ayakkabılarım fazlasıyla kirlendi elde ne kadar silsemde cıkmıyor bez olanlarda var. makineye atmayı düşünüyorum ama yalnız atarsam mahvolur yapışkanı kalkabılır tabanı falan kötü olur. nasıl yapsam?
Cevabın nedir?
+1 yılAyakkabı çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?
Ayakkabınızı yıkamadan önce yapmanız gereken birkaç basit adım bulunmakta. İlk olarak, ayakkabı kirlenir kirlenmez kir kumaşa işlemeden önce olabildiğince hızlıca müdahale etmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Daha sonra makinede ayakkabı yıkama aşamasına geçmeden üzerinde bulunan kum, toprak, çamur gibi artıklardan temizleyin. Bunu elinizle yapabileceğiniz gibi kirin türüne bağlı olarak kürdan veya fırça kullanmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken ayakkabıya zarar vermeyecek araçları kullanarak olası zararların önüne geçebilirsiniz. Yıkama öncesinde mümkün olduğu kadar temizlenmiş bir ayakkabı ile de çamaşır makinenizin içinin kirlenmesini engelleyebilirsiniz.11 Yorumla- +1 yıl
Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkama
Yıkayacağınız ayakkabıları çıkardığınız bağcıkları ve iç tabanları ile birlikte bir filenin içerisine koyun. Eğer fileniz yoksa yastık kılıfını bunun yerine kullanabilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi eğer ayakkabı içerisinde yıkama talimatı bulunuyorsa bu talimatlara göre makinede ayakkabı yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çamaşır makinesinde ayakkabılar kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt vermek gerekirse, eğer yıkama talimatlarında yer almıyorsa ayakkabınızın hassasiyetini de göz önünde bulundurarak çamaşır makinenizin kısa programında 30 derecede yıkamanız yerinde olacaktır. Çamaşır makinenize ayakkabınız ile birlikte birkaç parça daha kıyafet ya da havlu atmanız ayakkabınızın makineye hızlıca çarpıp hem makinenin hem de ayakkabının zarar görmesini engelleyecektir. Deterjan olarak toz deterjan ayakkabı içerisinde kalabileceğinden, toz deterjan yerine Omo Active sıvı deterjan kullanmanızı öneriyoruz.
merhaba . Spor ayakkabılarımı zamanla bende atıyorum.. sakın makinaya detarjan koyup ayakkabılarını yıkama.. Sakın suyu sıcak yapma ; cok sıcak olursa ayakkabının kalıbının icinde karton gibi mukavva gibi sert kagıt kalıp vardır bunlar erir makinanın icini doldurur.. çok kirli degilse soguk su ile yıkat makinaya, çok kirliyse 30 dereceyi sakın gecme..
12 Yorumla- +1 yıl
ne koyucam makineye deterjan dısında
- +1 yıl
Hicbirsey sadece suyla yıkat.. detarjan türü seyler ayakkabının gözeneklerini tıkıyo istedigin kadar durulat yinede olmuyo Tm cok temiz gibi gorunuyo deterjanla ama giyince cok agır koku yapıyo ayakkabı sonra, basima geldi ayakkabıyı bidaha giymedim yani... sadece su ile yıkat makinaya ve yukarda ilk yazdıklarımada dikkat et.
Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkama modu var onla yıkıyorum
ama tek ayakkabı değil bir kac cift atıp yıkıyorum01 Yorumla- +1 yıl
bende yok ayakkabı programı kısa program var 14 dk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
+1 yılDüşük derecede yıkarsan sorun olmaz.
12 Yorumla- +1 yıl
düşük sıcaklık ve en kısa devır de mı yıkayayım çok ıslak kalmaz mı
- +1 yıl
Kurur merak etme. Kısa proğram düşük derece ve düşük devir
Ben direk atiyorum cokta tinlamiyorum 😁
10 Yorumla
+1 yılBez torba diktirdim onun içinde yıkıyorum
10 YorumlaKuru temizlemeye verebilirsin. Güzel oluyor.
03 Yorumla- +1 yıl
utanırım ya dicekler ki siyah yapmış ayakkabıyı kokutmus at gıtsın ne kadar sankı demesin içinden :D
- +1 yıl
aynen ya skechers yaniiii :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılHassasta yıka bide birkaç çamaşır at içine
10 YorumlaFile gibi bir şeyin içinde yıka
10 Yorumlaşansına artık
10 Yorumla
+1 yılEvet gülüm yıkarım 🤒
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet gayet yıkanıyo makinede
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüzel yıkanıyo olucaktı ahah
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Çamaşır makinesinde ayakkabılarınızı nasıl yıkıyor sunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat