Arkadaşlar merhaba kız kardeşim 17 yaşında özel hayat ihlali fotoğraf yayma birlikte olma gibi durumlardan karşı taraftan şikayetçi olmuştu (birlikte olma kendi rızasıyla tabi devlet suç olarak gördü iptal etti sonra) Fakat tehdit ettikleri için hapse girersin sende gibisinden geri çekti fazla uzatmadan soruyorum kamu davasına döndü olay uzlaşma mahkemesi olucakmış. Uzlaşma sırasında kabul etmezse ve tehdit ettiler vs derse karşı taraf hapse girer mi? Uzlaşma olucak denmesinden 1 ay geçti ne zaman olur? Lütfen cevaplayın. Mağdur ve fail karşı karşıyamı getirilcek.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Cinsel suclardaki kanunları bilen veya bildiğini sanan biri olarak diyebilirim ki; eğer cinsel birliktelik olmuşsa ve kardeşimiz 17 iken karşı taraf +18 ise kendi rızasıyla olduğunu beyan ederse sikayette reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan ceza alır karşı taraf. Ama eğer ki tehdit, şantaj, cebir veya hile uygulanarak ya da bilinci etkileyen bir ilaçla olmuşsa ve bu şekilde bir birleşme olmuşsa cinsel istismar olarak kabul edilir ve karşı tarafa yüksek bir ceza verilir. Ama dediğim gibi karşı tarafın yaşı ve gelişme durumu değişkenlik gösterir.
02 Yorumla- +1 yıl
Karşı taraf gayet olgun yaş olarak zihinsel olarak. Bana göre canım ama. Şikayetten geri çekildiğimiz için maalesef uzlaşmaya gidildi. Avukata biz söylesek tehditten dolayı geri çektik hamilelik riski oluşturdu vs desek yine de bir işlem başlatamazlar mı
- +1 yıl
Maalesef kanunlarda şöyle bir de madde var ki bir defa bir sikayet veya davadan vazgecerseniz tekrar şikayetçi olamazsınız. Ama durum cinsel suç olduğu için dava doğrudan kovusturulur. Yani ne olursa olsun devam etmesi durumunda ceza alır. İsterseniz mevzuat. org sitesinden TCK. Md 103 ve Md 104 u açıp okuyabilirsiniz açıkça cinsel istismar ve reşit olmayanla cinsel ilişki durumunda verilecek cezalar dahil açıklaması bulunuyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
Acil serviste çalışırken böyle bir olaya rastlamıştım, erkek 19 yaşında kız 17. Kız hamileydi tabi, yaşı küçük olduğu olduğu için kurallar gereği polise bildirildi ve göz altına alındı. Kızın kendi rızasıyla olsa dahi yaşı küçük olduğu için erkek hapise girer ki öyle de oldu. Mahkeme dede böyle bir karar verilmesi gerekiyor bence.
00 Yorumla Tehdit aldığınıza dair delil bulun ses kaydı kamera görüntüleri flan yok mu hiç savcılığa tehdit edildiğiniz için suç duyurusunda bulunun ya da gidin bir avukatla detaylı konuşun daha fazla yardımcı olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Onun eşi var ben varım babam var şahit olarak. Karakolun önünde oldu olay.
- +1 yıl
Cinsel birşey olduysa kardeşin ceza almaz. Her zaman erkek suçludur. Kardeşin reşit değil. Özel hayatın ihlali için de idari yapt8rım cezası yer karşı taraf. Sakın geri çekilmeyin.
03 Yorumla- +1 yıl
Şikayeti geri çektiğimiz için uzlaşmaya gidildi...
- +1 yıl
Uzlaşamazsanız tekrar olay mahkemelik olur zaten.
- +1 yıl
Hapise girebilir yaniii
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır. Uzlaştırmacı arar telefonla. Karşı karşıya gelmek zorunda değilsiniz. Avukatım. Olayı daha net anlatırsanız yorumda bulunabilirim
09 Yorumla- +1 yıl
Şöyle diyim ailemin yanında şikayetini geri çekmezsen senide içeri attırırız diye tehdit ettiler. Bizde çekmek zorunda kaldık yaptığı suç rıza dişi video çekme, fotoğraf yayma, ortada bir birliktelik olması. Çektikten sonra olay kamu davasına döndü. Karşı tarafın telefonuna el konuldu 6 ay boyunca. Uzlaşma mahkemesi olacak dediler fakat biz cezasını çekmesini istiyoruz. Uzlaşmayı kabul etmese ailesi tehdit ettiği için şikayeti geri çektim dese yine de bir ceza almaz mı? Kızı hamile bırakma riski de oluşturmuştu.
- +1 yıl
Hapise girme gibi bir durum olur mu peki bu dediklerimizide söylersek
- +1 yıl
Yine de bir ihtimal var yani
- +1 yıl
Çok çok çok teşekkür ederim çok sağolun kendimi sıkmış gibi hissettim öyleyse kusura bakmayın <3
- +1 yıl
Uzlaşma da bildiğim kadarıyla karşı karşıya geliyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Kardeşin reşit olmadığından her türlü. karei taraf suclu
00 Yorumla Ben de uzlaştırmacı ile görüşmüştüm mahkeme sonrası
02 Yorumla- +1 yıl
Karşı karşıya getirmediler mi
- +1 yıl
hemen hapis olmaz tehdit edildiğine dair delil olması lazım sanırım
00 Yorumla - +1 yıl
Avukat tanidigin yok mu
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 692 cevap paylaştı. Saglam bir avukatla siz kazanirsiniz
00 Yorumlaİptal edilen kısmı anlamadım?
00 Yorumla- +1 yıl
Net karşı taraf ceza alır gibi geliyor bana da
00 Yorumla Nası yani ya
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Dava konusu somut olayda, kız kardeşinizin tehdit edilmesi üzerine şikayetinden vazgeçtiğini beyan ettiniz. Tehdit unsuru ile şikayetin geri çekilmesi mahkeme tarafından dikkate alınan bir unsurdur. Tehdit unsuru ile şikayetin geri çekildiği ifade edildiği takdirde davanın seyrini değiştirmektedir.
Uzlaştırma aşamasında mahkemede yargılama işlemi yapılmaz. Dava konusu somut olayı soruşturan savcı tarafından dosyanız, uzlaştırma işlemi ile görevli olan uzlaştırmacıya atanır. Uzlaştırmacı taraflara ulaşarak, uzlaşma hakkında bilgi verir ve uzlaşma konusunda fikirlerini alır. Uzlaştırma işleminde mağdur ve fail karşı karşıya getirilmez.
Ceza mahkemesi, yargılama sırasında ceza davasının konusu olan suçun uzlaştırma kapsamında olduğunu görürse, sanık ve suçun mağduru arasında yukarıda anlattığımız savcılık tarafından işletilen prosedürü işletir (CMK md. 254). Uygulamada mahkemeler uzun bir duruşma günü vererek bir nevi duruşmaya ara vermekte, dosyayı uzlaştırma girişiminde bulunmak üzere uzlaştırma bürosuna göndermektedir. Uzlaştırma bürosu da uzlaştırmacı görevlendirip tarafların uzlaşma müzakeresi yapması için girişimde bulunmaktadır. Taraflar arasında uzlaşma sağlanmadığı takdirde, mahkeme yargılamaya kaldığı yerden devam eder. Uzlaştırma girişiminin bir uzlaşma anlaşmasıyla sonuçlanması halinde ceza mahkemesi şu şekilde karar verir:
Uzlaşma gerçekleştiği takdirde, mahkeme, anlaşmanın tarafların özgür iradelerine dayandığını ve hukuka uygun olduğunu tespit eder ve uzlaşma konusu yükümlülükler de yerine getirilirse, ceza davasının düşmesine karar verir.
Uzlaştırma görüşmeleri neticesinde hazırlanan uzlaşma anlaşması şartlarının yerine getirilmesinin ileri tarihe bırakılması, takside bağlanması veya süreklilik arzetmesi halinde; sanık hakkında, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir. Geri bırakma süresi boyunca dava zamanaşımı süresi işlemez. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması için CMK md. 231’de düzenlenen şartların oluşup oluşmadığı araştırılmaz. Uzlaşma gerçekleşmişse, diğer koşullar aranmadan sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildikten sonra, uzlaşma anlaşmasının gerekleri yerine getirilmediği takdirde, mahkeme tarafından hüküm açıklanır (CMK md.254/2).
Ceza almasını istiyorsanız karşı taraf ile uzlaşmamanız gerekmektedir. Uzlaşmadığınız takdirde soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına geçilecektir. Dava görülecektir ve karşı taraf cezalandırılacaktır.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim ama mağdur ve fail karşı karşıya getirilmeden nasıl uzlaşma olucak