Evlenmeden 2 hafta önce cinsellik konuşmak doğru mu?

1 yil sevgili kaldik. 1 yila yakin 10 ay kadar nişanlı kaldık. Simdi 2 hafta sonra evlenecegiz. Nişanlim dün bir seyler konusmak istiyorum dedi. (Daha once pek bir sey yasamadik)

bana seksle ilgili dusuncelerini isteklerini, endiselerini anlatir misin dedi. Bir anda konuya girince kaldim oyle. Mesela neler beklersin benden dedi. Anlattim.

Ilk gece yapmasak falan dedim. Tamam oyle bir dusuncem yok zaten. Arkamizdan kovalayan yok. Sen ne zaman hazir olursan o zaman olur dedi.

Endiselerimi anlattim. Ilk iliskim olacagi icin korktuğumu söyledim, umarim bu sorun cikarmaz, bizi cok zorlamaz falan dedim. Rahatlatmaya calisti biraz. Kendi icinde ne kadar bu olayi buyutuyorsun bilmiyorum ama cinsel terapi falan deneyebiliriz cok sıkıntı olursa dedi.

Korunma işini sordu. Bunu sen hallet bence, beni ilaçlarla baska seylerle yorma, daha önce kadinsal bir rahatsizlik sebebiyle kullandim ve hoslanmadim, etkileri yordu dedim. Tamam sorun yok, ben korunurum dedi.

Yani birçok sey konuştuk. Daha once yuzeysel konustugumuz oldu ama ilk kez bu kadar detayli konuştuk. Bunun sirasi simdi miydi sizce? Daha erken mi olmasi gerekirdi?

Gerci isteklerden fantazilerden cok ilk iliski, endise, korunma, ne zaman yapacağız, evde mi daha rahat olur, tatile ciktigimiz yerde mi yapsak... bu gibi seyleri konuştuk.

Sizce gec bir zaman mi? Konuyu acmasi, sormasi, endiselerimi bilmek istemesi hoşuma gitti ama zamanlama uygun muydu bilemedim.

Güncellemeler
+1 yıl
Tam derdimi anlatamamışım sanırım. Ilk kez cinsellik konusmuyoruz. Yillardir arkadas gibi de degildik. Birbirimizin organlarini da gördük. Sadece aşırıya kaçmadık, cok bir sey yasamadik. Insan libido olarak bir seyleri istiyor ama yasanilan seyin dozu önemli. Benimle konusmasi da ilk geceden, benim ilk iliskimden dolayi.
Güncellemeler
+1 yıl
Beni rahatlatmak istemis ve kendi de nasil davranacagina dair fikir edinmiş olabilir. Birbirimizin hoslanacagi, hoslanmayacagi seyleri ara ara konuşuyorduk ama ilk geceyi, korunmayi, endiseleri konustuk daha cok ve detayli olarak dun. Detayda da yazdim isteklerden, fantazilerden cok ilk iliski ve endiseleri konustuk yazdim. Yoksa mesajlastigimiz, fantazilerden bahsettimiz zamanlar da oldu. Tam anlaşılmamış sanırım.
Evlenmeden 2 hafta önce cinsellik konuşmak doğru mu?