Yalnız kalıp sakinleşmem için neler yapabilirim?

kafayın bir şeylere odaklanmaması için kendince evtik bul mesela gitar çal resim çiz benimde stresli günlerim geçiyor sıgara içiyorum o yüzen nikotin kafayı uyuşturuyor daha sakin kalmamı sağlıyor birde ben çok psikolojik roman okudum onda öğrendiklerimde sakin kalmamı sağlıyor
eskiden ben adana horozu gibiydim çok kavgaya karıştım
parmaklarım çıktı defalarca
bileğimi çatlattım
kafa tasımı çatlattım
birinde kafama bir darbe aldım gözümü açtığımda hastanede kafama buz koyuyorlardı :D
Aynı bensin. Bir yerde iyi oluyorum ama hemen ailem çıkıyor. Beni negatife çekiyorlar. Olumsuz şeyler söylüyorlar. Ben de sinirleniyorum her şeye. Sınavı kazanıp gitmek için ders çalışıyorum. Huzur arıyorsan Namaz kılabilirsin. Benim de arkadaşım yok taşındık. Kendim dışarıda turluyorum. Okunması gereken Kitaplar al ve bitirmeye çalış. Kitaplar beni değiştirdi. Kendine günlük, söz, hedefler kısacası şair defteri tut. Her gün yaz yani. Yazmak stresi azaltır.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!bak şöyle yap, kessinlikle kanıtlanmış bir şey bu sana diyeceğim,
günlük hayatta mesela parka gidiyorsun ya, muhakkak parkta bir sürü kişi vardır, işte parkta kimseciklerin olmadığı bir vakit git, veya tek başına bir yerlere git, günlük hayatta birileriyle sürekli gittiğin yerkere yani, mümkün olduğunca az kişinin olduğu yerleri tercih et
peki ama neden diye sorar olursan, çünkü normal hayatta sürekli çalılırsın, hayatın çarklarından biri olursun, o seni döndürür, sen başkasını, ama eğer dopaya bir bakıp doğanın senden daha üstün olduğunu farkedersen, hayata bakış açın birazcık değişir, olaylara farklı bakacaksın, nasıl mı, desipimi yap ve deneyimle...
Evde sessiz bir ortam olup odaya kendini kapatacaksın. Sonra bir aynaya bakarak kendi elinle kendi başını kedi sever gibi seveceksin. Ve bunu yaparken aynı anda kendine şunu söyleceksin:
Yavaş! Yavaş Seennaaaa yavaş! Bıırrrrşşşhhh bıııırrrrşşşhhh, vohaa voooğğğğhaaa vohaaaa, çüşşşş çüüüşşşşşşş.
Bunu yaptığın zaman sakinleşeceksin :D
Kitap okuyabilirsin, denize yakin yerde oturuyorsan yalniz basina veya arkadaslarinla sahilde yuruyebilirsin, evde papatya cayi icebilirsin papatya cayinin sakinlestirici huzur verici ozelligi oldugunu duymustum veya tutsu yakabilirsin ada cayi tutsusu bir de spor yapabilirsin evde veya disarida spor gercekten iyi hissettiriyor bilimsel olarak kanitlanmis
Kendine yeni hobiler bulmalısın ilk başlarda insanlardan uzaklaş kendini anlamaya çalış resim çizebilirsin kitap okuyabilirsin ahşap boyama müzik dinleme blog yazma içini dökebileceğin stres atabileceğin oyunlar oynayabilirsin insanlarla sosyalleşmeye başladığında 10 saniye kuralını uygulamak doğa yürüyüşlerini arttırmak sinirini atabilecek dövüş kurslarına gitmek sana iyi gelir bunlarla yorulup enerjin düşer böylece sinirlenmen azalır
Evrenin sahibine yöneldiğin zaman bütün stresin gider ve duru şekilde akan sular gibi huzurlu ve rahat olursun.
Kafanı başka şeylere odaklamalısın Ben 1den 10 a kadar sayarım yavaş yavaş eğer kesmezse sayıları uzatırım bilmem bana iiyi geliyor
Boş bir yere git güvenli olsun ama ya da bir binanın tepesine ve avazın çıktığı kadar bağır
Meditasyon yap ruhunu dinlendir veya nefes egzersizi 👍🏻
Odanın kapısını kitleyip ışıkları kapatıp müzik dinleyerek hayaller alemine dalabilirsin.
Evet bunun için tek çözüm başka şehire taşınmak. Ben mesela Alanya düşünüyorum
Kesinlikle kendini her şeyden bir anlığına da olsa uzaklaştırman farklı bir yerde tek başınaymış gibi düşünmen olaylara dışarıdan iyi bir gözlemci ve dinleyici olarak bakabilmen gerekir.
güzel bi film izle hadi. ben sana söyleyim. herseyden uzaklaş film seni alıp götürsün
Oturduğun yerde deniz yakinmi Ben böyle durumlarda denizi izlerim tek başıma
Valla aynı şeyleri birçoğumuz yaşıyor. Sana tavsiyem çok fazla kafaya takma. Eline bir uğraş bul onunla oyalan. Yoksa kafayı yersin :)))
Kuran-i kerim oku normal kitap oku namaz kıl tesbih çek kafein alkol sigara tüketme bol su iç
26aydır yanlız olma tecrübesiyle gece kolaklikla metidasyon dinleyin
hamsi köye cidup üfürükçü Murtaza dayıya Bi görün ben öyla yapayirum uşagum
Soğuk su ile duş ardından bir kahve hâla sinir geçmediyse spor birebir gelir...
Sakinleşmek için film falan çare değil uyu
Keskin sirke küpüne zarardır.
Merhabalar 💜
https://www.youtube.com/embed/nfNarrL08WsÖncelikle farkındalığın için seni tebrik ederim. Yalnız kalamadığını belirttiğim halde bir çok insanın yapamadığını yapmışsın. Kendini dinlemen, duygu ve düşüncelerini adlandırman ve çözüm arayışına girmen gerçekten taktir edilesi.
Konuyu daha da iyi adlandırabilmen ve çözebilmen için sana yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle duygular iki türlüdür; korku ve sevgi. Diğer tüm duygular bu temel iki duygunun altında yer alır. Örneğin aşk, şefkat, merhamet sevginin altındayken; öfke, nefret, agresiflik korkunun altındadır. Fazla sinir ve agresiflik çalıştırman bize hayatla ilgili korkuların olduğunu net bir şekilde gösterir. Ailenin mahremiyet duygunu işgal ediyor ve seni geriye çekecek cümleler kuruyor olması sende ne yaratıyor bunu bulup iyileştirmek senin bu durumdan net bir çıkış yapmanı sağlayacaktır. Meditasyon ve benzeri teknikler sadece anlık rahatlamalar sağlayacak, uzun vadede seni iyileştirmeyecektir.
Biz bilinçaltı dönüşüm tekniği olarak frekansları kullanıyoruz. Frekanslar zihnimizin belirli bölgelerine direk etki ederek, o alanı iyileştirir. Şimdi seninle korkuları iyileştiren bir frekans paylaşacağım. Frekans bir saat uzunluğunda. Senden istediğim en az 10 gün (21 gün tavsiyemdir) loş bir ışıkta ve kulaklıkla bu frekansa girmen. Frekansı dinlerken gördüğün, duyguğun hissettiğin herşeyi bir kağıda not alıp, sonrasında kağıdı yakabilirsin. Bu terapi seni sinirlendiren konularla yüzleştirecek ve tamamen temizlemene yardımcı olacaktır. Her geçen gün sinirlendiğin konuların azaldığını ve tepkilerinin normale döndüğünü net bir şekilde gözlemlersin. Sonucu buradan benimle de paylaşırsan çok sevinirim. Şimdiden şifa olsun tatlım 💜