Procaz ilacının etkileri, yararları, zararları, kilo aldırır mı verdirir mi vs. bilgiler verirseniz çok sevinirim. Prozac kullananlar aklınıza gelen her şeyini yazın ama.. Prozac iştahımı kesti gibi bu bilgiyi paylaşım sizinle. ama daha sorunlarıma veya kötü düşücelerime doktorumun dedğii gibi bir düzelme göstermedi (geri henüz 2.haftam) lütfen paylasın benimle. soru isaretlerimi giderin..Prozac
Prozac kullanıp iyileşenler var mı, kullananlar yorumlayabilir mi?
İlaçlar günümüz insanının en çok sarıldığı şeyler. Doktor önerisi ile kullanılan ilaçlara bir şey diyeceğim yok ancak sağdan soldan duyulanlarla kullanılan ilaçlar var ki insanlar gerçekten hayatını tehlikeye atıyor. Bir ilaç, bir insana iyi geldi diye size de iyi gelecek diye bir garantisi olmadığı gibi aksine zararı bile dokunabilir. Senin sorduğun Prozac neymiş, Prozac kullananlar neler demiş bakalım.
Prozac Nedir, Ne İçin Kullanılır?
Prozac
Prozac, selektif serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olarak bilinen bir antidepresandır. Etken maddesi fluoksetin olan Prozac, genellikle depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, adet öncesi sendromu ve blumia (yeme bozukluğu) tedavisinde kullanılır. Prozac, ruhsal durumunu, uykunu, iştahını ve enerji seviyeni arttırarak günlük hayatına devam etmeni sağlar.
Prozac Yan Etkileri Nelerdir?
Her ilacın olduğu gibi Prozac'ın da yan etkileri vardır. Yaygın olarak yan etkileri:
Mide bulantısı
Baş ağrısı
Uykusuzluk
İshal
Güçsüzlük ve yorgunluk
Daha az bir kesimde (100 kişide 1) görülen yan etkileri:
Baş ağrısı, dikkat dağınıklığı, hafıza problemleri, mantıklı düşünememe, epilepsi nöbetleri ve denge kaybı
Kendine zarar verme ve intihar düşüncesi
Göğüste sıkışma ve ağrı
İleri düzeyde baş dönmesi ve bayılma
Aşırı neşeli ve heyecanlı hissetme
Kadınlarda regl döneminde kanama artışı, iki dönem arası ara kanamalar
Kanlı kusma, kanlı öksürük veya dışkıda, idrarda kan
Durduramadığınız kanama durumları
Ciddi alerjik reaksiyonlar
Çok nadir olarak görülen yan etkileri:
Deride kaşıntı, kızarma ve soyulma
Hırıltı
Göğüs ve boğazda sıkışma
Nefes alma ve konuşmada güçlük
Dudaklar, yüz, ağız, dil ve boğazda şişme.
Yukarıda saydığım herhangi bir yan etkide mutlaka doktorunuza danışın. Özellikle yaygın olan yan etkileri dışındaki belirtilerde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvur.
Prozac Muadili İlaçlar Nelerdir?
antidepresan
Prozac dışında Zedprex, Deprex, Fulsac, Florak, Target, Depset, Loksetin, Seronil ilaçları da içerisinde fluoksetin maddesi içerir.
Prozac Kullanıp İyileşenler Var mı?
Prozac kullananların yorumları bünyeye, yaşanılan soruna göre değişiklik gösterebiliyor. Prozac kullanıp iyileşenler olduğu gibi hiç etkisi olmadı diyen de var. Örneğin ilaç iştahı arttırıyor ancak sen gibi Prozac iştahımı kesti diyen de var. Bunun için bu ilacı mutlaka doktor kontrolünde kullanmalısın ki zaten yeşil reçete ile satılıyor.
Prozac hakkında bildiklerimi aktardım. Buradaki içerikte de Prozac ilacı uyku yapar mı, zayıflatır mı? sorusunun cevabı verilmiş. İştah dışında bunları yaşıyorsan göz atmanı öneririm. Geçmiş olsun :)
iştahla oynamaz mrk etme o depresyonun etkisidir..
ilk 2 hafta çok uçurur inanılmaz eğlenceli olur heryer sonra normalleşirsin mrk etme
6 ayın sonunda bi bakıcaksın çok güçlüsün..
emin ol olucak bu..
bu ilaç insanı güçlendirio hiç bişiye ağlayark bakamaz hale getirio
doktoruma hala her seans teşekkür ediorum..
bni çok kısa sürede ok büyük bi aşama atlattırdı bu ilaç
tek yan etkisi biraz baş dönmesi yapar başlarda bi de ilk ay biraz hızlı duygu deişimi yaşayabilirsin...
eğer bnim gibi uzun süre kullanırsaan sakın almayı unutma çok fena bağımlılık yapıo bii gün almayı unut o gün fena cnn sıkkın oluo fena ağlıosun inanılmaz bi çöküş yaşatıo
bi de göz yaşı üretimini azaltıo bu ilacı düzenli kullanırsan ağlayamaz hale geliceksin.
bağımlılık yaratmaz, almadığınız gün yaşadığınız etkiler psikolojik kaynaklı olmalı zira vücudunuzda onun 14 katı dozda ilaç bulunurken 14de 1 lik bir düşüş bu derece bir fark yapması kolay değil.. prozac 15 günlük bir süre boyunca bedende kalır..
yani bilmiorum o kdrını ama artık 1 gün kullanmayı unutsam evden çıkamıorum..
hemen telimi kaptıyorum telefonlara çıkmıorum..
kötü oluyorum...
psikoloğum bunun vücudumun o ilacın ürettiği mutluluk hormonu salgısına alıştığını ve bu yüzden de üretimin azalması durumunda duygusal çöküntü yaşadığını söylemişti :(
psikolog ve psikiyatrlar doğru nedenlerle sorunları daha maddi şeylerle bağdaşık gösterirler.. bu şekilde sorunlarla başa çıkmak çok daha kolay olur hasta açısından...
3 ay önce başladım bana filim gibi geçmiste yapmış oldugum hatalarimi sorgulamaya başlatti sanki 15 yaşındaymış gibi oluyorum ara sıra bunu kontrol altına aldim müthiş bir umursamaz oldum olaylara ne gatif ne pozitif bakıyorum. Tam etkisini ne kadar zaman gsteriyor 😊
tedavi anlamında 1 hafta 10 gün sonra etkisini göstermeye başlar bu 1 hafta 10 günde iştahınızda azalma durduk yere üzülme sevinme gibi hisler yaşayabilirsiniz bunlar 10 güne düzelir bu tür antidepresanları kullanmaya başladığınızda 6 ay kesintisiz kullanmanız gerekir dr unuz size bu bilgiyi vermiştir umarım
ben kullandım iştah kesiyor bu kimine göre iyi kimine göre kötü bir durum ilk ay esneme problemi var çok esnetiyor uyku çok değil ama esneme çok piskolojik durumun için ise 2 ay içinde etki ediyor tekrar kullanmana gerek kalmayacak şekilde tedavin bitiyor
Ben çok faydasını gördüm ya kötü eleştirileri sakın dinleme. Kullanmadan önce yorumları okudum hep kötü kötü konuşmuşlar kullanmamayı düşündüm ama iyi ki kullanmışım. Takıntılarımı attım, derslerime daha çok odaklanabildim :)
Kardeşim eğer takıntılarınız varsa prozac kullanın hekim önerisi kadar değerli olmaz ama ben kullanıyorum hayata hep negatif bakardım hatta kendimi aşşağıloyordum zihinsel insanları sevmiyordum ısınamıyordum ama prozacla insanları sevmeye başladım pozitif düşünmeye başladım yüksek dozda almadığın sürece fazla bir yan etkisi yok zayıflatır diyenlere bakmayın ben 3 ayda 5 kilo aldım cinselliğe gelince biraz iltidarsızlık yapıyor ama onun dışında baş ağrısı mide bulantısı yaptığını görmedim
İsten cikmam ve nisanin bozulmasi dolayisiyla 3 ay once cok büyük bir depresyona girdim. Hatta hayat benim icin buraya kadarmis daha fazla yasamak istemiyorum diye aklimdan geciriyordum taaaa ki psikolaga gidip prozacla tanisana kadar Prozaga basladim ve ilk iki hafta bana cok çektirdi hatta ilac da çözüm degilmis napicam ben böyle diye dusunurken bir anda gözüm açıldı uc ay boyunca her gece gordugum kötü ruyalar kesildi önce , daha sonra hayata resmen geri döndüm. Hayat benim icin durmusken , hayata siyah gozluklerle bakarken bir anda dusuncelerim normale döndü, kendimi daha güçlü daha her seye olumlu bakan biri olarak hissediyorum. Bazıları bos bir mutluluk veriyor diye yorum yapmis , degil arkadaslar degil olmasi gerekn halinize donuyorsunuz ve her seyi daha dogru bir sekilde dusunuyorsunuz Bazıları kilo aldirir bazilari da kilo verdirir seklinde yorum yapmis , net soyluyorum prozac ne kilo aldirir ne de kilo verdirir. Kilo aldirir diyenler depresyon doneminde canlari hicbir sey yemek istemeyip ilaci kullandiktan sonra dusuncelerin normale donmeye baslamasiyla beraber mutlulugun da saglamis oldugu keyifle yemeye baslar ve kilo almaya baslar kisi. Kilo verdirir diyenler ise , bazi insanlar depresyondayken mutlu olabilmek icin bol bol yemek yer ancak prozac kullanimiyla beraber dusunceler normale doner ve olamsi geretigi kadar yediginden kisi kilo verir. Yani prozac kilo falan aldirmaz kilo da verdirmez. İlk iki hafta acayip uyutuyordu beni ilac tabi dpresyonda olmam dolayisiyla ben de bir sey yapmak istemiyordum ve surekli uyuyordum ancak tam 2. haftadan sonra canim surekli kendim icin bir seyler yapmak istiyor ve isime ve derslerime daha çok odaklanabiliyorum Bana yansittigi tek yan etkisi aşırı basagrisi yapiyordu ama onu da bir sure sonra umursamamaya ve agri kesicisiz halletmeye basliyorsunuz. Basinizin agrimasinin sebebi ise fluoksetinin beyninizdeki kimyasallari ve norotrasmitterleri harekete gecirmesi (tıp ogrencisiyim ordan biliyorum) Herkese gecmis olsun..
Bende 6 ay prozac kullanip sonra biraktim. biraktiktan kisa bir sure sonra toplantida sinirlendim. ve beyin kanamasi gecirdim. mobing görüyorum. nereye gittiysem bir sonuc alamadim. şimdi tekrar başlamak istiyorum. bu arada paxera verdiler ama uykusuzluk yapti. zaten uyku problemim var. günduz yasadiklarim bütün gece huzurumu bozuyor. ilacada bagimli olmak istemiyorum. ama elimden bise gelmiyor. tansiyonum inisli cikişli. tekrar beyin kanamasi gecirmekten korkuyorum. tekrar başlamali miyim
Tebrikler şimdi bu kadar güzel cümleler kurarak anlatan birini gördükten sonra daha fazla araştırmaya gerek yok. Umarım ben de normale dönerim doktor verdi bugün başladım umudum yok gibiydi bu yazıdan sonra sabırla devam etmen gerekiyor. Corona zaten eve tıktı Allah sabır versin herkese
ilacın etkiler 2 haftalık bir dönemden itibaren tam etkiye ulaşıyor zira ilaç vücutta 15 gün kalan bir ilaç haliyle etkin dozaja ulaşması için 15 günlük bir bekleme süresi gerekmekte.. bundan sonra da hormonal adaptasyon evresiyle birlikte 1. aydan itibaren ilacın normal etkinliği görülmeye başlanabiliyor..
genellikle kilo verdirir enerji verici yerinde durmanı engelleyen bir hisse sahip olabilirsin yüzünde anlamsız bir gülümseme oluşabilir canın sürekli bişiler yapmak isteyebilir..
unutkanlık yapar ciddi boyutta, paranızın üstünü almayı dahi unutabilirsiniz o derece.. zira ilacın etkinlik mekanizması biraz bu şekilde.. üzüntü verici olaylara karşı duyarsızlaşıp umursamaz bir hal takınabiliyorsunuz.. alkol kullanıyorsanız dikkatli kullanın çok daha çabuk sarhoş olursunuz..
önemli: intihar düşüncesine sahip kişilerde prozac asla önerilen bir ilaç değildir.
ne demek =) aklıma gelmişken libido azalması anorgazmi gibi sorunlar da yapabilmekte.. yani tahrik olmakta ve cinsel arzularda düşüş ve cinsel zevk alıyor olsan bile orgazma ulaşamama durumu..
bu sizin vücudunuzun ve ruhsal halinizin ilaçla nasıl etkileşime girdiğine bağlı.. sürekli olarak vermeyebilirsiniz.. bende ters etkimişti mesela benim iştahım açılmıştı genelde yeme isteksizliği yaratmasına rağmen.. sizde benim tersime ama genel tepkiyle paralel bir durum gerçekleşmiş siz veriyorsunuz belki hep verirsiniz kim bilir =)
ben 1 yıl kullandım ne kilo aldım ne verdim. ama cinsel istek olmuyor biri dürtmeden tık yok.:D hergün uyandım işe geldim uyku uyutmuyor. gece ayn saatte yatıyrsun. ama ağlamak çok nadir oluyor ve sinir çok aza iniyor. takıntı sıfır erkeğe ayrılmaya falan dikkat artışı oluyor. herşeyi duyuyorsun ama biri dert anlatırken falan aptalca gülme siman hep duruyor mesela cenazelere gitmem bıraktığım halde bende kaldı bu:D ama herşeye kavgaya sevgiye herşeye hafif bir tebessümün oluyor hele ağlancak durumlara :D ağız hep ) düzeldiğimi hissttiğimde takıntılarım bitti ve 6 ay oldu içmiyorum güvenim geldi diyorum ki artık iyiyim. takıntı hiç kalmadı aştım herşeyi hayatımda olan adam gitse umrum olmaz aramam ağlar yatarım o derece insANLARa takıntımdan sıyrıldım. alkolde almıştım bu arada sabah yuttum hep 9 gibi aç bile içtim mideme hiç dokunmadı zaten obezite teddavisinde surubu kullanılıyor aşırı kusma hastalıklarında falan yane merak etmeyın az kullanın sorun olmuyor bırakırken 2 günd e1 bir hafta snra 3 günde bir diye bıraktım :D korkulcak bısey yok ama bağımlılık yapmıyor emin olun sadece yuttugunuzda keyfiniz gıcır 15 günden sonra tabi. etkisi ancak oluyor. ama snra hep huzur bazen bıraktıgınızda ay huzur bulmakmadıgınzda diyebılırsınız yutsam mı hanı bışeye kızdığınızda falan ama kendiniz hapsız halletmeyide öğğreneceksiniz üzülmeyin saygılar...
@durmadevamet90 ya bn 3 ay olcak başlayalı inanılmaz derecede hizlandim düşünce akımında duygu değişimi vardı önce şimdi kontrol altına alabiliyorum güçlü ve özgüvenimi geri kazanıyorum sanki daha ne kadar kullanayim doktor danışmadan aldım ezcandn şimdiden teşekkürederim 🤗
BENDE KIZLARDAN ÇEKİNME VAR. OLUMZUZ DÜŞÜNCE VAR. ARKADAŞLARIM ARASINDA KENDİMİ AŞAĞILANMIŞ HİSSEDİYORUM. KENDİMİ KÜÇÜK GÖRÜYORUM İNSANLAR ARASINDA. SAMİMİ BİRİ OLMAK İSTİYORUM. YAKLAŞIK 3 HAFTADIR KULLANIYORUM SİZCE BANA YARDIMCI OLABİLİRMİ LÜTFEN CEVAP VERİN.
Merhaba bende prozac+tranko bukas +b12 kullanmaya baslayalk 1 hafta oldu son 2 gundur baş agrisi hafif bas donmesi yaşıyorum yeni basladigim icin midir bu etkiler zmanla gecer mi? Cevplarsanjz cok sevinirim simdiden tesekkurler
Arkadaşlar MÜJDE MÜJDE artık ağlayın ama sevinçten ağlayın. bu mesajimi gördüğünüzden itibaren Sabah ise akşama kadar akşam ise sabaha kadar ağlayın sevinçten ağlayın çünkü kurtuluyorsunuz artık. çare IZZET GÜLLÜ videoları yotube'ten izleyin biter. ama kesinlikle sabredin izlemekten üç beş videosunu izleyiniz ve İzzet güllü canlı tanıklar videoları da var. onu da izleyin. Uc beş videosunu izleyince zaten anlarsınız ne demek isteğini. dediklerini anlayıp uygulayın iş tamamdır. lutfen bu kardeşinizi dinleyin.15 yıl yaşamış ve bunun sayesinde kurtulmuş Bir kardeşiniz olarak. iki kelimeden çok bahsediyor orada algı ve telkin Algi=İnaç Telkin=tekrar demektir. İşiniz kolaylaşin diye yazdım..
Merhaba 2010 yılında kullandım müthiş bir mutsuzluk içindeydim ilaç başta etki etmedi 2 haftadan sonra etki görmeye başladım bu ilaç bana hiç sevmediğim insanları bile sevdirdi 70 kilodan 71 kilo olamadım kiloda aldırmıyor neye takıntınız varsa umursamazlığa itiyor gözünüze batan şeyler artık batmıyor o dönem itibariyle çok ihtiyacım vardı ve çok faydasınıda gördüm. Başlarda günde bir ile başladım sonra iki kapsüle çıkardı doktor 6 ay düzenli kullandım ve bıraktım hala rahat bir şekilde hayatıma devam ediyorum burada önemli olan şey istikrarlı bir şekilde ilacı düzenli kullanmak aksi halde daha kötü rahatsızlıklar çıkıyor gözlemlediğim saatinizi kurup öğün gün atlamadan düzenle devam
Bu tip ilaclarin amaci ayni deriyi kurutur ve sivilce olusamaz barinamaz . Aama sivilceyi yoketmek icin vucudada cok zarari var anasi agliyi insanin dudaklar kuru burnun kaniyo ikidebir istah yok yorgunluk bembeyaz bi surat yaran cabuk iilesmio falanda filan
Arkadaşlar yüzde yüz memnunum 3 ay kullandım Unutkanlık arttıkça bıraktım yakın zamanda babamı kaybettim öncesi balık yağı kullaniyordum ikisini bir almaya başladım 2 günde bir prozak alıyordum hatta yanında müthiş enerji olduğunu farkettim simdi hergun alicam Yalnız günde bir tane prozak almak dgrumu İki kez alsam zararı olur mu
bende kızlara karşı çekingenlik var, olumsuzlaşma var. arkadaşlar arasında aşağılanmış hissi var prozac kullanıyorum. yaklaşık 3 haftadır sizce bana yardımcı olabilirmi? lütfen birisi cevap versin
Kardeşim hemen başla kullanmaya aynı sorun bende de vardı kızlara demeyelim de sürekli insanlara karşı bir olumsuzlaşma vardı kendimi sürekli aşşağılıyordum küçük duruma düşürüyordum beyinsel ama prozac la tanıştım 20 ml kullanıyorum 2 günde bir sanki çocukluğumda ki gibi mutluyum herşeye pozitif bakıyorum ayriyetten iştahımı açtı 1 ayda 3 kilo aldım tavsiye ederim
Prozac kullanmayın ben kullandıktan 6 ay sonra. uyku sorunu basladi. gunde 15 18 saat uyumaya basladim. daha da uykum geliyordu. prozaci biraktim ama biraktiktam. sonra vucudumda kasılmalar oldu SAKIN BASLAMAYIN
Ben biryılı aşkın depresyondayım bir çok ilaç kullandım şimdi doktırum ılaçı yıne degiştirdi serlin ve atarax verdi ama uyutmuyor bende eczaye giidp anlattım bana prozac verdi bugün ilkez içicem yorumlara baktım hep olumlu
Merhaba bende lustral kullanıyorum. Çok kilo aldım. Prozac kullanmak istiyorum. İlaç geçişi hakkında bir bilginiz varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. ☺
Merhaba arkadaşlar bende ilaça başladım 18 gün oldu hala kendime huzursuzluk ve mutsuzluk var iştah ve uyku düzenimde azalma var sabır ediyorum ne zaman iyi hissettmeye başlarım selamlar
@İlke35 merhaba bende prozac kullanıyorum cumartesi sabah aldıktan sonra bu sabah aldım ve şu an aşırı huzursuz daraltı hissediyorum dün gece hiç uyuyamadım bir sağa bir sola döndüm şu andada hiç iyi değilim sizde de oldu mu bu çok kötüyüm
@İlke35 lustral ilacın adı henüz kullanmadım birkaç güne başlamayı düşünüyorum, ilacı kullanmak istemediğimi söylediğimde başka bir şey yazdı doktor direkt, bırakma demedi ki zaten bırakmazsam daha kötü olurdum hiç uyutmadı titreme ateş hiç olmadık şeyleri düşünme diz titremesi vs mahvetti beni bu nasıl etkileyecek bilmiyorum, bu da dokunursa bardağın içine dökülüp içilen ilaçtan verecekmiş
@İlke35 selam tekrar cuma sabahı yarım lustral içtim gece inanılmaz fenalaştım tansiyonum düştü hayatımda ilk defa bembeyaz oldum öncesinde mide bulantısı baş ağrısı uyuyamama sonrasında bulanık görme ateş sıcak basması her şeyi yaşadım midem sindiremedi mi ne olduysa ayağa kalktığımda yarı baygınlık yaşadım resmen yere çöktüm bir süre kalkamadım evdekiler baya korktu sonra kusma isteği geldi kusamayınca su içtim lavobadan hemen biraz kustum sonra biraz daha derken rahatladım kendime geldim. Dün ve bu akşamda uyuyamadım sürekli gece bir de dörtte kalkıyorum kendi kendime uykuya dalma sorunu ve baş ağrısı var düşünmediğim halde başım ağrıyor bu defa da. Birkaç gün daha sürer diye tahmin ediyorum ama doktorla görüşücem bu ilaçlar bana dokunuyor belli aynı doğum kontrol hapları gibi polisliktik over sendromu var bende önceden yasmin diana35 yan yana oklu ilaçlar kullanırdım hepsi mide bulantısı baş ağrısı kusma ishal yaşatmıştı. Bir şekilde kendi başımın çaresine bakıcam sanırım ilacı bırakıyorum maalesef. Sizde nasıl durumlar?
Bende aynı banada prozac birakip paxil e dondurdu daha önce ictigim ilaç ama bende çok iyi değilim mide bulantısı sabahları beni mahvediyor bende hiç bir şey yapamıyor um yemek falan iş güç gerçekten çok. Zor bir dönemden geçiyoruz inşallah gecicek saglimiza kavusucaz
@İlke35 doktora gittim bahsettim o ilaç o kadar yapmaz başka bir şeyiniz var ilaca devam edin on gün sonra gelin dedi ama bilemiyorum doktor anlamıyor doğum kontrol hapları da aynı yapıyor beni bunu söylemedim ama bir iç hastalıkları doktoruna görünücem anlatıcam. Çünkü daha da kötü olabilme ihtimalim var yan etkileri basit bir baş ağrısı değil çünkü bende
@İlke35 merhaba şu an durumunuz nasıl acaba bende anksiyete ve iç sıkıntısı için doktir başlattı 3 hafta oldu bendede ckj iştahsızlık ve mide bulantısı yaptı geçici bir durumu acaba faydasını bir aydan sonra mı gösteriyor
3. Günüm akşam 5 7 arası içmemi söyledi doktor ama bende tam uyucak sırada bir an da uykusuzluk geliyor yan etkisi mi yoksa alışana kadar böyle mi devam edecek bilmiyorum
En İyi Cevaplar