Yani seks yapınca mı düşünceleriniz değişiyor, kadını kendinize ait mi hissediyorsunuz?
Çünkü sevgiliyken de aşık olan bir adam, evlenince daha da sahipleniyor "benim kadınım" falan diyor, nasıl bir zihniyete sahip olduğunuzu çözmeye çalışıyorum
Yani seks yapınca mı düşünceleriniz değişiyor, kadını kendinize ait mi hissediyorsunuz?
Çünkü sevgiliyken de aşık olan bir adam, evlenince daha da sahipleniyor "benim kadınım" falan diyor, nasıl bir zihniyete sahip olduğunuzu çözmeye çalışıyorum
Evlilik zaten bir "sahiplik", bir "mülkiyet" ilişkisidir. "Bir yetişkinin başka bir yetişkine ait olduğu", "bir yetişkinin başka bir yetişkinin malı olduğu" bir ilişkidir. Evlilikte tek eşliliğin zorunlu olmasının bir nedeni doğacak çocukların aile birliği içinde doğması ve baba (koca) ile soy bağı kurulması ise, bir nedeni de bu "sahiplik" durumudur. Evli bireyin bedeni kendisine değil, eşine aittir. Bekarken kendi bedenin üzerindeki tüm tasarruf hakları sana ait iken (ki bekarken teknik olarak istediğin kadar partnerinin olması mümkünken) evlendiğinde bu hakları eşine devretmiş olursun ve başka bir cinsel partnerinin olması boşanma nedeni olur.
Cevap
15Cevap
Hayır tabi ki de
Erkek dedigin Seks yapinca degil nikahi basinca sahiplenir
Tamam işte sonuçta sevgili de senin seviglin, ama nikahla değişen ne?
Degisen ne mi? Medeni kanuna gore evlenmis olman olabilirmi
Birliktelik sırasında kontrolcü olma isteği ve vahşileşir 🫣
Sana ait istediğin zaman yapabileceğin bir popo var tabiki sahiplenir ister 😄
Kadın bir nesne veya bir mal değildir? Ki sahibi olsun sadece ona ait hissedersin? Yoksa kimse kimsenin sahibi değildir
Onu demek istedim tam oalrak
Yani fikirler görüşler konuşmalar sonrasında tensel uyum bir aidatlık hissi yaratır (: aslında evlenince değilde duyguları içinde yaşamaya hissetmeye başlayınca aidatlık seziyorsun evlenince değil
Yanlış anlamıyoruz halbuki aitlik düşüncesi ile sahiplenmek düşüncesi birbirinden çok zıt kutuplardadır? Sahiplenmek düşüncesi tamamen ataerkil sistemin çıkardığı kadını köle gibi göstermeye çalışan kadının bir sahibi olması gerektiğini söyleyen zihniyete çıkarıyor
Valla kardeş, belkide onlar doğrusunu yapmıştır. Yüz yıllardır aynı şekilde bu zamana kadar 1 yastıkta geldiler ama aksini düşünenlerin hiçbirinin evliliği uzun sürmemiştir.
Acaba kimler doğrusunu yapmış? Ayrıca kimse de karısını köle olarak kullanmamıştır. O bir şehir efsanesi ya da bazı sapkınların son dönemde yapmış olduğu bazı hareketlerdir. Ya da karşı tarafın farklı beklentileri içinde olmalarıdır bilemedim.
Şu var ki eski insanlar kadınlarını köle olarak görmemiştir. Köle olarak görenler var ise evlenmeyi bilmeyen yeni neslin yapmış olduğu şeylerdir.
Mutluysan boş ver sal gitsin keyfine bak çok detaya takılma evliliğin tadını çıkar
Ben eşimi öyle görüyorum. Ya da sahip demeyelim. Bana emanet.
Merak ettim de siz nasıl düşünüyorsunuz ki?
Ben erkek zihniyetini anlamaya çalışıyorum. Kadının tapusu yok neticede sahip olmak nedir
Yaa şimdi hangi rengi seversin diye bir soru sorsan herkesten değişik renkler çıkar. Dolayısıyla 3- 5 kişinin yorumu geneli değiştirmez ki.
Kendime göre düşündüğümde, artık bir Aile olduk. Benim de sevdiğim sevenim var diye düşünürüm. Birlikte vakit geçirmek, birlikte yiyip içmek vs. Yani artık elin kızı değil biz evliyiz. Artık sen-ben diye düşünülmez ki.
Haa evliliği farklı düşünenler de vardır illa ki.
Yani sahibe rolünü arada yatakta yaparım sadcee 😂
Biraz öyle o yanlışa kapılıyorlar
Tam tersi
Aidiyet duygusu
degişkenlik gösterir bu durum
Sahip olmuyor mu zaten
Hiçbir zaman sahibi olduğumu düşünüyorum eşimi