3 sene sevgili kaldık.1 yıl önce evlendik. Sevgiliyken sürekli istedim evlenmeden olmaz diyip durdu. Evlendiğimiz gece korktu istemedi. Daha sonra da o istedi fakat ben istemedim. Ben de kendi istememe hakkımı son 1 yıldır kullanıyorum. Bu konuda ilk 3 ay boyunca kavga ettik daha sonra 2 taraf da böyle bir talepte bulunmamaya başladı. Onun annesi babası, benim annem babam sürekli "çocuk?" diye soruyor. Düşünmüyoruz şimdilik diyip geçiştiriyorum. Geçenlerde boşanmayı düşündüğünü söyledi ama ben boşanmak istemiyorum. Ailesine de anlatmış bana elini sürmedi diye. Sırf cinsel birliktelik yaşamıyoruz diye boşanmaya gerek var mı? Tavsiyeniz var mı bu konuyla alakalı ne yapabilirim? Boşanmak da istemiyorum cinsel birliktelik yaşamak da istemiyorum.
1 yılÇok zor bir durum içindesiniz. Eşiniz korkabilir ilk başta bu çok normal bir durum. Vajinismus tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum gerçekten kadının psikolojisini alt üst eder ve bu süreçte eş desteği ilgisi anlayışı çok önemli. Diyelim ki bu durum aşıldı o zaman şu devreye giriyor eşinizin size karşı tutumu! Neden böyle oldu? Neden deli gibi sevdiği adamı istemedi? Ya da sorun şu. Siz neden intikam alır gibi bir hak kullanıyorsunuz? Bunları oturup konuşmanız lazım. Çok yeni bir evlilik ve hak kullanma mevzusu için çok erken ki evliliğin temel taşlarından biri olan cinsel ilişki konusunda istememe hakkı olamaz diye düşünüyorum. Bir evlilik terapisi almayı düşündünüz mü?
03 Yorumla
Soran1 yılNe demek istememe hakkı olamaz? İstemiyorum arkadaş zorla mı?
- 1 yıl
Dinen sırt çevirme, red etme , istememe ve bunu ceza olarak kullanma hakkınız yok. Hayat sizin siz bilirsiniz.
Soran1 yılDinin ne dediği beni neden ilgilendiriyor?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBence evlenmeden önce erkeklere bir hormon testi yapmalılar. Böyle premsesler evlenmesin. Gerçi senin evli olduğunu bile düşünmüyorum. Yorumları okudum tam bir trol. Hadi diyelim ki gerçek. Senin gibi erkeği var ya kapıma paspas bile yapmam. Eşine keşke şurada yorumlarda yazdıklarını verebilsem de mahkemede delil olarak kullanabilse. Ay ne güzel olurdu. Senin gibi birinin hak ettiği şey boşanıp bir ömür nafaka ödemek. Ben de evlenmeden olmaz dedim. Ama benim eşim adam gibi adam olduğu için bana saygı gösterdi evlenince de beni hep el üstünde tuttu. Şimdi o da çok mutlu ben de çok mutluyum. Senin karına ettiğin hakaretleri kocam bana etseydi. En iyi avukatı tutar donuna kadar alıp. S. ktr ederdim hayatımdan. Kanıtlayamaz bilmemne falan demenden belli zaten cahilliğin. Öyle bir kanıtlanır ki. Sen bile kalırsın asalk gibi.
019 Yorumla
Soran1 yılHormonlarımda bir problem yok. Sadece onunla birlikte olmak istemiyorum. O istemediğinde problem yok , ben istemediğimde hemen problem oluyor. Benim bir insan olarak istememe hakkım var. Nafaka ödememe gerek yok çünkü o da çalışıyor. Mahkemede gizli bir üyenin yaptığı yorumlar delil olarak kullanılamaz. Cinsellik her şey mi? o da bizim hayatımızda olmayıversin. Aynısını kız hesabından yazsaydım "yürü be kız sürünsün it" falan yazardınız. Sizin de adaletiniz böyle işte.
Soran1 yılo 3 sene boyunca istemedi , ben sadece 1 yıldır istemiyorum. Ben ne kadar suçluysam o 3 katı suçlu.
Soran1 yılÖyle şeyleri yaşamak istiyorum ama tükürdüğümü yalayacak kadar istemiyorum. Eşimi seviyorum sadece cinsellik yaşamak istemiyorum. Ben de uzatabilirsem 2 sene daha direticem durumu eşitledikten sonra teklif ederim hala istiyorsa olur.
Soran1 yılBen de senin gibi herşeyi tek taraflı yorumlayıp eleştiren kadınlardan nefret ediyorum. En ufak sorunda haklı çıkmak için kıçınızı yırtarsınız. Haklı çıkamayınca ağlarsınız. Ağlayarak haklı çıkmaya çalışırsınız. Evliliğinde eşine gerçekten bol sabır diliyorum. Senin gibi biriyle ömür geçmez. Çabucak saçları beyazlayacak adamın.
Soran1 yılEzik ezik kendini tatmin eden tek ben değilim ki eşim de ezik ezik kendini tatmin ediyor. Bakir olmam benim değil eşimin suçu. Ezik falan da değilim. Masturbasyona eziklik diyorsan dünyada milyarlarca ezik var o zaman eşim de onlardan biri. Ayrıca annem babam evlendirmedi ben kendim evlendim. Hayatım boyunca tüm kararlarımı kendim verdim , kimsenin beni aşağılamasına da izin vermedim. Sen bilmezsin belki en zor kararları en güçlü iradeler verir. İrademin güçlü olmasını eziklik olarak görüyorsan senin için gerçekten çok üzüldüm. Eşin için daha çok üzgünüm tabi ki.
Soran1 yılTamam çemkirmeyi kes de önerini söyle bakayım bilge ceylan. Ne yapayım da içimdeki bu bıkkınlığı, inadı kırayım? Ne yapayım da her şey normale dönsün?
Cevap sahibi1 yılKarının yanına git ve herşeyi düzelt. Burada bu kadar insan haksız sen haklı olamazsın. Bazen haksız olduğunu kabul etmek ve insanların önerilerini dinlemek gerek. Bir de kendini eğit birazcık. Hakaret olarak söylemiyorum bunu gerçekten konuşmaların çok düşük tam bir maganda gibi konuşuyorsun. Gerçekten erkeklik kadınlık kavramları unutuldu artık. Gerçekten bir erkek gibi karına ve ailene sahip çık. Bu şekilde evliliğini bitirirsin sadece.
Soran1 yıl1 yıl geçti aradan artık hiçbir şey normale dönemez gerçekçi olmak lazım. Boşanmak tek seçenek. Boşandıktan sonra istediğini yapmakta özgür. Sen de ev hanımları gibi konuşuyorsun ama ben seni üzmemek için söylemedim. Magandalara magandalıkla karşılık verdiğim için maganda gibi konuşuyor olmam gayet normal. Tercümanım ben , herkesin anlayacağı şekilde konuşmak benim mesleğim.
Cevap sahibi1 yılBana söylediğin şeylerin bir önemi yok benim için. Üzülmem yani merak etme. Tercüman olmak her zaman iyi bir şey değildir. Bukalemun değilsin insansın. Oturmuş bir karakterin olmalı. Yerine göre anlayışlı olmalı yerine göre de kavganı etmelisin. İnsanlara tercüman olayım derken sabit belirli bir karakterin olamamış gibi yorumluyorum o zaman. Söylediğin yaptığın şeyler hiç normal değil. Sen Norveçte mi yaşıyorsun Türkiye şartlarında bir kadın nasıl yetişiyor biliyor musun. Aile baskısı namus bekaret bu kavramlarla büyüyor kızlar. Tüm bunları aşmak öyle zor ki aslında. Dünyada en çok böyle toplumlarda vajinusmus rahatsızlığı gözüküyor kadınlarda. Bunlar hep korkudan. Tercümanlık yapana kadar empati yapsaydın şimdiye çok güzel bir evliliğin olabilirdi. Kendi ellerinle bitirmişsin evliliğini yazık gerçekten. Ayrıca burada millet sana magandalik yapmamış sen yazmışsın 6 patlar falan diye. Senin içinde var yani. Ayrıca ev hanımı gibi konuşmak ne demek oluyor tam olarak. Evimin hanımı olmak kötü bir şey mi? Çalışıyorum ben ama evimin de hanımıyım ayni zamanda
Soran1 yılBoynuzlanırsın , yok işte başkasıyla olur falan yazıyorlar. Ben de kendimce çözümümü söyledim. Bu magandalık falan değil. Ulan daha kadın benimle birlikte olamadı korktu da gidip başkasıyla mı birlikte olacak? Aldatırsa da bedelini öder. Ayrıldıktan sonra istediğini yapabilir. Söyledim ona da 2 sene daha vakti var.2 sene sonra hala istiyorsa yaparız. Yok ille de boşanıcam diyorsa da boşanırız hiçbir hak da talep edemez. Ev hanımı derken eşinin eline bakan kendi ayakları üzerinde duramayan sabah programlarından başka bir keyfi olmayan kadınları kast ettim. Her bokta kız tarafı olmayı kesin. Sen 3 sene beklettiğin birini evlenince de ay korktum dersen o adam istediğini yapmakta özgür o saatten sonra. Empati empati diyorsun 1 gram empati yeteneğin olsaydı , şu yaşadığım durumu anlayabilirdin. Benim empati duygum gayet yerinde biliyorum bu durumdan memnun olmayacağını o yüzden böyle davranıyorum zaten ki o da anlasın benim durumumu diye. Kapiş?
Cevap sahibi1 yılEmpati yeteneği çok gelişmiş bir insanım. Kadın erkek olayına kafayı takmışsın. Bir kadın da dese bunu ona da aynısını derdim. HAKSIZSIN. 3 sene beklemeseydin o zaman. Kadın seni zorladı mı beklemen için. Sanki bekleyen tek erkek sensin. Benim eşim de beni bekledi. Ne var bunda. Neden birine güvenip de o kişi onu bırakınca bunun pişmanlığını yaşasın ki. Ayrıca kadın seni evlendikten sonra defalarca reddetmemiş ki. Korkuları olabilir. Senin aksine o bir insan. Altında yatan psikolojik sebepler olabilir. Ona destek olabilirdin. Evlenirken bunun sözünü veriyorsunuz sonuçta. Evlilik cinsellikten ibaret mi biz de yaşamayalım diyorsun ama senin için cinsellikten ibaret belli ki cinsellik yüzünden karına trip atiyosun 1 yıldır. Çok tuhaf gerçekten. Ayrıca aldatmayı asla hoş bulmuyorum. Aldatan kişiyle hemen boşanırsin hatta gerekirse maddi manevi tazminat davası da açarsın bir şekilde hayatından çıkarırsın. Her aldatan öldürülseydi memlekette erkek kalmazdı.
Soran1 yıl1 yıldır trip atmıyorum ilk 3 ay kavga ettik bu sebeple ondan sonra bu konu bir daha açılmadı. Evlilik cinsellikten ibaret diye düşünseydim çoktan yapardım veya ilişki olmayınca hemen boşanmayı önce ben düşünürdüm. Demek ki onun için öyle ki o düşünüyor boşanmayı. Ben boşanmak da cinsel ilişkiye girmek de istemiyorum. Eskiden istiyordum korktum morktum bişeyler sıçtı soğuttu beni aseksüel birine çevirdi. Cinsellik yok diye herkes boşansaydı 60-70 yaşındaki çiftlerin alayı boşanırdı. Boşanma falan aldatılmanın hıncını çıkarmaz. Öldürmesen bile sağlam bi dövmek lazım. Sen aldatılmanın acısını yaşıyorsun , o da o dayağın acısını yaşasın. Senin eşinin seni ne kadar beklediğini ya da beklerken ne haltlar yediğini bilmiyoruz. Ama ben gerçekten bekledim. Evlenmeden olmaz , evlenmeden olmaz. E evlendik hadi? Bu gece de olmaz. E ebesinin şeyi artık. Sonra hiçbişey yaşamadığı adamdan boşansın evlere arabalara işyerlerine ortak olsun. Olur da boşanma gerçekleşirse 1 kuruş dahi vermem.
Cevap sahibi1 yılSenin psikolojin gerçekten iyi değil. Çok üzüldüm senin için doğru yanlış ayırt edemeyecek kadar kör olmuşsun. Cinsellik yeme içme gibi bir ihtiyaç. Evliliğin amacı da cinselliği ve üremeyi kurumsallaştırmaktır. Cinsellik istememe boşanma sebebi olmazdı aksi takdirde. Ben bunu açık açık söylüyorum bak. Cinsellik evliliğin yüzde 80idir. Yeri geliyo annene babana bile tahammül edemiyorsun ama eşinle aranda cinsel çekim olunca çoğu sorunu çözüyorsun. Yoksa ev arkadaşından bir farkı olmaz bu durumun. Sen soğumaya dünden meraklıymışsın. Ben bunu dün eşime sordum. Evlendikten sonra da ben korkuyorum bana zaman ver deseydim ne yapardın dedim. Dedi ki beklerdim ama neden korktuğunu anlamaya çalışırdım. Evlilik terapisine falan giderdik çözemezsem dedi. Normali bu işte. Cinsel olarak soğuduysan evlilik yürütme zaten. Seven insan çözmek için uğraşır. En azından elimden geleni yaptım kendi yanaşmadı der bırakırdın. Yaklaşımın doğru değil. 60-70 yaşında da olsa gençliklerinde yaşadıkları cinsellik sayesinde o bağ oluşmuştur emin ol. Benim cinsellikten sonra kocama bakışlarım bile değişiyor. Her seferinde tekrar aşık oluyorum. Yani sen bilmiyorsun belki ama müthiş önemli bir şey. Kimsenin bundan mahrum kalmasına gerek yok.
Soran1 yılAteş düştüğü yeri yakar diye boşuna dememişler. Başına gelmeyen havadan atıp tutmasını biliyor. Sanki ben dün dünyaya geldim, söylediğin herşeyi zaten biliyorum. Arkadaşı saçına güzel olmuş demedi diye ömür boyu küsenler gelmiş buraya " ne var canım anlayış göster" diyorlar. Benim için bardağı taşıran damla düğün gecesiydi. Benim için ya hep var ya da hiç yok. Gri yok yani beyaz veya siyah. Ayrıca benim evliliğimdeki sorunu ben çözemiyorsam terapist hiç çözemez ben zaten sorunumu biliyorum. Benim kişiliğim zıt ve bişey istediğim gibi olmayınca hiç olmamasını tercih ediyorum. Çok inat biriyim. Benim ak dediğime kimse kara diyemez. Benim kişiliğim bu , hamurum bu. Yanıldığımı veya hata yaptığımı kabul etmek istemiyorum çoğu zaman. Yani öyle hormon falan değil sorun inat inat. Benim inat olduğumu kendisi de biliyordu az zaman değil 3 sene sevgiliydik. Ben zaten evlenene kadar sabretmiştim, ben kendi üzerime düşen görevi fazlasıyla yaptım. Kendisi yapmıyor sonra suçlu yine ben oluyorum.
Cevap sahibi1 yılBu inat sorununu çözmek için kendin gidebilirsin öyleyse. Bu kadar inat fazla çünkü. Böyle evlilik de olmaz. Dünyanın neresinde olursan ol herkes sana aynı şeyi söyler. Çözülmezse boşanılması gerek diye. Arkadaşım saçıma kötü olmuş dese küsebilirim belki ama eşim sövse bile kurduğum bağ o kadar güçlü ki barışırım onunla. Sen o bağı kuramadığın için bu kadar inat ediyorsun. Çözmek de istemiyosun böyle kalmasını da istemiyosun buraya yazdığına göre. Yani kadını bırak o zaman gitsin. Onun da çocuk sahibi olmaya hakkı var sonuçta.
Soran1 yılBoşanma davası açacak zaten bekliyorum bakalım mahkeme celbi gelmesini. Hiçbir şey talep etmezse sessiz sedasız boşanmayı kabul ederim. Hayatımın 4 senesini yediğiyle kalır.
Cevap sahibi1 yılSen de aynı şekilde kalacaksın. Boşanmak asla kolay bir şey değil. Hele cinsel sorunlar herkes tarafından konuşulmaya başlanınca iki tarafın da psikolojisini bozar. Yuvanızı kurtarmak için çabanız olsaydı keşke. Ama yapacak bişey yok demek ki
Soran1 yılArkadaşlarım alay ediyor zaten de çok takmıyorum.
Cevap sahibi1 yıldoğrudur
1 yılHaksızsınız. Evlenmeden yapmak istememesi çok doğal ilk gece korkması da doğal ama size hiç istemiyorum seni dememiş isteyip yaklaşmış siz işi inada bindirmişsiniz dava açsa hiç cinsellik yaşamadık dese direkt boşanabilir sizden
11 Yorumla
Soran1 yılBen istedim o istemedi derim hiçbir şeyi ispat edemez.
Kardeş sen iyimisin eşin sonuna kadar haklı ve iffetli biriymiş öyle sevgiliyi buldun bu zamanda sen ne istedin bence o kadın sana iyi dayanmış boşansa haklıdır sen neyin inadını yapıyorsun kadın gibi
01 Yorumla
Soran1 yılO istemezken hiç problem yok. Ben istemeyince hemen au au.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
1 yılSiz boşanmayacaksanız açık ilişkiye geçin bence.
01 Yorumla
Soran1 yılYok öyle bir şey. Herkes kendi eşiyle yaşasın ne yaşıyorsa. Ben yaşamamayı tercih ediyorum. Bu benim kendi tercihim.
- Cinsel Yaşam konusunda 363 cevap paylaştı.
1 yılHaksızsın tabii ki ya kadın olsan doktora git belki korkun vardır aşarsin bunu terapiyle diycem ama bunu yapmayan erkek kendine erkeğim demesin zaten eşin haklı
06 Yorumla
Soran1 yılErkek gibi erkeğim. Sen bilmezsin abisi.
- 1 yıl
Öyle erkek olmaz olsun kendini haklı görüyorsun bu durumda ya ben sana zaten bir şey anlatamam
Soran1 yılHaklı görmüyorum , direkt olarak haklıyım.
- 1 yıl
Evet prenses haklısın prenses olduğun için ilişkiye girmeme hakkın var
- 1 yıl
Umarım bosanirsiniz o kadın seni hak etmiyor
Soran1 yılBu konuda hemfikir olmamıza sevindim.
1 yıladami fena bezdirmisler. evlilik terapistine gidin iyi gelir
10 YorumlaSaçma sağan düşüncelerin var kardeşim.
Ne alaka eşin sonuçta ve kadın sonuna kadar haklı.
Ve unutma yemeyenin malını yerler sonra pişman olma.04 Yorumla
Soran1 yılNe demişler. Bir 6 patların çözemeyeceği sorun yoktur ;)
Soran1 yılYok be kardeş. Aldatmanın hakkı odur. Boşanırsak istediğini yapsın. Benimle evlilik içerisindeyken herşeye izin verecek kadar geniş değilim. Yaparsa bedelini öder bu kadar basit. Bunun erkeklikle alakası yok. Ben de aynısını yaparsam o da benden sorabilir hesabını.
Soran1 yılAr namus şeref haysiyet. Duydun mu hiç bunları?
1 yılEvli gibi davranmaya başla o zaman ya da boşan bırak kadın adam gibi biriyle evlensin
03 Yorumla
Soran1 yılO kadın gibi kadın mı da adam gibi biriyle evlenmeyi hak edecek?
- 1 yıl
Doğru söylüyorsun. Kadın gibi kadın olsaydı seninle evlenmezdi...
Soran1 yılAynen öyle. O yüzden elindekiyle yetinmek zorunda köpppek gibi.
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok yakında başının üstünde olacakları görüyorum o boynuzları iyice parlat zamanı geldiğinde :D böyle ergen prensesler evlenmesin
06 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@üniformalıbirisi Aynen
Soran1 yılAldatırsa bedelini de ağır şekilde öder.1 adet 6 patların çözemeyeceği hiçbir problem yoktur.
Cevap sahibi1 yılHaberlerde çok gördüm kadınlar birlikte olduğu adamlarla bir olup kocalarını öldürüyorlar falan yani dikkat et de tam tersi olmasın :D sen adam değilsen karını ihmal ediyorsan sonun bu senin
Soran1 yılBen adam gibi adamım. Yani o beni aldatırsa sonu ya mezar ya da hapis diyorsun. O da tamam benim için.
Cevap sahibi1 yılSenin sonun bunlardan biride yaparsa ruhun duymaz emin ol :D
Soran1 yılBenim de dürtülerim var ama ben kimseyle birlikte olmayı falan düşünmüyorum. Bana 3 yıl boyunca evlenmeden olmaz diyip , benle evliyken başkasıyla birlikte olacağını hiç sanmam.
Gizli Üye(30-35)1 yılDava açarsa kazanır. Yasada Esinin ihtiyacını görmemek boşanma sebebi..
03 Yorumla
Soran1 yılİhtiyaç değil bence. Hayatımda hiç yapmadım ama ölmedim bak yaşıyorum.
Cevap sahibi1 yılSenin için demiyorum. Esin mahkemede cinsel iliskiye girmiyor kocalık görevini yapmiyor derse, haklı bulup sizi boşar diyorum.
Soran1 yılÖyle bir şey derse , ben istedim kendisi istemedi derim.
1 yılNasıl karını istemezsin ya
11 Yorumla
Soran1 yılO istemeyince problem yok ben istemeyince mi problem oluyor?
- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılDostum kanunen haksizsin vijdanen haklısın
04 Yorumla
Soran1 yılVicdanen haklı olmam yeterli benim için.
- 1 yıl
Başkası götürür karını haberin olsun
Soran1 yıl6 patların çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.
- 1 yıl
Patladiktan sorna sorun iste
Cinsel Yaşam konusunda 859 cevap paylaştı. Erkeğin senin gibi olanları hiç cekilmez
01 Yorumla
Soran1 yılKendileri o hale sokuyorlar.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBaskasiyla yapar o da o zaman
06 Yorumla
Soran1 yılKorkmazsa tabi.
Soran1 yılYine
- 1 yıl
Biyere kadar sonrasi zaten otomatik gelir bence
Soran1 yılBana 3 yıl boyunca evlenmeden olmaz diyen kişi , gidip de başkasıyla birlikte olmaz zannetmiyorum.
- 1 yıl
Bakireyken diyebilir normaldir, ama evlendikten sonra yapar emin ol
Soran1 yılEvlenince bakireliği mi gidiyor?
1 yılİlişki terapisine gitmeniz gerekli
03 Yorumla
Soran1 yılBunu sorun eden ben değilim. O gitsin psikoloğa mı gidiyor nereye gidiyorsa.
- 1 yıl
Sorun karşılıklı. Cinsellik de yaşamın bir parçası. Evli kalmanızın bence de bir anlamı yok. Çünkü siz düzeltme adımı atmak yerine karşı tarafa karşı kazanmak istiyorsunuz
Soran1 yılYaşamın parçasıysa sevgiliyken neden istemedi?
Bununla ilgili çeşitli yollar var tabii ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTamam da neden istemiyorsun
07 Yorumla
Soran1 yılBen de korkuyorum istemiyorum. Bu benim hakkım değil mi? O korktu istemedi , şimdi de ben korkuyorum.
- 1 yıl
neyden korkuyorsun beyefendi zaten o senin karın değil mi korku sebebin ne
Soran1 yıl@beyzaderinn O niye korktuysa ben de aynı sebepten korkuyorum. O canım acır diye korktuysa ben de canım acır diye korkuyorum. Ayrıca istemiyorum zorla mı?
Cevap sahibi1 yılTamam da sen onu s.. cen o seni s. meyecek
Soran1 yılS. miyorum zorla mı?
- 1 yıl
zorla değil tabi de erkek oldugundan eminmiyiz hic mi canın istemiyor
Soran1 yıl@beyzaderinn Canım istiyor hormonla alakalı bir olay değil. İnat, gurur daha baskın anlatabiliyor muyum? Canım istiyor sadece gururum el vermiyor. O istemeyince problem yok, korkabilir çok normal. 3 seneni yiyebilir kadın o diyorlar. 3 senemi neden yiyecek benim insan olarak bir değerim yok mu?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat