Çok net söyleyeyim: Evet, sporun cinsel yaşama önemli katkıları olabilir. Bu katkıları birkaç başlıkta açıklayayım:
1️⃣ Dolaşım sistemi ve dayanıklılık:
Düzenli spor yapmak kalp-damar sağlığını iyileştirir. Kan dolaşımı arttığı için cinsel organlara kan akışı da daha iyi olur. Erkeklerde bu ereksiyon kalitesini, kadınlarda ise uyarılabilirliği artırabilir.
2️⃣ Hormon dengesi:
Egzersiz, testosteron gibi seks hormonlarının seviyelerini olumlu etkiler. Düzenli, aşırıya kaçmayan spor, erkeklerde testosteronu dengeler. Bu da libido (cinsel istek) üzerinde olumlu etki yapabilir.
3️⃣ Vücut algısı ve özgüven:
Fiziksel olarak kendini iyi hissetmek, vücut formunun iyi olması özgüveni artırır. Bu da dolaylı olarak cinsel isteği ve tatmini olumlu etkiler. İnsan kendi bedeninden memnun oldukça partnerine yaklaşımı da değişir.
4️⃣ Stresin azalması:
Spor stres hormonlarını düşürür, endorfin salgısını artırır. Bu da kişinin gevşemesini, ruh halinin iyileşmesini sağlar. Cinsellik de gevşeme ve rahatlama gerektirdiğinden, stresin azalması önemli bir artıdır.
5️⃣ Fiziksel performans:
Kondisyon, esneklik ve kas dayanıklılığı artar. Bu, bazı pozisyonlarda daha rahat hareket etmeyi sağlar, yorulmayı geciktirir ve ilişki süresini uzatabilir.
💡 Ama: Aşırı spor (ör. aşırı ağırlık çalışmak, çok uzun süre kardiyo) bazı kişilerde testosteronu baskılayabilir veya aşırı yorgunluk yaratabilir. Bu da cinsel isteği azaltabilir. Dengeli olmak önemli.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı.
11 ayspor sadece seks değil herşeye katkı sağladığı kanıtlanmış bir kavram, ancak şunuda unutmamak gerekir, sürekli kardiyo ağırlık çalışan ve vücudunu bald dediğimiz hale sokan arkadaşlara duyrumdur, ilave katkı maddeleri kullananlar aman dikkat
kas yapısına büyük vurgu yapılarak bir fiziğin geliştirilmesi amacıyla kullanılan fiziksel egzersizler tamam eyvallah ama aşırıyakaçınca işin boku çıkıyor
fit kalmak için dengeli beslenme ile dengeli spor elbette sağlayacaktır da bir de bunun vücut ne kadar oksitosin testereson ne kadar salgılıyor ve Dayanıklılığı, gücü, dengeyi ve esnekliği artıran kardiyovasküler egzersizlerin düzenli olarak yapılması bence çok daha önemli
offf çok uzattım farkıdnayım ama yaz yaz bitmiyor ki
01 Yorumla- 10 ay
seksin spora faydası olarak bakalım mı? zira seks esnasında tüm beden hizmet veriyor beyin dahil
Olur 😀
Yalnız burada karıştırılan bir şey var. Libidoyu etkilemiyor onu unutmasınlar. Hani fitness yapanlar neden böyle diye sonra sormasınlar o başka 😂
İki şekilde faydası olur. Bir tanesi görseldeki gibi esneklik sağlar ve pozisyonlarda işe yarar. Aynı zamanda da süreyi etkiler. Ne kadar ekmek o kadar köfte 🤣
Diğeri de spor vücudu değiştirir, daha estetik ve seksi durmasını sağlar. Bu da hem görsel hem de dokunsal olarak etkiler. Daha fazla zevkli olmasını sağlar.
012 Yorumla- 11 ay
Fitness yapanlar ne ki?
- 11 ay
Ağırlık vs. çalışanlar hepsi aslında kardiyo falan.
Mesela burada arada soruluyor ya adam hayvan gibi dedik seviştik bir tanede bitti falan 😂
Ya da kalkmıyor vs. Jdkdk
Şimdi o fiziksel güç ve spor motivasyonu.
Libido ise cinsel istek.
Karıstırılıyor 🤣
O yüzden spor ile libidoyu ayırmak istedim ki böyle hata yapmasınlar. - 11 ay
Fiziksel çalışanlar libidosal olarak düşük mü olur?
- 11 ay
Bilemeyiz 😀
Tam da bunu diyorum.
Libido cinsel hormon ve istek.
Fiziksel olarak çalışan birisi o yorgunluğa rağmen yine deli gibi de isteyebilir, eve gelir gelmez uyuyadabilir 😂
Bu tamamen libidosuna bağlı diğer her şeyden bağımsız o.
Spor ve fiziksel aktivite sadece bu libidonun hakkının verilip verilmemesini etkiler.
Çok iyi bir şöförün altına tofaş verirsen olmaz 😂 ferrari verirsen asfaltı ağlatır jdkdk
Burada araba fiziksel kapasite oluyor.
Şöförde kalkmıyorsa ne verirsen ver garajda durur jdkdkdk - 11 ay
Ciddi ciddi soruları sorcaktım halbuki 😂😂
- 11 ay
Sen orada tofaş demişsin ben nasıl ciddi olayım 😂
- 11 ay
Hani çok güzel çok seksi kadınlarla birlikte olmak isteyen ve olan ama sonra ayrılan veya aldatan erkekler var ya işte sebep bu 😂
Aldattıkları da genelde daha görece güzel olmuyor neden?
Daha güzel seksi olan biraz yapıp bırakıyor mesela organizasyonu, bakımı rutini vs. oluyor ya da zaten düsük oluyor libido.
Diğeri adam yiyiyor 🤣
Libidoyu anlamak çok önemli.
O yüzden her fırsatta ayırıyorum anlaşılsın diye jdkdkd - 11 ay
Aldatma başka bir konu girersek bu konuda fikirlerim keskin ve çok fazla gerçekcilik barındırır 😄
Seni anlıyorum tabi - 11 ay
Ya evet ben zaten bu kısmını bahsetmek istedim libido tarafını.
Yoksa karakter meselesi. Niye aldatıyorsun...
Madem olmuyor, ayrıl ne halt edersen et...
Neyse sinirlenmeyelim şunlara 😂
Yani efenim spor tofaşı daha performanslı yapabilir, modifiye gibi düşünelim ama apaçi stayla değil jdjdkd - 11 ay
Güzel açıkladın
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
11 aySpor dalına göre değişir. Mesela güreş, boks, halter, tenis gibi sporlarla uğraşan, kaslı bir vücuda sahip kadını erkekler çoğunlukla çekici bile bulmaz. Ama jimnastik, voleybol gibi sporları yapan kadınlar vücut esnekliğini sekste de kullanabildiği için bu bir katkı sağlar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
11 ayYok ya günün sonunda yine ya misyoner ya doggy😂🤦♀️
56 Yorumla- 11 ay
@Redamancy-4 daha küçüksün ondan 😀
- 11 ay
Kesin
- 11 ay
Cevabı teyit olarak aldım 😀
- 11 ay
Tecrübe akıyor 😅
- 11 ay
sen nerden biliyon kız
Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Daha zinde daha güçlü daha dinç oluyor insan. Bu da haliyle etkiliyor. Ayrıca tertesteron hormonu da salgılatıyor.
00 Yorumla
11 ayTabiki katkısı olur ancak kadınlarda esneklik, erkeklerde güç/kuvvet kazanıcak sporlar etkili... Bir kadın ne kadar esnek olabilirse, erkekte ne kadar güçlü ve kadını taşıyabilirse o ilişki süreci o kadar etkili ve iyi yönde etkilenebilir... Sonuçta farklı farklı pozisyonlar var... 😂😂😂
20 Yorumla
10 ayözellikle sguat yapmak işi nirvanaya taşır. evet sporun e kardiyonun bayağa bir etkisi oluyor nefes ve kondisyon açıksa dayanıklılık daha da artıyor ve yorulma olayı çok daha geç oluyor eğer büyük kaslar daha çok çalıştırılırsa (bacak kasları) penisin sertliği çok daha fazla oluyor. seks süresi de uzuyor. tecrübe ile sabittir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 492 cevap paylaştı.
11 ayseks sırasında fiziksel dayanıklılığa neden olabilir çabuk yorulmaya neden olmaz
özellikle pelvik taban kasları çalıştırılıyorsa geç boşalmaya neden olabilir
penise kan akışı daha fazla olur penisin damarlı gözükmesinin nedeni budur
bu da daha güçlü ereksiyona sebep olur
yani kısacası spor damar sağlığına iyi gelir
penisin erekte olması için de damar sağlığı ve kan akışı önemlidir
katkısı olur00 Yorumla Kendimde bildim bileli testosteron açısından evet, bacak vs. Çalışmak testosteronu artırır meselâ diğer açıdan fizik olarakta güzel bir görünüm sağlar insanı arzular, ben bile kendi fiziğime arzu duyuyorum :d
10 Yorumla
10 ayHem de nasıl olur, bunun için özel hareketler var. Hem dış görünüş hem iç yapı sıkılaşması falan, bayağı faydasını göreceksin. Karşındakini tatmin ettikçe o da seni o derece tatmin ediyor. Tabiii Alma verme dengesini iyi biliyorsa.
00 Yorumla
11 ayBir yerlerde duymuştum erkeklerden şey diyorlardı spor yapan kadınlar daha çok zevk veriyormuş ama detayları hatırlamıyorum
21 Yorumla- 10 ay
doğru duymuşsun
Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sporun sekse katkısı cinsel isteği ve gücü arttırıyor daha fazla. Adrenalin pompalıyor herhalde ondan biraz da ya da fiziksel olarak rahatlatma sağladığı için etkisi gözüküyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 560 cevap paylaştı.
11 ayKadınları bilmem ama erkekte spor testestoron hormonu arttırdığı için daha çok istek yapar cardio zaman içinde kondisyon olarak daha iyi hale gelindiği içinde performansa büyük katkısı olur
00 Yorumla
11 ayOlmaz mı tabiki olur. Kasılmalar kontrol edilebilir, spor sayesinde kondisyon olur ve bazı hareketler spordan dolayı vücut esnek olduğu için daha rahat yapılabilir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Olur tabi ki. Performansı artırır. Yorulmaz. Kasları geliştirir daha uzun süreli seks yapabilir, ustaca taktiklerle üst üste boşalabilirsin.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
11 aySporla ilgilenen kişinin seks hayatı daha zengin oluyor, sebebi sadece fiziki değil, ruhen de dingin ve enerjik olduğu için
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kondisyon dışında hayır olmaz. Zaten sporcu çok seks yaparsa sporcu olamaz.
04 Yorumla- 11 ay
O neden
- 11 ay
Bilemiyorum
11 ayTabisi yaa kaslar daha güzel çalışıyor ve seks Harika iletiliyor
10 Yorumla
10 ayTabi cigerlerin açılıyor cigersiz gibi beceriyorsun dbfh
00 Yorumla
10 ayErkek açısından diyorum. özellikle bacak antrenmanlari cok etkili
00 YorumlaHormonel Bi yükseliş olur ve kondisyon artar buda hazzı artırır
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 397 cevap paylaştı. Evet hemde çok fazla.
Bir defa testoyu arttırıyor.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. ben kimsenin bilmediği pozisyonda yapıyorum seks tarihinde adı yok henüz. :)
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 993 cevap paylaştı. Kesinlikle sağlam kafa, sağlam vucutta bulunur. Spor her konuda atletik bir ilişki sağlar.
00 Yorumla
11 ayHem de çok olur. Daha esnek hareketler yapabilir mesela partner
00 YorumlaMisal Cimnastik konusunda çok iyi olan birisi ile evet olabilir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Olmaz olur mu esnek vücut demek zevkli seks demektir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı. Erkeklerde güç ve kendine hakimiyet konusunda evet, kadınlarda ise bilmiyorum.
00 Yorumla
11 ayHerhalde olur ama spordan sonra biraz ara vermek lazım kalp krizine gitmesin olay maZallah
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Esneklik ve kondisyon yönünden evet ama onun dışında arzu tutku performans vs olmaz.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
11 ayOlur tabi vucut daha esnek olur ve sekste efor sarfediyoruz çabuk yorulma olmaz
00 Yorumla Negatif katkısı olur, sporda gôtü çıkan adamdan performans beklenmez :d
00 Yorumla
s 11 ayAerobik tarzı bir şey mi? bi ara zumba da meşhurdu gerçi. Velhasıl kelam olur olur yeriz :D
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 803 cevap paylaştı.
11 ayOluyor 150 kg dan 110 a düştüm deneylenmiş kanıtıyım
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Evet hem kondisyon kazanıyor insan hem de daha sağlıklı oluyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 589 cevap paylaştı.
11 ayBence performans ve dayanıklılık için önemli ve olumlu etkisi vardır. Sen spor yapıyor musun
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. bende oldu libidom yükseldi seks süresi arttı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayValla spor yapmadığım zamanlarda hatunla bi seks.. gerisi muthiş..
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. ne olacak be tavşanlar spormu yapıyo
12 Yorumla- 11 ay
Bide yapsalar ne olurmuş allah bilsin
- Cinsel Yaşam konusunda 673 cevap paylaştı.
11 ayLibidoyu artırıp, doyumsuzluğu yüceltebiliyor
51 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle
10 aySpor yaptığım dönemlerde tabiri caizse "et döver gibi" oluyordu :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayOlur. Yogaya başlamayı düşünüyorum
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayOlur. Fit olunca seks kalitesi de artar
51 Yorumla- 11 ay
Bilinçlü
11 ay30 yaşından sonra olmaz😂
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 603 cevap paylaştı. Kadınların ki dar oluyor erkeğin ki sert
00 Yorumla
10 ayEvet kesinlikle olur.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 493 cevap paylaştı.
10 ayben test ettim kesinlikle oluyor.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 320 cevap paylaştı.
10 aySpor salonlarında kız düşürünce oluyor
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 468 cevap paylaştı.
u 10 aySeksin spora faydası olur. Dkdj
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı. Evet sporun sekse katkısı olur
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 772 cevap paylaştı.
11 ayperformans ve esneklik artar
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 9,1b cevap paylaştı.
11 ayEvet libido arttırıyor hareketlerde yorulmuyorum
00 Yorumla
11 ayÇok faydası var ama bil bakalım ne yok
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayMutlaka olur
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 454 cevap paylaştı.
11 ayOlur yaparken kramp girmez 😂
00 Yorumla Olmaz olur mu hiç
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayKesinlikle var
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Pancar motoru gibi saydırırız
00 Yorumla
11 ayBacak gününden sonra fena oluyorum bam bam
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 671 cevap paylaştı.
11 ayOlur diyorlar erken boşalma çözüyormus ve enerji
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 aySanmıyorum o zaman spor yapmayanlar isteksiz olurdu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 951 cevap paylaştı.
11 ayBsam seven garı 😝
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
11 ayEvet fazlasıyla oluyor 😂
00 Yorumla - Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar