Bir çok kişinin sorunu olduğunu sorulardan anlamamak mümkün değil. Böylece bir sorun varken bende dile getireyim daha çok kişi cevaplasın istedim. Peki sizce bu durum nasıl aşılmalıdır?
İnsanın önce kendi bedeniyle barışık olması şart. Sonra, seks için zihnen hazır ve istekli olması gerekiyor. Seksin ayıp, günah, suç vb. olmadığının, çıplaklığı insanın doğal hali olduğunun, seksin insana bedenen ve ruhen iyi geleceğinin kabul edilmesi, zevk almaya ve zevk vermeye bakılması gerekiyor. Yani keyfini çıkarmaya çalışmaktan bahsediyorum. Utanma duygusunun kaynağı insanın kendi bedeni veya çıplak olmak değil. Utanma duygusunun kaynağı, zihniniz. Çocukluktan itibaren öğretilen "çıplaklığın, hatta dekoltenin bile ayıp olduğu" yanılgısı. Seksin ayıp bir şey zannedilmesinin nedeni de yine çocukluktan itibaren aşılanan yanlış düşünceler. Utanma duygusunu aşmak için bir kadının önce kendi bedenini tanıması, haz noktalarını keşfetmesi gerekir. Sekse dair zihnindeki yanlış düşüncelerden kurtulması, seksin görev değil, karşılıklı zevk alma ve zevk verme eylemi olduğunu kavraması, utanma duygusunu aşmasına yardımcı olacaktır.
cinsellikte neden utanma duygusu olsun anlamadım zaten sevgililer birbirini arzu ederken neden utanacak neden utanılacak herhangi bir eksiklik ya da hastalık durumu vs bunlar önceden açık ve net olarak birbirlerine anlamış açıklamış olmalı o tarz kötü sürprizlerle karşılaşmamak için
Bir kadın külotu çıktığı zaman bir türlü bacaklarını sımsıkı kapıyor ise utanıyor demektir.. Kulağına söylenen açık sözle cinsellik söylendiğinde kızarıyor ise utanıyordur.. Gözlerini devamlı kaçırıyorsa utanıyordur..
Erkekte iş varsa zaten ilk fırsatta kadinı yatırır ve kadının utanmasina fırsat bile kalmaz. İlk görüşmenin ilk on dakikasında çok utangaç birini yatak odasına tasımıştım. Ordan biliyorum