Eveet, tam kendinize göre birini bulmuş, tatlı tatlı flörtleşmeler yaşamışsınız. Aranızda cinsel çekim dahil her şey de yerli yerinde. Artık yavaş yavaş resmi sevgililiğe adım atarken müstakbel sevgiliniz cinselliğin yaşanması için hazır olmadığını, biraz zaman geçip aradaki bağı tam olarak kurmayı beklemek istediğini söyledi. Cinselliğin yanlış zamanda yaşanması sonucunda aşkı öldürdüğünü savundu, ona nasıl bir tepki verir, siz ne düşünürdünüz?
Flörtünüz sevgililiğe evrilen ilişkinizde hiç cinsellik olmasını istemediğini söylese tepkiniz ne olurdu?
Bu konunun farklı kişilere göre üç yönü var. İlki dini olarak nitelendirilen günah yönü. Bunda söz konusu kişi, bedenini sadece dini ve resmi nikâhla paylaşmayı benimser. Eğer iradesi kuvvetli ve fazla tutucu ise * sene olmaz. İkincisi yön ise işin etiğine odaklı olanlar
Hazır olmayan, aradaki bağı henüz tam hissedemeyen bir kadın ile cinsellik yaşamak zaten sevişmek olmaz. Sırf erkek istiyor diye yapmasını bile tercih etmem. O hazır hissedene kadar, aradaki bağ tam oluşana kadar, artık istek ve arzusuna dayanamayacak duruma kadar herhangi bir cinsellik yaşamam.
Bir insanı erkek ve kadın fark etmeksizin azdıran şey istenmektir. Bu hissedilmeden yaşanılacak cinsellik tatsız tuzsuz hatta duruma göre acı veya ekşi bir şey olabilir.
Cinsellik tatlı bir şeydir ve tam tatlanmadan yenilmemelidir.
Pat diye bu tip tutum içinde olan insanları sevmiyorum. Bu durum devamında gelişebilecek olaylar silsilesidir. Haliyle yaşarım ya da yaşamam kafasıyla başlanmamalı. Akışına ve arkadaki bağa bakılarak ne olacağı ortaya çıkmalı
Akışa bırakırsak yüzde yüz yaşanır. O kafayla başlamayıp ana bırakmak güzel olurdu ama hemcinslerin kaç tanesi sence bunu düşünmeyip akışa bırakır. Kaç tanesi flört yapar yapmaz cinsellik yaşamaya çalışmaz..
Ya şimdi şunu kabul edelim; çoğu erkek için sevgililik = bedava cinselliğe giden yol. Haliyle bahsettiğin gibi dışarıdan o potansiyeli vaat eden kişilerle sevgili olma düşüncesi oluyor. O sebeple benim tespitim tamamen sağlıklı yapı icin
Orası öyle tabiki, bizde kadınlar olarak kimin sevdiği için kimin cinsellik için yaklaştığını tam anlayamayabiliyoruz tabi, buda sıkıntılı bir durum oluyor
Cinsellik yaşamaya karşılık demeyelim de, aradaki bağın ve duygunun kurulmasını, ciddiyete bağlanmasını karşılıklı güvenin kurulmasını beklemek diyelim.
Flört ediyorsak zaten bir güven zemini var demektir ve bunu ilerletme aşamasındayız demektir. Flört ederken peşinen ben seninle cinsellik yaşamam diyorsa bu hem ergence bir tavırdır, hem de ben sana güven duymuyorum mesajı taşır. Güven yoksa ve bir önşart olarak flört ileri bir evreye dönüşmeyecek deniyorsa devam etmenin ne anlamı, ne de gereği vardır.
Bir çok flörtümün güven duyarak başlamama rağmen konu buraya evrildiği zaman amacının sadece bu olduğunu görüp üzülüyorum. ya da onun istediği gibi bunu yaşadığım zaman flörtümün direk soğuk davranmaya başlaması sonucunda anlamam daha üzücü oluyor. Bu yüzden bence flört veya yeni ilişkide önce önemli dinamiklerin yerine oturması gerekiyor. Önce birbirini iyice tanıyıp güvenilmesi gerekiyor.
Güven olmadan hiçbir ilişki yürümez. Hatta insan güven duymadığı bakkaldan bilr alışveriş yapmaz. Ancak bu tür tatsız şeyler yaşadıysan ya kolay manipüle edilebilen ya da kolay güvenen biri olman söz konusu olabilir. Belki de oturup bunu çözümlemen gerek. Ben kolay mı güveniyorum yoksa kolay mı manipüle edilebiliyorum sorusunun cevabı ve buna karşı alacağın aksiyon hayatının akışında önemli bir değişiklik yapabilir.
Belki de bir şeyler hissedince sadece karşı koyamıyorumdur 😳 kolay güveniyor olabilirim. Herkesi kendim gibi sanmam ve ders almamalarım var. Ama manipüle olmam. Bilirsin beni biraz.. Yinede soruyu güvenip yarı yolda bırakılan, manipüle edilen, hoşlanıp kullanılan kadınlarla empati kurarak düşün sen.
Karşının bana ne ifade ettiğine göre değişir nasıl bir davranış sergileyeceğim. Damarından girer miyim o kadar çaba sarf eder miyim tartışılır o da tuzak kurmak olur 🤔
Ya ona gelirsek senin hem cinslerinden kendini cinsel anlamda öne atanlar da var. Bu bütün kızlar öyle demek anlamına mı gelir. Kaç kıza kendini cinsel obje olarak lanse etme diye uyardım. Erkek ilgisini çekmek için seksapalitesin ön plana çıkarmaya çalışanlar var. Ben bu olayları genellemek yerine bireysel nitelendiriyorum 🤔
Haklısın ki zaten öyle kızlar için her şey mübah. Ama ben öyle olmayan bir kız için dedim. Olabilecek en güzel şey bu iki tipin birbirini bulması ve cinsellik üzerine ilişkiyi istedikleri gibi kurmaları.
İlişkiyi cinselliğe indirgemek çok da doğru bulmuyorum. İlişkinin farklı bir dinamiği vardır. İlişkide cinsellik olup olmayacağı taraflara ve buna hazır olup olmamalarına bağlıdır. Cinselliği ilişkinin temeline yerleştirirsen o ilişki olmaktan çıkar. Bu sefer amaç haline gelir, ama sadece araçtır.
Bir şeyi dayatirsan ilişkiyi zedelersin. Cinsellik de olur bu adını koyalım da. Akışına bırakmak lazım 🤔 zaten çekim varsa hem duygusal hem tensel yaşanacak olanlar yaşanır acele etmeye gerek yok
Biliyorum. Ben niyeti baştan belli edip ikna etmek için duygusal manipülasyona başvurmamaktan yanayım. Hoşlanıyorsam, romantik duygularım varsa ona göre davranıp akışa bırakırım, zamanla cinsellik de gelişir. Ona karşı sadece arzu, istek, şehvet duyuyorsam da aşıkmışım gibi davranmam, istediğim neyse onu belli ederim, olur veya olmaz, ona kalmış.
Değilim knk önceden saf ve temiz duyguları olan ve sevgi dolu bir yapım vardı. Şu an aşırı dikkatliyim her şeye karşı. Sadece gerçek duygu ve hisler yok belki öyle biri eski beni bulmamı sağlayabilir
Biraz garip bir durum ama benim ilgilenmem lazım beğenmem gerekiyor öncelikle karşı tarafın ilgisini beğenmeden asla önemsemiyor öncelikli olarak en mükemmeli olsa bile soğutuyor hemen ilgilendiği zaman
Öyle olduğumu düşünmüyorum ama sanırım ilgi göstermediğim için dikkat çekiyorum birde ses tonum çok beğeniliyor. Sadece sesimden etkilenenler bile olmuştu. İlgi gördükçe soğudum aslında normal biriyim bana göre abartılıyor
Kendisine açık ilişki teklif ederim. Sevgilim seks istemeye bilir buna mecbur değil ama ben istiyorsam duygusallık olmadan sadece cinseliyyimi başka kadınlarla öderim.
Öncelikli olarak cinsellik yaşayınca neden değişelim? Ayrıca Cinsellik amaçlı yaklaşmayın demekle sevgili iken cinsellik olmaması aynı şey bana göre. Yani demek oluyor ki bu sizin istediğiniz duruma gayet makul cevap vermiş