Spor öncesi yapılan seks, spordaki performansı etkiler mi? Uzun süreli bir seksse belki halsizlik yapabilir, ama salgılanan hormonlara bağlı olarak daha canlı ve enerjik olunacağını yani dolayısıyla spor performansının da yüksek olacağını düşünüyorum. Sizin bu konuda fikriniz nedir?
Spor öncesi yapılan seks, spordaki performansı etkiler mi?
Eğer şahıs profesyonel ise kesinlikle etkiler. Seks yapmadan önce çıkardığı antrenmanı, seks yaptıktan sonra çıkaramayabilir. Özellikle bacak antrenmanlarında bu çok görülür. Ama ben profesyonelim diye her şeyi ona adayıp sırf iyi antrenman çıkaramam diye seks yapılmaması da garabet bir durum...
Etkiler. Eğer yapılan spor vücut geliştirme ve fitness ise daha çok etkileyecektir. Cinsel ilişki sonrasında düşen testosteron sonrası vücut uyuşur halsizleşir beynimiz bizi uykuya yönlendirir, çünkü bu hormonel düzenleme burada gerçekleşecektir. Cinsel ilişki veya masturbasyon sonrası testosteron düşer ama düşme aşırı bir düşme değildir tabiki. Benim onerim cinsel ilişki sonrası en az 6 saat uyku ve sonrasında spor.
saglam antrenmanlar yaptigim icin. hic kendimi riske atmam. cunku seks icin bütün günümü ayiririm. bazen seks den sonra antrenman yaparim. sabah saatlerinde yaptiysam eger. bir antrenmanda seks oldugu icin benim saatler sürdüğü için bosuna antrenman girmem. temel sebebi spora once ki gunden hazirlanirim depolamami vs ona gore yaparim.
Etkiler tabiki. Valla kusura bakmayın ama SEksten sonra ne benim ne de partnerimin yürütecek halimiz kalmıyor. O halde bir de spor yapacak halimiz yok. Ayrıca futbol oynadığım dönemden biliyorum bize maçtan 2 gün öncesi seks yapmak yasaktı.
Aslında bununla ilgili herhangi bir bilimsel bulgu yok. Fizyolojik ve psikolojik bir durum diyebiliriz. Bazı sporcuların önemli maçlardan önce 3 ay eşiyle birlikte olmadığını hatta ayrı odalarda yattıklarını okumuştum. Keza ünlü bir formula yarışcısının da yarışlardan önce mutlaka seks yaptığını okumuştum. Psikoloji daha ağır bastı şimdi 🤔
Sanırım kişiden kişiye değişir bu durum. Ama ciddi bir müsabaka öncesi genellikle seks yapılması uygun görülmez diye biliyorum. Görsel bence soruyu geçmiş... Görsele de denilecek çok şey var ama neyse ;)
Kesinlikle etkiler güzel bir antreman çıkmaz erkekler açısından söylüyorum spora gitmeden mastırbasyon ya da seks yapmayın karnınız aşırı tok spora gitmeyin 👍👍👍
Tabii etkiler... Hem seks ile hem spor ile enerji harcanmış olacak.. Ama sekste orgazma ulaşabilen kişi bütün kaslarının yorgunluğunu hisseder... Bu yüzden spora enerji kalmaz...
Seks bazılarının uykusunu getirir bazılarının daha enerjik ve başarılı olmasını sağlar. Gerçekten spor yapan sağlıklı beslenen birisi seksle yeniden doğmuş gibi olur ve sporda başarısı artar.
Cinsellik sonrası spor yapılırsa performans düşük olacaktır. Oxytocin hormonu buna musade etmeyecektir zaten. Dinlen dinlen dinlen sinyalini gönderecektir.
Bununla. ilgili bir belgeselde deney yapmislardi futbol macinin devre arasinda bir takim seks yapiyordu bir takim yapmiyordu yapanlar ikinci yarida kosamiyordu dogru duzgun
En İyi Cevaplar