
- +1 yıl
Bende polis olmak istiyorum ama ünüversite okuyorum bunun için kpss girmem gerekiyor
- +1 yıl
merhabalar, ben de özel harekat polisi olmak istiyorum. Fakat öyle büroda oturacaksam ya da sadece idari görev alacaksam hiç o alana yoğunlaşmayayım. Ne düşünüyorsunuz? Kadınlar doğu görevi alır mı, operasyona gider mi, timlere girer mi?
- +1 yıl
sağlık muayenesini nasıl yapıyorlar, ne gibi kriterleri oluyor?
- +1 yıl
Mesaj atabilirmisiniz
- +1 yıl
Dövme sildirmek şart mı illa ki ya da sildirdikten sonra da problem çıkıyor mu
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim teşkilatta ya amir olucan ya kadın kanka, bayanlara zorluğu yok ol sen ;)
12 Yorumla- +1 yıl
merhabalar, ben de özel harekat polisi olmak istiyorum. Fakat öyle büroda oturacaksam ya da sadece idari görev alacaksam hiç o alana yoğunlaşmayayım. Ne düşünüyorsunuz? Kadınlar doğu görevi alır mı, operasyona gider mi, timlere girer mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen polis ol,ülkenin en azılı suçlusu ben olurum yeminlen bak :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende. Polis olmak istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllise bitimimi şu an sen kaç yasindasin?
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpolislerden hiç haz etmiyorum nedense
03 Yorumla- +1 yıl
al benden de o kadar.
- +1 yıl
Sen o evinde gece kıçını dönüp rahat rahat uyuya biliyorsan bizim sayemizde anladın mı? O bayrak inmiyorsa bizim kanımızla, canımızla!.
Utan be! şehitlerden.
Ahirette peygamberlikten sonra en büyük rütbe şehitlik tir ve 2 ayette ne güzel de söylemişler;
“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler. “
“Kim Allâh’a ve Rasûl’e itâat ederse, işte onlar, Allâh’ın kendilerine nîmet verdiği peygamberler, sıddîklar, şehitler ve sâlihlerle beraberdir. Onlar ne güzel arkadaştırlar.”
- +1 yıl
o Şehitlerde, senin ''haz etmediğin'' polislerden ve askerden oluyor !
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer