Bekaret sizin için önemli mi hem erkekler için hem de kızlar için.Önemliyse neden? Cevaplar için şimdiden teşekkürler !
Evet, önemli
Hayır, önemli değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sadakat ve tum benligi ile benim olmasini isterim... Gerisi fasa fiso derim...
Bakire hatta degil ama gonlu baskasinda olan bir kadina ne kendim hayrim olur ne de onun bana.
Bekaret sosyal baskilar ( mahalle baskisi ) orf adet ve sacma sig erdemlilik algisinin yaygin olmasi ile alakali.
Bir de erkek gibi kadinlarda cinsel rahatlama ihtiyaci duyar ve bunun karsilamasi ahlaksiz olarak gorulmemeli.
Ahlak kriteri sadakatle alakalidir. Her erkek hem kadinda gonulleri kendileri haric baskalari icin bossa eger ve karsilikli sadakatleri de varsa ONEMLIDIR.
Tabi ki önemli ya bu önemli değil diyenlerde neyin kafasını yaşıyolar anlamış değilim
yok ruhu bakire olsunmuşta lan kızda bekaret kalmamış ruhu nasıl temiz olsun
Kimse k.bakmasın da bu işin sonu yok daha evlenmeden bekaretini evli olmadığı adam teslim eden yarın öbür gün kocasından başkasına da teslim eder
Ulan namus bu kadar basit bişey mi ya ben adam vururum la namus için
onemli tabi ama zihinde bakir olmakta onemli yani burada hayatımda gormedigim seyler okudum ben yok bekaretini koruyup yapmadıkları sey yok Allahım cocuklarımızdan da uzak etsin inş ahlak onemli ^^
hayır ben kızlar için konuşuyorum edep en guzel seydir bence
bence degil daha once unutamıyacagı birine aşık olmasın yeter
çok önemli asla elini dahi tutmamış olacak
tertemiz saf çıkacak karşiıma
Cevap
33Cevap
Başkasının ısırdığı elmayı yemek istermisiniz? Başkasının giydiği elbiseyi giymek istermisiniz? Kirlendikleri ve pislendikleri için istemezsiniz , ruhu kirli olan bir kızın önce düşünceleri sonra bedenide kirlenir , şimdi ks de çok ilginç bir soru soruyorum , hadi bakalım kızlar nediyeceksiniz.
Ortama ve yaşanılan kültüre bağlı... buna önem verilmeyen bir ortamda benim için de önemli olmaz çünkü zaten bunun bir manası yoktur. Örneğin şimdi batılı bir ülkede olsam bir kızın bakire olmaması benim için önemli olmazdı çünkü orada buna anlam yüklenmedigi için onunla ilgili fikrimi etkilemezdi...
Ancak öteki uca gidelim ve diyelim ki Afganistan'dayim... orda tüm baskılara ve değer yargılarına rağmen yine de bunu korumamis olması kendisiyle ilgili bir fikir verirdi
Bekaretin aslinda namusla hicbir alakasi yok.İnsanoglu nasil boyle birsey cikartmis anlamiyorum.Kendimden yola cikarak cinsel hayati olan biri karisini bakire beklememeli bence.Bakire olsa iyi olur olmasa da ruhu iyi olsun demek lazim.
bekaret kadında da erkekte de geçerli olan birşey erkekler içinde bakir tanımı var biliyosun..zar sadece bugüne kadar simge olmuş o kadar oysa ki erkekte yok, bu demek değildir ki erkeğin namusu yok..bekaret zarla ölçülmez doğru ama bu demek değildir ki bekaret önemsizdir sadece Allah bilir kimin ne yaptığını
bekaretin önemi kişiliğe bağlı.
güvenemediğin biri çıkar karşına tek güvencen zar olur geçmiş hakkında
o kişi gelir sonra, konuşur , inanırsın o zaman önemsizdir bekaret
saçma mazeretler yerine, gerçekçi sebepler sunar.hatta bazen kendine kızarsın neden geç kaldım karşısına çıkmakta diye.
bekaretin en önemli olduğu yer kahve masalarıdır.
değil tabi ama şuda var mesela bir şey alıyorsun marketten güvenlik şeridi var üstünde kimi ürünün kiminde yok. güvenlik şeridi olanı aldıgında daha bir huzurlu hissettiriyor. (burda kastım kızlık zarı değil tamamen bekaret)(zarı durupta her o--pulugu yapmak değil)
Bekaret, beyindedir. Burada ''bakire karı'' isteyen heriflerin, bir çoğu öyle değildir. E, hani eşitlik?
Ben bakire değilim, sevgilim de değil. Dar kafalı kesinlikle değilim, her şey beyin ile lan.
sımdı anlatacam anlatacam, ne mecazdan ne hıcvden zerre haberı olmayan ıqsu olculemeyecek degere sahıp bıkac embesıl cıkacak sasbah sabah canımı sıkacak
hangımız bakıreyız!!!
Otuz yaşına kadar olan ve evlenmek isteyen çoğu erkek için çok önemlidir ama benim yaşımda olan sevgi ve cinselliği çok önemseyen ve bu sebeple aşık olup evlenebilecek erkekler için kesinlikle gereksizdir.
benim için bekaret zar değil.. zarı sağlam olup diğer şeyleri yapmışsa napayım ben onu benim için temizlik el değmemiş olması önemli... yani o yüzden zar değil dediğim şekilde el değmemiş bir kız olması önemli
evet önemlidir.namus, ahlak, evleneceği insana öncedende olsa sadık kalmak anlamı taşıyor benim için.öyle evlenmeden herkesin tadına bak sonra evlenince sadık kal çok dbi değer ifade etmez.
Emin ol önemsiz diyen biri bile evlenirken bunu ister
kendi bekaretini evlenene kadar koruyamayan evlendikten sonra nasıl koruyacak?
ben kendimi koruduysam eşimden de aynısı beklerim ewt çok önemli
onemlı canım. hatta sadce zarın korunması degıl bedenın hatta ruhunda komple korunması gerek
evet önemli.. ama asıl önemli olan ruhunun bakire olması
Ben bir kadının ve bakire değilim bir erkek olsaydım bakire olmayan bir kadını kabul etmezdim çok kıskanırdım.
seviyorsam sorun etmem herhalde ama ben sorun etmiyorum diye de bana bunu yaşatmak zorunda değil
Ben bakir olduğum sürece karşımdakide bekar olmak zorunda. Ama tecavüze falan uğramış olursa ona birşey diyemem.
iki bacağını arasına sıkışmış et parçasına sahip olamamış onunla ev mi kuralım şimdi
önemli kanka hemde çok önemli bakire değilse gelmesin ben bakir im öyle istiyorum
Çok çok önemli hayattaki herşeyden daha önemli benim için ilk ve en önemli kriter beraber olcağım çocukarımın annesi olucak kadını seçerken.
önemli çünkü bakirim ben sabreddiysem eşim olacak kişide sabredecek
Birine sahip olma kalp ve bekaretle olur. Elmanın 2 yarısı gibi. Onun için önemlidir bence
bekaret önemlı tabi olmazsa olmaz.. şimdilerde kız bakıre tamam ama zarı harıc her yerı patlamıss :=)
ben bakirim sevdiğimde bakir olmalı bence
Ben Bakirim ve benim için önemli.
kim ikinci el araba isterki?
Öneml evet
Hayır, önemli değil
ÖNEMLİ
önemli ve bakirim sen?
Evet önemli
önemli
Kesinlikle
Önemli
Evet, önemli