Şimdi bunlardan hangisi anne?

Blr keresinde çok hastaydım yere yatıp ağlıyordum acımdan. Karın ağrım az da olsa hafiflesin diye bitki çayı yapmak istiyordum ama ayağa bile kalkamıyordum. Annem de yanımdaydı "Anne ne olur kekik zerdeçal bal üstüne kaynar su döküp bana çay hazırlar mısın" dedim. Bana yandan bakarak "Oldu, başka bir isteğiniz var mı efendim" diye dalga geçti. Normalde asla ondan bir şey istemem hatta onu memnun etmek için her şeyimi feda ettim ama bu cevabı çok zoruma gitti "tamam ben kendim hallederim" dedim. Zar zor ayağa kalktım. Samimiyetsizce "Tamam ben giderim sen otur" dedi ama izin vermedim.

Bu olay üzerinden 1 yıl geçti şu an evliyim (annem eşimi de kendisi seçmek istiyordu ama buna izin vermedim) ve ben biraz grip oldum az önce kayınvalidem aradı hasta olduğumu anlayınca sesindeki hüznü hissettim sonra hemen eşimi aradı bana hazırlaması için bitkisel ilaç tarifi verdi ve ben biliyorum kayınvalidem şu an burada olsaydı gider kendi hazırlar kendi elleriyle verirdi.

İster istemez ikisini kıyaslıyorum ve kıyasladığım için de vicdan azabı hissediyorum ama elimde değil.

Şimdi bunlardan hangisi anne?