- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1971 yılında güney afrikada birçok çocuk doğdu bunların %70 i normal fakir bir hayat sürüyor %10 u standartların üzerinde yaşıyor %20 side açlıktan öldü içlerinden bir tanesi dünyanın en zengin adamları listesine girdi doğduğun ülke önemli ailenin sosyal durumu önemli verdiğim örnekteki yüzdelik dilimleri kendin seçmen imkansız değil fakat çok zor uğraş ister sanada senden başka kimsenin faydası olmaz bunu sakın unutma insan 25 yaşından itibaren herşeyin farkına varmaya yeni yeni başlıyor senin yapacağın çabalamak gerisi takdiri ilahi
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHocam roman yazmışsın ya okadar uzunki nereden ve nasıl bir bağlantı yapıp cevap versem diye epey düşündürür beni. Ha buarada engelinizi merak ettim bende aynı sınava giriyorum ekpss yani.
014 Yorumla
Soran+1 yıl%40 kan hastaligi
Soran+1 yılBak abicim hem hastayim bunun derdini cekiyorum hem YKS var onun stresi yetmiyor birde ailemin kahrini cekiyorum biktim ya boyle uzun uzun icimi doktum buraya ama burdakiler ne anlarki hepsi aileme hak veriyor sirf namus diye kizlarimizi birde gomsunler tam olsun o zaman
- +1 yıl
Geçmiş olsun. Benimde görme engelim var.
Umarım en kısa zamanda memurluk olurda kurtuluruz.
Kendine güvenin varsa en iyisi yanlız yaşamanı öneriyorum. Diğeer türlü aile baskısı felan bir yaştan sonra inan çekilmiyor.
Ben 4 aydır yanlızım ve insan gibi yaşamanın nedemek olduğunu öğrendim. - +1 yıl
Ha buarada sen buradaki ahlak bekçilerini tınlama. Onların namuslarına tüküreyim ben. Zaten namus diye diye insanın hayatını mahfediyorlar.
Halbuki sorsan namusun ne olduğunu cevap bile veremeyecek kadar zekasızlar.
Soran+1 yılYa ben kiz oldugum icin pesimi birakmazlarki ancak tamamen silmelerini goze almam lazim ama şu 1 yil suyuna gidebilirsem uni birde ekpss sinavi icin beni farkli bir ile gondercek ama guvenli bir yerde olmamdan emin olmalari lazimmis😔
Soran+1 yılAynen oyle hepsi yobaz geri kafali ulan elinde olsa varya kizlari alip gomecekler. Biz kiz olaraka dogduk tek sucumuz bumu onlar kizlara tecavuz eden pislikler ceza almiyor ama kizlar yek sucu kiz olmakmi bu adaletsizlik degilse ne
- +1 yıl
Sen birazda herşeye rağmen ailemi tamamen silemem diyorsun.
Öyle bir durum varsa ozaman sen dediğin gibi onların suyuna gitmeye çalış ve seni güvenilir bir ile göndersinler madem.
Buarada umarım gönderdikleri yerdede bunaltıcı olmaz.
Soran+1 yılHayir cunku onlara coook ama cok uzak bir yeri secicem 😄 sıkıntı olmaz yani arada gelsin gorsun 1-2 gun sonra gidiceklerse kabul dedim tamam dediler
- +1 yıl
Peki orada yanlızmı yaşayacaksın yoksa akraba felanmı var?
Birde umarım akraba ise bile sana baskı yapmaz. Yağmurdan kaçacağım derken doluya yakalanmanı istemem doğrusu.
Soran+1 yılYok hersey ben ayarlicam hele bir akraba gelsin kiyameti koparirim valla onlar sozunu tutmazsa bende tutmam 😂😂
- +1 yıl
Süper valla umarım herşey gönlünce olur. Neresi buarada?
Soran+1 yılHenuz belli degil ama arastircam onlara daha bir yil var
- +1 yıl
Doğu tarafında gibisin. Batman, Van gibi biryerler sanırım.
Antalya nasıl bir yer sence? Hiç düşündün mü?
Soran+1 yılbir dk sana yaziyorum ordan detayli konusuruz
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılUmarım istediğin gibi bir geleceğin olur. Ailenle aynı kafada olmayabilirsin sonuçta farklı bireylersiniz bu seni iyi ya da kötü yapmaz sen yapar bu yüzden kim ne derse desin devam
23 Yorumla
Soran+1 yılAma bana agir konusuyorlar bak ben kanser ilaclari aldim deliyim sinirlerimi kontrol edemiyorum halada o agir ilaclara benzer aliyorum boguluyorum boyle kendimi parcalayasim var onlarda uzerime geliyor hatta en son babam orucluydu diye ufacik seyde bana satasiyordu ne dedi biliyormusun " sen oruspsn senden adam filan olmaz zebani " filan dedi herkesin icinde iftarda bana saldirdi asagladi kucuck cocuklara maskara oldum o gece sinir krizi gecirdim sokaga attim kendimi araba carpsin olim diye amcam beni kurtardi ondanda bu yuzden nefret ediyorum benim dinime namusuma laf etti babam ve sirf cani yansin diye zina yapip o bebegi dogurup intihar edecektim ben boyle deliyim ama yapmadim cunku Allah korkusu var bende. Sence benim gibi biri Asla duzelemezmi psikolojim cok bozuk kimseyede ispatlayamiyorum bunu
- +1 yıl
Düzeltmekten kastın nedir kızgın olabilirsin ki senin konumunda düşününce mantıklı da. Sen üniversite için ya da iş hayatı için evden çıkmaya bak ama şahsi tavsiyem dışarıda herhangi bir insana bel bağlamadan yap bunu. Ayrıca kızgın olmana gerek yok ailesinden öyle görmüşler öyle yapıyorlar amaçları seni aşağılayıp özgüvenini zedelemek değil, zaten bilincinde de değiller anlaşılan bu tarz şeylerin. Zaman geçtikçe geriye dönüp anlayacağına eminim olayları zaten kurtulduktan sonra da kafa dinlersin düzenini kurup
Soran+1 yılUmarim dedigin hibi olur yoksa ben ya onlari oldurcem ya da onlar beni , sabir diyip dua ediyoeum sadece 😔 eger biraz yalniz kalabilsem hersey duzelecekte bakalim
+1 yılSınavı kazan ve yuru git
23 Yorumla
Soran+1 yılPesimden gelseler ya elinde olsa simdi boyle dusundugumu bilseler beni eve zincirlicekler ben köle degilim insanim ya bu kadarida bana agir geliyor neden kimse beni anlamiyor
- +1 yıl
Kazanırsan haber vermeden kaç git
Soran+1 yılOylede olmazki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bacım bir de şöyle konuşanları var azıcık kapalı giysen ne olur sanki vs vs onlara takma. Muhafazakâr aile bildiğin katildir çocuğunun istediği dine, kültüre, yaşantıya uygun olmasını istemek falan bunu isteyenin elinden çocuğu alıcaksın. Sayelerinde dışarıda istemediği kıyafetleri giyinen giyinik ceset yığını var. Bir de özgürlüğe müdahale edilince akla ille de kıyafet geliyo. Gerçi okula gidemeyenleri bile var hep beterin beteri var diye bizler geri plana atıldık. Şunu demek istiyorum mesela 18 yaşını geçmiş bir kızın cinsel hayatına burnunu sokamazsın. Kimsenin ebeveyn olarak böyle bir hakkı yok. İşte sıra bu türlü konuları kabullenmeye gelemiyo çünkü daha senin mini eteğini onun eğitim hakkını konuşuyoruz.
Benimkiler de senin gibi lisede inanmıyorum dedim iyice üzerime düştüler zorla namaz da kıldım kuranda okudum. Bir dinin korumak amaçlı kadınları kapatması çok saçma çünkü saklanan daha da savunmasız kalır. Akıl var mantık var dünyada sadece 10 kadın var diyelim sadece 5 i açık diyelim açık olanların mini etek giydiğinde tacize uğrama olasılığı kaç? Peki 10 kadının içinden hepsi açık ve hiçbir yerini gizlemiyorlar diyelim onların tacize uğrama olasılıkları kaç? E tabii ki de saklanan daha çok merak uyandırıcı hale gelir. Baştan anadan üryana alışkın olsak kimse kimsenin vücudundan etkilenmez. ya da tecavüzlerin büyük bir çoğunluğunun cinsel aktifliği olmayan insanlar tarafından gerçekleştirilmesi? Bak cinselik yaşamamış demiyorum cinsel aktifliği yok diyorum. Zina denen kavramı oluşturmuşlar seven sevdiğiyle istediği kadar cinsellik yaşayamazmış. Mutlaka bunların da bir sebebi vardır fakir bir adamın ekmek çalıp hapishanede sürekli bedava ekmek yemesi gibi. Yani anlayacağın burada çalmak cinsel aktifsizlik olarak geçiyo. Tacizcinin hayatında zina adı altında bir baskı varsa ne diyebilirsin ki onun da haklı yanı var ama gene de yaptığı şey affedilecek bir halt değil. İşte bende bu düşüncemden sonra ayrı evde üniversite okuyamadım. Evet dinime karışmaz oldular ama sağda solda bu konudan bahsedip soyadımıza leke süremezmişim. Her yaşımda Booool boooool dayak yedim 23 yaşındayım yakın bir tarihte mini etek giydim diye abimden dayak yemiştim ama emin ol canım değil ruhum acıyo. Lisede de her an abim sayesinde bir yerim morarırdı. .30 YorumlaAnladığım kadarıyla benim ailem gibi bir ailen var erkeğim ama bir türlü evden arkadaşlarımla dışarı çıkamıyorum. Bir aralar zorla namaz kıldırmanin doğru olduğunu sanıyorlar. Hayallerim var Model roketler üstünde çalışıyorum ama sorsan bir boka yaramam Allah korkusu bilmezmisim daha sigara bile içmiyorum. her seferinde sen nereye biz oraya şeklinde konuşuyorlar gram sevmiyorum. Bilimi bilmiyorlar açıklayınca çok bilmiş diyorlar Mars'a uzaya merakım var ama onlar Mars'a gitmeye haram gibi algılıyorlar seni anlıyorum 18 gelince sert bir çizgi cekcem ve çok darlarsa onlardan uzak bir hayat kurcam bence sende öyle yapmalısın yoksa benim gibi liseyi imam-hatip üni de ilayhat okursun. Ben buna izin vermicem ve mühendislik okuyacağım
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTamam haklilik payin cok senin.. Peki madem giyinmene bu kadar takiyorlar.. Sende o etegin biraz uzununu giysen ne kaybedersin. Onlar oyle yetismis. Acik bir bayan olarak giyim tarzini biraz kapali tutarak yasayamazmisin. Bence cozulmucek bir sorun degil seninki. Sirf giyim kusam yuzunden ailede sorun cikmasi bana cok abartili geliyor.
07 Yorumla
Soran+1 yılOnlarin dedigi sey su namazimi kilicam basimi ortecem okul okumucam ve onlarin dedigi biriyle evlenecem ki biride var zaten ruh hastasi bir manyakmis ben onlari dinlersem hayatimi s. kicekler ki ben bu hayati yasamamin tek nedenide onlarin kizi olmam. Sence benim sucum ne burda? Bide onlari dinledikce daha cok sey istiyorlar benden bak onlarin yuzunden ben liseyi bile okuyamadim her yuzune carptigimda ee bize vermeseydin tercihleri clissydin dediler bei teogda dersaneye gonderseydiler suanda hemsirelik 1. Sinif okuyordum ve hastada olmucaktim. 2000 tl jadar degerim yok gozlerindr ben bunu anladim
- +1 yıl
Detaylarini yazdikca sana daha cok hak verdim. Diger taraftanda okuyup kendi parani kazanana kadarda bu durum duzelmicek gibi gorunuyor.. Destek olmak yerine köstek olan bir ailen var gibi.. Benim icin elimden gelen senin icin sabir dilemek.. Insallah okulunu kazanip birde iyi birisini bulup evlenirsin.
Soran+1 yılCok ama cok tesekkur ederim abim 😊 Beni bir tek sen anladin bak babami sikayet edecek kadar nankor degilim 3 kardesim var yuva dagilsin istemiyorum evi terk ediyorum buluyorlar beni olmeyide denedim oldurmeyen Allah oldurmuyir benim boyle asabi olmamda baski ve ilaclar yuzunden yoksa bende gayet normal biriyim ama beni kimse beni anlamiyor😞 simarik , gelecegi belli olmayan aptal biri gibi goruyorlar kimse bilmiyor ben kolumda serumlarla ders calistim 5 yildir ne cektim kimse bilemez
- +1 yıl
Rica ederim. Üzüldüm senin adina. Okulun bitene kadar sabret bari.. Birazda onlarin dedigini yapiyormus gibi yap. Baskiyi azalt. Aklima bu geldi simdilik. Sonucta sen diklendikce degisen birsey olmuyor gibi. Evi terketmeninde bir faydasi olmaz bence. Okulun bitene kadar hem kendini hem onlari kandirarak idare et bari. Bir nevi kabullen yani.. Yazdigim sacma gelebilir ama aklima bu geliyor birtek.
Soran+1 yılOkulum haziranda bitiyor zaten hatta YKS yede girebilirim ama benim hedefim yuksek kendimce ve temelim 0 ,1 yıl sıkı çalismam lazim diye girmicem sinava😑
- +1 yıl
Okul islerinden pek anlamam. Yinede daha iyisi icin 1 sene daha calis ve kazan tabiki.
+1 yılBen de seninle aynı sıkıntıları yaşıyorum ailem başımı zorla kapattı birçok şeyi yapmaya hakkım yok 18 oldum ama bunun niyeyse hiçbir önemi yok huzursuzum aileme ulaşamıyorum akıl sağlığımı kaybetmekten aşırı korkuyorum. Böyle giderse bir gün dayanamayıp intihar edicem ne olursunuz biri yardım etsin çok bitik durumdayım
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı. Sana hak vermek isterdim ama bu yasta normal bu yaptiklarin ozgurce oyle yasamak istiyorsan gir ise calis kendi kendine bak
08 Yorumla
Soran+1 yılDenedim is filan olmadi bir kisi kabul etti annemde ona kesin sapiktir dedi birakmadi calisayim iste hep bana muhtacsin demesi sanki kufur ediyor gibi. Birde hasta oldugumdan ne evi terk edecegimi ne para kazanamicagimi biliyor hep boyle kalarak beni doverek adam edecegini saniyor ama ben gerekirse sokakta bile yasarim ciddiyim ve onlarda bunu bildiginden konu evi terk etmeye gelince susuyorlar ama boyle trip yiyorum babam bile ondan daha insafli en azindan okutuyor ilerde ona bakacagim icin ama annem oyle degil ben napcam bilmiyorum 1 sene kaldi onlardan kurtulmama
- +1 yıl
Tez zamanda kurtulursun, hayat oyle sandigin kadar kolay değil hayattin gerceklerl suratina vurdugunda canin cok acimaz umarim, seni yapi olarak anladim ben ne soylersen soyle fayda etmez. Bir musipet bin nasihattan evladir. Hayatin umarım bekledigin gibi olur. Yaptiklarindan dolayi ne ailenin sana saygısı kalmamis nede senin ailene bu yoluda sen secmissin ama
Soran+1 yılEvet ben sectim ama onlari seviyorum ben bir sacinin kilina zarar gelse kiyameti koparirim ama gel gorki boyle davranmalari bana haksizlik etmelerini sindiremiyorum
- +1 yıl
Ailenle orta yolu bulmak icin çalışmıyorsun diklesiyorsun, misal calistigin bir isyerinde kurallar olur ve o kurallara uymak zorundasın uymak istemiyorsan ceker gidersin, calismak zorunda isen orta yolu bulup uymaya calisirsin ama sen boyle yaptigin icin psikolojik olarak yorulman cok normal kendi kendine yapiyorsun
Soran+1 yılNapiyim o zaman gitmekte cozum olsa 250.000 bin defa denedim birakmiyorlar bnim pesimi
- +1 yıl
Icinde biriktirdigin buluttan nem kaptigin konular var otur dusun biraz bazi konularda ailenle alakasi olmadigi halde aileni sucluyorsun butun sorunlarini ailene baglamissin, sen istegin gibi biri olmak istiyorsun onlarda seni kendi istedikleri gibi biri yapmak istiyorlar cevredekilerden cok etkilenmisin ailen ne yapsa batiyor sana
Soran+1 yılHakli olabilirsin biraz
- +1 yıl
Sen çocuğu doğurdun diye ona zorla istemediğin hayatı zorla yaşatamazsın. Ölene kadar da ona bakmak zorundasın çünkü o doğmayı tercih etmedi sen kendi zevklerin uğruna onu bu dünyada yaşayan bir canlı olmasını istedin. O istediğini yapmak için çalışmak zorunda değil çünkü sen bu dünyaya kendinin kopyasını tekrar dünyaya getirmedin o farklı bir ruh ateist , pagan vs vs istediği her dine inanabilir istediği her cinsiyete sahip olabilir istediği kıyafeti de giyebilir 18 yaşından sonra cinsellik de yaşayabilir. Sırf çocuğun diye bunları kontrol altına alma hakkına sahip değilsin. Sırf parasını sen veriyorsun diye onu kendine hizmetçi yapamazsın. Bir kere yok bir de parasını vermeyecektin yok bir de karnını doyurmayacaktın ( küfür küfür) bunları sonsuza kadar yapmak zorundasın çünkü doğurdun.
Gizli Üye(18-24)+1 yılKiz şu an napiyon sen vallaha ayni durumdayim seninle tipatip bende 19 yaşindayim kapaliyim zaten açilacam üni de öyle istiyom sen naaptin umarim görürsün yaaa
20 Yorumla
+1 yılİyi ki muhafazakar aile kızıymışsın
yoksa şimdi torbacılı yapıyor olurdun bu kafayla :D sadsafwq04 Yorumla
Soran+1 yılInan gucum olsa simdi bu evi terk etmistimde ama sabir diyorum 1 sene sonra kurtulucam bunlardan hayirlisiyla
- +1 yıl
Ya biraz akıllı ol kızım
dünyada ne zorluk yaşayan insanlar var ,
bunlar ne ki
Soran+1 yılOda dogru ya neyse sabir edicem bakalim zaten 2020 de kurtulus biletim ki bu sene Aölden mezunum bilerek YKS ye girmicem ama seneye hem is hemde okul onlarda gelemicegine gore bana her yer paris 😂😂
- +1 yıl
Aynen öyle
biraz free takıl :D
Bu azimle dilediğin başarıyı alır özgürlüğünü kazanırsın..
00 Yorumla
+1 yıltürbanlı felan kal daha iyi bence muhafazakar kal demişle asla
014 Yorumla
SoranKapali degilim 10 defa kapattilar 10 defada acildim ben adam olmam
- +1 yıl
ne güzel işte muhafazakarsın daha güzeli var mı dünyada kaşar kız olayacağını böyle kal sakın değişme ve kimseye özenme bence
Soran+1 yılKimseye ozendigim filan yok o zamaninda yapilan baski yuzunden sinirden olucem ben ve halada umurlarinda degil tek bir arkadasim bile yok rahat giyinemiyorum herseyime karidiyorlar beni digurdular diye hayatima yon veremezler belliki sende biyle yetistirildin onlarin kafasindansin asil ben size aciyorum sizin esinize ve kiziniza zavallim cok cekecek sizden ayni benim yasadigim gibi ama ben cocuklarima boyle anne olmucam
- +1 yıl
ben geri kafalı bir insanım kabul ama mesela çok açık olsan erkek sevgilin felan olsa o sana karışmaycakmı ya da kocan olsa dünyanın kanunu bu yani
Soran+1 yılBen oyle adamla evlenmem o zaman olur biter bana guvenmicekse evlenmesin yani ama ben oyle acik sacik giyincrm demiyorum ki. Bak liseli kizlari oyle ozeniyorum ki okula gidiyorlar arkadaslariyla takiliyorlar hadi erkek arkadasi birak kiz arkadasim bile yok sosyal medya hesaplarimi kapadilar giydigim elbiseyi bile onlar seciyor sence bu kadar baski normalmi
- +1 yıl
korumak için yapıyorlardır benimde kızkardeşim olsa erkeklerle gezmesini felan istemezdim dışarda normal değilmi bu şimdi insanlara güven olmuyor binlerce tcvz haberi var her gün tvlerde felan hem arkadaşlığı kafana takma arkadaşlık menfaat işleri hep benimde pek arkadaşım yok
Soran+1 yılSen 14 yasindan bu yana eve kapali yasasaydin okulun onunden gectikce boyle boynunu egip yurumek ne demek bilmezsin ayrica ben onu anlatmak istemedim erkekleri birak kizlarla gorusmemi bile istemiyor bu kadin beni delirticek
- +1 yıl
lise okumadımmı sen
Soran+1 yılHayir aciktan bitiriyorum bu sene ailem ne kadar onume tasta koysa ben yinede inadimdan vazgecmedim😐
Soran+1 yıl5 yildir neler cektigimi tahmin bile edemezsin
- +1 yıl
ben okudum arkadaşım olmadı arkadaşı kafama takmamayı öğrendim arkdaşlık hep menfaat okul bitince hiçbiri görmüyorsun bir daha
Soran+1 yılIste emin ol o konuda cok sanslisin ve sen beni asla anlamicaksin sende bundan emin ol.
- +1 yıl
Evlenilecek adam da bakire bir kızla evlenmek istemeyen bir erkektir. O erkek tam bir evlilik adamıdır ben bakireyim denildiğinde kaçan bir adam bulmak ya da gayrimüslüm bir adam bulmak zor değil sen sadece ailen sayesinde ortamlara giremiyorsun ve ondan karşına çıkmıyor. Mesela benim bir arkadaşımın sevgilisi var atakan çocuk kızla evlendi ve çocuk özellikle bakireleri reddeden bir insanmış. Amin ol her haltı yiyip kadında onun olmasına bir şey demeyen yani güzel kardeşim ve geniş lafını kendine yediremeyen erkekler de genellikle özgüvensiz ve ezik oluyo. O adamdan sana ne hayır gelir ki
Engel sebebiniz nedir peki
04 Yorumla
Soran+1 yıl%40 kan hastaliklari ama ameliyatla iyilesme sansim %50 bu hastaliktan eger iyilesmezsem %65 e cikicak engelim ve omur boyu belkide boyle kalcam
- +1 yıl
Gecmis olsun, ailen biraz muhafazakar goeunuyorlar. Ne olursa olsun, cocuga dogeu yanlisi ( kime gore, neye goresi tartisilir tabi ama olmasi gereken boyledir ) anlatilir, dine veya hangisine secim, yonelimi olacagi zaman ve yasadiklariyla sekillenir. Fakat ulkemizde yasanti daha gelwneksel oldugu icin geleneksel din figurunu nesline aktarmaya calisan klasik anne babaya sahipsin..
Birkac diyebilecegim sey var, birincisi nece aileler var disari cikartmiyor, soxun disinda soz koymayip, egitime bile musade etmiyor. Bulundugun durumu, kotulwrini de goz onune alarak sukretmeyi unutma. Ikincisi ise saglik. Kardesimde farkli sikintilarla saglik sorunlari yasiyor ve istese de begenmesede ailesine muhtac, bu yuzden sirtini donmeyi Şu an icin dusunme.
Ne guzel ki, egitimin ve gelecegini karartmak gibi cehalette degiller, sagligin ve gelecegin egitimin icin biseylere goz yummayi dene. Bunu bedel gibi dusun en azibdan yani, bir kot alirsin ve kasada bedelini odersin, sagligin ve gelecegin icinde bu sikintilari ve aileni sabir et. Hedefin ve gelecegine calis.
Senin yerinde olsam, elimden geleni yapacagim ve dusunce tarzimi anlatmaya calistim umarim faydasi olur..
Soran+1 yılPeki yorumun icin tsk ederm
- +1 yıl
Dedimya kardesimde sen gibi zor gunler grcirdi ve hala devam ediyor, gunu gelirse anlatirim ama can sikmak istemem. Demme O ki seni anliyorum. Bu veya her konuda sormak, danismak istedigin olursa cekinmeden bana yazabilirsin, elimden geldikce sana destek olmayi isterim. Saglicakla..
Bende öyleyim seni çok iyi anlıyorum
21 Yorumla
+1 yılÖzetlersen yardımcı olabilirim
01 Yorumla
Soran+1 yılYorumlardan anlayabilirsin
+1 yılKopte Gel :)
011 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim
- +1 yıl
Herkesn Ailesi Var Her anne Baba Çoçuguna karısır kısıtlar Bence Sen Abartmıssn kendince bir ikincisi mhafazakar aile diye birşey yoktur anladn mı her aile cocugunu korur ve kolar
Soran+1 yılEvet korur ve kollar kendin diyorsun ama onlar namus denen kavrami herseydrn once getirseler sirf namaz kilmadin diye dayak yiyorsun mesela liseyi imamhatip okumadin diye okuldan cikarilman bunlar koruyup kollamakmi? Su din denen seyden oyle bir sogudumki benim bu duruma gelmem onlarin yuzunden oldu
- +1 yıl
Dinden Soğumak Diye Bişey Yok Sen Kendince Bir Bahane Bulmuşsun O Ayrı Konu Madem Ailenden Ve Özgürlüğüne Düşün Biriysen Aklında Başında İse Kendi Yolunu Çiz Ayır Yolunu
- +1 yıl
ya da Kendine Evi Olan bir Manita Yap Git Yanına Yerleş Kurtul Herkestn
Soran+1 yılYa bilmiyorum onlarida kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
Zaten Vazgeçmişsin Daha Neyi Düşünüyorsun
Soran+1 yılGecseydim suanda evde olmucaktim
- +1 yıl
senin dediğine istinaden söyledim çok sıkıldıysan çık gel buyur misafirim :) ol
Soran+1 yılGerek yok yinede tsk ederm
- +1 yıl
Peki
Detaylı bilgi