Bir yaşını nede olsa hatırlamıyor ebeveynler sanki kendileri eğlenmek için yapıyormuş gibi geliyor bana sizce eğlenceli olur mu bebek için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖzellikle ilk çocuksa güzel bir etkinlik olur. Çocuk bişey anlamaz değil ama yeterince anlamaz...
Konu geçti mademki izninizle benim ilk çocuğumun birinci yaş gününe ilişkin anımı patlaşmak isterim. O gün onun için pasta aldık, komşuları da davet ettik. Ama çocuk biraz rahatsızdı. Pastayı kesmesi için bıçağı eline verdik. Bıçağı ters tutuyordu, çevirtmek istedik, ağladı. Öylece bıçağın tersiyle kesti pastayı. Ağlaması da geçmedi. Sonra da uyudu. Sabah olunca da havale nöbeti geçirdi...
Bu kutlama içimize sinmediği için birkaç ay sonra çocuğumuz sağlıklıyken yeni bir yaş günü düzenledik. Çok mutluydu çocuğumuz. Tabi ki bizler de...
Çocuğunuzun doğum günü kutlu olsun.01 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim...
En İyi Cevaplar
Bence aile arasında veya bir kaç yakın arkadaşla kutlamak güzel olur hatıra olur ama kalabalık gösterişli dev dekorlar falan bunları saçma buluyorum çünkü o tarz şeyler dışarıya gösteriş olsun diye yapılıyor amaç bebeği mutlu etmekse bu abartılı partiler bebeği mutlu etmekten ziyade sıkar yani amacı dışında olur.
00 Yorumla
Yapılmalı tabi ama 1 yaşındaki çocuk pek anlamaz böyle şeyleri o yüzden aile arasında olabilir. 2 yaşında daha güzel olacaktır, hem mum üflemeyi bilir hemde yapılan kutlamadan keyif alır.
00 Yorumla
Bencede gereksiz. Büyükler eğlensin diye boşuna masraf yaparsınız..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
57Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 917 cevap paylaştı.
u +1 yılYapılmalı bence.
00 Yorumla Zaten ebeveynler çocuk için doğum günü kutlaması yapmıyor ki kendileri için yapıyorlar. Gösteriş için düğüne gider gibi hazırlanıp 10 dakika içinde 1638363 tane fotoğraf çekip, sosyal medya da paylaşım yapabilmek adına böyle günler için cafe falan tutuyorlar. 1 yaşındaki çocuğun doğum günü anne babayla normal bir gün gibi kutlanır, günün anlamına uygun bir pasta seçilir belki bir fotoğraf çekilir ve anı olarak kalır en fazla bu olmalı bence. Zaten bir yaşında olan çocuk ne anlasın o süslerden, gösterişten...
62 Yorumla- +1 yıl
Okadar haklısın ki
+1 yılİlerde anne olmak nasip olursa çocuklarımı böyle gözü yükseklerde olacak şeylerle büyütmem. Aile içinde mutavazi bir kutlama fazlasıyla yeterli. Küçük şeylerle mutlu olabilmeyi öğretmek lazım ki ilerde mutlu olmanın tek koşulunu lüks de aramasinlar
20 Yorumla
+1 yılBence gereksiz ebeveynlerin egoları başka bir şey değil. Hiçbir şekilde anlamayacak olan bebek başka şeylere ihtiyacı var. Ona yapılacak masraf ile bebeğin geleceği için yatırım yap. Büyüyünce dil okuluna, yurt dışı seyahatine gönder. Başka bir sürü şey yapılabilir.
10 Yorumlayapılırda abartma ya gerek yok yapan var yapamayan var biraz baskalarinida düşünmek gerekiyor sonuçta her çocuğun hakkı her çocuk eşittir özeldir ama gösteriş budalası olan özellikle anneler yapıyor hangi yaş olursa olsun diğer çocukları da göz önünde bulundurmali senin imkan var yaptın ya diğer çocuk imkanı yok içi buruk kalıyor hem çocuğun gem annenin bunu düşünmesi bukadr zormu
211 Yorumla- +1 yıl
On bin milyon oyum olsa hepsini sana verirdim 🙂
- +1 yıl
Sen iyi güzel bir annesin 🙂
- +1 yıl
herkes bakacağı çocuğu yapsın o zaman bu onun sorunu
- +1 yıl
Engelle
- +1 yıl
Engelledim. Sizle derdş ne ki
- +1 yıl
Seviyesizmiş
+1 yılYapılmalı diye bir şey yok, yapılabilir. Ama abartmaya ve kendimizi kandırmaya gerek yok. Çocuğun kavrayamacağı bir yaş partisi çocuk için yapılmış gibi davranılmasın rica ederim. Çevre ile biraraya gelmek, keyifli vakit geçirmek için yapılabilir. İsteyen yapsın da, hep partisini, hem şovunu, hem de “ben biricik oğluma/kızıma en kral partileri organize ederim” adlı storyline’ı instagramda paylaşsın, ama bunu sözüm ona çocuğa yaptığı martavalını bana okumasın. Teşekkürler.
00 Yorumla
+1 yıl1 yaş güzel bir hatıra. Herşeyin ilki güzel ve özel. Aşırı harcamaları tasvip etmiyorum fakat o yaşananları hatırlayabilmek şahane bir ruh hâli. Şatafata gerek yok, bi Halley al, bi kahve iç telefon galerine foto kaydet. Hatta en güzeli sadece babası, annesi ve bebek bi arada olur başka çocuk yoksa yani. Birden çok çocuk varsa onlarla da çok güzel olur tabi ki.
00 Yorumla
+1 yılmerhaba bence alakası yok tercihe bağlı yapılmalı ilk yaş sonuçta anısı vs kalıyor bir fotoğraf video gibi bence bunda bir sakınca yok 🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaptık elbette ama bu bizim icin daha cok minigimizin hayatımıza girmesinin yılı dolması bunu bir kac kareyle taçlandırmak. Ama böyle büyük bir kutlama tarzi degil bir kac balon bir pasta ve ufak anne babadan hediye❤️ güzel anılar biriktirmek gayemiz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYapan maddi durumuna göre ayarlıyordur. Sadece çocuk için değildir zaten farklılik, güzel gün olarak anı olması , yakinları toplayıp eğlenmek , süslenmek gibi gibi nedenler olabilir ve bunda hoş olmayan ne var anlamadım. Hoş olmayan o kadar şey varken çocuğuyla birlikte böyle güzel keyifli ortam oluşturup eğlenmek mi hoşluk olmuyor? Masrafsa masraf o masraf zaten yapanın kendisine girip çıkıyor.
00 YorumlaYapılmalı çünkü çocuklar her zaman bir yaşına girmiyor ve o anı ölümsüzleştirmek adına da güzel bir fotoğraf çekilir sonra o fotoğraflar hatıra olarak bir köşede kalır ve insanda hoş bir tebessüm bırakır.
10 YorumlaYapılır, yeğenime yapmıştık. O an herkesin mutlu olması onu psikolojik olarak mutlu ediyor. Hatırlatmada bile o anki sevinci hissediyor. Pastasını kendi ellerimle yapmıştım küçük kurabiyemin🥺 yapılmalı🥺
10 YorumlaBebeğin o anı algıladığı için veya gelecekte hatırlamıyacak ama fotoğraflarla birlikte hatıra kalacak, bak böyle olmuştu denecek. Ayni zaman da ebeveynlerin çocuklarinin ilk doğum günü, ilk yaşı, ilk 365 günü... İlkler her zaman heyecanlı ve önemlidir. Bunun için de yapılmaya değer.
20 Yorumla
+1 yılİleride 1 yaşını hatırlamasa yapılmalı. Eğlenmek lüks olmamalı. 10 dakika içinde 1638363 tane fotoğraf çekmek suç mu? ister 1 saatte 1 tane çeker, 10 dakikada ister 1.000.000 tane çeker. Kime ne?
00 YorumlaBebek icin bir eglencesi pek olmuyor, aslinda sadece yetiskinlere ani oluyor, bolca resim ilerde miniğe göstermek için ☺️ biz onlar da keyif asin diye oyun alani olan bir mekanda kutlamistik. Bolca oynamis yorulmuslardi ☺️
10 Yorumla
+1 yılYapılmalı.
Çünkü bebekler o yaşlarını ileride hatırlamıyor olacak. Onlara özgü en küçük hatıraların bile biriktirilmesi taraftarıyım. Çünkü onlara verilecek en güzel hediye geçmişinden taşıdığı güzel anılar.
00 Yorumla
+1 yılTabikide yapilmali bence her yas kutlanmali ama tabiki bazilari cok cok abartiyor sahsali bisey olmasina gerek yok ama yakin cevreniz guzel bir pasta ve birkac balon cok guzel bir ani bebegeniz icinde ilerde fototafi olsun
00 Yorumla
+1 yılNeden yapılmasın bu nasıl soru.. çocuk büyüyüp demicek mi benim yaş günümu kutlamadiniz mi diye. Kendini kiyaslamicakmi diğer çocuklarla.. ayıp. Eksiklik değersizlik hissettirmeyin artık bıktık yeter.
00 Yorumlailk yaş bence özellikle önemlidir ben kendim aşırı önem veririm yapılması lazım bence hatırlamasa bile ileride videolara resimlere bakabilir ailesinin onu önemsemesi ilerleyen yaşlarda onu mutlu eder
00 YorumlaYani bunda herhangi sakınca yok yapmak isteyen yapar ama dediğin gibi kendileri eğleniyor sadece fakat bir anı bir şey bırakılabilir çocuk büyükten sonra gösterirsin falan
10 YorumlaBence hatırlamasada güzel hem hediyede alıyorlar hemde anı olarak kalıyor fotoğraf lar flnda anı olarak kalıyor
20 Yorumla
+1 yılO hatırlasın diye mi yapılıyor doğum günü kutlamak değer verdiğinin göstergesi insan kutlamadan duramaz ki bi de 1. yaş günü hem çocuk ilerde soracak ne alaka
00 Yorumla
+1 yılEvet ebbek için olmaz ama büyüdüğünde görünce ailem bana önem veriyormuş bana neler yapmış ben anlamaıdgım haldeee diyebilmeli hemde sizin içinde güzel bi koşuşturma benim hiç yok ☹️
00 Yorumla
+1 yılAile arasında kutlanıp pasta kesilebilir hatta toplanıp güzel zaman geçirebilmek için harika bir araç olur. Partilere vs karşıyım ama aile arasında bir kutlama gayet mantıklı
00 YorumlaUfak çaplı bir şey yapılabilir tabiki pasta üzerine mum birkaç video ve fotoğraf çekersin hatıra olarak kalır
Geçenlerde tanıdığım bir çift 5 bin tl harcayarak çocuklarına 1 yaşındaki çocuklarına doğum partisi organize etti
Hadi her şey tamamda çekilen video ve fotoğraflar 1 yaşındaki çocuğun instagram hesabında paylaşıldı çocuğun benden fazla takipçisi var :-)
00 Yorumla
+1 yılYani evet gösteriş için yapıyor çoğu ama bebeğe olan sevgiden de yapıyor olabilirler. Bu arada canım tuzlu kurabiye çekti 😂 ziyafet düzenlemek için bahane de olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapılır tabiki de ama bence biraz daha ufak aile içi bı doğum günü yapılabilir organizasyon tarzı şey saçma çocuk o günü hatirlamayacak fakat video ya da fotoraf tarz şeyler yaparak o günü anı olarak kalması için öyle şeyler yapılabilir
12 Yorumla- +1 yıl
var mı çocuğunuz
Cevap sahibi+1 yılhayır yok
+1 yılİki çocuğumun da her yaşını parti hazırlayıp kutladım. Bir kez gülümsemelerine neden olursa bana yeter. 🙏🏻
10 Yorumla
+1 yılİlk yaşi oldugu için.. insan meraklanıyor heycan duyuyor ama tabiyki bebişin bundan pekte bi haberi olmuyor 😅
10 Yorumla
+1 yılHatırlamıyorsa o anın resmini çekerek büyüyüncede ona anlatarak hatıra olmasını sağlayabilinir. Yapılsın bence.
10 Yorumla
+1 yılBebek doğmuş dünyada ilk yılı bitmiş bence şahane bir şey kesinlikle kutlanmalı bence koca insanların doğum günü kutlaması saçma
10 YorumlaBence yapılabilir hem anı olarak kalır çocuk büyüdüğü zaman ona gösterilir resimler biz sana böyle 1 yaş doğum günü partisi yaptık diye
00 YorumlaKonu 1 yaşındaki bebek değildir. Statü göstergesidir. Eşe dosta hava atmadır ama asla 1 yaşındaki bebek değildir.
00 YorumlaBence olsa kötü olmaz. Anı kalıyor benim var 1 yaş doğumgünü fotograflarım bakıyorum çok hoş eski anılara
00 YorumlaTabikide yapılmalı çünkü ilk doğum vünü ilerde büyüdüynde görür bebeklik vidyolarını bence ilk doğum günü yapılmalı
00 Yorumla
+1 yılAynen ebeveynler kendi eğleniyor ve etrafa hava olsun diye yapıyorlar. Yoksa bebe nereden bilecek doğumgünü filan.
04 Yorumla- +1 yıl
Fotoğraf video çekiliyor ve ilerleyen yaşlarda o çocuk bakabiliyor ya hani :)
- +1 yıl
@Crimedrama34 bakabiliyor ama bir zevk yine almıyor. Ancak biraz aklı erdiği ve konuştuğu zamanlar hoşuna gidiyor insanın. Benim bebeklik zamanından sadece kasette ses kaydım vardı. O da bozuk yarım yamalak. Dinlediğim de ses tonum ve söylediklerim hoşuma gidiyor. Konuşmayan bir şey anlamayan bebek için de video filan hiç bir şey ifade etmez bence. Benim oğlanın dolu videosu var 10 yaşına geldi hiç birisine bakmıyor bile 😂 ben 8 yaşında kasetimi dinlemeye çalışıyordum.
- +1 yıl
Belirli bir yaş söylemedim kimi çocuk 7-8 yaşında kimisi 10-12 kimisi 13-15 yaşında eskiye bakmak hoşuna gider misal benim annem babam boşandılar ben 10 yaşındayken ve ben 10-17 yaş aralığında her canım sıkıldığında 2-3 yaş doğum günü video ve fotoğraflarıma bakıyordum bana iyi hissettiriyordu ikisinii fotograflarda da olsa bir arada görmek ki bu çocuğun annesinin veya babasasinin ya da her ikisininde vefat ettiğini düşün doğum günlerini hiç sevmeyecek ama bir resim video dogumgunlerini özel günleri veya bir çok şeyi sevmesine vesile olabilir kanımca
- +1 yıl
@Crimedrama34 ama arada fark var. Sen kendini değil onları görmek istiyorsun. Başka fotoğraflarda da görebilirsin illaki doğum günü şart değil. O yüzden çocuk küçük iken kendine yapılıyor eğlence resmen
Ben oğluma yapmıştım evde balonlar vs ilk doğumgünü hatıra olur fotoğraf çekeriz diye bu sene okadar büyük bişi yapmam bı pasta yeterli...
00 Yorumla
+1 yılMaddi olanagim olursa yapmak isterim güzel bir hatıra sonuçta.
Çok da abartmadan tabi, kendi evimde küçük bir organizasyon olur.
00 YorumlaEvet olmalı bence. Çocuğun doğum günü aynı zamanda kadının anne, adamında baba olduğu gündür. Ebeveynlerinde kutlama günü yani
00 Yorumla
+1 yılOlay sadece bebeğin eğlenmesi değil ki. Bol bol fotoğraf video çekip güzel bir hatıra bırakmak mesele.
00 Yorumla
+1 yılÖmür boyu böyle şeylere alışkın bireyler yetiştirmek istemiyorum o yüzden baştan beri kutlamak istemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapılmalı. Burada ama amaç ailenin kendi eğlendirmek istemesi değil. Çocuklarının ilk doğum günü sonuçta, bu diğer doğum günlerinden daha özel. Bebek hatırlamayacak olsa bile büyüdüğü zaman fotoğraflara bakıp mutlu olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılEğlenceli olur bebeklerin hoşuna gider ama pastayla değil tatlı olmayan bir şeyle kutlamak lazım.
00 Yorumla
+1 yılben kedimin doğumgününü kutluyorum bebeğinki de kutlanır gayet
aslında hepsi pasta yemek için bahane tabi :D
00 Yorumla
+1 yılBence de ebeveynler kendileri için ve sosyal medyada paylaşmak için yapıyor. Hoş değil. Öyle anne babam olmasını istemezdim..
00 Yorumla
+1 yılKendini eğlendirmek istersen büyük kutlama yaparsın sonuç olarak bebeğin bir şeyin farkında olmayacak
00 Yorumla
+1 yılYapılabilir maksat eşi dostu toplayıp güzel bir gün geçirmekte neden olmasın ama israfa abartıya da kaçmamak gerek diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılYapıyorlar sonra büyüdüğünde anı olarak gösteriyorlar. Gerçi Pandanın bile doğum günü kutlanıyor mesela hayvan bilmez ki.
00 Yorumla
+1 yılYapılır tabi resimler çekinir büyüdüğünde gösterilir hepsi birer anı hatıra
10 Yorumla
+1 yılBüyüğünce fotoğraflarını gösterirsin benimde kutlamışlar fotoğrafları gösterdiler
10 YorumlaAnı biriktirmek yapılabilir. Büyüdüğünde fotoğraflara bakınca bu onu çok mutlu edecektir.
10 Yorumlaİlk yaş günü olduğu için manevi değeri olur bence yapılabilir
10 YorumlaBence kutlanmalı hatırlamıyor olabilir ama ilerde fotoğraflara bakıldığında güzel anılar olabilir
10 Yorumla
+1 yılBizim ülkede dogmamis bebeğe parti yapiolar o gun mu yapilmicak
10 Yorumla
+1 yılYapılmalı bol bol resim çekilmeli anı olarak kalır :)
00 Yorumla
+1 yılBebeklerin her günü ayrı güzel. Kutlanmalı. Güzel anılar biriktirmeliyiz.
00 Yorumlaanı olarak belki aile arasında küçük bir üfleme olabilir..
00 Yorumla
+1 yılÇok anlamsız hepsi cinsiyet partisi,40 banyosu yurtdışına özenip kendi adetlerimizi unutuyoruz
00 YorumlaBana en en saçma gelen şeylerden biri. Mantıgını kendileri de bilmiyor bence
00 Yorumla
+1 yıl1 yaşına girince yapılmalı ve 7 yaşına kadar bi daha yapılmamalı
00 Yorumla- Devamını Gör (119)
Devamını Gör(164)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri