Normalde hiç cinsellik sorusu sormam ve sevmem. ama sizce neden insanların çoğu cinsellik üzerine kuruyor evliliğini? sevdiklerinin elini tutmak yıldızları izlemek aşk gibi şeyler yeterli gelmiyor mu. illa cinsellik mi olması gerekiyor.

Normalde hiç cinsellik sorusu sormam ve sevmem. ama sizce neden insanların çoğu cinsellik üzerine kuruyor evliliğini? sevdiklerinin elini tutmak yıldızları izlemek aşk gibi şeyler yeterli gelmiyor mu. illa cinsellik mi olması gerekiyor.

İçinde cinsellik bulunmayan bir ilişkinin güzel olup olmadığına karar veremezsiniz ki...
birbirini seven iki insan neden birbirine dokunmadan durur? birbirlerine dokunmadan durabiliyorlarsa aralarındaki kimya bence pek de iyi değildir.
bekaret sebebiyle evlenmeden önce birlikte olmaya karşı olan bir kadın ve ona saygı duyan bir erkeğin ilişkisi belki onlara güzel geliyor olabilir ama yine de bunu tam anlamıyla bilemezler, belki ten uyumunu yakalayamayacaklar? belki yatakta mutlu olmayacaklar?
cinsellik olmadan sadece sevgi ve saygı ile bir ilişki ne kadar yürüyebilir?
ayşe ile ahmet evlenmeden önce sevişmesinler, tamam. ahmet, ayşe'ye hediyeler alsın, ayşe ahmet'e kaşkol örsün, her akşam telefonda 5 saat konuşsunlar, nişanlansınlar, ayşe kırmızı kurdelesini beline bağladığı gelinliği ile ahmet ile evlensin. buraya kadar mutlu olduklarını, harika bir ilişkileri olduğunu düşünen ayşe ile ahmet gerdek gecesinde birlikte olamasın.
ahmet biraz sabırlı olsun, beklesin. aylarca sevişemesinler. bakın bakalım ahmet hala ilişkilerinin harika olduğunu düşünüyor mu?
ya da diyelim ayşe çok ateşli, istekli çıktı. ahmet, ayşe için yetersiz kaldı, erken boşalma sorunu vs var. ayşe hala, "mükemmel bir ilişkimiz var!" diyebilecek mi acaba?
hani bir muhabbet var ya, sevdiğine dokunamamak, aşık olduğun kızı yatakta hayal edememek, böyle bir saf edebiyatı olamaz..
cinsellik, ilişkiden ayrı tutulamayacak kadar önemi yadsınamayacak bir şey.
bir insan ile sevişmeden, ilişkinizin güzel olup olmadığına karar veremezsiniz, bence mümkün değil.
içinde cinsellik bulunmayan bir ilişki belirsiz bir ilişkidir bana göre.
Komple bu duruma katılmıyorum bi insan 4-4lük değildir öyle olanıda bulamazsın imkanı yok birinin başka özelliği iyidir diğerinin o özelliği kötüdür farklı bir iyi yönü vardır senin dediğin bunlar hep hikaye. bir insanın kafası uyacak açıkça söylemek gerekirse senin anlattına göre bu seviyedeki insanın abazalık sendromu vardır ve tek kişiyle de belliki olacak gibi değil insan kendisinide bilmeli kendi öyle biriyse o zaman öyle birini bulacak düzgün insanla işi ne?
Hadi diyelim ki senin dediğin gibi oldu o zamanda herkesle deneyecek peki sence öyle insana kim güvenir kadın veya adam habire değiştiği için zaten aldatma meyili yükselecek çünkü değişmiş değişmiş aynı şeyde kalmaya alışkın biri olmayacak sıkılgan olacak doğrusunuda bulsa birde bu süreçte hastalık kapıp kapmama olayıda var birde tabi inançlı ol veya olma zina zinadır bu yüzden sen aradın kişiyi bulsan bile evlendikten sonra o kişi bozulabilir ya da şu pencereden bakalım zinayı boş ver hayatta denge var bir şey kazanırsan bir şey kaybedersin neyse bunları geç hadi diyelim buldun ama fikir çatışmanız var hergün kavga hatta o kavgadan ötürü belkide artık bir araya bile gelmiyorsundur sana şunu diyeyim o dediğin şey çaresi olmayan bir durum değil ha çareside yoksa zaten yinede sizi tutan bir sevgi bağı olur buda kişilik uyum dediğimiz şey bu hayatta gerçekten kafa dengi insan önemli
senin dediğin şeyin ben bütün dünyayı etkileyecek kadar bir sorun oluşturdunu düşünmüyorum doktoru var bu işin bitkisi osu busu çölde su bulan var her şeyin çözümü var ama keyif için yol yapmaya çalışıyorsan bilemiyorum bence kafa uyumu önemli ve senin dediğin şeyden bir uyum yoksa bu erken tespit olur gider boşanırsın ama kafanın uymadını bazı insan geç anlayabiliyor işte bu durum sıkıntı olur zaman kaybı ve sorumluluk yıpratıcı süreç başlar. Özetle; hayatta her şey cinsellik değildir. öyle olduğunu düşünen çok sorun yapan kendini kandırır. Bu hayatta en mühim şey anlaşmak kafa uyumu sevgi ve güzel geçinebilmektir. Ve her şeyin çaresi vardır ama kafa uyumunun çaresi yok sonradan edilemez
Saydıkların elbette yeterli olabilir sarılmak yıldızları izlemek el ele tutuşmak, fakat sanırım insan sevdiğine temas ettikce daha fazla dokunmak ister mesela hafif bi öpücük ile başlar aşk alevlenir ve sevişmeye kadar gidebilir, onu herşeyini keşfetmek istersin, tabi bide aşık olduğun kişiyle olunca mutlaka hormonlar yükselir… bunun dışında sırf cinsellik için sevgili olanlar ve evlenenler gerçekten aşk nedir bilmezler ve senin anlattıkların onlara yetmez… ilk kez bu konuyla ilgili bir soru sorduğun gibi bende ilk kez cinsellikle ilgili uzun bir yorum yazdım…
Teşekkür ederim çok doğru yazmışsın, dediklerine katılıyorum ✨
Rica ederim Ebru ✨
Oo barış seni burada görünce şaşırdım 😀 hemen soruna cevap veriyorum. Şimdi bu sorunun cevabı çok derin aslında bir çok şey söyleyebiliriz ama öncelikle;
Cinsellik doğuştan yaradılıştan gelen bir dürtü değil midir? Sonuçta hepimiz genetik olarak üreme içgüdüsüne sahibiz.
Aslına bakarsak cinsellik sadece fiziksel bir eylem değildir ki, aynı zamanda cinselliği duygusal bir deneyim olarak da yaşarız. Sen sevdiğin kişiye dokunmak sarılmak istemez misin? İşte bunların hepsi cinsel dürtüdür. Açıklayıcı yorum yapmaya çalıştım umarım beğenirsin.
Normalde sormazdım hiç sorayım dedim :D ama masumane bir soru Teşekkürler yorumun için ✨
Arzularımız var çünkü.. Birine ait ve sahip olma isteği.. Herkeste eşit seviyede olmak zorunda değil ama bazı insanlarda tutku ve arzu daha fazladır. O insanı her zerresiyle istemek farklı bir olaydır..
Teşekkür ederim 😂🥂✨️
Rica ederim ne demek 😂✨🥂
Cevap
26Cevap
Şuanda galiba bu katagoriye ilk kez cevap veriyorum ilk değilse bile 2. Olabilir çünkü buraya sık sık girmem. İlk önce ben senin demek istediğini anladım ama bir şey yazmadan önce insanların cevaplarınada göz attım ve sanki biraz yanlış anlamışlar eğer ben yanlış anlamadıysam sen neden insanlar vakit geçirmeye tanışmaya anlaşmaya önem vererek severek evlenmek yerine yangına düşmüş dünyanın sonu gelmişçesine cinselliğe kafa yorup özellikle bu konuda titizlikle evlenmeye çalışan insanlara yönelik bir soru sordun ama insanlar bunu his olarak anlamış bunu belirtiyorum çünkü cevabımı görenler buna göre yazacağını düşünüyorum kendimi böyle konularda ifade etmekte zorlanıyorum umarım başarırım. Şimdi benim düşüncem gerçekten bu durumu