Böyle Tanrı varken Şeytan'a ne gerek var?
Robert M. Price
Bazı insanlar var hayatımda Allah için elinden gelen tüm ibadetleri yerine getiriyorlar. Dışarıdan baktığın zaman o insan kesin cennete gidecek herşeyi yerine getiriyor diyorsun diyebiliyorsun, o insanla islami muhabbetleri konuştuğunuzda verdikleri cevap Allahım inşallah bizede nasip eder oluyor hemen hemen her konuda inşallah var ve hemen hemen her konuda Allaha olan inançları için Allah sevgisi için yaptıkları şeyin arkasında durdukları her ifadelerinden anlaşılıyor. Ben bunda bir çıkar göremiyorum açıkcası.
Aldanma insanların samimiyetine!
Menfaatleri gelir her şeyden önce.
Vaad etmeseydi Allah cenneti;
O’na bile etmezlerdi secde.
MEHMET AKİF ERSOY
Buna da laf etsinler hadi
3 çeşit insan vardır. Biri cenneti istediginden ibadet eden, ikincisi cehennemden korktugu icin. ucuncusu Allah icin. Rabbine duydugu sevgi icin. (Aşkın gozyasları, alıntı)
Fikrinize katılmıyorum. Gerçek müslümanlar var, vardılar, olacaklar. Her şey menfaat değil. Belki ben değilim, belki siz de değilsiniz bilmiyorum ama Allah'ı gerçekten hayatının merkezine koymayı basarabilenler var.
İşin içine belirledi sokarsak her inanç her düşünceyi doğru kabul edebilirsiniz önemli olan nesnel yargılama bulunmak
ne dedigini anlamadım ama bos ver :D Benim fikrim bu, insallah gercekten Allah icin ibadet eden birini tanıyıp anlarsın. İyi aksamlar. :)
Seni anladım ben de bir ara senin gibi düşünüyordum ama doğru değilmiş. Sana da iyi akşamlar
Ederdi.
Kimi Museviler cennet cehenneme inanmaz. Bunlardan İncilde de bahsedilir hatta. Valla ben de hiç anlamadım ama o halde de inanmak oluyormuş demek.
Cevap
13Cevap
Yüce allahı egoistlikle ithaf etmişsin güncellemende Sanki bizi yaratıp cehenneme doldurmanın ona bir katkısı olacağını düşünmüşsün bir anne bile yavrusuna kıyamazken kainatın yaratıcısının büyük bir şefkat duyduğu kullarına kıyabilmesi akılcı bir mantığın teorisi değildir.
Gelelim soruna
Dante Alighieri isimli şahsiyet hayatı boyunca hep bir amaç uğruna bedel ödemek zorunda kalıp sonrasında böyle bir fikir beyan etmiş olabilir. Ancak Bu onun inancıyla bağdaşır. Allah kullarıyla arasına iyiyseniz cennet kötüyseniz cehennem gibi bir çıkar ilişkisi koymaz yanlızca ameli iyi olan kullarına ihsanını sunmak için cennetle ödüllendirir.
Ayeti okusana söz verdim kimilerinin cehenneme atmam gerekiyor diyor burada merhamet nerede
Bağnazlığa batıllığa sürüyorsun işi tüm kainatı yaratan yüce Allah kime neden söz versin ayetin meali o değil sen ve senin gibilerin uydurduğu tefsir o kendinize göre yorumlamışsınız. Cehalete sürüklersen tartışmam senle.
Arkadaşım ayetin her çevirisini aynı hüküm var. Kuranda yazana inanmıyorsan inanma. Tartışmazsan tartışma ne yapalım yani
@soran Ayetin mealini bilmemekle suçladığın kişi Kuran'ı Kerimi Ezbere biliyor saçmalama daha fazla istersen Mealinide başlıca tefsirlerinide Ayetlerin surelerin nazil olduğu şehirleride iyi bilirim tutmadı bu teorin
Ezbere bilmen onu anladığın anlamına gelmez. Mealini bilmemek suçlamalar zaten sana meal vermişim. Benim söylediğim onun hakkında düşünmediğini. Papağan gibi ezberlediğin. Ne demek istiyor allah bu ayette onu söyle bari
Seninle tartışmak çamura su dökmek gibi ne kadar dökersen dök berraklığı sağlayamazsın.
İyi safhada yapıyorsun siyasete atıl bence iyi prim yapar bu dediklerin
Cennet ya da cehennem olduğu halde çoğu müslüman sözde müslüman.. Bir de vaat edilmeseydi, o %10'luk gereğini yapan kısım da kalmazdı..
Valla incile göre ediyorlar da içleri kötü falan fistan. Ben de anlamadım, Yahudilerin aklına benim aklım yetişemiyor :/
Olsun adamlar dünyanın efendisi işte, bizde o da yok 😔
Benzetmeye gel... metaforlar akıyor :D
Her başarılı erkeğin arkasındaki zeki ve cazibeli kadın mı oldular şimdi. Daha iyisi gelene kadar en iyisi bu.
Tek başlarına bir hiç deme lütfen -_- bir hiç olan da o noktaya gelemez. Ay aman Yahudileri korumak da bana kaldı :D
Ama ares sence de bu deyiş yahudileri fazla küçümsemedi mi? Bu adamların çoğu gerçekten akıllı eğitimli kültürlü kimseler.
Hem abd yardımı dahi olsa bu da bir başarı değil midir? Tonla millet varken niye İsrail bu yardımı alan? Başka soykırıma uğramış milletler yok mudur? Israili ayıran nedir? Burada bir yahudi başarısından söz edemez miyiz? Adamlar yüzyıllardır diasporada gezmiş ve asimile olmamışlar, ben kendilerini küçümseyemiyorum :O
Aman aman ortaya çıkacak kimliğim :D
Yok da yahudileri pek severim, yedirmem millete :P ya zeka ve becerilerine hayranlık duyuyorum yoksa bana ne :D bana bir faydaları mı var, du bakayım yok :/
Aramızda kalacak diyorsun, herkesin ortasında soruyorsun be ares yahu alemsin valla :O
Mossadla bağlantım mı var diyeyim ne diyeyim allasen...
Bunun da bir anlamı var ama söyleyemeyeceğim -_-
Biz görmeden sevdik Cihan Peygamberimiz Hz Muhammed (s. a. v.) i. Delikanlı olunca. Kalbin temiz iyilik yapmayi seven biri olunca. Direk müslüman oluyorsun. Yani iyiligi sevgiyi cennet icin degil. Görmeden sevdigimiz. Peygamberimizi örnek aldığımız icin Böyleyiz. Ve Elhamdullilah Müslümanım
Tanrı böyle birdünya kuramaz.
Hatta g. tüne bile sahip çıkamaz.
Böyle bir yeryüzünü ancak ve ancak
Yüce bir yaratıcı oluşturur.
Oda herkese beyin verir.
Isteyen bulur, isteyen kudurur.
ALLAH ı tanımamana rağmen,
Senin nefesini kesiyor mu?
hayır.
Çünkü o tanrı ya da insan değil.
O ALLAH yüce yaratıcı.
ve arkadaşın nicki xhamster çok ironik geldi
Kişilik problemi yaşıyor olmalı
Problem beynini yoklayamamanda.
bravo kardeşim on numara beş yıldız tespit hadi açıklayın müslümanlar. imanın hep g*t korksuundan geldiğine inanmışımdır zaten
ne sandın yapragım dıcem :AS:DF:G
cennetı sundugu halde gunah ısleyen var musluman olup sen dusun :D
Çok yanlış anlamışsın.
yok yok doğru anladım ben :D
Ben seni çok yanlış anladım o zaman
olabılır fark etmez :)
sonuc olarak cennet de yok mükafat da :PP
Olsaymış iyi olurdu ama değil mi?
mükafat ıcın degıl en azından bu dunya ıcın olmasını ısterdım :(
Belki bir gün olur.
çok doğru demiş insan işine geldiği gibi davranır ve üşengeç bir varlıktır eyer bize doğuştan bir cennet var edilmiş olsaydı zamanla din bile kaybolurdu çünki secdeye gerek duymazdık tanrı işini biliyor kanks :D a. m. k egoist tanrısı
Bütün inançlı insanlar ikiyüzlü. Sırf cennete girebilmek için yardım etmek kadar aşağılık bir şey var mıdır ki?
Asıl kötü olan düşünmüyor olmaları
Bu site sana nasıl bu kadar prim veriyor amçnlamıyorum.
Bir bayanın ağzını her açtığında sadece küfür etmesi ne kadar iğrenç.
Küfür etmemiş ki
Afedersin nerde küfür ettim @xhamster06 ?
iyi o zaman.
Bence ikinizde
"Aşağılık" ve "ikiyüzlüsünüz"
Bunlar küfür değilse sorun yok.
Ben o dediklerin değilim ama SEN? nickin ile savunduğun şeylerin uyumuna bak
Haha bunlar ''argo''dur küfür değildir. @xhamster06
Hakaret ne görmemişsin sen. Gerçekleri söyleyince hemen bir savunmaya geçmiyor musunuz.. beni deli ediyorsunuz. Ama sadece gülüyorum :)
Ama uyardıda eğer günahkâr olursan yanacaksın bile bile yanmayı istiyormusun?
İsa da Zeus da lat da uyardı neden onlara uymuyorsun
Benim peygamberim Muhammed..
Güzel
Aynen..
Vaad etmesi ına göre bir irade verirdi hikmetinden sual olunmaz
Nesnelliği olmayan bir cevap. Cevap vermek için söylenmiş bir söz.
Hikmetinden sual olunmaz demişsin sorgulamadığımız bir şeyin doğru olup olmadığını nasıl bilebiliriz. Onu söyle.
Din dogmadır diyorsun. Sen de haklısın.
secde ederdik... onun lütufları geniştir... cenneti vaat etmemiş olsaydı onun yerine başka birşey lütuf ederdi.. yine secde ederdik... rahmet geniş...
İlla bir menfaat (lütuf) olacak diyorsun.
bizler ona secde edelim diye yarattı.. yine de secde edeceğiz.. ö
Niye secde etmemizi istiyor ki? İhtiyacı yok ki.
rabbimize daha yakın olmak için... secde de sen ile rabbim arasında ince bir çizgi vardır.
Yakın olmasak ne olur. İnce çizgiyi de nereden çıkardın.
olur mu öyle şey... yakın olacaksın... olacaksın ki o da senin yanında olsun... o kulunu asla bırakmaz
Eğer dilemiş olsaydık, herkese hidayetini verirdik; fakat tarafımdan şu söz verildi: «Elbette ve elbette cehennemi bütün cin ve insanlardan dolduracağım!»
bak bazılarını bırakıyor. Hidayete erdirebilirmiş ama söz vermiş bazılarını cehenneme atması gerekiyormuş.
söz verdikleri bana iman edenlere diyor... ama ona şirk koşanları cehenneme atacağını söylüyor..
Ama allah istese şirk koşamazlar değil mi?
boş sorulara boş cevap vermem...
Peki verme.
Mehmet Akif Ersoy'un da buna benzer bir sözü vardı.
İçinden gelmediği halde sırf sevap kazanmak için iyilik yapmaya çalışan insanlardan tiksiniyorum. İğrenç bir bencillik var orda
Tanrı Dante Alighieri e Beyin vermeseydi Bu cümleyi kuramazdı mesela?
Robert M. Price varken Şeytan Dinleniyodur eminim...
Asıl soru birinin beyin verdiğini nereden çıkarıyorsun o.
Secde cikar iliskisiyle alakasi yok. kaldiki musluman dogan herkez namaz kilmiyor.
Allahin rizasini kazanmak isteyen namaz kiliyor bence.
Yani cennet olmasaydı da insanlar namaz kılardı diyorsun dediğine sen inanıyor musun?
Evet inaniyorum cunku her muslumanim diyen namaz kilmiyor
cennette huri yoksa ben namaz kılmam arkadaş kusura bakmasın
Dogru demis hep cikar iliskisi mayamizda cikarcilik var.
yanlış yine aklını kullanan adam tanrıya şükrederdi ibadetini daha farklı yapardı
Doğru, bir çeşit çıkar iliskisi gibi.
Tanrının çıkarı ne?
Kendisini kabul ettirmek
Kibirli bir tanrı var kendini kabul ettirmek istiyor diyorsun sence mantıklı mı. Herşeyi gücü yeten biri niye böyle bir şey için uğraşsın ki.
Belki o değil, insanlar uğraşmıştır :)
Haklısın.
Allah Tanrı'nın belasını versin be gülo.
Yasak elma gibi..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar