Uyuyamıyorum biran önce uymak istiyorum belki rüyamda onu görürüm herneyse nasıl hızlıca uyuyabilirim?
Güncellemeler:
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!demek her bunyede işe yaramıyor. ılık duş al diyecem oda yaramaz. hımm valla dalga geçmiyorum masturbasyon yap önce açılırsın sonra yorgun hisseder uyursun..
Gün içinde nefes alma verme şeklimizin uykumuzla direk ilgili olduğu bilimsel olarak da ispatlanmış. Doğru nefes egzersizleri ile hem uyku kalitenizi sağlayıp hem de uykuya daha çabuk geçme alışkanlığını kazanabilirsiniz. Bizler doğduğumuzda doğru nefesle dünyaya gelmemize rağmen ilerleyen yaşlarda diyafram nefesini bırakarak daha kısa, sığ nefeslere geçeriz. Yaşadığımız aile bizi büyüten insanların üzerimizdeki etkilerine göre doğru ve sağlıklı nefesi bırakma yaşlarımız değişebilir. Endişeli bir ebeveynle büyüyen bir çocukla kaygı düzeyi normal bir ebeveynle büyüyen çocuğun nefesi karından göğüse geçirme yaşı aynı değildir.
Zamanla koşullara göre alt solunumu yavaş yavaş bırakıyoruz. Sığ ve kısa nefesler bize heyecan, korku, öfke gibi duygular yaşattıran sempatik sinir sistemini stres hormonlarını fazlaca yaşattırıyor. Alt solunum ise yavaş ve sakin nefeslerle hem bedenin tamamının oksijenlenmesini sağlıyor hem de mutluluk ve sakinlik gibi duygular yaşamamıza neden oluyor. Günün içerisinde yapacağımız bilinçli nefes egzersizleri uykuya geçişimizde bize kolaylık sağlayacaktır. Günün farklı zamanlarında alacağımız karın nefesleri mutlaka burundan alınıp burundan verilmeli.
Nefes egzersizleri al-tut-ver-tut şeklinde formüle edilebilir. İlk olarak alabileceğimiz sayıyı belirlemeliyiz. Rahat alabileceğimiz zorlanmadan bedeni ağrıtmadan alabileceğimiz en ideal sayıyı bulduktan sonra formüldeki gibi çalışırken alırken karnımız öne doğru şişmeli verirken karnımız içeri doğru çekilmelidir.
Bunun yanında uyku saatimize yakın bir vakitte sağ burun deliğinizi kapatarak sol burun deliğinizden yavaş ve sakin nefesler alıp vermekte uykuya geçme konusunda size çok yardımcı olacaktır.
Sağlıkla kalın.