önemsiyen insanlar belki vardır ama bazı insanlar bu konudan faydalanarak bence avantaj edinmeye çalışıyor bundan ne çıkarı olabilir dersen normal bir insan bu kadar cinselliğe takılmaz bu kadar kafaya takmasının ben abazalık sendromu olduğunu düşünüyorum ve eskiden toplumda bu tip insanlar az olduğu için böyle düşünce yansıtma ayağı ile insanlara bu normal bir şey aa olabilir diye genişletiyorlar ne gibi çıkarı olabilir dersen avantajı da şu kendine kişi bulmayı kolaylaştırmak çünkü bu halkta gereksiz bir şey var oda özentilik bu kadar değer görmenin sebebi özenmek. yoksa zaten güzel olan biri mesela niye esnetik yapar veya bir ürünü pazarlamak gibi ağzı iyi laf yapabilirse ürün satılır daha çok insan almak ister böyle düşününce biraz daha kolaylaşıyor anlamak. Ben üzülüyorum bu nesile evcilik oynuyorlar en çokta gerçekten aşık olamaması tarif edilemez bir şeydir karşılıklı sevgi senin dediğin gibi gerçekten bi akşam gidipte yıldızları izlemek kadar saf bir sevgiyi kaçırdıklarına üzülüyorum bu kadar ateşe düşmüşçesine buna önem vermeleri ve bu sebeple evlenen insana 1 kişide yetmeyecek ki zaten daha uzun da açıklardım ama haklısınvolkan kullanıcısına destan yazdığım için dehşet yoruldum cümle kuramıyorum fjdnkdndn umarım anlatabilmişimdir düşüncem çok daha mantıklıda yazıya dökünce ve bu uzun yazı olunca allaha emanet gibi yazı oluyor
Teşekkürler sjsfs
Ricalar
Aşkın bir adım ötesi cinsellik değil mi? Evet İnsan sevdiği adamı arzulamadan durabilir mi? Bence asla..
Evliliğin sadece cinsellik üzerine kurulması elbette doğru değil fakat cinsellik olmadan evlilik olmaz. Elinden de tutucaksın onunla beraber yıldızları da izliceksin. Öyle olucak ki saatlerce sadece onu izliceksin.. ama cinsellik yasak, cıs aaa öcü değil artık..
Evli insanların sadece yanyana uyuması mümkün mü? Gerçekten aşıksa yanyana bir şeyler yaşamadan duramazlar zaten bunun adı tutku.. aşkın bile bir yerden sonra anlamı bence..
Cinselliği öcü gibi görmemek gerekir.
Cinsellik, ilişkinin temel yapı taşlarından biridir sonuçta.
Kim sevdiği ve aşık olduğu biriyle fiziksel temas istemez ki? Keşiş vb. değilsen zaten istersin bunu.
İnsanlığın en temel iç güdülerinden biridir bu sonuçta.
Cinselliğin bizim gibi toplumlarda tabu ve çok ayıp bir şeymiş gibi görülmesi yüzünden çok büyütüyorlar.. hep baskı, hep yasak..
İnsanlar bunu başka ülkelerde ders olarak alıyor öğrenci iken. O saçma tabuları yıkıyorlar.
Ayrıca cinsellik, bir ilişkinin temel kolonlarından biridir. Cinsellik biterse evlilik biter mesela.
Sadece muhabbet Edip ve elini tutup, “ seni seviyorum “ demekle bir ilişki yü-rü-mez.
Gereksiz değer ve önem veriliyor. Bence evlilik öncesi yapılan sekslerin hepsi boş muhabbet. İnsanlar birebirlerine değer vermeli karı koca birbirinin ilki olmalı.
Çünkü bu bir anlam ifade eder.
Bazı kızlar diyor zar benim istediğime veririm. Kusura bakma ama o senin falan değil. Helalin olan kişinin.
Erkek içinde aynı şekilde. O penis eşine ait sana değil. Onu eşine en iyi şekilde vermek zorundasın.
Bence bazı yoğun mastürbasyon yapan kişilerin bile eşinin hakkına girdiğini düşünüyorum.
Çünkü çok mastürbasyon gelecekte cinsel sorunlara yol açabilir ve kadını daha az zevke mahrum eder.
Bence her şey eğitimden ileri geliyor cinselliğin dersi olmalı türkçe ve matematik gibi neden mi? Eğer bunun dersi olsa insanlar hem bu konuda bilinçli davranacak ve fazla konuşulmadığı ve yasak, ayıp diye nitelendirilmedigi için insanlar meyiili olamayacak tecavüz ve tacizler artmayacaktı. Şunun gibi düşün hani bir anne çocuğuna sakın odanın içindeki sandigi açma sakin sadece sana yasak o sandığı açmak tamam mi? Derse o çocuk bilinç altına yattığı için ne yapıp edip onu açacak. Yasaklar delinmek için vardır diye bir söz vardır. O yüzden maalesef ülke olarak cinsellik hakında bilinçli bir toplum değiliz. O yüzden evliliği sadece cinsellikten ve çok çocuk yapmaktan ibaret görüyoruz.
Günümüzde insanlar çok bencilleşti o yüzden zevk odaklı yaşıyor, evlilik yaparken genelde erkekler iyi bir fizik ve gençlik istiyor, kadınlarsa maddi açıdan kendini güvende hissetmek istiyor. Konu evliliğe gelince de aradıklarını evliliklerinde bulamayanlar heyecanı dışarda aramaya başlıyor. Bundan sonrasını da çürüme olarak nitelendiriyorum...
İnsan doğası gereği cinselliği sever, zevkli bir eylemdir. Fakat sürekli cinsellik düşünen, konuşan kişiler abaza, sapıktır net.
İnsan olsun, hayvan olsun doğası gereği bunu gerek partneri ile gerek kendi imkanları ile bastırmak zorundadır rahatlamak vs adına fakat sana katılıyorum. Cinsellik hoş olabilir, güzel olabilir diye bunu dillendirip herkesle ben bu sohbeti ederim evli, bekar, sevgili ya da eşi olabilir demeksizin bu tür düşüncedeki insanları anlamıyorum.
Cinsellik iç güdüsel olabilir ama herkesle yaşanmaz. Duygu olmadan, olanı işini görmek amaçlı, mastürbasyondan farkı olmayan bir eylemdir. Cinselliğin temelinde aşk, şehvet, tutku, haz olmalı.
İnsan birini seviyorsa, zaten o kişiye tutkuyla bağlıdır ve arzuluyordur. İlişkinin temelinde olan şeyler. Eee haliyle belli bir süre sonra, o güzel sohbetler, gezmeler tozmalar bu duyguları tetikliyor ve cinsellik kaçınılmaz oluyor. Kaçınılmasın zaten 😅
Çünkü sevgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Bir insanı dokunarak sevmek çok önemli, bir çovupun saçını okşamak, öpmek. Elini tutarak dinlemek. İşte bunlar yetişirken az olunca , büyüdüklerinde bu swvgiyi cinsellikte arıyorlar. İşin suyunu çıkartıyorlar. Gerçek sevgi olmadıpı için tatmin d eolamaz insan
Cinsellik üzerine kurmadım ama cinsellik bir ihtiyaçtır her gün nasıl yiyor içiyorsan onu da yapıcan yoksa moralim bile bozuluyo psikolojim çözküyo yaptığımda daha mutlu sevecen bi insan oluyorum saçma şeyleri dert etmiyorum nefret dolu olmuyorum yani savaşmayın sevişin sözü doğru gibi. Yani yapmasam sevgilime bi sekilde musallat olur kavga çıkarırım
Doğru söylüyorsun. İnsanı mental açıdan rahatlatıyor
Çünkü bedensel zevkler bazı insanlar için daha önemli.
Bu kişilerin belki psikolojik sorunları vardır, sevgi görmedikleri için sevmeyi bilmiyorlardır mesela, belki de cinsellik genellikle ayıp görüldüğü yasaklandığı için onlara daha heyecanlı geliyordur. İnsanlar kuralları çiğnemeyi, yasak olanı yapmayı severler sonuçta..
Bence bu soru da aslında kişilik& karakter sorusu gibi olmuş ✨
Insan hormonları yüzünden ne kadar istemesek bile bedenimiz bunu isteye bilir, doğru bazıları sapık oldukları için istiyorlar bedenleri istemese bile zihinen sapıklar, kimse gerçek aşkı istemez bazılarına aşk nedir senin için diye sorsak cinsellik der... , ya da bir kadında seni etkileyen şey nedir diye sorsak vücudu der, bu yüzden bazılarını beyinleri değilde hormanları yönetiyor maleseeff... .
Cinselliğe odaklanmış evliliklerin nedeni de cinselliğe gerçek değerini vermeden, toplumsal bir tabuyu başarmış olma hırsı ve yüzeyselliği. Aşka inanan, gerçek sevgiye odaklı evlilik yapan insan yok denecek kadar az.. Şöyle ki, insanlar artık hiçbir konuya değer vermiyorlar ilginç bir şekilde..
Çünkü sevişemiyorlar. Sürekli birilerini arzulamaktan bitkin haldeler. Hayatları ağlayarak otuzbir çekmekten ibaret. Zaten evlenince de sağlıklı bir cinsellik yaşayamıyorlar. Takılma bunlara. Hayatı, yaşamayı ve her anından keyif almasını bilen kadınları al hayatına.
Aynı düşüncedeyim ama içgüdüsel olarak canlı yaşamı üremek ve neslini devam ettirmek üzerine kurulu. Elbette bu iğrenç tekliflerin, akıl almaz olayların bir bahanesi olamaz. Bence de ilişki gayet dünya görüşüyle, sevgiyle ve sarılmakla bile yürütülebilir. Kendilerini frenlemeyi bilmeyen insanların bu uğurda başka canlılara zarar vermesine değinmiyorum bile!
Bende cinsellik hic sormam. Herkesin görüşü farklıdır. Kimisi de eğer birbirini gerçekten seviyorsa birbirini sevgi gördüğü için cinsellik yaşarlar Kimisi de birbirlerine kendi kararlarıyla bekaretini saklar nikahtan sonra yaparlar. Her ikisi sevgisi farklıdır.. Ben evlilik öncesinde yapmam.
Ben Yabanciyim ve bu tür sorulari gördüce midem acikcasi kalkiyor tamam cinsellik sorulari sorulmaz demiyorum ama bu baya baya bi aştı
Öpüsme sarilma ilk geceyi geçtim farkli boyutlara geçti Insan nasil bu kadar rahat olabiliyor ?
Bunu geçtim özgürlükten bahsetmeyin
Bu özgürlük degil
Mide bulandirici sorular
Çünkü sevmek, fedakar olmak, birine bağlı olmak zor geliyor insanlara. Tüketim çılgınlığı ilişkilere de yansıdı. Sevgililik bile cinsel dürtülerle başlıyor. Önce ruha hitap eden insan olmalı insanın hayatında...
Çünkü Türklerde cinsel açlık var. Hayatları boyunca - belli bir yaşa kadar - yaşayamadıkları için ya da hormonsal nedenler ötürü. Kafaları dirket oraya gidiyor. Hiç bir insanın zekasına, karakterine bakma eğilimi duymuyorlar. Çok önemli bir şey sanılıyor toplumda ama bir kere yapınca da çok da önemli olmadığını anlıyorlar. Böyle bir toplum düzelir mi bilinmez ama umarım düzelir.
Herkes edebiyat yapmış yok şöyle önemli yok böyle önemli... İki insan seviyorsa cinsellik gerekiyormuş bu tamamen yalan kızları kandırıp işini görmek için uğraşan bir kesim seven değer veren ve haliyle arzulayan bir kesim olarak görülüyor 😂
Çok saçma cidden cinsellik artık insanlar için birinci planda fakat her zaman için var bizim milletin bir kismi abaza olduğu için ac cinselliğe bu bir ihtiyac okey ama bazı insanalr bknu çıkartıyor tutarsız kisiler
Evliliklerin tamamen cinsellik üzerine kurulduğunu zannetmiyorum. Aslında cinsellik kavramı gayet normal bir şey iken insanların kafasında bir tabu haline geldiği için kimisi fazla düşkün, kimisi de fazla uzak duruyor.
Evlilik cinsellik üzerine kuruludur. Sevişmeyeceksek neden evlenelim? 😄
aşk için mesela?
Aşık olduğun insanla sevişirsin zaten. Sağlıklı bir kadın ve erkek, birbirine aşıksa sevişir. dini kaygıları varsa evlenince sevişir. Bana göre böyledir
Ama olmazsa olmaz değildir.
Olmazsa olmaz.
Herkesin düşüncesi farklı tabi ki.
Evlilik, cinselliği toplumda kabul edilebilir şekilde yaşamak için bulunmuş bir kurumdur. Cinsellik yoksa evliliğe ne gerek var?
Nesebin sahih olmasında, kadın ve erkeğin haklarının korunmasında, toplumun dedikodu yapmasının önlenmesinde evlilik şarttır. Evliliği ayakta tutan ana unsur zaten seks...
Ben öyle düşünmüyorum. seks olmadan da insan aşk için evlenir. ama dediğim gibi kendi fikri herkesin saygı duyarım.
Çünkü toplumumuzda cinsel kıtlık var. Öyle bir kıtlık ki 30 yaşına kadar hiç yapmamış olan insanlar oldukça fazla. Bundan dolayı insanların çoğu birbirine bakarken duygusal olarak değil fiziksel olarak bakıyor. Çünkü bu istek sürekli bastırılıyor.
Cunki artık cikara dayalı her şey kadınlar para alışveriş makyaj vs vs erkeklerde cinsellik ve hizmetçi arıyor oysaki mutluluğun en güzeli birbirini anlayan karşılıklı bir bardak su dahi olsa içerken mutlu olmasıdır eşlerin
senden ilk defa cinsellik sorusu.. soruya gelecek olursam, benim düşüncem bizde cinsellik pek konuşulmadığı için bu kadar değer görülüyor olabilir. kimse cinsellik konuşmadığı için daha ilgi çekici geliyordur. bu yüzden bu kadar değer görüyordur.
Bende anlamadım gitti cinsellik ihtiyaç olmazsa olmaz fakat sevdiğin kişi ile özel olan makbuldür. Böyle gelene geçene yürüyen, cinsellik dilenenler sapıktır.
Valla cinselliğe bu kadar önem verildiğini ilk defa bu sitede gördüm ben özellikle kızların erkeklerden daha ab*za oldugu beni hayli şaşırttı 😀
İnsanlar anlaması zor varlıklar. Önceliklerin ne olduğu ya da olması gerektiğini bilmeden hareket ediyorlar. Günümüz problemli ilişkilerinin sebebi de budur belki.
Sevgi kadar cinsellikte önemli yıldızları seyretmek kadar onun kıyafetlerden sıyrılan vücudunu izlemekte güzel. Bu yüzden sevgisiz de cinselliksiz de evlilik olmaz bence
Değerli çünkü aslinda onca varlık arasında sadece insan sevisebiliyor buda sevginin en yüksek hallerinden biridir. Ama sorun su ki neredeyse herkesin cinsellik algısı sorunlu.
Cinsellik hayatın içinde olağan sıradan bir şey bakış açısını toplum dinamikleri bozuyor, kimse kimseyi yemek yediği su içtiği için eleştirmez ama karısını dövüp ahırdaki eşeğini s*ken adam konu seks cinsellik oldumu gelir başına ahlak bekçisi kesilir, coğrafya kader seks insanı bir eylemdir.
Sevmedikleri insanlarla evleniyorlar çünkü sırf cinsellik onlar için aşk diye bişey yok onlar için.
İki insan birbirini arzuluyorsa cinsellik en güzel şey ☺o yüzden değerli
Cinsellik pekiştirici unsurdur, ruhsal çekimi pekiştirir. Kilitin kendisidir.
Iç güdüsel duygularını ortaya çıkarmak haz veriyor olabilir. Bu kadar herşeye bulaştırılmalı mı bilmiyorum.
Alla alla sevdiğimizi arzulamayacaksak kimi arzulayalım? Normal bir şey değil mi niye böyle öcü gibi anlattın?
Seviyorlar sadece o konu için herkese yazıyorlar amaçları bu işsizler 😀
Sevgilim olsaydı eğer cinsellik yaşamadan da olurdu. Önemli olan gerçekten sevebilmek
sen bu dünyada nelere değer veriyorsun mesela?
Bende anlamıyorum maalesef ben kaderime yazılı insanı bekliyorum
Tabiatı ve nefsi arzusu gereği ama insan olan kendini bir yerde tutar.
Cinsellik yoksa, hiçbir şey yok demektir. Cinsellik olmadan yaşayan boşa yaşar.
Aşk olmadan yapılan evlilikler cinsellik olsa bile sürmez çoğunlukla böyle görmüştüm bı makalede
Tabi kide çok önemli vakti gelince herkes helaliyle yaşamalı
Evlilik cinsellik üzerine kurulmaz, olsa bile fazla ayakta kalmaz. Cinsellik olamdan evlilik olmaz, ama cinsellik temelli evlilik hiç olmaz.
Zevk veren her şey güzeldir
Yaşamın temel gereçlerinden biridir.
evet ya. bende anlamadım doğrusu
Doğalarında bu var
Yaratılış dürtüsü normal...
İnsan sevdiğini arzular tek vücut olmak ister
Barış nadir insanlardansın sen bro 👏👏👏
Zevkli olduğu için değer veriyorlar.
Çünkü fıtri ihtiyaç ve en zevkli şey.
Çünkü olumlu olarak çok getirisi var
O olmasa insanlar evlenmezdi
Ben vermiyom