Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Fırtına0606

Kendi kafamdan tecrübelerimden bira içimini ve etkilerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım ;

Not ; etkileri bünyeden bünyeye değişir.

Bira Çeşitleri

Bu gördüğünüz klasik Efes şişe bira.

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Eskiden çocukluğumda iyi tutulurdu fakat şimdi fazla tercih edilmiyor. Bana da sorarsanız bir Tuborg kadar değil fakat yoklukta genede iyi gider.

Kutusunu pek tercih etmezler, içinde yoğun metal kokusu olduğu için şişesini öneririz.

Ama gene de kutusu portatif olduğu için açacak aramadan kolayca açar her yerde rahatlıkla içebilirsiniz.

Bu görmüş olduğunuz ise Efes bira ailesinin sert bireyleri arasında olan sert içimli yüksek alkollü biradır.

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Kutusu bile can alıcıdır, kimisini çabuk bozar, kimisine ise 3-5 kutusu bile anca beyine işler. Sert içimli olduğu için, ilk oturup içmeye başlayınca biraz acı gelecektir, fakat daha da ilerledikçe tatlı gelmeye başlayacaktır.

Tadımlık içmiyorsanız pilot olmaya bire birdir.

Bu görmüş olduğunuz ufaklık ise, Efes bira ailesinin en küçük ve en sert biraderlerindendir.

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Küçük olduğuna bakmayın, 1 tanesi 2 kutu büyük boy extraya eş değer. Çabuk çarpar, içinde yoğun votkası vardır. Efes sülalesinin en küçük ve en yoğun alkollü birasıdır. Küçük ve yoğun alkollü olduğu için gizli saklı kafayı çekmek isteyenlere ideal bir biradır. Her yere sığdırabilirsiniz, bir sigara misali cebinize bile girebilir.

Gelelim biranın hasına, bu görmüş olduğunuz ise Tuborg'un şişe birasıdır.

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Tam olarak Efesle içerik olarak farkını bilemiyorum ama, tadımı ve hissettirdikleri için çoğu insan gibi ben de Tuborg'u tercih ediyorum. Tadımlık olarak serinletici etkisiyle fındığa fıstığa çereze gidilebilecek en süper biradır.

Efes şişeyle aynı alkoldedir.

Tadımlık içenler dışında sağlam olsun zayıf bünye olsun ortalama 3-5 veya 8-10 adet şişesi kafayı pilot etmek için iş görecektir. Lakin yumuşak bira olduğu için, bir süreden sonra içtikçe şişirecektir ve işetecektir, bazen ise kafayı kesmeyecektir. O yüzden yanında destek için 1-2 kırmızı Tuborg öneririm. Kafayı çekenler için.

Bu görmüş olduğunuz şahsiyet ise kırmızı Tuborg'dur.

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar

Efesin extrası gibi yüksek alkole sahiptir. Extraya göre daha güzel içimlik bir biradır. Efes extraya yoğun alkol bastıkları için biranın kendine has tadını kaçırmışlar. Kırmızı Tuborg'da bana göre dengeyi korumuşlar. Hem yoğun alkolü hemde biranın kendine has tadı kokusu bozulmamış.

Her sert birada gibi, bunu da oturup ilk açtığınızda acımtırak gelecektir. Fakat sonradan verdiği acımtırağın yerini tatlığa bırakması kaçınılmazdır. İçenler iyi bilir.

Sert ve BİRA gibi BİRA. Tavsiye ederim...

Daha pek çok bira vardır, klasik olarak en çok tüketilen yukarıdaki klasik doğal biralardır. Bazı limonlu farklı meyve aromalı biraları biradan saymadığım için onları paylaşmak istemedim.

Not: Özendirmek amaçlı veya alkole teşvik amaçlı yazmadım.!

Dinimizce haram olan alkolü bazen nefsimize yenik düşüp, veya efkara sıkıntıya yalnızlığa düştüğümüz zaman içmek kaçınılmazdır. Günahı sevabı cenneti cehennemi Allah bilir. Her koyun kendi bacağından asılır.! Yeter ki bu meredi içerken kendinizi efendiliğinizi adamlığınızı bozmayın.!

Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Bira Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar
61 Cevap