- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer emeğin bir karşılığı vardır. sana para vermeseler ya da yemek çalışırmısın? birini öldürecen, cezası olmasa veya sana müdahale edecek yakını vede öldüreceğin kişinin gücü sana yetmese öldürmekten çekinirmisin? nefiste ödülü sever elde etmek ister ama azabı sevmez korkar ve ödül yönünde çabalar. oruçtada aç kalınca dünyevi heveslere dermanı kalmaz acizliğini bilir. ama kimi kullarda varki :)) sadece Allahı hoşnut etmek ister ne cennet düşünür ne cehennem Allahı hoşnut etmemek onlara cehennem gelir hoşnut etmek cennet gelir anladınmı. buda takvadır esas sevgi. 2 türlüde rabbimiz kabul eder kulluğunu cehennem için korksanda cennet için kulluk etsende buda onun yüceliği merhameti.
Allah yoksa, neden içinden bir vesvese gelip Allah yok diyor aksini idda edenle tartışmaya girmene sebeb oluyor. olmayanın muhabbeti olurmu? gözle görünmüyormuş, inanılmazmış mantıksızmış. sinyalde görünmüyor ama var havada görünmüyor ama var. firavun örnek denizin yarılıp firavun girince üzerine kapanması tesadüfmü? Kabe Müslümanların kıblesi onu yıkmaya gelen EBREHE VE ASKERLERİ FİLLERLE. yıkmaya kalkışınca fil kabeye doğru gitmiyor aksi yöne çevirilince gidiyor onu durduran kim? sonrasında askerler hücum ediyor EBABİL kuşları ağızlarında ufacık taşları askerlere atıyor ve denk gelen asker boydan boya taş delip geçiyor ama nedense kuşun ağzına bişey olmuyor tesadüfmü? kuran geçmiş ve gelecekten haber veriyor dedikleri çıkıyor tesadügfmü?
Güzel konu, ( satanistgirl666 ) bayan. umarım gerçekleri araştırırsın vede satanist olupta sonradan hatasını anlayıpta Müslüman olanlarla konuşursun inancında yanılmıyorsan ölünce zararda olmassın biz inananlarda ibadet ettiğimiz için zararda olmayız ama aksi olursa sen sonsuz cehennemlik bizde hesaba çekilir tartımız hangi yönde ağır basarsa ona göre cezasını veya mükafatını çekeriz rabbimiz affederse ki merhameti azabını geçmiştir güzel birde s. a. v. efendimize şefaat hakkı vermiş affımız için :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılmehmet akifin bir şiiri var
Allah vaad etmeseydi cenneti
Ona bile etmezlerdi secde diye198 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben Elhamdülillah müslümanım yanlış anlaşılmasın sakın insanların menfaati her zaman önce olmuştur demek istedim nankörlerdir yani
- +1 yıl
+++++++++++
- +1 yıl
cok sacmaymis
- +1 yıl
neresi saçma? herşeyi dogru.
- +1 yıl
Bu bir eleştiri, Mehmet Akif burada namazı sadece mükafat için kılanları eleştiriyor, biraz araştırırsanız görürsünüz. O Türkiye'deki bir takım cemaat ve görüşleri eleştirir. Namaz mükafat dışında, İnanırsın kime Allaha, Seni kim yarattı Allah. Seni yaratana , bütün dengenin sahibine, seni yoktan varettiği içinde namaz kılarsın. Teşekkür ve sevgi içinde minnettarlığını sunmak içinde ibadet edersin. M. Akif'te onların sadece mükafat için ibadet ettiğini söylüyor.
Cevap sahibi+1 yıltamam sana katılıyorum ben zaten başka bir düşünce amacıyla yazmadım
+1 yılYa yemin ediyorum şu sitedeki salak sorulardan sonra bir insan evladı mantıklı bir soru sormuş bunun için gerçekten çok teşekkür ederim.
Sorunun cevabına gelince; Özellikle araplar işine geleni yaptıkları için (Türbanın içine tanga giyip gezmek gibi) cennet vaadedilmeseydi kesinlikle ibadet etmezlerdi. Zaten Muhammed'de bundan dolayı bişeyler vaadedip herkesi inandırdı. Diğer dinlere baktığında da bunu çok rahat görebilirsin zaten. İyi biri olursan cennete, kötü biri olursan cehenneme gidersin her yerde bu böyle.
Türk milletini bu tartışmanın içine katmıyorum bile çünkü biz aslında Türk'ler olarak müslüman değiliz. Aslında bizim asıl dinimiz Şamanizm'dir ama tabi asimile olduk, müslümandan daha müslüman olduk orası da ayrı bir konu neyse.00 Yorumla
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılben tanrıya inanıyorum da cennete cehenneme innamıyorum ee nolacak yani?
ama şu kendini aşırı kısıtlayan tipler aynen de ödül vaadi için uğraşan tipler. onlara da einsteindan şunu yazalım
'' eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceğini umut ettikleri için iyi kalplilerse; o halde gerçekten çok acınacak haldeyiz''00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Diğer konusunda 635 cevap paylaştı. vallaha sunu söylim üzerindeki t-shirte bakılırsa syonistliğe yakın birisisin allaha inanmamızın sizin tabirinizle görünmeyen bir varlığın bizden ne gibi bir menfaati olabilir? sen şimdi inanmıyorsun allaha peki allah ne kaybetti? ya da ben inanıyorum allah ne kazandı? sana en basitinden bir kalem örnek versem desemki bunun silindirik gövdesi işte uc deposu doğada kendiliğinden oldu desem bana gerizekalı dersin... peki o kalemden kat kat daha mükemmel olan evrenin hangi kafayla tesadüfen olduğunu söyleyebiliyorsunnuz acıkcası merak ediyorum... size saygı duyuyorum lakin milletinde kafasını karıstırmaya çalışmayın... bizden allah bana inanıyorsanız vergi verin demiyor,,, yemeyin demiyor, neyi sizin zorunuza gidiyor acaba? çok kişiyle seks yassamayı ve alkolü günah saydığındanmı acaba?
20 YorumlaBir işi doğru yaparsan prim alırsın.
Prim için işi doğru yapmaya özen gösterirsin..
Aileler genelde karnesi iyi gelen çocuklarına karne hediyesi alır.
Bu karne hediyesi için çocuklar anne ve babalarıyla pazarlığa sene başında girişir.
Sene sonunda baba çocuğuna karnesi istendiği gibi ise pazarlık mevzusu olan bisiklet pc ya da ps ne ise hediye onu alır..
Kısaca herkes menfaat için çalışır menfaati olmayan insan hiç bir şey yapmaz.
Eğer insanlara yaptıkları iyilik karşısında cennet vaadedilmeseydi kimse iyilik peşinde koşmazdı.
Ve eğer insanlar yaptıkları kkötülük karşısında cehennem vaadedilmeseydi kimse kötülüğünden vazgeçmeyi istemezdi.
Bunu da böyle düşün.. Kimse babasının hayrına işte ve okulda çalışmadığı gibi karşılığında bir şey alamayacaksa Tanrı içinde birşeyler yapmaz.00 Yorumla- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılmümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. ALLAHIN RIZASI İSE HEPSİNDEN BÜYÜKTÜR.. İşte asıl büyük kurtuluş da budur. Tevbe 72 Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. Bakara 45 İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da O’na ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Bakara 165 görüldüğü gibi ödül ceza değil allah rızası sevgisi ona olan saygı ibadet yaptırır. Doğru olan budur.
https://www.youtube.com/watch?v=DwsQQwC8hXk20 Yorumla Her şeyin bir bedeli var. Cümlesi sana Annen ve baban seni dünyaya getirirken milyonlarca spermden sadece sen dünyaya geldin ve kardeşlerine bak seninle genetiği aynı mı? bu her insanın dünya için seçildiğini gösteriyor ve ibadet ederken kuantum fiziği işler aynı zamanda fiziksel spor yapmış oluyorsun. Yani yaratıcının senin veya başkasının ibadetine ihtiyacı yok sen sadece kendin ruh ve beden sağlığın için yapıyorsun yani bu demektir bu da senin iyiliğin için isteniyor bu durumda yaratıcıyı kimse sorgulayamaz.
20 Yorumla
+1 yılEğerki insan ibadetini allaha olan kulluk görevini yerine getirmek için yapıyorsa her halükarda yerine getirir bu görevi Cenneti bilsede bilmesede, Ama amacı cennete gitmek ve bunun için ibadet yapıyor ya da yaptığını zannediyorsa, hiçbir güç ona değil ibadet ettirmeyi inandıramaz bile belli şeylere.
10 YorumlaCennet ve cehennem olmasa kesinlikle kimse kılını kıpırdatmazdı. Dinler insanları yönetmek için uydurulmuş şeylerdir. Hoca çıkıyor bu yanlıştır, şu yanlıştır diyor insanlar yapmıyor. Örneğin cihad. Müslümanlar birleşerek cihad edin savaşın diyor Kuran'da neden diyor? Güçlü olmak için. Irkçılık yapmayın deniyor neden? Din milliyetten önce gelsin milliyet ayrımı değil din ayrımı yapılsın diye.
Buradaki arkadaşları tevbe 5. ayet ve bakara 256. ayeti yanyana incelemeye davet ediyorum10 Yorumlainsan bencil bir varlık. çıkarı olmadan kılını kıpırdatmaz normalinde. ama az bir kesim var ki, gerçek sevgiyi bulabiliyor. sevdiği için üstün gördüğü varlığa tapıyor. ama ödül ceza sistemi bana sorarsan çoğu zaman yanlış. sorumluluk yükleyerek iletişime geçmek en doğru çözüm gibime geliyor..
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıltanrıya ibadet etmenin sonunda cennete ulaşmak kesinlikle bir rol oynamıştır ama inanç insanın geninde olan bişey mutlaka bişeye ateşe puta güneşe herhangi bir nesneye inanmak zorunda kalırlardı ve ondan medet ummak isterlerdi
günümüzden bakılınca ateşe mi tapılırmış diyoruz ama insan genlerine engel olmakta zorluk çekebilir00 Yorumla çok az bir kısmı ibadet ederdi. Aslında şu an da ona ibadet eden insanların büyük bir kısmı çıkar ilişkisi içinde bunu sürdürüyor. Ya cehennemden korkularından dolayı ya da cennete olan düşkünlüklerinden dolayı. ama Tanrıyı çok az seven var gerçekten.
00 Yorumla- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılofff çok sert bir başlık olmuş...
ancak durum bukadar basit değil bence asl olan allahın rızasını kazanmak mesele cennet cehennem değil mesele salih bir insan olabilmekte kalp kırmamakda gönül yakmamakda fikri hür vicdani hür yaşayabilmekde!!!20 Yorumla
+1 yıle zaten her dinin temelinde bu vardir. islamiyet zaten allah sizin ibadetinize muhtac degildir siz ibadeti kendi iyiliginiz icin yaparsiniz der. yani cehennemden kurtulmak istiyorsan ibadet edeceksin.
dinin temeli bu.14 Yorumla- +1 yıl
güzel bir açıklama tesekkürler. d
- +1 yıl
rica ederim.
bende bu soruyu çok sordum bencede insanlar korkudan çoğu yani kaç kşi gerçekten aşktan sevgiden yapıyor daha dokundukları gördkleri kşilere saf duygular gerçek duygular besleyemezken töbe haşada fikrim bu yalan yok...
00 YorumlaInsanlara cehennem de bildirilmis. günah islemeye devam ediyoruz. cehenneme girmeyi amaçladigimiz için mi yapiyoruz o halde.
Yine de annelerin bu tavrini dogru bulmuyorum. sevdirmek yerine korkutmayi seçmemek lazim00 Yorumla
+1 yılHayır. O yüzden ben müslümanım ve bunu aman aman allah rızası için yapıyorum diyenlerin samimiyetine daha doğrusu samimiyetlerine inanmıyorum. Kendim bile cehenneme gitmekten korktuğum için yapmam çoğu şeyi
00 Yorumla- Diğer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılAldanma insanların samimiyetine menfaatleri gelir herşeyden önce,
Eğer vaad etmeseydi ALLAH Cennet'i O'na bile etmezlerdi secde !
Mehmet Akif Ersoy00 Yorumla
+1 yılcennet için ibadet etmedim hiç. bu korkutmalar bir gün insanların elinde patlıyor yalnız. ya da zorunluluk hissedip baskalarına ibadet dayatıyolar zorunlusun yapmak zorundasın sen ne biçim müslümansın bilmem ne. içten gelmesi , istemek hak getire
05 Yorumla- +1 yıl
:D sacma bir soru bnce
- +1 yıl
saçma degil ya :D
- +1 yıl
saçma değil soran bende saçma bulmadım hatta bütün sorunlar bundan kaynaklanıyor cıkar duygusundan oluşan milleti bastırma isteği. kafayı yemişler:D tamam sen cok meraklıysan cennet için yap ibadetini baskalarını neden korkutuyosun? ha cennet için yapılan ibadet ibadet değildir onuda anlasınlar
- +1 yıl
soru yanlıs sorulmus ibadetler Allah için yapılmalı değil mi arkadaslar demeliydi. simdi cennet olmazsa öldükten sonra nereye gidicez c? :D
- +1 yıl
evet ondan bahsetmiş yanlıs sorulmus :D neyse artık
her şeyin bir karşılığı varsa dünyada yaptığımız iyiliklerin ve kötülüklerinde bir karşılığı olmalı o yüzden cennet ve cehennem var diyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
mantıklı.
Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. onlar ödül ve ceza için iyi olan insanlar. bu yüzden tanrı olmasaydı ahlaksız vicdansız kötü bireyler olurduk demeleri normal :). otokontrolleri yok güdülmeleri gerekiyor bir taraftan.
10 Yorumlatabi ibadet ederdim oyle olmasa bile, ben cennete gitmicemi bildigim halde gene allahima ibadet ediyom, gunahlar cok oldu o yuzden gitmicemi biliyom cennete, olsun zaten ben hep sicak yeri sevmisimdir..
00 YorumlaBiz doğmayi var olmayı secmedik secmedigimiz kendimiz istemediğimiz bir şeyin cezasını neden çekelim ki madem tapinmamizi istiyor o mantigida vermeliydi
00 Yorumlacennete girmekten ziyade cehennem ateşinde yanmamak için ibadet ediyoruz. Çünkü Allah ın gazabından korkuyoruz
00 YorumlaYaş aralığı 30 35 rumuz satanistgirl 666 buram buram özentilik kokuyor ciddi ciddi cevap vermeye degmezsin.
12 Yorumla- +1 yıl
yaşı salladım. cevap vermeye degmessem neden cevaplıyorsun. kendi aleminde takıl.
bende sormustum bu soruyu cok tepkı gelmısdı ama cok dogru bır soz cıkarsız hıc bır sey yapmaz ınsan oglu
00 Yorumla
+1 yılİnsan oğlu o kadar nankör bir varlıkki işin sonunda mükafat olmasaydı ibadet etmezlerdi diye düşünüyorum. Ayrıca sen gerçekten satanistmisin? Eğer öyle isen özel mesaj at bana.
03 Yorumla- +1 yıl
1 xper oldugum için atamıyorum sen at ilk
- +1 yıl
Mesaj kapalı denedim mesaj ayarını açarmısın bi.
- +1 yıl
açtım
Güçler savaşı gibi geliyor bana allah madem bizi yarattı ibadet etmemize bukadar ihtiyacımı var ozaman hepimizi iyi yaratabilirdi onun egosunu tatmin eder ğörevimiz bitince girer cennete dinlenirdik ne şimdi bu seçme hakkımızın olmadığı sınav sistemi
10 Yorumla
+1 yılhıc bır sahabe cennet ıcın ıbadet etmemıstır Hz. Muhammet ve ALLAH askı ıcın abedet etmıstır Hatta HZ ebubekır bır defasında sabaha kadar YARABBI benı cehennemde yak ve benı o kadar buyutkı tek bır musluman bıle cehenneme gıremesın demıstır
10 YorumlaTanrı korkusundan dolayı ibadet ederlerdi , baskılardan dolayı devam ederlerdi , bilinmezlikten dolayı devam ederlerdi. Aslında tam cevabı kestiremiyorum çünkü insanoğlu nihayetinde insandan insana göre değişir.
00 Yorumlaben gene ederdim arkadaş böyle şahane yaratılmış evren canılılar bunu yaratana nasıl edilmez
10 Yorumla
+1 yılVaad ediyorda değişen ne ibadet etmeyen dolu insan var iken.. insan nankör her konuda cennete girse beğenmez cehenneme girse beğenmez.. her şeyin kıymetini kaybedince anlar.. vs vs
00 YorumlaTanrıya ibadet , bize verdiği bunca nimete ve olaylara şükür içindir Cennet ise Tanrının buna atıfen bize verdiği hediye dir.
22 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsayın satanist anton lavey sizi kutsasınnn.. zeena lavey de beni kutsasın.. ^_^
046 Yorumla- +1 yıl
haha anton lavey satanistlikte yeni bir çağ açtı. d ayrıca sayın ne aq?
- +1 yıl
öyleymiş tüm satanist kardeşcanların manevi babası.. o vakit düzeltiyorum daha bir samimi olması için lan satanist anton lavey seni kutsasın ^_^ oldu mu? şurişkimi..
- +1 yıl
satanist falanmısın la. d
- +1 yıl
gibi gibi gibi bir zmnlar yolumu kaybedip satan arkadaşların arasında bulmuşluğum var kendimi lakin hiç kedi kanı içmişliğim yok kendi kanımdan başka kan içemem ben tiksinirim ben sdfdsfdsfssdf.. amma velakin bir aksam seninle karşılıklı kan içmek isterim sdfdsfdsfd :D şöyle arjantin bardağı dolusu köpüklü kan içerisinde buz küpleri falan ımhhh enfes... ^_^
- +1 yıl
ayşşş korktum lan :DD bikaç arkadaşım içiyo lan bardak bardak güzel oldugunu söylüyolar :D
- +1 yıl
o. O kedi kanı o arkadaşlarını diabloya kurban etmek lazım.. sonra kafa derilerini yüzüp kafataslarından kanlarını içmek en uygunu olur kanımca.. ^_^ ayrıca korkak satanisti de ilk defa görüyorum hea..
- +1 yıl
1- korkak degilim şaka amaclı korktum demiştim. 2- satanist degilim la ben :D. 3- bu yazı neden bukadar ciddi oldu yaaa :D
- +1 yıl
4- ben hala daha senin bir korkak olduğunu düşünüyorum.. ^_^
5- o zmn o nick ne kızzzzz..
6- ben ortada bir ciddiyet göremiyorum..
7- kız al şu pıçaı da harakiri yap bakem korkak olmadığını kanıtla.. ^_^ - +1 yıl
8- düşünebilirsin kanka snin düşüncen. d
9- o nick ne bilinmi? bende bilmiyom.
10- aynen ciddiyet yokmuş ki haada yok. d
11- koluma ters hac işaretini kazıtmayı yeğlerim -.- amacıma uygun olur. d - +1 yıl
12- yalnız düşüncelerimde özgürüm zaten bir tek onlara engel olmamıyorlar.. amaaaa yakında devletinde düşüncelerime bir dur diyeceğini düşünüyorum.. ^_^
13- nick ve tarz uyumlu yalnızzz.. <3
14- benim olduğum yerde ciddiyetin "C"si olur da gerisi olmaz.. ^_^
15- koluna haç sırtına da kocaman bir pentagram kazıt olma mı be yaaa.. - +1 yıl
16-sana katılıyorum
17-evet biraz açsdana ne demek istedigini
18- aynı gibi bişeyyiz. d. d
19- yapıcam zaten beyaa - +1 yıl
20- ben de bana katılıyorum.. ^_^
21- yaneee diyorum kiiii ; tarzında bir ufak satan arkadaşlarınkine benziyor ee nickte satanistgirl666 hani işte nick ve tarz uyumu işte, sen anladiiiiii?
22- yoksam sen benim yıllardır arayıpta bir türlü bulamadığım ruh öküzüm müsün? tam da arayan kişi olmaktan vazgeçip aranan kişi olmayı tercih ettiğim anda çıktın karşıma.. beklenen vuslatlk.. gel sarılcam.. \o/
23- yap yap ben de ense köküme RA'nın gözünü yaptırcam ^_^ işte bunlar hep illuminate o. O
www.kontrolhaber.com/.../...nati-NEdir-300x282.gif - +1 yıl
24- bende bize katılıyorum ^.^
25- edd uyumlu olmuş. D
26- evet ruh oküzün olabilirim. yoksa sen benim ruh odunummusun? :D taam saçma oldu ama ben odunu tercih ediyorum
27- hadi beraber yaptıralim - +1 yıl
28- odun olduğum bir kesin de senin ruh odunun muyum bilemedim şimdi kokla bir bakim sen anlarsın.. ^_^
29- valla mı gızzzzzz.. seninle herşeye varım.. :D
30- gel sana arjantin bardak dolusu köpüklü kan ısmarlıyayım.. ^_^ AB Rh+ kan sever misin? - +1 yıl
seninle içeceksek hertürlü kan grubu olabilir :D
- +1 yıl
yıllar sonra duyduğum en güzel sözzzz!.. <3 ver elini jessica, gidelim buralardan.. çokkkkkkk uzaklara gidelim bizi kimsecikler bulamasın.. bırak baltayı sapının dahi girmediği yerlere gidelim kendi kolonimizi kuralım.. ^_^ hadi hee de gızzz..
- +1 yıl
hee :D
- +1 yıl
bir insan ancak bu kadar güzel hee der.. :D o ağzı yerim :$ sarıl bakim kontuna.. \o/
- +1 yıl
sarıldımm :D
- +1 yıl
oyşşşş.. boynumdan bir ısırık alabilirsinde :D
- +1 yıl
yok ya belki sonra :D
- +1 yıl
kanı bardaktan tercih ederim diyorsun.. :D pikiiiii kibar feyzo seni.. ^_^ oysaki ben sana fıçıyı sunmuştum ama yine de sen billirsin tabi.. +_+
- +1 yıl
bardak tercihimdir ^.^ :D
- +1 yıl
tımam cinimmmm.. mum ışığında www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU&feature=kp eşliğinde kadehte tokuştururuz.. ^_^ sana tarçınlı portakal aromalı sıcak kan hazırlayacağım.. ^_^
- +1 yıl
çok sevinirim ^.^
- +1 yıl
ben de çok sevindiririm.. ^_^
- +1 yıl
çok seviniriz ^.^
- +1 yıl
ohh jessica <3 içerisinde sen olan herşey beni mutlu, mesut ve bir o kadar da bahtiyar eder.. ^_^ o'lala
- +1 yıl
haha ^.^ emin ol beni daha çok o üçünden eder :D a'lölö ^_^
- +1 yıl
hsabfhsdbfhdsbfdssfd "beni daha çok o üçünden eder" derken? bu cümleyi negatif mi? yoksaaaaaa pozitif mi? algılamalıyım.. o'lülü jessicaaaaaa <3
- +1 yıl
normalde negatif derdim sırf gıcıklık olsun diye sana özel pozitif dedim ^^ ö'lölö
- +1 yıl
içinden geçeni söyle kalırsa yazık olurrrrr.. hayata küsüverirsin hüzünler seni bulurrrr.. bişeyler yapabilirsem güzel gözlerin içinn.. başından geçeni anlat masaldır benim içinnn.. sdfdfsdfdsfdf essah mı deyon yaa sen? ^_^ o'lili
- +1 yıl
essah diyom tabe ne sandınnn =D birde içimden gecenleri söylersem roman olur :D sen söyle merak ettim :D
- +1 yıl
enem essah deyormuş ya laaaa.. o zmn izin ver içini okuyayım ^_^
beni bendn alırsan seni sana bırakmammmmmm dınınımmmmm.. o. O - +1 yıl
taam birazcık dogru olabilir ama benim içim bu ::Görmüyorum seni günlerden beridir
Uyuyamıyorum gözlerim arıyor ama sen yoksun... Boşluk içindeyim. Sar bedenimi kurtar beni gidelim
Öyle bir sevmişim edemiyorum tarif
Ama bilmiyor kimseler halimi... gibi bişey :D - +1 yıl
problem çözmede korumaz seni kalkan.. x`e değer verirsen genelde g*tü kalkar.. geçen gün bir foto gördüm poz vermiş yiğidiyle.. dayanamayıp söylicem kızım iyi dinle:
ahhhh ulan asuman yaktınn beniiiiiiiiii... :'( senin için kararmış be gülimmmmmm.. ^_^ - +1 yıl
vayyyy :D sana daha çok baglandım ^.^
- +1 yıl
halatla bağlıcam seni kendime gerekirse domuz bağı yapacam sdfsdfdsfdsf :D sol yanım acıyor nalannnnnnnnn.. :( sevde geçsin..
- +1 yıl
asuman , nalan falan hayırdır la :D zamanla senide severim :D
- +1 yıl
kızma cevriye ismini lütfetmediğinden mütevellit kendimce isim takmak zorunda kalıyorum ama henüz daha taktığım isimlerin hiç birini yakıştıramadım :D sanırım jessica en iyisi ^_^ zmn sadece birazcık zmnnnnnnn.. geçici bu öfke bu hırs bu intikam... \o/
- +1 yıl
hı?
- +1 yıl
haha hihi hoho hehe huhu höhö hühü HIHIIIIIIIIIIIIIIIIII...
- +1 yıl
anlamadıgım için hı demiştim ama anlaşılan sende anlamamışsın :D dün bütün gece uyumadım la :D hep uyanıktım :D hep seni düşündüm falan demicm düşündüm ama 30 dk falan yani :D
- +1 yıl
Boşluk içindeyim. Sar bedenimi kurtar beni gidelim
Öyle bir sevmişim edemiyorum tarif
Ama bilmiyor kimseler halimi...
sehabe döktürmüş :D - +1 yıl
hey ama özelden soru atarmısın? özel bir soru sormam gerek. ?
+1 yılCehennem daha önemli cehennem olmasaydı kimse ibadet etmezdi:) zevkine göre yaşar aman napcam cenneti kalsın böyle iiz derdi
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım Allah seni yoktan yaratmış. Allah'a teşekkür amaçlı ibadet edilir tabi Allah diyor ki Siz ibadet edin teşekkür edin sizi cennetime alacağım. Bu kadar basit kolay soruymuş :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılinsanın doğasındadır çıkar ilişkisi, etmezdi bence kimse ama büyük konuşmamak lazım.
00 Yorumla
+1 yılinanmazlardı. inananlar ödül olduğu için iyilik yapar ve inanır, benim gibi deistlerde iyi olduğumuz ve içimizden geldiği için iyilik yaparız
00 Yorumla
+1 yılPapazlar cennetide parsellemiş satıyor tam senin histediğin gibi kac parsel lazımsa koş al
03 Yorumla- +1 yıl
ozaman ben tüm cehennemi alıyorum. d canınız cennete. d
- +1 yıl
AMİN Sevdiklerimizle bereber cennete gireriz, senin için üzüldüm yol yakınken sende gel
- +1 yıl
AMİN Sevdiklerimizle bereber cennete gireriz İNŞALLAH, senin için üzüldüm yol yakınken sende gel
Mü'minler Cennet İçin Değil Allahın Rızası İçin İbadet Etmelidirler, Cennetten Daha Önemlisi Cehennemin Var Olup Olmaması :)
00 YorumlaDiğer konusunda 328 cevap paylaştı. yunus emrenin şiiri geldi aklıma
bu düşüncedeysen cennette istemezsin
Cennet Cennet dedikleri birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver sen anı, bana seni gerek seni00 Yorumla
+1 yılyaparlardı hatta daha güzel olurdu. Hakiki kul anlaşılırdı.
00 Yorumla
+1 yılibadet içten gelen bişey istiyen yapar istiyen yapmaz üstelememek gerek
00 Yorumla
+1 yılAsla. Milletin aklı fikri cennette. Hayatlarını onun üzerine kurmuşlar. Din adamlarının yaptığı toplantı-sohbetlerde 5 lafından 3ü cennettir
00 YorumlaAllah bizi yaratip azapta çektirebilirdi keyf için hikmetine sual etmektense kendi sıfatından verdiği için şükretmeliyiz
10 YorumlaKaç kişi kesin cennette gidiceğini bilerek ibadet ediyor sence. Kimse hiçbir zaman emin olamaz cennete gidiceğinden bu farklı bir olay.
10 Yorumla
+1 yıletmezlerdi.
her zorluğun bir güzelliği olmalı evrende.00 Yorumla
+1 yılTek başına yetmez, ama cehennem korkusunu da kaldır kimse kalmaz tanrıya inanan :))
00 Yorumla
+1 yılEtmezlerdi. Boyleleri iyi insan olmak icin de dini kurallari sart gorur.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar nankördür yapan da olur yapmayan da. Ama yapmayan fazla olacaktır
00 Yorumlacennete gitmek için inanmıyoruz. inandığımız için cennetle ödüllendiriliyoruz. üstelik garanti değil. umulurki layık oluruz
00 YorumlaCennete girmek için ibadet edilmez. Allaha verdikleri nimetler için şükredişini göstermek için edilir. Hem sen gidip kedi kessene.
20 YorumlaSatanistcim bu dünya boş zaten asıl hayat öbür düNyada o yüzden cennet olmasaydı ibadetin de bir anlamı kalmazdı ben öyle düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılCennet vaadi ile ibadet etmiyoruz ki olmasa ne olurdu
16 Yorumla- +1 yıl
ya nebilim bazı anneler der ya hani yapmassan cennete gidemssin diye o yüzden şeyettim :D
- +1 yıl
Iyi şeyetmissin ama durum vahim... cennet vaadi var iken böyle isek olmasaydı ne olurduk
- +1 yıl
evet. d
- +1 yıl
Yaşını neden büyük yazdın merak ettim:-)
- +1 yıl
salladım. d
- +1 yıl
Aferin ;-)
herseyın bı karsılıgı var iyilik yaparzan cennetı kötuluk yaparsan cehennemı kazanırtsın
02 Yorumla- +1 yıl
işte bende diyomki bunlar vadedilmeseydi yine ibadet ederlermiydi?
+1 yılCennet vaad ediyor da itaat etmeyen dolu... etmese idi vay halimize :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılramazan gelince ibadet yapmıyorsunuz diye içinizde pişmanlık oluyo yok buralarda böyle sorular ben ateistim deistim şunum bunum türkiyede inanmayan adam yok kendini kandıran adam var
00 Yorumla
+1 yılGerçekten satanist isen sana saygım sonsuz. Umarım özenti değilsindir.
00 Yorumla
+1 yılcennet olmasa nereye gitcez? :*** cehennemden baska
03 Yorumla- +1 yıl
arafta kalırsın belki:D:D
- +1 yıl
yo mantıklı. insanoglunun çıkar sevdasına değinmiş , güzel.
- +1 yıl
yok o onu demiyor ibadetlerin sırf cennet ugruna yapılmasından bahsetmiş :D
Tanrı denmez. Allah desen daha uygun. sorunda cok saçma.
05 Yorumla- +1 yıl
neresi saçma. sana para vermeseler çalışırmısın akşama kadar
- +1 yıl
mükemmel örnek sonuna kadar arkandayım
- +1 yıl
insanların düşüncelerini alıyorum.
ibadet cennet için değil allah rızası için yapılır.
01 Yorumla- +1 yıl
evet de herkez öyle düşünmüyo mesela büyüklerimiz dini bir konuda bişeyi yapmassak ''yapmassan cennete gidemessin'' diyor.
peki iyi insan olmak için korkutulmaya ihtiyaç war mı
082 Yorumla- +1 yıl
cehennem olduguna göre demekki var.
- +1 yıl
tamam şimdi bana açık açık dinsizmisin falan diyosun :D tepki çekmek istemiyorum ama bişey demicem nys. d
- +1 yıl
oladabilir olmayadabilir. diyelim :d
- +1 yıl
hayır. olmadım daha. ama olmak istiyorum. açıkcası bilmiyorum.
- +1 yıl
satanist demek sadece şeytana tapmak demek degil.
- +1 yıl
ilgilendirmez diyemessin satanizm de bir agaç gibi farklı dallarda alanlarda.
- +1 yıl
ya edd aslında şeytan onların başları yani tapmak degilde bazıları şeytanı dost olark görürler ya da yardımcı.
- +1 yıl
iletişime geçtiklerini söyleyenler var ama nekadar dogru bilemem.
- +1 yıl
edd bazıları çok saçma ama gerçek olanlarda var. :D
- +1 yıl
civciv ne alaka :D
- +1 yıl
anlat da eskiyim :D
- +1 yıl
of anlat işte ya :D
- +1 yıl
haha :DDD olum altı üstü civciv ezcem lan evlenmicem ki ne darısı başına diyon. d. d küçükken ezmişi, mdir zaten. d
- +1 yıl
kanı tercih edrim. d
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/8nVW1W.jpg güzelliğe bak ablası
- +1 yıl
izledim 5 defa her bölümünü :D
- +1 yıl
işim vardı :D
- +1 yıl
ordamısın?
- +1 yıl
üşenmeseydim ezerdim :D araştırma yaptım biraz. D
- +1 yıl
dallarını degil satanist insanları araştırdım sanırım :DD satanist arkadaşım 18 gündür girmiyo. onuda araştırdım :D
- +1 yıl
haha :D baya bir mübarekler yani. d. d bide şöyle bişey var hep taş varlıklar satanist veya ateist çıkıyo benmi sorunluyum amk? :D
- +1 yıl
:D yakışıklı anlamında :D
- +1 yıl
çok zekisin :D
- +1 yıl
tipsiz oldugunu mu düşünüyorsun :D
- +1 yıl
çok uzun kısaca ismini söyle bnc :D
- +1 yıl
yasemin. d
- +1 yıl
aşk tanrısı eros :D
- +1 yıl
sosyal olmaktan kaynaklanıyo bunlar :D
- +1 yıl
güldürdün * :D edd hergün biri beni sevdigini söyleyip iltifat ediyo sözler söylüyo falan ordan biliyorum :D
- +1 yıl
yaa :D öylemi diyosun :D
- +1 yıl
daha nekadar söylicem eroscum ben satanist degilim daha olmadım :D
- +1 yıl
bikaç yıla olucam kendimi hazırlıyorum :D
- +1 yıl
gel gel beklerim seni :D
- +1 yıl
neden olmasın :D
- +1 yıl
eros kafa çocuksun bagladım seni :DD
- +1 yıl
imkan buldukça girerim. d
- +1 yıl
çıkıyorum ben :D kendine kötü bak mümkünse civciv öldür bileklerini kes kanını iç öldürdügün civcivin derisini yüz pişir ve ye :D
- +1 yıl
geldim ordamısın :D
- +1 yıl
hee :D
Diğer konusunda 412 cevap paylaştı. para vermeseler çalışmam ama diğer soru da afilli soru bir hocaya sormak lazım
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat