Merhaba;
Bir süredir prozac kullanıyorum. Bunun yanında geç boşalma problemi yaşıyorum. Prozac ın cinsel isteksizlik ve boşalma problemi yararttığını biliyorum ama benim cinsel isteksizlik ve ereksiyon sorunum hiç yok. Sadece boşalma konusunda sorun yaşıyorum. Cinsel isteksizliğim olmadığı için acaba sorunun kaynağı prozac değil de başka bir şey mi? Prozac kullanıp da böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı? Bir de ilacı bırakmayı denesem yan etkilerden ne kadar süre içinde kurtulurum.
Bir süredir prozac kullanıyorum. Bunun yanında geç boşalma problemi yaşıyorum. Prozac ın cinsel isteksizlik ve boşalma problemi yararttığını biliyorum ama benim cinsel isteksizlik ve ereksiyon sorunum hiç yok. Sadece boşalma konusunda sorun yaşıyorum. Cinsel isteksizliğim olmadığı için acaba sorunun kaynağı prozac değil de başka bir şey mi? Prozac kullanıp da böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı? Bir de ilacı bırakmayı denesem yan etkilerden ne kadar süre içinde kurtulurum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba;
Prozac bazı bünyelerde boşalamamak gibi problem yaratabilir.
Bu durum ilk bakışta birçok kişi için harika gibi düşünülse de, boşalma eyleminin gereğinden fazla uzaması, hatta yaşanmaması partner ve kişinin kendisi için oldukça sorunlu bir durumdur.
Birçok danışanımın ve gelen soruların içinde en çok erken boşalma problemi olmasından yola çıkarak bu durumun aranılan bir sonuçmuş gibi algılanmaması için özellikle belirtmek isterim.
Sağlıklı bir cinsel hayat; partnerlerin birlikte orgazm olması demektir.
Erken ya da geç olması durumu, iki halde de işlev bozukluğu sayılmaktadır. Ayrıca antidepresan psikiyatri uzmanları tarafından verilen ve ancak uzman kontrolünde değiştirilmesi gereken bir ilaç olduğu unutulmamalıdır. Bundan dolayı özellikle kulaktan duyma bilgilerle değilde size bu ilacı yazan uzman ile birlikte değişim kararına varmanızı tavsiye ederim. Ayrıca yaşamış olduğunuz bu durum sizde kaygı yaratması sebebi ile ilaç değişir değişmez durum aynı kalabilir. Bu problem sebebiyle panik olmayın. Değişken bir durumdur.
Anksiyete haline çevirip kalıcı olmasına neden olmayın. Tavsiyem yaşanılana kaygı duymaktan çok yaşadığınız ilişkinin keyfine odaklanarak keyifli zamanlar yaşamaya odaklanın.
Psk. Derya Alageyik