Çamaşır sorusu sormasam olmaz dimi😂 Bugün ponçik bir arkadaşım şehir dışından gelirken bana hem küçük kalıplar şeklinde hem de renkli keselerin içinde çeşit çeşit mis gibi kokan sabunlar getirmiş. Koy kıyafetlerin arasına dolabında onlarda mis gibi koksun, dedi. ...Araştırdım da kıyafetlerin arasına veya dolaba bir şeyler bir şeyler koyuyormuş millet yaa. Siz ne yapıyorsunuz?
Çamaşırların güzel kokması için neler yapılabilir?
Haha sen onu şimdi mi duydun gerçi sende haklısın ben geçen asırdan kaldığım için normal şimdi duyman 😅
Neyse geçiyim soruya, ben küçükken evde annem de çok yapardı bizim kiyafetlerin arasına kalıp sabun koyardı çok güzel kokardı şimdide ben aynısını yapıyorum kendiminde çocukların da kıyafetlerinin arasına kalıp sabun koyarım, birde havlularda da çok güzel kokuyor.
Yikarken de çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine 4-5 damla lavanta veya paçuli uçucu yağı damlatirim. Lavanta uçucu yağı hem antiseptik hem de antibakteriyeldir, aynı zamanda çamaşırlar çok güzel kokar. Paçuli uçucu yağı ise çamaşırları yumuşak yapar ve güzel koku verir. ( Çarşafları yıkarken bir kaç damla lavanta veya paçuli uçucu yağı damlatırsanız hem güzel kokarlar hemde kokusu uyku getirir).