Bir kişinin ekonomik durumu, cinsel yaşamını nasıl etkileyebilir? Ekonomik zorluklar, maddi kaygılar veya yetersiz gelir seviyesi gibi faktörler, bireylerin cinsel yaşamlarını nasıl etkilenebilir
İnsanların ekonomik durumu cinsel yaşamlarını nasıl etkiler?
Özgüveni düşürür, cinselliğe erişmek konusunda isteksizliğe neden olur. Zamanla cinsel isteği de azaltabilir. İnsan kendi kendine, "lan etin ne budun ne, senin neyine bir ilişki yaşamak?" diye düşünebilir, elini eteğini iyice çekebilir, hevesini kaybedebilir. Ben bu durumdayım mesela. Tümden bıraktım o konuyu...
Ekonomik durum hem dogrudan hem de dolaylı yoldan cinsel yaşamı etkiler.
Dolaylı sebepler kişinin maddi durumu sebebiyle duygudurumunun bozuk olması ve cinselliği düşünememesi, düşünse bile tatmin edici bir durumda olmaması gibi psikolojik faktörlerdir. Hayat şartları ile boğuşurken cinselliğe gereken özen gösterilemez, zaman ayrılamaz.
Doğrudan sebepler ise cinsellik yaşayacak ortamdan, giyilecek giysilere, kullanılacak fantezi ekipmanlarına kadar para ayrılamamasıdır. Bu da daha renksiz hatta yaşanılamayan bir cinsellik durumu oluşturur.
Çocuklar büyüyünceye kadar çok şey değişir bak 10 yıl önce Yunanistan tamamen battı küçük adaları devlet satacak falan derlerken şu an ekonomik kriz konuşulmuyor. Sonuçta ekonomi yönetim işi, ehil ellerde iyi bilmeyen ellerde durum kötüye gider fakat her halükarda ekonominin kötü gitmesi cinselliği ve doğumları arttırıyor bu da bir gerçek.