+1 yılSelamlar :)
Bizi endişeye sokan durumlardan biri, ayakkabılarımız makinede zarar görmesi korkusudur. Hele ki yeni alınan bir ayakkabı ilk defa yıkanıyorsa, bu bizi daha da çok telaşa kapılmamıza neden olur. Spor ayakkabı çamaşır makinesinde nasıl yıkanır? Ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derece yıkanır? Ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamak makineme zarar verir mi? Çamaşır makinesinde yıkama ayarları nasıl olmalı? Sorularının cevaplarını adım adım uygularsan, herhangi bir zarar vermeden yıkama işlemini atlatabilirsin :)Spor ayakkabı çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?

Ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derecede yıkanır? Çamașır makinesine atmadan önce, 3 adımda yıkama işlemine geçmen gerektiğini belirtmek istiyorum. İstersen bu adımlar neler bunlara bir göz atalım.
1. Adım:- Biliyorsun ki, ayakkabılarımızın yüzeyinde, kir kalıntıları oluşmaktadır. Bu yüzden direk makineye atmamalısın.
- Nemli bir bez yardımı ile, üzerinde ki kirleri temizlemelisin.
2. Adım:
- Evinde herhangi bir kaba ılık su ile doldur. Çok az bulaşık sabunu dök.
- Ardından kullanmadığın bir diş fırçası varsa, ayakkabının tabanını temizle.
3. Adım:
- Son adım olarak belirtmek istediğim, makineye olduğu gibi atmamalısın. Çamaşır fileleri satılıyor. Muhakkak ayakkabılarını koruması amaçlı file kullanmanı öneririm.
Eğer oldu ki bulamazsan, yastık kılıfınada koyarak, makineye atabilirsin.
Çamaşır makinesi ayakkabı yıkama ayarları nasıl olmalı?

- Öncelikle sıkma programına sakın ayarlama. Sıkma programında yıkarsan, yıpranmış bir sonuç ile karşılaşırsın. Bir de sakın yumuşatıcı kullanma. Yumuşatıcı kir çeker ve ayakkabılarını makineden çıkardığın zaman, üzerinde kalıntılar olur. Hassas programda yıkayabilirsin.
Ayakkabı çamaşır makinesine zarar verir mi?

- Belirttiğim 3 adımda ki, son adım aslında hem makineden korumak için, hem de ayakkabıya zarar vermek için kullandığımız filedir. Makineye ancak ayakkabıyı fileye koymazsan, zarar verebilir. Ama yıkamadan önce önlemlerini alarak hareket edersen, hiç bir şekilde zarar vermez.
Ayakkabını makineye tek atma. Makineye attığın zaman, birkaç havluda beraberinde atmanı tavsiye ederim.Ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derece yıkanır?

- Yıkama ayarlarında da belirttiğim gibi, sık yıkama ayarında sakın yıkama. Ayakkabının yıkama talimatları yer almıyorsa, hassasiyeti göze alarak, 30°derecede yıkamak yeterli olacaktır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 1,3b cevap paylaştı. İlk önce taban kısmını bir bez parçasıyla sil. Temizlik önemli. Sonra bazı torbalar var. Evde kumaştan yapılma falan. Ayakkabıyı koruyor onlar. Yoksa birer kumaşa güzelce sarabilirsin, yok çok pahalı değil şöyle böyle dersen direkt ar ama ne olur bilmiyorum. 30 derecede yıkarım ben hep bir olmadı şimdiye kadar. Ve yumuşatıcıya gerek yok bence. 😊
17 Yorumla- +1 yıl
çok sağol :D ne guzel bılgılendırmıssın
- +1 yıl
Benim anacuğum da memlekette soramıyorum da :D sağolun sizler olmasanız 😥😅😂
- +1 yıl
Bidahaki sorularda da yardımına muhtacız 😄
- +1 yıl
geliyo.. etiketliycem :D
Yumusatıcı eklenmez.
Çamaşır atılmaz.
Etrafına ßişey sarılmaz..113 Yorumla- +1 yıl
en açıklayıcı buydu sanırım. derece de soylersen tam olacak
- +1 yıl
sağolasın hemen gidiyorum
- +1 yıl
heh bağcıkları ve tabanı çıkarayım mı?
- +1 yıl
işte bunlar hep genel kültür :D tekrar sağol
- +1 yıl
hacı abla kızacan ama son bişey. deterjan ölçeği diycem tablet var yani 1 adet yeter dimi? normal çamaşır gibi
- +1 yıl
:( bıdaha sormam
- +1 yıl
deterjan ölcüsünu aynı mı ayarlıyım onu soyle acıcam basında beklıyom
- +1 yıl
sağol
+1 yılBen sürekli yıkarım..
Açık renklilerle yıka ve yumuşatıcı asla kullanma.. Bişey sarmana gerek yok, saçmalık bu..
Bu kadar :)22 Yorumla- +1 yıl
eyvallah reis izindeyiz :D
- +1 yıl
.
:)
havluya sar ya da eskı bır pantolonun bacaklarının ıcıne koy oyle yıka kanks
21 Yorumla- +1 yıl
eyvallah kardeşimm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 1,2b cevap paylaştı.
u 2 güSpor ayakkabının zarar görmemesi için fileler oluyor onların içine koyup o şekilde yıkayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBen normal atıyodum sadece derecesini çok açma yoksa açılır ayakkabı
14 Yorumla- +1 yıl
kaç derece uygundur? kıyafetlerı 40da yıkıyorum buda mı 40 olsun
- +1 yıl
30 veya 40
- +1 yıl
30a atıyorum sağol
- +1 yıl
Rica ederim
Beyazlarla aticaksin devir sayisini düşü rceksin bide pantolon gibi bir şeyin içine koyrsan bise olmaz😂
13 Yorumla- +1 yıl
Yastık kılıfına koydum çoh iyi oldu çoh da güzel oldu :D
- +1 yıl
sağol :D
Bir sey sarilmaz. Baska camasir atabilirsin istiyorsan da atma bence. Yumusatici eklenir diye biliyorum. Umarim dogru tavsiye vermisimdir.😂
12 Yorumla- +1 yıl
bişey olursa bulur, yapışırım yakana :D
Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 2,7b cevap paylaştı. Başka çamaşır atma parçalanmayacak renk vermeyecek bir poşete sar içine de destek koy yumuşatıcıyı bilemedim
12 Yorumla- +1 yıl
eyvallah :)
+1 yılYumuşatıcı ekle güzel koksunlar. Başka eşya değilde ayakkabinin renginde ayakkabi at. Etrafına bir şey sarma.
10 YorumlaKoyu renklilerle at paçavra olmasına gerek yok normal çamaşırlar ile yika
11 Yorumla- +1 yıl
peyazlarla sallıyorum sıkıntı olmaz heralde?
yıkanır ama belli şartlar var 1. bagcıklarını cıkar 2. bir temiz telisin içine koy öyle yıka derim
11 Yorumla- +1 yıl
Tam da oyle yaptım reis eyvallah
+1 yılKarbonat ve diş macununu karıştırıp diş fırçasıyla temizle. Makinede haşat olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel oldu aslında. Öyle çok zorlanıyorum ya elime yakışmıyo hiç
Ben hep atıyorum en kısa programda da yıkıyorum yumuşatıcı da atabilirsin
10 YorumlaDostum at makineye gitsin ne olacak, arayada onun renginde kirli çamaşırları koy, böylelikle pek bir şey olmaz
00 YorumlaÇamaşır Yıkama Sırları konusunda 2,8b cevap paylaştı. sadece ayakkabıları at 30 derecede ve yumuşatıcı atma
10 Yorumlaben direkt atıyorum tertemiz çıkıyor.
10 YorumlaAyakkabıları direk makineye atıp yıkıyor annem
10 Yorumla- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiom 😂
11 Yorumla- +1 yıl
bendensın :D
Evett
10 YorumlaBez torbaya koy
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler