Hepimiz zaman zaman spor ayakkabılarımızı çamaşır makinesinde yıkamak isteyebiliriz -özellikle de açık renkli spor ayakkabılarımızı. Fakat birçoğumuz spor ayakkabılarımızın zarar göreceğini düşünerek vazgeçebilir. Oysaki, çamaşır makinesinde spor ayakkabıları yıkamak kirlenmiş spor ayakkabıları eskisi gibi yapmak için tercih edilebilecek en kolay yollardan biri. Genellikle birçoğumuz spor ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanıp yıkanmayacağı, yıkanırsa nasıl ve kaç derecede yıkanabileceği konusunda emin olamayabiliyoruz. O nedenle, bu soruyu sorma ihtiyacı duydum çamaşır makinesinde spor ayakkabı nasıl yıkanır? Spor ayakkabılar kaç derecede yıkanır?
Çamaşır makinesinde spor ayakkabı nasıl yıkanır? Spor ayakkabılar kaç derecede yıkanır?
Selam cinım, Sorulara hep ciddi bir giriş yapıyorum ama sana özel cinım diyerek giriş yaptım
Şimdi uzatmadan yanıta geçeyim.
Spor ayakkabı makinada nasıl yıkanır?
1) Temizle: Öncelikle ayakkabının altında, yanında, üstünde hiçbir şekilde toprak gibi artıklar vs kalmasın. Bunları yıkamadan önce bir bez veya fırça yardımı ile temizleyin. Yoksa makinaya zarar verir ve ayakkabı temizlenmek yerine daha kötü hale gelebilir.
2) Bağcıkları çıkar: Bağcıkları çıkarın ki hem onlar tertemiz olsun hem de ayakkabının içi daha iyi su ve deterjan alsın.
3) Herhangi korunaklı bir şeyin içine koy: Ayakkabı yıkama filesi olabilir. Bu herkeste olamayacağı için bir yastık kılıfının içine koyun. Ağzını sıkıca bağlayın.
4) Başka şeyler de ekle makinaya: Sadece ayakkabıları atarsanız tambura çok sürter ve yırtılır. Korumak için makinayı en azından yarıya kadar doldurun. Çok da doldurmayın ki ayakkabılar temizlensin. Bunun ayarını kendiniz yapabilirsiniz.
5) Ayakkabı makinaya, deterjan hazneye: Deterjan seçimini de doğru yapmak lazım. Bu konuda kokusu, derinlemesine temizlik yapması ve gücünü doğadan alması ile size önerim elbette@Rinso. Kullanıyorum ve çok memnunum. Her renk için ayrı deterjan çeşidi mevcut.
Ahanda bunlar 💃❤️ Rinso
6) Derece, devir ve program ayarı yap: Dereceyi maximum 40 dereceye, deviri 800 e, programı da spor giysilere ayarlayıp çalıştırın.
program ayarı
7) Gölgede kurut: Ayakkabıları sakın direkt güneşte kurutmayın. Yapısal olarak zarar görür.
Rinso sponsorluğu falan yok değil mi? Çünkü çok kaliteli casual ayakkabılarım ve güzel bir çamaşır makinam var. Burada gördüğüm en faydalı soru ve görüş eğer işe yaramazsa toplam 6 adet beyaz casual + 4 adet farklı renkli ayakkabı yıkayacağım parça parça, neyse işe yaramazsa faturaları gönderirim artık.
Tam yorum yapacaktım ki yorumlara bakayım dedim. İyi ki bakmışım arkadaşımız @Stare_ nin yaptığı yorumun üzerine bir şeyler katacağımı sanmıyorum. Çok güzel, detaylı bilgiler vermiş. Emeğine sağlık.. Ben sustum🤭
Ben elimde yıkıyorum. Makina da deforme oluyor. Çok çabuk yıpranıp eskiyor. Elşnçmde hafif suyla yıkıyorum asla deterjan kullanmıyorum. Suyu sağıldıktan sonra güneş görmeyen yerde gölgede kurutuyorum