Merhaba, Çamaşırlarımızın yıkandıktan sonra tertemiz, lekesiz olması kadar güzel kokmasını ve bu özenle yıkadığımız çamaşırların güzel kokmasını ve bu durumun daha uzun süre kalmasını hepimiz isteriz. Çamaşırlara güzel koku veren ve giyindikten sonra bile etkisini sürdüren ferah koku çoğunlukla yumuşatıcıya aittir. Peki Çamaşırların güzel kokması için ne yapılır? Kullandığınız yumuşatıcının kalıcı olması için uygulayabileceğiniz püf noktalar nelerdir?
Çamaşırların güzel kokması için ne yapılır? Kullandığınız yumuşatıcının kalıcı olması için ne yapmalı?
Çamaşır yıkamak başlı başına bir iştir gadası. Temiz yıkanan çamaşırların geride mis gibi kokular bırakmasını herkes ister. Bunun için yumuşatıcıları sıklıkla tercih ederiz. Hem yumuşak çamaşırlar için hemde mis gibi kokan çamaşırlar için yumuşatıcıları sıklıkla tercih ederiz. Yalnız fazla kalıcı yumuşatıcılardan uzak durmak gerekiyor. Çünkü fazla kimyasal içeriği olabiliyor.
Çamaşırların güzel ve kalıcı kokulara sahip olması için bizim evimizde kullanılan birkaç yöntemden bahsetmek istiyorum. Çamaşır durulanma sırasındayken deterjan bölümüne yumuşatıcı koyuluyor ve böylelikle kokular çok daha kalıcı oluyor. Bunun yanı sıra ütü yapılırken ütü suyunun içerisine 1 çay kaşığı yumuşatıcı damlatılıyor ve kokunun kalıcılığı daha çok artıyor.
Yumuşatıcı kokusunun daha kalıcı olması için ütü yaparken ütü suyuna da biraz vernel karıştırıyorum. Ve biten parfüm şişesine yumuşatıcı doldurup biraz da su karıştırıyorum dolabimdaki kıyafetlere, nevresimlere pıst pıst sıkıyorum.
Makinenin içine de yumuşatıcı atılabilir. Yumuşatıcıya ve giysilerin nerede kurutulduğuna da bağlı bu kokunun kalıcılığı. Elde yıkadığım çamaşırları yumuşatıcılı suda bekletip durulamadan asıyordum ben. Ne kadar sağlıklı bilemem ama etkisi güzel.
Yumuşatıcı kalıcı olsun istiyorsanız rüzgarsız bir noktada kurutun ama kokunun kalıcılığı çok ğalkıklı bir şey değildir. Bunun yerine güzel kokulu şeyler dolaba veya eşyaların arasına koyabilirsiniz.