Şöyleki olmayınca çok net bir şekilde kendimden biliyorum insanın moralı bozuk oluyor canı çok aşırı sıkılıyor gece uyurken mesela uykuya dalmak neredeyse bir savaş gibi bir şey daha sonrasında mesela aslında cinsellik insanın ruh olarak kendini boşaltması sıfırlaması gibi bir şey hiçbir zaman tam anlamıyla rahat olamıyorsun hep bir şey eksik gibi kalıyor özellikle heleki birisini seviyorsan sevdiğin kişiyi arzuluyorsan var ya cehennem gibi bir şey çünkü istiyorsun ama sahip olamıyorsun bir taraftan bu çok kötü bir şey yani ben böyle anlatıyorum normal okunuyor belki ama gerçekten kötü bir şey avantajlari da sayılamayacak kadar çok yaz yaz bitmez
Seks insanın hayatının bir parçası, gerek partnerli gerek partnersiz bir şekilde insan kendini tatmin ediyor. Önemli olan seksi hayatımızın neresine koyduğumuz. Hayatımızda seksi 1. sıraya koymak yaşam piramidinde düzensizliğe sebep olacak ve kişiye zarar verecektir. Doğru sıralamaya koyduğumuz sürece seksin artılarından bahsedebiliriz; Seks ciddi bir motivasyon sağlar Deşarj olmayı sağlar Kişinin sosyalleşmesini sağlar Öz benliğin ve beden algısının farkındalığını sağlar… gibi
Seks canlının doğasında var tıpkı yemek yemek ve uyumak gibi. Bunları düzenli yaptığınız zaman ruhen ve bedenen sağlıklı olursunuz. Kalitesiz uyku nasıl ruh sağlığınızı kötü etkiliyorsa kalitesiz seks de aynı şekilde ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Her şeyin aşırılığının kötü olması gibi cinselliğin de aşırısının eksi tarafları var tabii ki. Bu aşırı düşkünlük ikili ilişkilerin bozulmasına, sağlıksız cinsellik yaşamaya, hastalık yapmaya, duygu durum bozukluğuna vs. yol açabilir.
Ruh ve beden sağlığına iyi gelir ama aynı zamanda da cep yakar. Korunma yöntemleri hep parayla. Ayrıyetten de acı gibi durumlar da negatif taraflarındandır.