Anne dediğin Askerdeki kınalı kuzusuna bu mektubu gönderendir...
“Yavrum, Hasanım, Kınalı Kuzum,
Mektubun geldi, sanki dünyalar benim oldu. Köy katibi okudu, ben ağladım. Kumandanını pek sevmişsin, ne güzel! O senin babının yarısıdır. Sakın ola yavrum kumandanının emrinden çıkma, önünden aykırı geçme. Ateşe bas dese basasın yavrum. Kars’tan, Siirt’ten, Adana’dan, Uşak’tan arkadaşların olmuş. Birbirinizi çok sevip iyi geçinirmişsiniz. Elbette öylesi yakışır yavrum. Onlar senin dünya ahret hakiki kardeşlerindir. Sakın onları incitme yavrum. Südümü sana helal etmem. Kumandanın saçındaki kınayı sormuş. Bunda bilmeyecek ne varmış ki yavrum? Bizim burada Allah için kurban seçilen koçların başını kına ile süslerler. Ben de dört kardeşin içerisinde en çok seni sevdiğim için seni Hz. İsmail’e kardeş seçtim. O da kurban edilmek istendiğinde kınalanmamış mıydı? Yavrum, kıyamet günü, mahşer yerinde, o kına senin işaretin olacak, o kalabalıkta seni kolayca bulacağım. Aha işte benim kınalı kuzum da burada deyip seni bağrına basacağım.
Anan Hatçe "13 Yorumla- +1 yıl
Ağlattın sabah sabah :((
En İyi Cevaplar
dunyanin en odun , umursamaz adami olsan bile, onu kaybetmenin uzerinden gecen yillara ragmen, cocuklugunda sana yaptigi kurabiyenin kokusunu herhangi bir yerde duydugunda 5 yasina donmeni saglayip hem gulmeni hem huzunlenmeni saglayan o tatli kadina "anne" denir.
65 Yorumla
1-Ultrasonda bebeği görünce gözleri dolup ayağı bacağı şurası mı diye yorum yapandır
2-Uyduruk ninni besteleyendir.
3-Günde 3 kere sizi arayan ve ses tonunuzdan günün nasıl geçtiğini anlayan kişidir
4-''seni seviyoruum şişko ''dediğimde ,sevinen sonrada ben şişko değilim yaaa diye mızmızlanan kişidir
5-Biran önce evlenmemi isteyen kişidir
6-Garip planlarla arkadaşlarının oğluyla sizi güya tesadüfen karşılaştıran kişidir
7-Saatlerce bıkmadan usanmadan yemek dersi vermeye çalısan kişidir
8-Ben olmasan poponu kim toplayacak diyen kişidir
9-Bir an önce evlende kurtulayıım diyen arkasından da seni alan ertesi sabah kapıma geri getirir diyen kişidir ..
Ama evlenicem diyede benden gizli saatlerce ağlayan şişko kadın benim canım annemdir11 Yorumla
Diğer konusunda 694 cevap paylaştı. 1)Bebeği ağlarken susturmak adına Ağzından gerip sesler çıkarıp o seslerle tuaf dans eden kişiye anne denir..Aldığı eğitimi sınavlarda döktüğü terleri dişiiyle tırnğıyla kazıyarak edindiği kariyerini bir yana bırakıp yavrusunun yanında kalan kişiye anne denir.
2)çocuğunun gözlerinden akan bir damla yaş için dünyayı yakacak kadar gözü kara olan kişidir anne..ve aynı zamandan bir gülümsemesi içinde canını veren kişidir.
3)bütünn bedeni yorgunluktan kırılsada hala bebegını guldurmek ıcın saklavanlıklar yapan kişiye
anne denir:)
4)kendine vakit ayırdıktan sonra vicdan azabı duyandır :)
5)Evladı içinhiç düşünmeden böbreğini,karaciğerini gerektiğinde evladı için canını verebilen kişidir.96 Yorumla- +1 yıl
+++
- +1 yıl
savulun malkoçoğlu geliyor:D +1
- +1 yıl
on puan sana fıstıgım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Kilometrelerce ötede ve yirmisinde
olmaniza ragmen halâ
beslenemeyip ac kaldiginizdan
endiselenendir. Koliler hazirlayip
bosluklarini, yasadiginiz koca
sehirde meyve bulamayacaginizi dusunerek elmalarla doldurandir.
bazen sizinle buyuyendir.en sert tartismalar yapilan, en cabuk kusulen ve en az dargin
kalinabilendir.yine de en iyi dinleyendir. anlayandir.
"sizi her an dusundugunu"
soylediginde durustlugunden emin olunabilecek tek kisidir.
karsilik beklemeyen ve asla karsiligi
bulunamayandir.
her zaman ilk aglanan insandir.
siz olmanizi saglayandir. siz "sizi" olusturuken ozgur
birakandir. ve onu, her haliyle
kabullenendir.
kokusu kendinizinkine en
benzeyendir. ozlenendir.30 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl
Cennet annelerin ayakları altındadır.
Anne gibi yar olmaz.
En güzel yüz annemin yüzü, en güzel söz annemin sözü.
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.
Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz
Ana hakkı, HAK hakkıdır.
Ana kızına taht kurmuş, baht kuramamış.
Ana sevgisi bütün sevgilerin kaynağıdır.
Analık, kadının en büyük şerefidir.
Anamın ekmeğine kuru, ayranına duru demem.
Ananın bastığı yavru incinmez
Ananın kötü kızı olmaz, kaynananın da iyi gelini
Kuzguna yavrusu anka görünür.
BU SÖZLERE NAİL OLMUŞ KİŞİLER BİZİM ANAMIZDIR.10 Yorumla - Diğer konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılkilometrelerce uzakta da olsan gece hastaneye gittiğini rüyasında görüp sabahın ilk ışıklarıyla arayıp "neyin vardı senin dün gece?" diye sorandır.
hiç bir zaman yavrusundan önce kendini düşünmeyendir.o gelmeden yemek yemeyen ona almadan kendine almayandır.
istediğiniz şeye hayır desede iki gün sonra önünüze koyandır.
gördüğü en güzel şeylerin sizin olması için çalışandır.
hastalıklarını dinlemeyip otur dememize aldırış etmeden çalışan çabalayan didinendir sırf yavrusu okusun, eksik kalmasın diye.
ulaşamadığında tekrar tekrar sancılarla doğurandır bu uğurda 36 kere arayandır.
her duasına yavrusuyla başlayıp her duanın sonunda yine yavrusunu ekleyendir.
herkese karşı en suçlu en haksız olduğu anda bile yavrusunun arkasında olandır.
24 yaşınada gelseniz gece kalkıp kalkıp üzerinizi örtendir.
ekmek yapıp tandırı kaldırdıktan sonra sana katmer yapmadım deyip akşamın 7sinde tekrar tandır yakıp hamur yoğurandır.
hayatta tek amacı olandır o da çocuğu ve çocuğunun mutluluğu.10 Yorumla geceleri kurulmuş saat gibi uykusundan kalkıp gözlerini dgru düzgün açmadan cocuğunun her ısını halledip yatan ve sabah erkenden günede kalkan kisiye.
Bebeğini aşıya götürdüğünde canının yanmasına ici gitse bile o cocuğu sabit tutan iradeye anne denir.
elinde buton torba ve kucağında cocuk varken topuklu ayakkabılarla evine gelebilen ve hiç bakmadan tek seferde anahtarları çantasından çıkaran kisiye anne denir.11 YorumlaDiğer konusunda 433 cevap paylaştı.
geceleri o kadar sessiz yatarki arada bir endişeyle bakarım nefes alıyomu diye (biraz rahatsız çünki); O benim annem
6 çocuk için herşeye katlandı; O benim annem
eve geç gittiğimde ikide bir beni arar''Ayşooo nerdeesin kızım burası istanbul'' der; O benim annem
bi yerim acıdığında ''sana gelen dert bana gelsin'' der o benim annem
pazar sabahları beni gıdıklaya gıdıklaya kaldırır; O benim annem
beni karşılıksız seven tek insan;O benim annen anam
ve daha bi sürü şey...
bu soruyuda kutlamak için bi vesile kabul eder ;
önce annemin sonra senin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.00 Yorumla
+1 yılanne her hatırladığım da yüzümdeki gülümsemedir
anne şefkattir karşılık beklemeden sever
anne melektir ve ALLAH ın en anlamlı hediyesindendir
anne kendinden vazgeçip cocugu için var olandır
anne bütün güzel vasıfları taşıyan ve yaşatandır
anne ayaklarının altına cennet serilendir
anne dünyanın 8 harikasından bile daha harikadır12 Yorumla- +1 yıl
elleri öpülesice gönülleri hoş tutulacasılar
+1 yılDelikanlı, katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti. Ancak kız, korkunç bir şart ileri sürerek:
- Senin sevgini ölçmek istiyorum, dedi. Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin.
Delikanlı, tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti. Annesi, belki de durumu farkettiği icin oğluna fazla direnmedi. Ve cocuk, annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.
Delikanlı , kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken, ayağı bir taşa takıldı. Kendisi bir tarafa, mendil icindeki kalp bir tarafa fırladı. Canının acısından, ağzından ister istemez "Ah anacığım!" sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:
- Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?
direk bu hikaye geldi aklıma.00 Yorumla
+1 yılsen akşamın erken saatlerinde yatarsın.ne bi su içmeye ne de lavabo için uyanırsın.sabaha kadar ölü gibi uyurken o ise neden kalkmadı yemek de yemedi su bile icmedi acaba bi şey mi oldu diye sabahı eder.içine kurt düşmüştür artık.sabaha karşı 5 gibi seni kontrole gelir ama uyandırmak da istemez.ama gözleri dolu bi şekilde sabaha kadar uyumadım bi şey oldu sandım diye bi açıklama getirir.O'na anne denir...
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılYaramazlık yaptığı için dayak yiyeceğini anlayıp kaçan çocuğa fırlattığı terliğe verdiği falso ile Messi'yi bile kıskandıran kişiye anne denir (Eskiden böyleydi, artık anneler daha sabırlı galiba).
16 Yorumla- +1 yıl
Beni tarif ettin sanki :)) uzmanım bu konuda , enbirinci terlik atıcıyım :D
- +1 yıl
Eski annelerden kim kalmış :)))
- +1 yıl
Güzelim senin çocuk henüz terlik atacak kıvama gelmemiştir , bunun belli bir yaş sınırı var :))
- +1 yıl
:)))
+1 yılAnne her çocuğa kendi evladıymışcasına sevgi ve merhametle yaklaşan , seven , koruyan kollayandır ..
15 Yorumla- +1 yıl
Balonun hayırlı olsun :))
- +1 yıl
Ne zaman ki senin dediklerini yapmamaya dili pabuç kadar olmaya başladımı terlik kıvamına gelmiştir , ama falsolu atmayı öğrenmelisin ve dizlerden aşağıya doğru atmalısın :)) öyle atıcan ki kolidorda terlik köşeyi bile dönebilmeli :D ben yapabiliyorum uzmanım
- 22 Yorumla
Gözlerine baktığında gerçek sevgiyi gördüğün kişiye anne denir.
Hakkında kitaplar dolusu şey bildiğini düşünürken bile seni şaşırtmayı başarabilen kişiye anne denir.
Bacaklarına uzandığında yaşını, makam, mevki, eğitim ve öğrenimini bir kenara bıraktığın, üç yaşındaki bir çocuk gibi davrandığın kişiye anne denir.
Onu sevdiğinii göstermek için küçücük bir şey de götürsen gözleri dolan, ağlamamak için kendini zor tutan kişiye anne denir.00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılzamane anneleri öyle zaten facebook ta hamilelikten başlıyolar albümlere
12 Yorumla- +1 yıl
ne güzel yaa
+1 yılçok fazla bir şey söyleyemeyeceğim.bir çocuk babasız büyür ama annesiz asla.bunu bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum.dünya da anne dışında kimse kimseye ömrünü adamaz..
31 Yorumla
+1 yılsevgiyi en iyi öğreten varlık... Allahın merhamet okyanusundan insana bağışladığı bir damlayı maksimum şekilde tabiata gösterebilen varlık. Anne olan çok kadın gördüm vücut dili bile acayip değişiyor...:)
10 Yorumla
+1 yılİnsan sevgilisini , ailesini , Allahı bile çıkar , menfaat ve karşılık bekleyerek severken , yeryüzünde kendinden başka birisini karşılık beklemeden sevebilen tek canlıya anne denir.
10 Yorumla
+1 yıliptal et, sesi kıs, kapat, ileri al gibi seçenekleri bulunmayan alarma anne denir.
17 Yorumla- +1 yıl
bebeğim olmadığı için bilemicem. 24 yaşına geldim hala işe gitmek için annem uyandırır. o yüzden böyle bişey yazdım :) anne 5 dk sonraaa desem de. anneee bugün gitmicem desemde uyandırır.
- +1 yıl
Bizim ufaklik sabahin 6sinda kurulmus saat gibi tepemde ziplamaya baslar, uyanmassam saclarima yapisir, daha da uyanmassam bu sefer tokatlamaya baslar, hala direniyorsam bu sefer isirir... Yani kurulmus saat gibidir, ama en kotusu sabahin 6'sinda kaka dolu poposunu direk yuzume bastirip benimle oynamasiidir. Iste bu olaydan sonra kalkmamak imkansizdir...
- +1 yıl
zaten evlenmemeyi düşünüyordum şu yorumdan sonra bill gates in kızı gelse evlenmem :)
- +1 yıl
yok yok hiç bişey uykumdan tatlı olamaz :))
+1 yılkaç defa sana dedim şu odanı topla ayakkabılarını dolaba koy diyip arkandan halen konuşan sen ne pis bir çocuksun :)
off kıza bak diyince boşver kızı boşver sen işine bak yarın onlar sana bakar diyen ANNEM
iki gün sonra bu konuştuklarımı ararsın diyen ANNEM
herşeyi senden 10 kat daha düşünen CANIM ANNEM00 YorumlaSaydıklarına ilavete " Çocuğunu bilinçli bir şekilde, iyi ahlak ve edeple Vatana Millete hayırlı bir evlat yetiştiren " kişiye Anne denir, diye ilave etmek istedim.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBebekten dökülen gözyaşlarımı
Güneşe sererek kuruttum anne
Senin şevkatinden uzak büyüdüm
Sevilmek ne demek unuttum anne unuttum anne
Gittiğin yerlerde çiçeğin var mı
Onlar da ben gibi yaramazlar mı
Terkedip gidersen ağlamazlar mı
Çocuklar güler mi unuttum annem unuttum annem
Seni beklemekti gecem gündüzüm
Seni dilemekti en güzel sözüm
Kim bilir yetimim belki öksüzüm
Ben neden doğmuştum unuttum anne unuttum annem00 YorumlaDiğer konusunda 834 cevap paylaştı. Anne kime denir,yavrusunun dogumundan kendisi ölümüne kadar,yavrusunu sinesinde saklayan o sıcak duyguyu veren kadına anne denir,
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAnne annelik görevini hakkıyla yerine getirne denmeli. Fakat her doğuran kendini anne sanıyor o ayrı..
10 Yorumla 4 kişilik bir ailede 3 dilimlik pasta varsa "Ben pasta sevmem" diyen tek kişiye Anne denir.
50 Yorumla
+1 yılbaşka bir şehirde,bir gece yarısı karnın acıktığı sırada telefonla arayarak ''Karnını doyurdun mu?'' diyen kişidir.
20 YorumlaAnnenizin gözlerine baktığınızda bütün hayatınızı görürsünüz..İlk adımlarınızı atarken size gülerek ve heyecanla bakan gözler duruyordur karşınızda...Hayatınızın aynasıdır anneniz..
10 YorumlaDiğer konusunda 396 cevap paylaştı. Bana daha anne deme diyip 10 dakka sonra, kuru fasülye pilav yaptım gel ye diyen canlıya anne denir.
20 Yorumla
+1 yıl'tanrı her şeye yetişemezdi,bu yüzden anneleri yarattı'
10 Yorumlayaptığım bütün saçmalıklara rağmen bni hala herkesten çok seven kişiye anne denir.
10 Yorumla- Diğer konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılbenim gibi bi manitayı doğuran kadına anne denir:))şaka bi yana arkadaşlar herşeyi sölemiş..bize bişey kalmamış.
10 Yorumla Kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir.
02 Yorumlaçocuğu şımardığı zaman istemese de ayağındaki terliği bir anlık refleksle 200 metreden kafaya gönderebilen kişiye anne denir işte o benim annem oley oley ::D
00 Yorumlasinir krizleri geçiririken bile çocuguna bakarken gayet sakin olabilip,sabır gösteren insana denir..
01 Yorumla- Diğer konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılanne candır o herşeydir kelimeler yetmez onu anlatamaya <3
10 Yorumla -Sırf siz ağlıyorsunuz diye ağlayan kişiye anne denir.
-Vitrinde görüpte dayattığınız oyuncağı sırf siz mutlu olun diye son parası ile alan kişiye anne denir
.01 YorumlaPuseti iterek yürümeye alıştığı için onsuz yürüdüğünde ellerini koyacak yer bulamayan ve dengesini kaybeden kadına annnee denir...
01 Yorumla
+1 yılAnne kime mi denir? Buyrun: link
00 YorumlaPuseti iterek yürümeye alıştığı için onsuz yürüdüğünde ellerini koyacak yer bulamayan ve dengesini kaybeden kadına ANNE denir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- evde 2 tane pudıng varsa ben sevmıyorm siz yiyin diyendir :)
20 YorumlaYanındayken kendini sonsuz koruma altında hissettğin , her zorlukta omzuna yaslanıp ağlayabildiğin seni bekletisiz seven ve uğruna ömrünü heda eden , kendinden önce seni düşünen sen ağlarken gülemeyen sen açken karını doyuramayan kişiye anne denir.
00 YorumlaNe desem yetersiz kalır annenin değerini anlatmak için o yüzden birşey yazmıyorum
00 Yorumla
+1 yılçocuğu için emek veren ve bu verdiği emekten hiçbir zaman şikayetçi olmayan kişidir bana göre anne
10 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. sakallarımı kesip peruk taksam bana bile denir belki :((
00 YorumlaBebeğinin altını her türlü mekan ve koşulda değiştirebilen üstün yetenekli kişiye anne denir:)
01 Yorumla
+1 yılyarama tuz bastın.dogurmakla anne olunmaz hastayken basında beklıycen.yemıycen yedırecen ıcmeyıp ıcırecen gıymeyıp gıydırecen
00 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. anne,dünyaya bir daha geldiğin de yine aynı kişinin çocuğu olarak anne demektir.
00 Yorumlaiki ve bence hümanist çocuk yetiştirmeyenler de annedir.
00 Yorumla
+1 yılumarsızca sevene:DDDDDD
11 Yorumla5 kişilik ailede 4 dilim pasta varken ben pasta sevmem diyip hakkını yemeyen kadın ana'dır, candır
10 Yorumla
+1 yılKızı hastayken gece gözüne girmeyip gece saat başı kalkıp ateşini ölçen kişiye baba denir.
05 Yorumla- +1 yıl
Annesi yok mu ?
- +1 yıl
Baba varken ne hacet :) bırakmam kimseye kızımı :D
- +1 yıl
:)) ne yapıyor kıvırcık ...
- +1 yıl
Napsın be yaa 8'i dogum günüydü
sabah okul için pasta aldırdı.
akşam bir arkadası geldi onun için pasta aldırdı
c.tesi'de dogum gunu için yeniden pasta alınacak :)
kıza çalışıyorum ben :D - +1 yıl
kocaman öp benim için akşam :)
sabahları 5 dk da bir başına dikilip hadi oğlum işe geç kalacaksın diyendir anne
00 Yorumla
+1 yılbebeğinin ilk ultrason çıktılarına sarılarak uyuyan kişi annedir...
00 Yorumla
+1 yılyeter dediğinde bi kepçe daha yemek koyan cisme anne denir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaydıkların hiç biri anne tarifine uymaz (uymaz dediğim 4 şıkla değerlendiremeyiz) bunlardan yüzlercesi binlercesi var.
Cennet annelerin ayakları altındadır sözünü unutmayalım yeter
Ama babamızında ahını almayalım.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin anne anlayışın böyleyse ben ne yapabilirim.Ayrıca teşekkür komik dediğiniz için
ciddi olmaktan iyidir sanırsam
Cevap sahibi+1 yılİyi günler.
3 başta olmak üzere hepsi
10 YorumlaDiğer konusunda 312 cevap paylaştı. Benim guzel melek anneme:P
00 Yorumlaseni senden daha çok düşünen kişidir anne
10 Yorumlaannelik bayan herkese denebilir
10 YorumlaDiğer konusunda 592 cevap paylaştı. Tarifi pek namümkün sanki.
00 Yorumla
+1 yılkokusu, sıcak ekmek kokusu gibi huzur veren kişi
00 Yorumla
+1 yılanne olmak doğaüstü bişey sanırsam...
03 Yorumla- +1 yıl
sen uyumadın mı daha...
- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler