Yüzümde son zamanlarda sivilce ve yağ bezeleri arttı. Nasıl kurulcam ben bu baş belalarından?
Genelde patlatıyorum iz kalır mı?
Bi kür veya maske önerileriniz var mı?
Genelde patlatıyorum iz kalır mı?
Bi kür veya maske önerileriniz var mı?
Sivilce ve yağ bezeleri genel olarak karma ve yağlı ciltlerin yaşadığı sorunlar arasındadır. Özellikle cildin fazla sebum üretmesi nedeniyle yaşanan sivilce sorunu özellikle yağlı ciltlilerin muzdarip olduğu bir konu.
Cildin yağ dengesini ideal seviyede tutmak için yapılması gerekenler şunlardır;
Yağlı cilt bakımı için yukarıda bahsettiğim adımlar etkili olacaktır diye düşünüyorum. Eğer bu sorun çok uzun süredir devam ediyorsa ve cilt bakımı ile geçmiyorsa mutlaka bir dermatoloğa görünmeniz gerekiyor.
Yüzümdeki yağlardan nasıl kurtulabilirim diye düşünüyorsanız sizler için yağlı ciltlere özel ürün önerileri ile geldim :)
İlk önerim yüz yıkama jeli. Yağlı cilt için olan yüz yıkama jeli ile sabah akşam düzenli şekilde yüzünüzü yıkamaya özen gösterin.

Bu uygulamanın ardından yüzünüzü nemlendirmek geliyor. Bu konuda da su bazlı ya da yağ içermeyen nemlendiriciler yağlı ciltler için daha uygundur. Simple su bazlı nemlendirici bu konuda önerebileceğim bir nemlendirici.

Son önerim ise düzenli şekilde uygulayacağınız bir peeling. Simple gözenek arındırıcı peeling çok beğenilen bir ürün. Gözenekleri arındırması, siyah noktaları temizlemesi gibi özellikleriyle benim beğenimi kazanan bir peeling.

Evde siyah nokta temizliği için sizlerle bir video paylaşmak istedim. Bu karantina günlerinde hazır evdeyken cilt bakımına ağırlık verebiliriz :)
https://www.youtube.com/embed/NsAgyzES10Yyağ bezelerin - yani milyalar karaciğere bağlantılı oluşmuş olabiir ona bir baktr ve ayrıca onları sadece doktor temizleyebilir. sivilcelere gelince sabun kullanmazsan iyi bir yıkama jeli ve nemlendirici alırsan toplar kendisini ve kil maskesi yap aynı zamanda patlatma iz kalır
Evet cildiyede patlatmışlardı bi aletle elektrik çarpmış gibi oluyordu. Ben daha kolay bi yöntem istiyorum.
Kili ve diğer dediklerini deniycem teşekkür ederim.
sağol.
önce doktora görün.karaciğerle ilgili olabilir.hatta Allah muhafaza bi arkadaşım sivilce şikayetiyle doktora gidip beyninde tümör olduğunu öğrenmişti.mutlaka doktora git.eğer ciddi bi sorun yoksa.yüz temizleme jeli ve toniği önerebilirim
doktora gitcem tonigide önersen iyi olur aslında.
Mümkünse, oynama sivilcelerinle..
Bu problem için, herhangi bir devlet hastanesi doktorunun seni muayene etmesi yeterli olacaktır. Maske veya herhangi bir kozmetik ürünü/ürünleri tavsiye edebilmek için de sivilce kaynağının ne olduğunun bilinmesi gerekir..
Ama yine de şu, her sivilce probleminde iyi sonuç verir: link
teşekkürler önerini dikkate alıcam.
Sıkılınca iz kalıyor.Öncelikle sıkma derim.Tedavi yöntemleri de link
teşekkürler sıkmam daha
Cevap
6Cevap
Yaşına bağlı olarak değişir tabi.. Ancak uzun süredir varsa ne olursa olsun dokunma... Kürden ziyade bir dermatoloğa git. Her kür her cilde uygun olmaz. İhmal etme sakın, belki akne tedavisine ihtiyacın vardır.
Doktora gitcem haklısın.
sağolasın.
evet iz kalır...derin izler(çukurlar) bile olabilir..ben çekiyorum..
kil kullanabilirsin,kurutma özelliğinden ötürü iyi gelebilir,cildini temiz tutmayı ihmal etme..
Kil kullanıcam teşekkür ederim yüzümüde sık sık yıkıyorum.
dermatoloğa gitmeni öneririm
aşırı ise a vitamini veriyo bu kurutuyo 6 ayda tamamen geçiyo
çok aşırı değilde var biraz ışte gitcem doktora. Teşekkür ederim.
her cilde uyar mi acep benim cild yağlı.
görüncem vakit olursa.
yüzünü hergün yikaman lazim ve bence bi cilt doktoruna bakin cekirdekten cikolatatan uzak stresten uzak dur ve sivilcelerinle oynama iz kalir
Of of çok zor. :(
haklısın.
yaglı şeylerden uzak dur örnegin aycekirdegi gibi.. patlatman bence zararlı cildine zarar verir arko dene
Arko kıl yapar ya. Yağlı şeyleri çok seviyorum ve yiyorum özellikle de cips ve çekirdek. :(
valla siyah noktalarımdan kurtuluyorum üstüne bir daha oluşmasın diye tonik kullanıyorum ama yok efenim kurtulamıyorum...
o noktaları kardeşin sen uyurken kalemle yapıyo :ı
kardeşim çizse kız çizer tek gözlü hayvan çizer mutluluğun resmini çizer...
şu sıralar sürrealist çalışıyo belki, noktaların bütünselliği üzerine
siyah nokta pek yok alla şükür ya.
önümüzdeki günlerde monalisayı çizmeyi düşünüyormuş.. yeni bakış açısı falan...
yüz temizleyici kullan , yüzün yağlı demekki,bu yüzden sık sık yıkamalısın, en az günde 3 defa
evet cildim çok yağlı malesef.
Kil maskesi, peeling ve tonik.
peeling nedir? ve nasıl bir tonik öneriyorsun?
Peeling cildini siyah noktalardan arındırır. Tonikte cildin sıkılaşmasını sağlar. Ben neutrogena kullanıyorum. İstersen gülsuyu da toniktir.
Ben klien kıliır ve gül suyu kullanıyorum ama düzenli olarak değil pek bi faydası yok ya.
kiliyen kiliri bende killanıyorum gerçekten hiç değişiklik yok
Başka bir maske kullanıyorum ben adını hatırlamıyorum şu an. Clean and Clear iyi değildir.
sadece yüzü parlatıyo başka bi halt yaptığı yok.
Yardımcı olamıyorum daha fazla. Ne yaparsan yap ne diyeyim daha.
tamam teşekkürler. :))
cildiyeye git patlatma iz kalır hepsi
Doktora gitmeyi denesen
yaşın kaç
18
Çok yoğun değil ya.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar